Δημοσιεύθηκε αρχικά από
Viper4
Ναι, δυνητικά μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα, αν δεν ακολουθηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι. Ακολουθούνται αδιαλείπτως όμως και απόδειξη είναι μια βόλτα στην περιοχή. Ρε συ viper4, σε παρακαλώ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ άλλο δούλεμα σε αυτόν τον τόπο! Τουλάχιστον εγώ και ελπίζω και η υπόλοιπη νέα γενιά! Έχουμε απίστευτη όρεξη για δουλειά, για προσφορά στην κοινωνία και στον τόπο και δεν ψάχνουμε την κατα τα φαινόμενα εύκολη και γρήγορη λύση! Ας κοιτάξουμε επιτέλους τα προβλήματά μας στη ρίζα τους και ας μην κοιτάμε άλλο πια πως θα κάνουμε άλλη μια αρπαχτή! ΕΛΕΟΣ!!! Θα ακολουθηθούν, λέει, οι περιβαλλοντικοί όροι! Ρε φίλε, σε πια χώρα και με ποιους συγκατοικείς; Γιατί μάλλον εγώ ζω αλλού! Ας αρχίσουμε πρώτα να έχουμε αξιόπιστους ελεγκτικούς μηχανισμούς, τιμωρία και επιβράβευση και μετά να συζητήσουμε όποια άλλη "επένδυση" θέλετε! Εγώ πως στον π..τσο δούλευα 6 χρόνια ανασφάλιστος, μαύρος κατάμαυρος σε καφέ - κάτεργο και ποτέ κανένας δεν τσίμπησε αυτόν τον φοβερό "επενδυτή" το αφεντικό μου; Να περιμένω δηλαδή να τσιμπήσει η δικαιοσύνη τον Μπόμπολα; Το άλλο με τον Τοτό...; Όπως είπα και πιο πριν δεν διαφωνώ ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν λειτουργούν σωστά, όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελεί επιχείρημα μη δημιουργίας επενδύσεων καθώς τότε δεν θα γινόταν ποτέ τίποτα! με το ίδιο σκεπτικό να μην δίνονται άδειες σπιτιών αφού η πολεοδομία είναι άχρηστη
Οι εργάτες εκεί δεν παίρνουν ούτε 600 ούτε 800 ευρώ που ειπώθηκε, αλλά πολύ περισσότερα καθότι παίρνουν επιδόματα υπόγειας εργασίας κλπ. Αυτό το λέω απλά επειδή ειπώθηκε κάτι για "χαμηλούς μισθούς" και όχι πως έχει σχέση με το Περιβάλλον.
Όλη η περιοχή ζει άμεσα ή έμμεσα από την εκμετάλλευση του χρυσού. Είτε δουλεύοντας στην εταιρία είτε προσφέροντας υπηρεσίες σε αυτούς που δουλεύουν σε αυτή. Τα εκατοντάδες ξενοδοχεία, τα εκατοντάδες ενοικιαζόμενα δωμάτια, οι εκατοντάδες ταβέρνες, beach bar, ξενώνες, καφέ, κτηνοτροφικές μονάδες, οι ψαρόβαρκες και τα ψαροκάικα, τα μελίσσια, οι απέραντοι ελαιώνες, όλα αυτά είναι διακοσμητικά τόσα χρόνια δηλαδή;Ρε φίλε μου συγκρίνεις τα μελίσσια τώρα της άμεσα γειτονικής και μόνο περιοχής με την όλη ανάπτυξη; όλα τα υπόλοιπα δεν θα υποστούν ζημιές, ή τέλος πάντων τα οφέλη θα είναι πολύ μεγαλύτερα. Σου ξαναλέω, είναι το ίδιο με το να γινόταν ένα νταμάρι εξόρυξης μαρμάρου. Ούτε αυτό θα έπρεπε να γίνει;