Σελίδα 16 από 20 ΠρώτοΠρώτο ... 611121314151617181920 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 226 έως 240 από 291

Θέμα: περι camping οι αποριες

Eυλογημένο μέλος Το avatar του/της Billymuse
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από road spirit Προβολή μηνύματος
    Δεν ξέρω αν μπορώ να σου συστήσω καποια συγκεκριμένη σκηνή σε τέτοιο μπάτζετ.

Κάποια θέματα είναι και λίγο υποκειμενικά και έχουν να κάνουν με προσωπικές προτιμήσεις. Πχ το ύψος που έγραψαν οι φίλοι παραπάνω. Εμένα μου είναι αδιάφορο αν δεν μπορώ να σταθώ όρθιος στη σκηνή για να αλλάξω. Η σκηνή είναι για να κοιμηθώ το βράδυ ή για μια μεσημεριανή σιέστα. Αλλάζω άνετα και καθιστός. Αντιθέτως, δεν θέλω ψηλή σκηνή γιατί όσο πιο ψηλή τόσο πιο ευάλωτη είναι σε δυνατό άνεμο. Για μένα αυτό έχει σημασία γιατί αφενός δεν πρόκειται ποτέ να πάω Ελλάδα σε οργανωμένο κάμπινγκ (που πολλές φορές τα σημεία που στήνεις είναι προστατευμένα απο τον άνεμο), αφετέρου όταν πάω για ελεύθερο δεν ξέρω που θα βρώ να στήσω (αν θα έχω κάλυψη). Ένα δυνατό αυγουστιάτικο μελτέμι ειναι αρκετό για να γονατίσει μια φθηνή σκηνή και να σπάσει τη φιμπερένια μπανέλα ή να τραβήξει το πανί και το σκίσει.

Το διπλό πανί έχει σημασία όπως έγραψε το παρδαλό τζατζίκι. Εφόσον την προορίζεις για καλοκαιρινή χρήση παραλίας, επέλεξε το εσωτερικό πανί να έχει όσο το δυνατό περισσότερη σίτα, να είναι διάτρητο όσο πιο πολύ γίνεται και όχι μόνο στην πόρτα.

Η αδιαβροχοποίηση του εξωτερικού πανιού και του πατώματος της εσωτερικής σκηνής είναι σημαντικά κριτήρια. Και εδω είναι που έχει σημασία μια καλή μάρκα. Διότι κάποιες φορές, η αδιαβροχοποίηση που γράφουν στα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι μούφα. Ξέρω τουλάχιστον 2 άτομα (απο δω μέσα, συμφορουμίτες) + 1 ακόμα που συναντήσαμε ένα καλοκαίρι στο πλοίο, που είδαν τις διακοπές τους/ταξίδι τους παραλίγο να καταστρέφεται γιατί εμπιστεύθηκαν την ίδια φθηνή "αδιάβροχη" σκηνή (η οποία παρεπιπτόντως ηταν υποτίθεται μοντέλο για μοτό) της tera. Στη πρώτη βροχή είδαν το εσωτερικό της σκηνής τους να μετατρέπεται σε κολυμπήθρα. Και οι 3 αναγκάστηκαν να αγοράσουν άλλη σκηνή καταμεσής των διακοπών τους για να συνεχίσουν.

Μερικά τιπς, ή χαρακτηριστικά ή κριτήρια, πές το όπως θες:

Οι πλαστικές μπανέλες σπάνε εύκολα. Αλλά για να πας σε αλουμινένιες (featherlite, DAC, κλπ) θες πανω απο 120 ευρώ.

Ο προθάλαμος είναι βολικός για να βάζουμε τα πράγματα μας. Δυο προθάλαμοι ακόμα καλύτερα.

Μπανέλες που πιάνουν στη σκηνή με κλιπς και όχι να μπαίνουν συρταρωτά είναι κάτι πολύ πολύ βολικό. Το στήσιμο-ξεστήσιμο γίνεται πολύ πιο γρήγορα.

Οι ραφές μετράνε επίσης πολύ, αλλά δυστυχώς αυτό δεν μπορείς να το τσεκάρεις παρά μόνο αν σε αφήσουν στο μαγαζί που ψωνίζεις να ανοίξεις τη σκηνή και να την δείς. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε μια φθηνή σκηνή και σε μια ακριβότερη και είναι ορατή με το μάτι.

Να έχει μέσα στη συσκευασία κιτ επιδιόρθωσης. Αποτελείται απο 1-2 μπαλώματα και κατάλληλη κόλα καθώς και απο ένα μικρό κυλινδρικό κομάτι-σωλήνα που χρησιμεύει για να μπαλώσεις/στηρίξεις προσωρινά μια σπασμένη μπανέλα.

Να έχει στο εσωτερικό τσέπες-θήκες, πχ σε 2 γωνίες της σκηνης. Κάνουν τη ζωή πολύ ευκολότερη, βάζοντας εκεί μικροπράγματα για να μην τα ψάχνουμε μέσα στο χαμό.

Να έχει στη κορυφή κλιπάκι για να μπορείς να κρεμάσεις πχ ένα φως κεφαλής.

Εφόσον μιλάμε για κατασκήνωση με μοτό, το βάρος για κάποιους μπορεί να είναι κριτήριο. Ο όγκος σίγουρα. Πχ η 1η terra που έχεις βάλει, αν δεν κάνω λάθος και είναι όντως ένα μοντέλο που είχα δει κάποια στιγμή από κοντά, πακεταρισμενη είναι τεράστια. Όσο ένα μεγάλο λουκάνικο 30 λίτρων που πιάνει όλη τη σχάρα της μηχανής πίσω. Για μένα κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό.

Υπάρχουν και άλλα πολλά που θέλουν ώρα για να γραφτουν και είναι πιο δύσκολο να εξηγηθούν αν και νομίζω ότι για καλοκαιρινό camping θα είναι οverkill να συζητηθουν!
    thanx για τις συμβουλές
    RACING Because football,basketball & golf require ONE BALL
    Viva Italia 2015 Σικελία 2016

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Ρίχτε και μια ματιά ΕΔΩ Γενικά έχει καλές προσφορές σε είδη κάμπινγκ (και όχι μόνο)
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Νέο μέλος
    Ώραίο link φίλε hidefnick! Όσο για τον Billymuse και εγώ ψηφίζω terra easy III! Καλές αγορές!

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από hidefnick Προβολή μηνύματος
    Ρίχτε και μια ματιά ΕΔΩ Γενικά έχει καλές προσφορές σε είδη κάμπινγκ (και όχι μόνο)
    εχω παρει πραγματα απο εκει(οχι για καμπινγκ)και ειναι τυπικοτατοι.
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pardalotzatziki Προβολή μηνύματος
    Εχει αγιαζι εκει στη μεση. Δεξια που πηγαμε εμεις, κοβει το βουνο.
    Παρε μια τυχαια φωτο με κεραυνο, την ωρα της μπορας.

Ωραια παραλια, το μονο που δεν μου αρεσει ειναι αυτοι με τις κατασκευες που εχουν μονιμα σημεια να μενουν.
    Επισης το μαγαζακι, λιγο χυμα κατσταση.
    Τώρα που κοιτάω την φωτο, έχω να πω πρώτον σούπερ παραλία και δεύτερον τι ωραία ατμόσφαιρα κάνουν αυτές οι λάμπες! Είναι με το κλασικό γκαζάκι campingaz ή κάποιο άλλο?

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος

PIPE!!!!!! ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ!?!?!?!?

Διακοπές. Μάλλον.

Δε θυμάμαι κιόλας.

Πω πω ρε μάγκες.... Αγχώθηκα και μόνο που τα διάβασα.
    Χαρά στα κουράγια σας. Αφού σας γουστάρει βέβαια....

Εγώ στους 27 βαθμούς έχω αλλάξει δέρμα και στους 32 έχω πάθει θερμοπληξία.
    Άμα έχει ήλιο ούτε στο μπαλκόνι μου δε βγαίνω

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Εγώ στους 27 βαθμούς έχω αλλάξει δέρμα και στους 32 έχω πάθει θερμοπληξία.

"ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bulmont Προβολή μηνύματος
    Ή κάτι ξέχασες να μου γράψεις ή μου χαιρετάς τον πλάτανο μπας και μου κάνει καμιά σκιά?

Ή κάτι ξέχασες να μου γράψεις ή μου χαιρετάς τον πλάτανο μπας και μου κάνει καμιά σκιά?

Θελει να σου πει να πας για δουλεια μαζι του..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    Θελει να σου πει να πας για δουλεια μαζι του..

Α ναι....

Είναι ένα θέμα αυτό

Θα τυλιχτώ με παγοκυψέλες και θα κάνω μυστρί

Να θυμηθώ να αλλάξω τίτλο Το avatar του/της Pardalotzatziki
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Motori Προβολή μηνύματος
    Τώρα που κοιτάω την φωτο, έχω να πω πρώτον σούπερ παραλία και δεύτερον τι ωραία ατμόσφαιρα κάνουν αυτές οι λάμπες! Είναι με το κλασικό γκαζάκι campingaz ή κάποιο άλλο?
    Η παραλια ειναι σουπερ...αρκει να μην πλακωσει κοσμος...εξαρταται ποτε θα πας...

Προσωπικα δεν με νοιαζει η ατμοσφαιρα που δημιουργει η λαμπα, απλα ετυχε να βγει ωραια η φωτογραφια.
    Απο μικρος που ειχα μαθει για ατυχημα που ειχε θειος μου με γκαζακι σε παραλια δεν το παω το αεριο. Μακρια απο μενα!
    Φερανε οι φιλοι μου γκαζακι ΚΑΙ λαμπα με παραφινη και εφριξα!!! Απο τη μια αεριο και απο την αλλη φλογα! Τους ειπα ή το ενα ή το αλλο.

Και αφου το ανεφερες, αυτο που με νοιαζει ειναι το καλο φως.
    Πολλα ειπαμε, αλλα για φως δεν ειπαμε.
    Υπαρχουν επιτραπεζια φωτιστικα με led ας πουμε αλλα αυτο το ασπρο/μπλε φως ειναι σπαστικο....και δεν ειναι και πολυ δυνατα φωτιστικα

Εχει καποιος καμια δοκιμασμενη λυση;

Πω πω ρε μάγκες.... Αγχώθηκα και μόνο που τα διάβασα.
    Χαρά στα κουράγια σας. Αφού σας γουστάρει βέβαια....
    Αν δεν γουσταρεις δεν ξεκινας καθολου. Αν γουσταρεις κανεις κατασκευες και δεν σε απασχολει.

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pardalotzatziki Προβολή μηνύματος

Εχει καποιος καμια δοκιμασμενη λυση;

Περίμενε να μπεί ο ''όλα τα σφάζω - όλα τα μαχαιρώνω'' Μάτζι και θα σε φτιάξει.....

Από μένα, η λύση είναι: μπαταρία 12βολτη, ντουί και λάμπα αυτοκινήτου, με ιδιοκατασκευή
    μπαλαντέζα...............
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bulmont Προβολή μηνύματος
    Από μένα, η λύση είναι: μπαταρία 12βολτη, ντουί και λάμπα αυτοκινήτου, με ιδιοκατασκευή
    μπαλαντέζα...............
    Εμεις λεγαμε για UPS Αποσυνδεση beeper και τελος...
    Κουβαλαμε τοσες αηδιες....τι ειναι μια μπαταρια...

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Γκαζολαμπα ρε παιδες. Δεν ειναι επικινδυνες, ελεος. Ο μονος "κινδυνος" μακροπροθεσμος ειναι το δυχτακι αμιαντου αλλα δεν νομιζω να το τρωει κανενας. Λιγη προσοχη θελει η λαμπα και ειστε κομπλε. Μην την πεταξετε μες τη φωτια πχ.

Τι να λεγαν και οι γιαγιαδες μας που μαγειρευαν σε πετρογκαζ..

Αλλιως πας σε ακριβες λυσεις με φωτοβολτα'ι'κα και τα ρεστα.

Πλακα πλακα ποσο δυσκολο να ειναι να φτιαχτει μια μικρη ανεμογενητρια με φτερακια απο ανεμιστηρα, κανα δυναμο κλπ;;; Οι ετοιμες κοστιζουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Γκαζολαμπα ρε παιδες. Δεν ειναι επικινδυνες, ελεος
    Πες οτι θες....δεν το γουσταρω...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Αλλιως πας σε ακριβες λυσεις με φωτοβολτα'ι'κα και τα ρεστα.
    Πλακα πλακα ποσο δυσκολο να ειναι να φτιαχτει μια μικρη ανεμογενητρια με φτερακια απο ανεμιστηρα, κανα δυναμο κλπ;;; Οι ετοιμες κοστιζουν.
    Αυτα δεν ειναι λυσεις για καμπινγκ, εκτος και αν εχεις camper ή μεινεις 2 μηνες
    Ανεμογεννητρια ειχε φτιαξει καποιος αλλα δεν ειχε πολλες δυνατοτητες. Φτηνη αλλα και ογκωδης.

Παρόμοια θέματα

1. Τέλος οι απορίες... ήρθε το φως απο το Cosmopolitan:
    από vaska στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 21/02/2010, 23:58
  2. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 10/01/2008, 00:07
  3. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 11/09/2006, 15:10
  4. Εχουνε λυθει ολες οι αποριες.....
    από ela ela στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 9