Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 119

Θέμα: Είναι προτιμότερο να "κλαίει" το παιδί μου σήμερα παρά εγώ αύριο...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zephyr1 Προβολή μηνύματος
    Παιδες ειναι ανωφελο απο δω και περα,πηραμε ολοι μια εικονα ο καθεις τι πιστευει.

Ολες οι επιλογες σεβαστες ,το μονο σιγουρο ειναι οτι οποιαδηπωτε περιπτωση κυριο συστατικο για να πετυχει ειναι τυχη.

Εγω εχω 2 γιους και βασικα θα θελα να καβαλησουν ,και ας εχω περασει απο νοσοκομεια,στραβες,αδικιες,κακες ωρες κτλ.Αν καποιος απο τους 2 επιλεξει να καβαλησει το πρωτο πραγμα που θα κανει ,θα ναι σχολειο riding school,απο κει και περα μπορει να ξυνισει ή μπορει να γουσταρει.

Εγω παντως τα ''φωτα'' θα τους τα δωσω,τωρα αν με γραψει στα παπαρια του ,οπως βλεπω να κανει ο μεγαλος μου-10 χρ.(αυτος ειναι αρκετες φορες συνεπιβατης μου) φετος που τον ξεκινησα μαθηματα σερφ,τουλαχιστον δεν θα ποσταρει τα παραπανω που εγραψε ο devil's για τον πατερα του(Σταυρο μ'ολο τον σεβασμο για τον πατερα σου),αλλα και γω ετσι ενιωσα γι αυτο σου ειπα μ αρεσε το παραδειγμα σου.

no worries Πανο...
    αλλωστε ειπα "περιπου σαν τον πατερα μου"...
    για την ιστορια ο πατερας μου με εμαθε 14 χρονων να καβαλαω βεσπα και μου εκανε και γαμω τα μαθηματα (σε αλανα με χριστοπαναγιες και τα συναφη..)..
    δεν μου ειπε ομως για κρανος και για εξοπλισμο...αφου και αυτος δεν φοραγε...ουτε φοραει...

επισης θεωρησε οτι επειδη αυτος καβαλαει σ'ολη του ζωη βεσπα, θα επρεπε να καβαλαω και εγω βεσπα...ΜΟΝΟ βεσπα ομως..
    οποτε μου πηρε μια βεσπα στα 21 και ουτε λογος για κατι αλλο...

ε, εγω στα 24 πηρα τοτε με δικα μου λεφτα το δυνατοτερο 600αρι που κυκλοφορουσε ενα ninja636 και απο την βεσπα πηγα εκει μεσα σε μια μερα...δεν ειχα καν οδηγησει κατι αλλο που να εχει συμπλεκτη και τις ταχυτητες στο ποδι...
    ευτυχως ομως γνωριστηκα με κατι ρεμαλια απο εδω μεσα και εμαθα πολλα...για εξοπλισμο, για σχολεια etc...etc...και ακομα επιβιωνω...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaspetrou Προβολή μηνύματος
    Για το 78 μιλάω φίλε και δε μου απάντησες.
    Ας ξαναρωτήσω:
    1)Οι γονείς που δεν έχουν να του πάρουν τί είναι,κακοί γονείς ή ΄β διαλογής;
    2)Οι γονείς που έχουν να του πάρουν αλλά δε θέλουν τί είναι,κακοί γονείς ή ΄β διαλογής;

Αν θες μας λες.
    και εγω σου απαντησα..

1) ΟΧΙ δεν ειναι κακοι γονεις ή β' διαλογης αν δεν εχουν να του παρουν...η στηριξη θα πρεπει να ειναι πρωτιστως ψυχολογικη και ηθικη...
    2) επειδη το ερωτημα ειναι απολυτο, δεν μπορω να απαντησω ετσι οπως το θετεις γιατι απλουστατα δεν μπορω να τους κρινω...αν ομως εγω ειχα την δυνατοτητα να στηριξω το παιδι, περα απο ψυχολογικα και οικονομικα και να του παρω κατι που θα το κανει χαρουμενο, ΝΑΙ θα το εκανα...υπο τις προϋποθεσεις που ειπα πριν...δλδ με μαθημα, συζητηση και διδασκαλια πανω στο καινουργιο αντικειμενο (π.χ. μηχανακι) για να το μαθει σωστα και να ελαχιστοποιησω τις πιθανοτητες να συμβει η στραβη...
    αν ειναι να επειδη εχεις φραγκα να πας να παρεις στον 16χρονο γιο σου ενα busa επειδη γουσταρει τις μηχανες, χωρις καμια εκπαιδευση, ναι ειναι λαθος...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος

εντιτ: σου μιλαω για συνεχεις επισκεψεις στο νοσοκομειο καθε φορα που γινοταν καποιο σοβαρο περιστατικο (μιλαμε για νησι οχι για μεγαλουπολη), σκεψου να βλεπει συνεχως τετοιες εικονες ενα παιδι 7-10 ετων...
    Το παιδάκι πρέπει πλέον να βλέπει Saw και να το παίρνει γαλήνια ο ύπνος...

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Tώρα μπορεί να φανεί ηλίθια ερώτηση... έχω ακούσει πολλές ανάλογες ιστορίες που ο τάδε πατέρας έπαιρνε τον γιό του και τον πήγαινε βόλτα στο ΚΑΤ και στα έκτακτα να δει σακατεμένους μοτοσυκλετιστές να συνετιστεί. Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν βάση, δηλ τα νοσοκομεία τί είναι, κάτι σαν ζωολογικός κήπος που πάμε βόλτα στα δωμάτια και στα χειρουργεία; Μήπως είναι κάτι σαν urban myth;

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Εμενα μου το ειπε το ιδιο το παιδι.
    Οκ δεν ειπαμε οτι εμπαιναν και στο χειρουργειο αλλα νομιζω πως ο καθενας μπορει να μπει και να κανει μια βολτα ανενοχλητος σε οποιοδηποτε δημοσιο νοσοκομειο.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος
    Εμενα μου το ειπε το ιδιο το παιδι.
    Οκ δεν ειπαμε οτι εμπαιναν και στο χειρουργειο αλλα νομιζω πως ο καθενας μπορει να μπει και να κανει μια βολτα ανενοχλητος σε οποιοδηποτε δημοσιο νοσοκομειο.
    Oκ, πάω πάσο, απλά αναρωτιέμαι επειδή το έχω ακούσει τόσες πολλές φορές από μικρός που ήμουνα...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Tώρα μπορεί να φανεί ηλίθια ερώτηση... έχω ακούσει πολλές ανάλογες ιστορίες που ο τάδε πατέρας έπαιρνε τον γιό του και τον πήγαινε βόλτα στο ΚΑΤ και στα έκτακτα να δει σακατεμένους μοτοσυκλετιστές να συνετιστεί. Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν βάση, δηλ τα νοσοκομεία τί είναι, κάτι σαν ζωολογικός κήπος που πάμε βόλτα στα δωμάτια και στα χειρουργεία; Μήπως είναι κάτι σαν urban myth;
    Στα δημόσια νοσοκομεία κοιτάνε αλλού για να σε αποφύγουνε...Όποιος θέλει μπαίνει και δεν τον ρωτάει κανένας τίποτα. Και να πεις "ήρθα να δω τη γιαγιά μου που τσακίστηκε με το Gsxr 1000" θα σου πουν "το επισκεπτήριο λήγει σε μισή ώρα".

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Δεν ήθελα να γράψω κάτι αλλά επειδή το έχετε κουράσει με αναγκάζετε...

Πριν απ όλα ένας νέος άνθρωπος πρέπει να μεγαλώνει φυσιολογικά.
    Πάει να πει, χωρίς θυμό, χωρίς απωθημένα, ευτυχής κλπ κλπ
    Σήμερα η κοινωνία εξασφαλίζει τέτοιους όρους?
    Πάνε τα παιδιά για μπάσκετ και μαθαίνουν ότι ο γιος του τάδε ΠΑΠΑΡΑ, ξέρει, δεν ξέρει, παίζει γιατί έτσι θα πάρει μόρια να μπει στο παν/μιο.
    Πάνε τα παιδιά σχολείο και δεν κάνουν όνειρα πια γιατί ξέρουν ότι αύριο θα πάρουν ένα μεγάλο ΠΟΥΛΟ και ΑΝ βρουν δουλειά θα ακούσουν το φοβερό...
    -Τόσα κι αν σου αρέσει (κι ας έχει και 5 ντοκτορά)
    Σημ. 65% η ανεργία στους νέους.
    Αφού λοιπόν πιάνουμε ένα νέο, ο οποίος έχει και πιο τρυφερή ψυχή και του γ.. του κέρατο, αναμένουμε απ αυτόν να κάτσει στα αυγά του και να περιμένει τι ακριβώς?
    Να πετάξει τα νιάτα του στα σκουπίδια και να ψοφήσει σιωπηλά?
    Βολικό ε ?
    Έρχεται μετά αυτό το σκουπίδι και λέει ότι μίλησε μ έναν αστυνομικό και το παππού του και του είπε ότι καλύτερα να κλαίει το παιδί παρά εσύ...
    Ωραίοοοοοος...
    να σου πω λοιπόν κι εγώ μια?
    Καλύτερα να ψοφήσεις εσύ ρε γέρο μπιζμπίκη παρά να κλαίει το παιδί, γιατί το παιδί κλαίει κάθε μέρα και φταις εσύ για αυτό.
    Εσύ του έγραψες την ιστορία του πριν γεννηθεί και πιο καλά εσύ του ετοίμασες τη κόλαση του ραγιά για μέλλον.
    Καλό?
    Άκουστε λοιπόν το πιο καλό, όσο οι νέοι μισούν τη ζωή, όσο η ψυχή τους μαυρίζει, όσο νιώθουν ότι η δημιουργικότητα τους οδεύει στο σκουπιδοτενεκέ, όσο νιώθουν ότι το κατεστημένο τους πνίγει, τους αποκλείει, τους ισοπεδώνει κλπ κλπ
    Όσο δηλαδή δεν αγαπούν τη ζωή (γιατί εσύ τα έκανες μπουρδέλο) τόσο θα φέρονται λάθος και παθαίνουν διάφορα
    Και πρέζα θα πάρουν και με μηχανάκι θα τσακιστούν και εγκληματίες θα γίνουν και γενικά θα πάρουν αυτό που λένε κακό δρόμο.
    Κάποιοι φυσικά θα τη γλιτώσουν αλλά θα είναι λίγοι.
    Οι πιο πολλοί θα πάνε στα χαμένα και δεν θα ξεδιπλώσουν ποτέ τα ταλέντα τους, αφού ούτε καν θα τα βρουν.
    Κατ επέκταση ούτε η κοινωνία θα εξελίχθει (αυτό το βλέπουμε) γιατί δεν θα εκμοντερνιστεί κλπ κλπ
    Εν κατακλείδι
    Δε φτάνει που γαμήσαμε γενιές και γενιές ζητάμε και τα ρέστα.

Και να ρωτήσω κι εγώ κάτι...
    Αν το παιδί σας αύριο σας πει ότι δεν θέλει να πάει σχολείο γιατί σιχαίνεται τους καθηγητές του, εσείς τι θα πείτε?
    (παράδειγμα)
    Και για να φτάσουμε και στο μηχανάκι.
    Δεν είναι το ίδιο το μηχανάκι που είναι επικίνδυνο είναι η κακή χρήση που το κάνει φονικό.
    Για να κάνεις καλή χρήση λοιπόν πρέπει να αγαπάς τη ζωή...
    Να πάρεις το γκομενάκι να το πας για παγωτό, πλατσα πλούτσα η θάλασσα κλπ κλπ
    Άμα δεν υπάρχει σάλιο, άμα το γκομενάκι δε σε κοιτάει γιατί είσαι φτωχομπινές, άμα μηχανάκι δεν βλέπεις ούτε στο ύπνο σου, παίζει και να το κλέψεις το μηχανάκι και να βιάσεις το γκομενάκι και να τα κάνεις όλα λίμπα και κολύμπα
    Και πριν το ρίξετε στη φιλολογία να σας θυμίσω ότι όπου υπάρχει φτώχια, υπάρχει και έγκλημα και πουτανιά και ναρκωτικά κι απ όλα.
    Η αξιοπρέπεια που λέτε έχει να κάνει ΚΑΙ με το πόσα βγάζεις
    ΟΛΑ τα παραπάνω δεν μου τα πε ο παππούς μου ούτε ένας φίλος αστυνομικός
    το είδα στην πράξη.
    Αυτός που έγραψε το άρθρο θέλει μπούφλα μεσ τα μούτρα γιατί είναι υποκριτής και δε λέει και κάτι ακόμα...
    Δεν φτάνει να είσαι καλός γονιός, δεν μπορείς να είσαι καλός γονιός όταν βαράς 12ωρα στη δουλειά ή όταν είσαι άνεργος, αμόρφωτος κλπ κλπ
    Είναι δύσκολο το θέμα με τα παιδιά γιατί το περιβάλλον στο οποίο καλούνται να μεγαλώσουν
    ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΟ
    Άρα στον πόλεμο που ζούμε, υπάρχουν απόλυες
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Μια χαρά τα ειπες Νικόλα ,αλλα μας μαυρισες πρωι-πρωι.

σε κάποια συμφωνώ

σε κάποια διαφωνώ

είναι οι απόψεις σου και θα τις σεβαστώ.... χωρίς περαιτέρω ανάλυση....

καλημέρες

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    σε κάποια συμφωνώ

σε κάποια διαφωνώ

είναι οι απόψεις σου και θα τις σεβαστώ.... χωρίς περαιτέρω ανάλυση....

καλημέρες
    ++1000000000000
    να μην τα ξαναγραφω πινω και καφε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της YianPep
    Καλό ταξίδι στο παλικάρι και κουράγιο στους δικούς του.
    Διάβασα ωραίες απόψεις με κάποια συμφωνώ με άλλα όχι.
    Όσον αφορά την παιδεία μας στο δρόμο είτε με μηχανάκι είτε με αυτοκίνητο είτε πεζοί θέλουμε πολύ προσπάθεια ακόμα,αν και έχουμε κανει κάποια βήματα προς το καλύτερο τα τελευταία χρόνια.
    Σε καφενειακή συζήτηση πριν μια βδομάδα στο χωριό μου (παιζει να είμαι ο μόνος που φοράει κράνος) περι θανατηφόρων ατυχημάτων πετάχτηκα και είπα το αυτονόητο "βάζουμε και κανα κράνος ρε μάγκες..." , η απάντηση απο το πίσω τραπέζι : κράνη πουλάς ?? .Ναι γέλασα κι εγώ με την ατάκα ,μου απάντησε ένας 65αρης μοτοσυκλετιστής (είχε ένα μονοσελο BMW ανακατασκευασμένο μοντέλα δε γνωρίζω).
    Τι μπορώ να πω σ αυτόν τον άνθρωπο που οδηγεί τόσα χρόνια με συγκεκριμένη νοοτροπία-ιδεολογία που οδηγούσε και σε εποχή χωρις πολυ κίνηση στους δρόμους και τα άλογα ηταν πιο λίγα κλπ.Να του αλλάξω απόψεις ?
    Καλως σας βρήκα ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Παλαιό μέλος
    Θέλετε να μιλήσουμε και για το ποσοστό των γονιών ή των φίλων που το μόνο που λένε είναι "φόρα κράνος για να μην σε γράψουν" ?
    Και προφανώς δεν εννοούν στις ειδήσεις..

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    + οσα γουσταρεις
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Συμφωνώ με όσα είπες. Αν και το πλάτιασες κάπως, δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ κάπου γιατί αλληλένδετα πράγματα είναι όλα στο πλαίσιο που τα αναφέρεις.

Μπορεί να έχει καταντήσει γραφικό το "ποτάνα κενωνία", αλλά γραφικό ξεγραφικό, όσο πιο ποτάνα είναι η κενωνία τόσο περισσότερα "τέρατα" (λογιώ λογιώ και με κάθε δυνατή έννοια) θα συμβαίνουν και θα βλέπουμε. End of story.

Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω τί σόι μπάρμπας (τράγος?) είναι δαύτος που έγραψε αυτή τη μ@λ@κία που αποφάσισα τελικά να κάτσω να τηνε διαβάσω κιόλας για να μην απαντάω "στον αέρα", αλλά ώρες ώρες γαμώ το ίντερνέτ μου μέσα και την ελευθερία λόγου (ο θεός να τον κάνει). Κάποτε λέγαμε "κάποιοι δε θα έπρεπε να έχουν βήμα", μετά το κάναμε "πάρτε τους το μικρόφωνο", στο τέλος θα παρακαλάμε να τους καεί το πληκτρολόγιο.

Είπε την ιστοριούλα του για το τί είπε ο σοφός γέροντας κι ο τσέος για το κάλλιο να κλαίει το παιδί σου παρά εσύ, έκανε το κύρηγμά του να μαθαίνουμε στα παιδιά μας την εγκράτεια (για τις προγαμιαίες σχέσεις κι ότι οι καπότες είναι του σατανά έλεγε τίποτα μπας και μου ξέφυγε?) και να δίνουμε το καλό παράδειγμα χωρίς να πηγαίνουμε με τις ώρες στα καφενεία ή να ξοδεύουμε τα μισθά μας στους Χόντους (τί χόντος τί χόντα μία η άλλη, εγκράτεια πάνω απ'όλα μόνο προσοχή να μη σου φύγουν στο βρακί), και πάλι καλά που δεν έκλεισε με κανά "Δι'ευχών", δεν είπε κανά ανέκδοτο σαν το Χουντόδουλο, ή δεν έβγαλε κανά ηλεκτρονικό παγκάρι να ρίξουμε τον οβολό που θα γλιτώσουμε από το RSV που δε θα πάρει το παιδί μας:a31:
    Ρε άντε χώσε το κεφάλι σου μέσα σε καμιά καμπάνα και ξεκίνα να τη βαράς μπας και συνέλθεις λέω εγώ

Επί της ουσίας (κι όχι της παπαριάς κειμένου), όπως είχε πει κι ο Sniper, όπως καβαλάμε εμείς, έτσι καβαλάγανε κι άλλοι πριν από εμάς, έτσι θα καβαλάνε κι άλλοι μετά από εμάς. Και ναι κάποιοι από αυτούς είναι πολύ πιθανόν να είναι τα παιδιά μας.

Manual για το σωστό γονεϊλίκι δεν υπάρχει και ουέ αν υπήρχε. Κάποια όρια όμως που κάνουν μπαμ υπάρχουν. Κι ανάλογα με την ψυχοσύνθεση και τις αντοχές του κάθε γονιού καλά θα κάνει να προσπαθήσει να μεγαλώσει το παιδί του όσο πιο "σωστά" γίνεται.
    Το δίπολο/δίλημμα "ασφάλεια VS ελευθερία" υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει και θα μας βασανίζει σε κάθε στιγμή της ζωής μας (τόσο πολύ όσο ελάχιστα άλλα) με κάθε δυνατή μορφή που μπορεί να πάρει, και δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτές είναι άπειρες, μιας και τα πάντα χωράνε μέσα σε αυτές τις δυο λέξεις/έννοιες.

Σαν ενήλικοι που είμαστε θέτουμε τα δικά μας όρια κι επιλέγουμε που θα σταθούμε σε αυτή τη νοητή γραμμή που στη μία άκρη έχει την απόλυτη ελευθερία και στην άλλη την απόλυτη ασφάλεια (σε κάθε μα κάθε πτυχή της ζωής μας).
    Σα γονείς πρέπει να παίρνουμε (με βάζω μέσα για να μην αλλάζω στο β πληθυντικό) την ευθύνη, κι οφείλουμε να την παίρνουμε για τα παιδιά μας.
    Ένα βρέφος είναι λογικό να το κρατήσεις για αρχή στο άκρο που λέγεται ασφάλεια.
    Καθώς μεγαλώνει οφείλεις να του επιτρέψεις να πάει λίγο παραπέρα, ή και να το σπρώξεις με τον ορθό τρόπο (και λέω "σπρώξεις" γιατί το ίδιο μπορεί να έχει βολευτεί στην ασφάλεια και να μη θέλει να κουνηθεί). Να νιώσει μια κάποια ανασφάλεια αλλά να βιώσει και ψήγματα ελευθερίας.
    Και πάει λέγοντας. Όσο μεγαλώνει τόσο αφήνεις, μέχρι που κάποια στιγμή αναλαμβάνει τιμόνι το ίδιο. Παίρνει τις αποφάσεις του με γνώμονα τα όσα έχει μάθει (γνωσιακά αλλά και συναισθηματικά κυρίως) από εσένα, από το σχολείο του, από τους γύρω του και από την όποια φυσικά εκ γενετής "προδιάθεση" του έχει δώσει η φύση, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη (κι επηρεαζόμενος από) τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο που πλέον ζει.
    Δεν το παρουσιάζω ως κάτι το απλό. Και το είπα και πριν. Άλλα τα όρια του ενός και άλλα του άλλου. Άλλο το "αφήνω τόσο" του ενός και άλλο το "τόσο" του άλλου.

Και φυσικά όλα τα παραπάνω δεν αναφέρονται μόνο στο θέμα μηχανή, αλλά στα πάντα.
    Τώρα αν κάποιος θέλει να γίνει το παιδί του ένας δυστυχισμένος ψυχαναγκαστικός κακομοίρης που θα τρέμει να ανοιγοκλείσει τα μάτια του γιατί φοβάται το σκοτάδι, ας πηγαίνει μαζί του και στην πλατεία όταν παίζει μπάλα με τα άλλα παιδάκια μην τυχόν και το χτυπήσουνε.

Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. το νέο μου "κοριτσάκι" κι εγω!!
    από sarimarina στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 73
    Τελευταίο μήνυμα: 16/11/2011, 18:52
  2. Τι είναι τούτο να το ξεριζωσω???
    από rockobok στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 22/06/2009, 21:16
  3. Αρκει το παριζακι μου να ειναι....
    από el_hymador στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ