Quod me nutrit... me destruit.....
axxaxxaxaxa.....ase mas re giannaki
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia...s.2348334.html
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Εγώ έχω την εντύπωση πως δεδομένων των καταστάσεων κάτι έπρεπε να γίνει αυθόρμητα και συλλογικά, χωρίς κατευθύνσεις, ηγέτες και μπορστάρηδες. Δεν χρειάζονται ανθρώπους που κάνουν αντι για εμάς αυτά που έπρεπε να κάνουμε εμείς. Μας έχουν πάρει πρέφα και μας δουλεύουν ψιλό γαζί, πουλάνε αριστεροσύνη, επαναστατίκ και όνειρα franchise, ότι πάρεις 1 ευρώ και στα δύο το ένα δώρο. Εγγυήση φυσικά δεν δίδεται, μετά από την απόμάκρυνση σας από το ταμείο (την κάλπη) πούλο. Οι πολιτικοί, τα πρόσωπα, θα προκύψουν αφού πρώτα γίνουν οι κοινωνικές διεργασίες (και δεν εννοώ επανάσταση και αντάρτικο απαραίτητα). Δεν θα προκαλέσσουν τις κοινωνικές διεργασίες οι πολιτικοί και τα πρόσωπα που υφίστανται τώρα.
Μου θυμίζει κάτι τυπάκια και τύπισσες που πάνε ψυχολόγο επί 10+ έτη και αν τους ενοχλεί η παρανυχίδα τους το συζητάνε διεξοδικά κανά 5ωρο στο group therapy. Έχουν εθιστεί σε αυτό και είναι ανίκανοι να κάτσουν να σκεφτούν μόνοι τους και να βγάλουν άκρη. Ότι πει ο ψυχολόγος! Ρε μαλάκα και μαλάκω κάνε και εσύ λίγο δουλειά προσωπική, σκέψου, ανέλυσε, κρίνε, αποστασιοποιήσου και δες το απο έξω! Έτσι και εμείς, μια ζωή στην αναμονή για τον μεσσία. Εχθές ο Ανδρέας, αύριο ο Τσίπρας, μεθαύριο ο κάθε τυχάρπαστος που πιάνει το νοήμα, το πόσο ηλίθιοι, άβουλοι και λαλάκες είμαστε και μας πάει με τα νερά του. Δεν γίνεται να αλλάξει οτιδήποτε με προτάσεις fast -food έτοιμες στο πιάτο από άλλους, δεν γίνεται να αναθέτουμε εμμέσως πλην σαφώς την σωτηρία μας σε μισθοφόρους. Θέλει να κάνουμε κάτι και εμείς, αλλά βολεύει μωρέ, που να τρέχεις τώρα... στο κάτω - κάτω της γραφής υπάρχει πιο βολικό πράγμα από το να κατηγορείς άλλους για την κατάντια σου;
Δεν είναι οι εκλογές μοναδική προϋπόθεση της δημοκρατίας.
Έχει κι άλλες οι οποίες δεν πληρούνται και συνεπώς δεν υπάρχει δημοκρατία.
Το γεγονός ότι μια φορά στα 4 χρόνια ρίχνουμε ένα χαρτάκι σε ένα κουτί δεν συνεπάγεται την ύπαρξη δημοκρατίας (και τα όσα αυτή εμπεριέχει, πρεσβεύει, είτε σαν έννοια, είτε σαν πολίτευμα κλπ.)
Έχετε ιδέα πως είναι όταν έχει καταλυθεί η δημοκρατία σε μια χώρα ??
Επίσης να σας θυμίσω ότι, το δεν υπάρχει δημοκρατία είναι απο τα βασικά συνθήματα της Χ.Α ...
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Δεν είπα κάτι τέτοιο.
Περί δημοκρατίας απάντησα. Το αν θα ανέβουμε στα βουνά ή θα πάμε στα νησιά είναι άλλη ιστορία.
Δημοκρατία πάντως δεν έχουμε. Αν θέλουμε να αλλάξουμε ορισμό στη δημοκρατία για να λέμε ότι έχουμε κι αυτό παίζει.
Επίσης να σου θυμίσω ότι την ίδια (να μην τη χαρακτηρίσω καλύτερα) περί Χ.Α. την είπες κι όταν είχαμε βρεθεί. Κι όταν σου είπα (όχι μόνο εγώ) ότι η άποψη γύρω από ένα θέμα δεν έχει καμία σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους λέγεται η συγκεκριμένη άποψη και τα επιχειρήματα που τη στηρίζουν άρχισες τις κυβισθήσεις.
Αν θες να φέρνεις στην κουβέντα πολιτικές και κομματικές "φυτιλιές" μπορείς να βρεις και καλύτερες από το "Αυτό που λες εσύ το λέει και ο τάδε άρα ή σταμάτα να το λες ή είσαι ίδιος με τον τάδε".![]()