Δε χρειάζεται να πατησουμε και στο λινκ. Ειναι ο ανθρωπος που πολεμησε με απελπισμενη εμμονη την - μεχρι στιγμης - επικρατουσα θεωρια και η καταρα του ειναι οτι αυτος εδωσε το ονομα (αλλο σκοπευε βεβαια), επισης η αλλη καταρα του ειναι οτι εχει επισκιαστει το υπολοιπο εργο του.
Γι' αυτο και θεωρησα ατυχες το παραδειγμα. Εβαλες ενα κουότ απο τον ανθρωπο που αφιέρωσε τη ζωη του πολεμωντας μια θεωρια, που συνεχως επιβεβαιωνοταν σε αντιθεση με τη δικια του και τη διαρκη "γεννηση" νεων γαλαξιών.
Κακο πραγμα οι εμμονες...Ειδικα στην επιστημη, ουτε ο θειος Αλβερτος γλυτωσε απο αυτες.
Δες Ησιοδου "Θεογονια"
'Η διαβασε Αναξιμανδρο: "Ο Αναξίμανδρος, εξήγησε την δημιουργία του κόσμου εκκινώντας από το άπειρο. Από το άπειρο ξεχώρισε μια φλόγα και ο νεφελώδης αέρας. Στον πυρήνα του νεφελώματος συμπυκνώθηκε η Γη, ενώ φλόγα έζωνε τον αέρα. Κατόπιν η πύρινη σφαίρα εξερράγη και διαλύθηκε σε κύκλους τυλιγμένους από νεφελώδη αέρα. Οι κύκλοι απλώθηκαν και σχημάτισαν τα ουράνια σώματα. Ο Αναξίμανδρος θεωρεί πως τα άστρα είναι συμπυκνώσεις αερίων και πυρός, που δημιουργήθηκαν από περιδινήσεις. Τελευταίο στάδιο της κοσμογονίας του φιλόσοφου, είναι η αποξήρανση τμημάτων της Γης υπό την επίδραση του Ήλιου. Ό,τι απέμεινε από αυτή την αρχική αποξήρανση διαμόρφωσε τη θάλασσα. Τούτη η βαθμιαία αποξήρανση είναι τμήμα μιας κυκλικής διαδικασίας που δεν οδηγεί, όμως, στην επαναπορρόφηση της γης από το άπειρο.Ο Αναξίμανδρος διατύπωσε επίσης και μια πρώιμη εξελικτική θεωρία, βάσει της οποίας η ζωή εμφανίστηκε -μέσω προφανώς της αυτόματης γένεσης εξαιτίας της ηλιακής θερμότητας- στον πηλό ή τη λάσπη. "
Μην παμε στους κινεζους που θεωρουν οτι αρχικα ολο το συμπαν ηταν μεσα σε ενα αΒγο
Το αστειο με το "παρατηρησιμο συμπαν" ειναι οτι τοποθετει τον παρατηρητη στο κεντρο του συμπαντος, αρα εμας εν προκειμενω, αρα ειναι κατα μια εννοια γεωκεντρικο. Κοιτα να δεις
