κοίτα ο καπιταλισμός έχει και κάτι παράπλευρες απώλεις.
Στο τέλος θα μείνει μόνο ένας και δεν θα είναι ο Χαιλάντερ κλπ κλπ
Οι παράπλευρες αυτές απόλειες -οι φτωχοί με λίγα λόγια- έχουν τη τάση να το γυρίζουν στο ΚΚ-κάτι.
Ε κάπου εδώ μπουκάρουν οι ναζί και κάνουν το αντίβαρο.
ΑΝ η "ελεύθερη" οικονομία κλπ κλπ δεν έφτιαχνε φτωχούς δεν θα είχαμε τέτοια πρόβληματα.
όχι ότι αρκεί από μόνο του αυτό αλλά λέμε...
Και ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ιμπεριαλιστής, ο Ιησούς αναρχικός και οι Μεσολογγίτες μπαχαλάκιδες...![]()
Κοίτα...τα δύο πρώτα έχουν ακουστεί και λέγονται, ιδίως για τον Μέγα. Οι Μεσολογγίτες θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν μπαχαλάκηδες...
"Αντί λοιπόν φιλελευθέρων εφάνησαν μισελεύθεροι, και αντί φιλογενών και φιλοθρήσκων εφάνησαν μισογενείς, μισόθρησκοι και αντίθεοι, διοργανίζοντες, φευ, οι ασυνείδητοι με τα απονενοημένα κινήματά των την αγανάκτησιν της ευμενούς κραταιάς βασιλείας εναντίον των ομογενών μας υπηκόων της, και σπεύδοντες να επιφέρωσι κοινόν και γενικόν τον όλεθρον εναντίον παντός του γένους"
Αν αναρωτιέσαι από που είναι το κείμενο, ψάξε τον αφορισμό του Υψηλάντη, Σούτσου κλπ υπό τον Γρηγόριο νάμπερ 5.
Εκτός τού μάλλον άτυχου παραδείγματος των ευκατάστατων κουμουνιστών σε αντίθεση με τους φτωχούς δυτικούς,
ο καπιταλισμός απαιτεί την ύπαρξη εργατών-καταναλωτών προκειμένου να καρπώνεται την υπεραξία της εργασίας τους, εξ ορισμού λοιπόν η ανεργία, φτώχια ,μη κατανάλωση δεν βολεύει τους αστούς.
Στην περίπτωση μας τώρα κανένας φτωχός δεν στράφηκε στο ΚΚ που ουσιαστικά εξαφανίστηκε, αλλά πήγε σύσσωμος εκεί που του υποσχέθηκαν
1. ΕΚΔΙΚΗΣΗ.
2 ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΧΩΡΙΣ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
Το κόλπο είναι στην ιδιοτέλεια. Δηλαδή πως είναι δυνατόν μια παραλία να ανοίκει σε κάποιον...και να την εκμεταλλεύεται για το κέρδος.....ξαφνικά, κάτι που δεν είναι δικό του, του αποφέρει κέρδος, σε έναν μόνον συνήθως φυτευτό, συνήθως από κάποιους άλλους με εξουσία. Τελικά είναι μόνον το τίτλος του καπιταλισμού της και καλά ελευθερίας της αγοράς, αφού στο τέλος ο ισχυρός και αυτός που έχει κάνει τα κουμάντα στην πραγματικότητα ευημερεί έναντι των άλλων...χωρίς να επιστρέφει ή να επιστρέφει ελάχιστη από την υπεραξία που προσκόμησε από κάτι που δεν είναι δικό του. Είναι το ίδιο με τον κουμμουνισμό στο ανάποδο. Απλά έχει καλύτερο μάρκετινγκ. Και προφανώς όπως καταλαβαίνεις ο φασισμός είναι μέσα σε αυτό αφού μπορώ και είμαι εγώ κι όχι κάποιος άλλος και μάλιστα πίσω από τη βιτρίνα της ελεύθερης αγοράς, στην ουσία είναι το έτσι θέλω. Άλλο ναζισμός κι άλλο φασισμός ντεμέκ σε μια δημοκρατία, ντεμέκ σε μια ελεύθερη αγορά.
Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.
τον οποίο μετά το κρέμασαν και το κορμί του μετέφεραν στην Οδησσό...
Αφού εκεί ήταν το μόνο ορθόδοξο μέρος.
Ο Τσάρος τότε τους είπε, διαλιέχτε !
Ή Άγιος ή ήρωας !
και τα 2 δεν παίζουν !
----------------------------------------------
Αλλά εγώ ένα σας λέω
Πολύ κορμάρες στην Οδυσσό !
http://img856.imageshack.us/img856/5854/dsc5366.jpg
Τελευταία τροποποίηση από MG-KTiNoS; 20/09/2013 στις 22:10.
o καπιταλισμός φίλε λέει όλα αυτά τα ωραία, αλλά στη πράξη λειτουργεί με βάση τον
ΦΑΤΑΟΥΛΙΣΜΟ
καθώς και τον
εγωναμαικαλακιαλλοιστα@@μου-ισμό
Όταν λοιπόν σφίγουν οι κώλοι πατάει κι ένα μπόλεμο κι όλα μέλι γάλα!
Καλό θα είναι λοιπόν αν ζεις εδώ μέσα να φροντίσεις να ΜΗΝ είσαι ο εργάτης καταναλωτής για
δε σε βλέπω καθόλου μα καθόλου καλά.
Κατά τ άλλα δεν ψάχνουμε κάν τρόπο γιατί όπως θα διαβασες κι από στα νέα της ντουκάτι
λένε ότι θέλουν να ρεφάρουν τη χασούρα από τη Ν Ευρώπη με το άνοιγμα σε νέες αγωρές
όπως Κίνα κλπ κλπ
![]()
Κατ'επίφαση. Το γεγονός ότι ζούμε στο επιτυχημένο καπιταλιστικό μοντέλο οικονομίας, είναι γιατί το συντηρούμε με το στανιό και η εξουσία κάνει τα υπόλοιπα. Κι επαναλαμβάνω πως το κομμουνιστικό μοντέλο είχε χειρότερο μάρκετινγκ. Μιλάμε για σφαίρες επηρροής μετά τον πόλεμο, γενικότερο γεωστρατηγικό κουμάντο, με συμμάχους στο παιχνίδι.
Όλα εξυπηρετούνε κι αποπροσανατολίζουνε την κοινή γνώμη....δεν είναι τυχαίο πως το σύστημα το ελεύθερο το καλό το καπιταλιστικό βασίστηκε στα "ελεύθερα" μέσα ενημέρωσης....σε αντίθεση με τα προπαγανδιστικά κομμουνιστικά όπου ήξερες πως είναι προπαγάνδα....το καπιταλιστικό μοντέλο είναι πιο σωστά στημένο και ανώτερο από το κομμουνιστικό, εκ του αποτελέσματος διότι είναι πιο σωστά μελετημένο μαθηματικά με περισσότερες παραμέτρους, αθέατες για τον απλό κόσμο, αλλά όσο χρειάζεται για εκείνους τους λίγους.
Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.
H.A.Balafoutre δε μπας ν ανοίξεις κανάλι να δεις πόσο ελεύθερΑ ΕΊΝΑΙ???
Ο "κουμουνισμός" ΔΕΝ απέτυχε.
Οι άνθρωποι κλείδωσαν κι έφυγαν, δεν έγινε καμιά επανάστα ή κάτι τέτοιο για να πέσει.
Απλά μια μέρα τα κεφάλια αποφάσισαν ότι γιατί να ρισκάρουν να λένε ότι όλα είναι του λαού και μαλακίες?
Τα έκαναν όλα κρατικά και μετά τα χάρισαν στον εαυτό τους κι έκαναν καπιταλισμό που τόσο ήθελε ο λαός !!!!
Τώρα δε χρωστάνε σε κανένανΕ
![]()