Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 105

Θέμα: S.O.S ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ

Με μπλε οι απαντήσεις μου
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Viper4 Προβολή μηνύματος

Ναι, δυνητικά μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα, αν δεν ακολουθηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι. Ακολουθούνται αδιαλείπτως όμως και απόδειξη είναι μια βόλτα στην περιοχή. Ρε συ viper4, σε παρακαλώ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ άλλο δούλεμα σε αυτόν τον τόπο! Τουλάχιστον εγώ και ελπίζω και η υπόλοιπη νέα γενιά! Έχουμε απίστευτη όρεξη για δουλειά, για προσφορά στην κοινωνία και στον τόπο και δεν ψάχνουμε την κατα τα φαινόμενα εύκολη και γρήγορη λύση! Ας κοιτάξουμε επιτέλους τα προβλήματά μας στη ρίζα τους και ας μην κοιτάμε άλλο πια πως θα κάνουμε άλλη μια αρπαχτή! ΕΛΕΟΣ!!! Θα ακολουθηθούν, λέει, οι περιβαλλοντικοί όροι! Ρε φίλε, σε πια χώρα και με ποιους συγκατοικείς; Γιατί μάλλον εγώ ζω αλλού! Ας αρχίσουμε πρώτα να έχουμε αξιόπιστους ελεγκτικούς μηχανισμούς, τιμωρία και επιβράβευση και μετά να συζητήσουμε όποια άλλη "επένδυση" θέλετε! Εγώ πως στον π..τσο δούλευα 6 χρόνια ανασφάλιστος, μαύρος κατάμαυρος σε καφέ - κάτεργο και ποτέ κανένας δεν τσίμπησε αυτόν τον φοβερό "επενδυτή" το αφεντικό μου; Να περιμένω δηλαδή να τσιμπήσει η δικαιοσύνη τον Μπόμπολα; Το άλλο με τον Τοτό...; Όπως είπα και πιο πριν δεν διαφωνώ ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν λειτουργούν σωστά, όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελεί επιχείρημα μη δημιουργίας επενδύσεων καθώς τότε δεν θα γινόταν ποτέ τίποτα! με το ίδιο σκεπτικό να μην δίνονται άδειες σπιτιών αφού η πολεοδομία είναι άχρηστη
    Οι εργάτες εκεί δεν παίρνουν ούτε 600 ούτε 800 ευρώ που ειπώθηκε, αλλά πολύ περισσότερα καθότι παίρνουν επιδόματα υπόγειας εργασίας κλπ. Αυτό το λέω απλά επειδή ειπώθηκε κάτι για "χαμηλούς μισθούς" και όχι πως έχει σχέση με το Περιβάλλον.
    Όλη η περιοχή ζει άμεσα ή έμμεσα από την εκμετάλλευση του χρυσού. Είτε δουλεύοντας στην εταιρία είτε προσφέροντας υπηρεσίες σε αυτούς που δουλεύουν σε αυτή. Τα εκατοντάδες ξενοδοχεία, τα εκατοντάδες ενοικιαζόμενα δωμάτια, οι εκατοντάδες ταβέρνες, beach bar, ξενώνες, καφέ, κτηνοτροφικές μονάδες, οι ψαρόβαρκες και τα ψαροκάικα, τα μελίσσια, οι απέραντοι ελαιώνες, όλα αυτά είναι διακοσμητικά τόσα χρόνια δηλαδή;Ρε φίλε μου συγκρίνεις τα μελίσσια τώρα της άμεσα γειτονικής και μόνο περιοχής με την όλη ανάπτυξη; όλα τα υπόλοιπα δεν θα υποστούν ζημιές, ή τέλος πάντων τα οφέλη θα είναι πολύ μεγαλύτερα. Σου ξαναλέω, είναι το ίδιο με το να γινόταν ένα νταμάρι εξόρυξης μαρμάρου. Ούτε αυτό θα έπρεπε να γίνει;
    Μ' αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον..

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Δεν βλεπω λογο να κανω αντιπαραθεση μιας και δεν ξερω το θεμα. Αυτο που ξερω ειναι οτι το ΣΤΕ εχει κατηγορηθει για υπερευαισθησια για τα θεματα περιβαλλοντος.
    Προφανως σε καποιες μελετες στηριξε τις αποφασεις του (ιγμε ?)

Προφανως ο τρουπερ και ο καπνιστης πιπας θα εχουν αλλες ενδειξεις για την αποφαση που θα επρεπε να ληφθει...εδω ξερουν που μενουμε

Καλη βολτα btw

Μεσόγειος διασώστης Το avatar του/της Shiatman
    Όποιος διαφωνεί λοιπόν και παραθέτει μια επιστημονική άποψη, σε άμεση σχέση με αυτό που έχει σπουδάσει είναι πολιτικάντης...
    Που να δούλευα στην Εταιρία δηλαδή τι θα άκουγα...
    Φίλοι μου και άνθρωποι της εμπιστοσύνης μου, γεωλόγοι και μηχανικοί μεταλλείων αλλιώς μου τα είπαν... και μου το τεκμηρίωσαν κι όλας.
    Μία ερώτηση έχω μόνο για το flash smelting. Πόση περιεκτικότητα σε μετάλλευμα χρειάζεται για να αποδώσει; Και όταν αρχίσει και μειώνεται η περιεκτικότητα τι θα γίνει;
    WHO RUNS THE SHOW

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Shiatman Προβολή μηνύματος
    Φίλοι μου και άνθρωποι της εμπιστοσύνης μου, γεωλόγοι και μηχανικοί μεταλλείων αλλιώς μου τα είπαν... και μου το τεκμηρίωσαν κι όλας.
    Μία ερώτηση έχω μόνο για το flash smelting. Πόση περιεκτικότητα σε μετάλλευμα χρειάζεται για να αποδώσει; Και όταν αρχίσει και μειώνεται η περιεκτικότητα τι θα γίνει;
    Δεν γνωρίζω την απάντηση σε αυτό που με ρωτάς δυστυχώς. Που θέλεις να καταλήξεις όμως; τι άκουσες ότι θα γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις; Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για κλειστό κύκλωμα!
    Μ' αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον..

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    ..........

Προφανως ο τρουπερ και ο καπνιστης πιπας θα εχουν αλλες ενδειξεις για την αποφαση που θα επρεπε να ληφθει...εδω ξερουν που μενουμε

Καλη βολτα btw
    αυτο ειναι το θεμα κουκλε. εμεις ξερουμε που μενουμε.

εσεις?
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TROOPER Προβολή μηνύματος
    αυτο ειναι το θεμα κουκλε. εμεις ξερουμε που μενουμε.

εσεις?
    Ταμπούρια, Πέραμα και εσχάτως στο λιμάνι του Πειραιά. Αν έμενα Σουηδία, πιθανότατα θα ήμουν στους δρόμους διαδηλώνοντας για τη μόλυνση που προκαλούν τα πυρηνικά, την εισαγωγή σκουπιδιών που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε χωματερή της Σκανδιναβίας, ενώ μπορεί να ήμουν και απεργός πείνας αν ξεκίναγε κανένα ορυχείο χρυσού (στη Σουηδία πάντα)...

Ευτυχώς που το Κερατσίνι είναι αποπυρηνικοποιημένη ζώνη, και το Σχιστό είναι υπόδειγμα λειτουργίας ΧΥΤΑ.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Ταμπούρια, Πέραμα και εσχάτως στο λιμάνι του Πειραιά. Αν έμενα Σουηδία, πιθανότατα θα ήμουν στους δρόμους διαδηλώνοντας για τη μόλυνση που προκαλούν τα πυρηνικά, την εισαγωγή σκουπιδιών που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε χωματερή της Σκανδιναβίας, ενώ μπορεί να ήμουν και απεργός πείνας αν ξεκίναγε κανένα ορυχείο χρυσού (στη Σουηδία πάντα)...

Ευτυχώς που το Κερατσίνι είναι αποπυρηνικοποιημένη ζώνη, και το Σχιστό είναι υπόδειγμα λειτουργίας ΧΥΤΑ.
    δεν θυμαμαι να διατεινομαι πουθενα οτι ειμαι εναντια στις ''επενδυσεις'' στην (αγ)ελλαδα και υπερ τους στην σου(Α)ηδια.
    το μονο που υποστηριζω ειναι οτι στην (αγ)ελλαδα οι ''επενδυσεις'' εχουν σκοπο το κερδος για τους λιγους κι εκλεκτους με διαδικασιες τυπου ''πιο αδιαφανεις πεθαινεις'' αλλα παντα με την βουλα και την υπογραφη ολων των αμεμπτων ''δημοκρατικων'' θεσμων και την ιδια στιγμη την καταντια των πολλων και αδυναμων, ενω σε χωρες σαν τη σου(Α)ηδια το κερδος των ολιγων και ισχυρων φερνει και ενα ελαχιστοΤΑΤΟ κερδος και για τους λοιπους πληβειους (και γι' αυτο μιλας για μια χωρα που δεν αντιστεκονται οι πολιτες. οχι οτι εδω αντιστεκονται αλλα συγκριτικα δεν υπαρχει καν επαφη).

καλη διαμονη στον εξωτικο αγιο βασιλη ευχομαι (και ελα να παρεις τη μπαταρια σου μη σου τη βαλω εκιε που ξερεις )
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TROOPER Προβολή μηνύματος
    δεν θυμαμαι να διατεινομαι πουθενα οτι ειμαι εναντια στις ''επενδυσεις'' στην (αγ)ελλαδα και υπερ τους στην σου(Α)ηδια.
    το μονο που υποστηριζω ειναι οτι στην (αγ)ελλαδα οι ''επενδυσεις'' εχουν σκοπο το κερδος για τους λιγους κι εκλεκτους με διαδικασιες τυπου ''πιο αδιαφανεις πεθαινεις'' αλλα παντα με την βουλα και την υπογραφη ολων των αμεμπτων ''δημοκρατικων'' θεσμων και την ιδια στιγμη την καταντια των πολλων και αδυναμων, ενω σε χωρες σαν τη σου(Α)ηδια το κερδος των ολιγων και ισχυρων φερνει και ενα ελαχιστοΤΑΤΟ κερδος και για τους λοιπους πληβειους (και γι' αυτο μιλας για μια χωρα που δεν αντιστεκονται οι πολιτες. οχι οτι εδω αντιστεκονται αλλα συγκριτικα δεν υπαρχει καν επαφη).

καλη διαμονη στον εξωτικο αγιο βασιλη ευχομαι (και ελα να παρεις τη μπαταρια σου μη σου τη βαλω εκιε που ξερεις )
    A sorry re man δεν καταλαβα οτι σκιάζεσαι για την μάσα...
    Νόμιζα οτι ενδιαφερόσουν για όσα λένε οι αφίσες (περιβάλλον, δάση, πουλάκια), στις οποίες δεν γίνεται (δυστυχώς) αναφορά για την δίκαιη κατάτμηση του πλούτου.

Στα @@ σου η greenpeace δηλαδή?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Όποιος ενδιαφέρεται να έρθει και θέλει να ανεβούμε παρέα με μηχανάκια, ας ενημερώσει από τώρα για να βγάλουμε πρόγραμμα!
    Ο γύρος του κόσμου με Vespa

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από s_gogos Προβολή μηνύματος
    Λοιπόν αφού ξεκινήσαμε το spam, περιμένω απαντήσεις για όλα τα "θέματα" που αναφέρονται παρακάτω:
    εγω που ειμαι ημιμαθης βαρεθηκα να του απαντησω το εκανες εσυ
    Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΚΕΙ ΕΞΩ!

Με μπλε οι απαντήσεις μου
    φιλε μου ειλικρινα δεν ξερω ποιος ειναι ο ημιμαθης και ποιος οχι.Για τα επιχειρηματα σου σου απαντησε ο s_gogos βαριεμαι κιεγω να τα ξαναγραψω.οσο για αυτα που λες εδω
    Ε ναι ρε φίλε θα κοπούν τα δέντρα),ελπιζω τα παιδια σου να βρουν λιγο πρασινο να βλεπουν, αν με την λογικη σου σε καθε επενδυση θα πρεπει να κοπουν δεντρα.οσο για αναδασωσεις τι να σου πω εχει γινει φοβερη δουλεια στην παρνηθα ας πουμε, στην πεντελη ,στην ηλεια και οπου εχουν γινει αναδασωσεις και αποκατασταση περιβαλλοντος....οσο για τα μελισσια φιλε μου γεωλογε μαλλον πρεπει να διαβασεις τι προσφερει η μελισσα στη φυση και τον ανθρωπο
    α και κατι τελευταιο απο εναν ημιμαθη ανθρωπο.αν η σκονη απο την σαχαρα μεταφερεται και πεφτει με την μορφη λασπης στην ελλαδα που ειναι τοσο μακρια,στην θεσσαλονικη που ειναι σε ευθεια 80 χιλ/τρα απο τις σκουριες τι μεταλλα λογω της εξορυξης και των εργων θα μεταφερονται με τις αναλογες καιρικες συνθηκες και θα πεφτουν στο εδαφος?
    Τελευταία τροποποίηση από stamktm; 24/04/2013 στις 22:19.
    Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΚΕΙ ΕΞΩ!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ktmmatis Προβολή μηνύματος
    φιλε μου ειλικρινα δεν ξερω ποιος ειναι ο ημιμαθης και ποιος οχι.Για τα επιχειρηματα σου σου απαντησε ο s_gogos βαριεμαι κιεγω να τα ξαναγραψω.οσο για αυτα που λες εδω
    Ε ναι ρε φίλε θα κοπούν τα δέντρα),ελπιζω τα παιδια σου να βρουν λιγο πρασινο να βλεπουν, αν με την λογικη σου σε καθε επενδυση θα πρεπει να κοπουν δεντρα.οσο για αναδασωσεις τι να σου πω εχει γινει φοβερη δουλεια στην παρνηθα ας πουμε, στην πεντελη ,στην ηλεια και οπου εχουν γινει αναδασωσεις και αποκατασταση περιβαλλοντος....οσο για τα μελισσια φιλε μου γεωλογε μαλλον πρεπει να διαβασεις τι προσφερει η μελισσα στη φυση και τον ανθρωπο
    α και κατι τελευταιο απο εναν ημιμαθη ανθρωπο.αν η σκονη απο την σαχαρα μεταφερεται και πεφτει με την μορφη λασπης στην ελλαδα που ειναι τοσο μακρια,στην θεσσαλονικη που ειναι σε ευθεια 80 χιλ/τρα απο τις σκουριες τι μεταλλα λογω της εξορυξης και των εργων θα μεταφερονται με τις αναλογες καιρικες συνθηκες και θα πεφτουν στο εδαφος?

Αχ Παναγίτσα μου τι διαβάζω ο έρμος... Φίλε μου για πια μέταλλα από την εξόρυξη μιλάς σε ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ;;; να το ξαναπώ; ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

άντε και άλλη μία γιατί ήδη οι 5-6 φορές που το είπα δεν έπιασαν...

ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

όσο για την κοπή των δέντρων, με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να έχει γίνει η Εγνατία Οδός... η Αττική Οδός... σπίτια, νοσοκομεία κλπ κλπ...
    Στην συγκεκριμένη περίπτωση τουλάχιστον πάλι δάσος θα γίνει μετά... Όπως έχει γίνει σε τόσα νταμάρια που έχουν κλείσει και έχει γίνει αναδάσωση.

Το επιχείρημα "να μην γίνει επειδή μετά δεν θα γίνει σωστή αναδάσωση" δεν στέκει... Πάλεψε μετά αν είναι για την αναδάσωση.

όσο για την κοπή των δέντρων, με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να έχει γίνει η Εγνατία Οδός... η Αττική Οδός... σπίτια, νοσοκομεία κλπ κλπ...
    Στην συγκεκριμένη περίπτωση τουλάχιστον πάλι δάσος θα γίνει μετά... Όπως έχει γίνει σε τόσα νταμάρια που έχουν κλείσει και έχει γίνει αναδάσωση.

Το επιχείρημα "να μην γίνει επειδή μετά δεν θα γίνει σωστή αναδάσωση" δεν στέκει... Πάλεψε μετά αν είναι για την αναδάσωση.
    Αλλο ενα τρανό παράδειγμα αρπακόλα μελέτης που πήρε εγκρίσεις όσον αφορά τις περιβαντολογικές του επιπτώσεις.... η Εγνατία οδός.

Μιλάμε για αποδεκατισμό της αρκούδας σε 3 συγκεκριμένα σημεία περάσματα που προκειμένουν να γλυτώσουν τα φράγκα δεν έκαναν αυτό που έπρεπε...

Ναι πάλι δάσος θα γίνει... και αν εξαφανιστει ο άνθρωπος σε 1.000.000 χρονια η γη θα επανακάμψει και θα ξαναβγουν οι δεινόσαυροι... sorry αλλα η ανάπτυξη απαιτεί θυσίες τέτοιες που δεν μπορούν να συμβιβαστούν όλοι οι άνθρωποι... (εγω προσωπικά)

Somewhere in my soul
    there’s always Rock ‘n’ Roll.
    Yeahhh..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της antsoar
    Συγνώμη ρε παιδιά συγκρίνουμε την ανάπτυξη από τη δημιουργία μιας εθνικής οδου με την δημιουργία ενός ορυχείου έλεος δλδ

Το θέμα του ανθρώπου το σκίσαμε εντελώς :a16:
    Travel, Grow, Share

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Mεταλεία χρυσού στην Χαλκιδική...
    από el_hymador στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 233
    Τελευταίο μήνυμα: 14/03/2013, 14:06
  2. ξυνω μποτες αλλα οχι γονατο στην πιστα
    από chris_gian στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 28/04/2007, 22:35