Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 65

Θέμα: Μπαταρίες ....... Yuasa VS Bosch

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Με άδεια από την αρχαιολογική υπηρεσία ξεθάβω το θέμα
    Τα threads του Κυριάκου απαιτούν άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού ...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Μέλος Το avatar του/της andreas 400
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    με πρόλαβες γιατρέ.....
    σκεφτομαι και γω η επομενη να ειναι αυτη στο δικο μου,χαλαλι τα λ7 της....υπαρχουν ομως κατοχοι να επιβεβαιωσουν την αντοχη της;;και δεν λεω 8χρονια,ας βγαλει 5 με νορμαλ ακινησιες και θα πηδαω απ τη χαρα μου...

Μέλος Το avatar του/της MouzasSierra117
    pigene vale mia VARTA mbataria k kane doulia s... 8a vris se ilektrologia

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Τελικά παρήγγειλα Bosch για να δούμε τί κάνει και αυτή. Για τις Varta γενικά δεν άκουσα καλά λόγια...

Μέλος Το avatar του/της MouzasSierra117
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Τελικά παρήγγειλα Bosch για να δούμε τί κάνει και αυτή. Για τις Varta γενικά δεν άκουσα καλά λόγια...
    Mαλακιες... Εδω και 3 Χρωνια VARTA βαζω πανω και δεν εχω κανενα θεμα. Απλα παταο κ αφινο την μιζα και περνει μπρως. Καλο ειναι αν θες και εσυ να βαλεις φωτισμο XENON (κοστος γυρο στα 100 ευρω με τοποθετιση) θα διαρκεσει κατα παρα πολυ παραπανω η μπαταρια σου. Εγω κανω καθημερινα 15km για να παω για δουλεια και απο οταν την εβαλα πανω βρηκα τον Αγιο μου.

Νέο μέλος Το avatar του/της MATSOLAS 610
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Εχω την εντύπωση οτι το μεγαλύτερο πρόβλημα στις μπαταρίες μοτο είναι η πρώτη φόρτιση.
    Υποθέτω οτι μιλάμε για μπαταρία που αγοράζετε στο κουτί της χωρίς τα υγρά μέσα.
    Αφού λοιπόν γεμισουμε την μπαταρία με τα υγρά πρέπει να την βάλουμε για αργή φόρτιση.
    Εαν δεν το κάνουμε η μπαταρία δεν θα γεμίσει ποτέ πλήρως απο το κύκλωμα φόρτισης της μοτο.
    Για το λόγο αυτό ή έχετε φορτιστή στο σπίτι ικανό για την διαδικασία, η βάζετε τον μπαταριά να κάνει την διαδικασία και την παίρνετε την άλλη μέρα, τα μαγαζιά ανταλακτικών δεν έχουν συνήθως δυνατότητα να κάνουν αυτή την δουλειά.

Stefanos, θέλω να επιβεβαιώσω τα λεγόμενά σου, προς πληροφόρηση κάθε ενδιαφερόμενου. Αγοράζω μπαταρία κλειστού τύπου 60 Αh για αυτοκίνητο φίλου.
    Ο πωλητής ήταν κατηγορηματικός ότι η μπαταρία είναι φορτισμένη έτοιμη για τοποθέτηση. Την μέτρησε και έδειχνε 12,75 volts. Την έβαλα στο τροφοδοτικό που έχω, (ιδιοκατασκευη δίνει 2,5 – 25V 5A). Στην καθιερωμένη τάση φόρτισης 13,8V τραβαγε 3,8 Α, την έβαλα σε αργή φόρτιση 0,6Α και το αμπερόμετρο μηδένισε μετά από 18 περίπου ώρες.
    Συμπέρασμα: Όταν αγοράζετε μία μπαταρία αν έχετε την δυνατότητα κάνετε αρχική φόρτιση όπως προβλέπεται, αν δεν έχετε φορτιστή απαιτήστε να σας την φορτίσει αυτός που την πουλάει. Πιστεύω ότι αυτό θα συμβάλει στην μακροζωία της μπαταρίας.

Παλαιό μέλος
    Προσφατα αλλαξα μπαταρια και ο μαστορας επεμενε οτι για να αυξηθει η ζωη μιας μπαταριας πρεπει να γινει σωστη φορτιση με ειδικο φορτιστη που ενεργοποιει ενα-ενα τα διαμερισματα της μπαταριας και οχι με τη μια ολα μαζι.Επισης το χειμωνα καθε δεκα μερες δουλεμα του κινητηρα για πεντε λεπτα.

.................... Το avatar του/της LogOutGoRide
    Εγώ πάλι ξέρω από άνθρωπο που δουλεύει σε εργοστάσιο που φτιάχνει μπαταρίες πως η Varta είναι ο μεγαλύτερος και καλύτερος κατασκευαστής μπαταριών στον κόσμο.
    Τουλάχιστον για αυτοκίνητα ή άλλα μηχανήματα. Είχα μια από μαμά σε αυτοκίνητο και έβγαλε 7 χρόνια χαλαρά. Στην μηχανή έχω αλλάξει δυο φορές και τις δυο έβαλα Yuasa και δεν ασχολούμαι άλλο. Αν χρειαστεί να την αφήσω για πολύ καιρό για χειμώνα έχω και φορτιστή optimus III.
    Τίποτα δεν είναι δύσκολο, όταν βάζεις άλλους να το κάνουν.
    Ministry Of Lost Souls

Banned
    απο φιλο ηλεκτρολογο,ξερω οτι για να διαρκεσει οσο γινεται περισοτερο η ζωη της μπαταριας,θελει την αργη φορτιση(ασχετως μαρκας)ολοι ομως,η εστω οι περισοτεροι οταν μεινουν βιαζονται και ετσι κανουν την γρηγορη φορτιση και δρομο

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pan DVS Προβολή μηνύματος
    Προσφατα αλλαξα μπαταρια και ο μαστορας επεμενε οτι για να αυξηθει η ζωη μιας μπαταριας πρεπει να γινει σωστη φορτιση με ειδικο φορτιστη που ενεργοποιει ενα-ενα τα διαμερισματα της μπαταριας και οχι με τη μια ολα μαζι.

Πες στον μάστορα να φύγει τώρα για Στοκχόλμη....το Νόμπελ Φυσικής των Ημιαγωγών τον περιμένει λέμε.....
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    απο φιλο ηλεκτρολογο,ξερω οτι για να διαρκεσει οσο γινεται περισοτερο η ζωη της μπαταριας,θελει την αργη φορτιση(ασχετως μαρκας)ολοι ομως,η εστω οι περισοτεροι οταν μεινουν βιαζονται και ετσι κανουν την γρηγορη φορτιση και δρομο
    Σωστόν
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Anty12 Προβολή μηνύματος
    Πες στον μάστορα να φύγει τώρα για Στοκχόλμη....το Νόμπελ Φυσικής των Ημιαγωγών τον περιμένει λέμε.....

να μπει στις κουβέντες μεγάλων ανδρών παρακαλώ.....

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pan DVS Προβολή μηνύματος
    ο μαστορας επεμενε οτι για να αυξηθει η ζωη μιας μπαταριας πρεπει να γινει σωστη φορτιση με ειδικο φορτιστη που ενεργοποιει ενα-ενα τα διαμερισματα της μπαταριας και οχι με τη μια ολα μαζι.
    Μπας και σου βρίσκεται πρόχειρο το τηλέφωνο του μάστορα..??

(πρέπει να βγαζει τρελλά βίτσια..)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Μπας και σου βρίσκεται πρόχειρο το τηλέφωνο του μάστορα..??

(πρέπει να βγαζει τρελλά βίτσια..)
    Μπορει.Περασανε λιγο και τα χρονια του...

Η αργη φορτιση φαινεται να εχει καποια πλεονεκτηματα.Δεν ειμαι ειδικος αλλα αν ισχυει αυτο το "αργα φορτιζω,ζωη κερδιζω" μπορει να γινει το νεο σλογκαν των μπαταριαδων.

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μπαταρίες.... Yuasa vs GS
    από spyrakos35 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 09/04/2018, 09:05
  2. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  3. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ