pigene vale mia VARTA mbataria k kane doulia s... 8a vris se ilektrologia
Τελικά παρήγγειλα Bosch για να δούμε τί κάνει και αυτή. Για τις Varta γενικά δεν άκουσα καλά λόγια...
Mαλακιες... Εδω και 3 Χρωνια VARTA βαζω πανω και δεν εχω κανενα θεμα. Απλα παταο κ αφινο την μιζα και περνει μπρως. Καλο ειναι αν θες και εσυ να βαλεις φωτισμο XENON (κοστος γυρο στα 100 ευρω με τοποθετιση) θα διαρκεσει κατα παρα πολυ παραπανω η μπαταρια σου. Εγω κανω καθημερινα 15km για να παω για δουλεια και απο οταν την εβαλα πανω βρηκα τον Αγιο μου.
Stefanos, θέλω να επιβεβαιώσω τα λεγόμενά σου, προς πληροφόρηση κάθε ενδιαφερόμενου. Αγοράζω μπαταρία κλειστού τύπου 60 Αh για αυτοκίνητο φίλου.
Ο πωλητής ήταν κατηγορηματικός ότι η μπαταρία είναι φορτισμένη έτοιμη για τοποθέτηση. Την μέτρησε και έδειχνε 12,75 volts. Την έβαλα στο τροφοδοτικό που έχω, (ιδιοκατασκευη δίνει 2,5 – 25V 5A). Στην καθιερωμένη τάση φόρτισης 13,8V τραβαγε 3,8 Α, την έβαλα σε αργή φόρτιση 0,6Α και το αμπερόμετρο μηδένισε μετά από 18 περίπου ώρες.
Συμπέρασμα: Όταν αγοράζετε μία μπαταρία αν έχετε την δυνατότητα κάνετε αρχική φόρτιση όπως προβλέπεται, αν δεν έχετε φορτιστή απαιτήστε να σας την φορτίσει αυτός που την πουλάει. Πιστεύω ότι αυτό θα συμβάλει στην μακροζωία της μπαταρίας.
Προσφατα αλλαξα μπαταρια και ο μαστορας επεμενε οτι για να αυξηθει η ζωη μιας μπαταριας πρεπει να γινει σωστη φορτιση με ειδικο φορτιστη που ενεργοποιει ενα-ενα τα διαμερισματα της μπαταριας και οχι με τη μια ολα μαζι.Επισης το χειμωνα καθε δεκα μερες δουλεμα του κινητηρα για πεντε λεπτα.
Εγώ πάλι ξέρω από άνθρωπο που δουλεύει σε εργοστάσιο που φτιάχνει μπαταρίες πως η Varta είναι ο μεγαλύτερος και καλύτερος κατασκευαστής μπαταριών στον κόσμο.
Τουλάχιστον για αυτοκίνητα ή άλλα μηχανήματα. Είχα μια από μαμά σε αυτοκίνητο και έβγαλε 7 χρόνια χαλαρά. Στην μηχανή έχω αλλάξει δυο φορές και τις δυο έβαλα Yuasa και δεν ασχολούμαι άλλο. Αν χρειαστεί να την αφήσω για πολύ καιρό για χειμώνα έχω και φορτιστή optimus III.
Τίποτα δεν είναι δύσκολο, όταν βάζεις άλλους να το κάνουν.
Ministry Of Lost Souls
απο φιλο ηλεκτρολογο,ξερω οτι για να διαρκεσει οσο γινεται περισοτερο η ζωη της μπαταριας,θελει την αργη φορτιση(ασχετως μαρκας)ολοι ομως,η εστω οι περισοτεροι οταν μεινουν βιαζονται και ετσι κανουν την γρηγορη φορτιση και δρομο