Δεν ξέρω αν μπορώ να σου συστήσω καποια συγκεκριμένη σκηνή σε τέτοιο μπάτζετ.
Κάποια θέματα είναι και λίγο υποκειμενικά και έχουν να κάνουν με προσωπικές προτιμήσεις. Πχ το ύψος που έγραψαν οι φίλοι παραπάνω. Εμένα μου είναι αδιάφορο αν δεν μπορώ να σταθώ όρθιος στη σκηνή για να αλλάξω. Η σκηνή είναι για να κοιμηθώ το βράδυ ή για μια μεσημεριανή σιέστα. Αλλάζω άνετα και καθιστός. Αντιθέτως, δεν θέλω ψηλή σκηνή γιατί όσο πιο ψηλή τόσο πιο ευάλωτη είναι σε δυνατό άνεμο. Για μένα αυτό έχει σημασία γιατί αφενός δεν πρόκειται ποτέ να πάω Ελλάδα σε οργανωμένο κάμπινγκ (που πολλές φορές τα σημεία που στήνεις είναι προστατευμένα απο τον άνεμο), αφετέρου όταν πάω για ελεύθερο δεν ξέρω που θα βρώ να στήσω (αν θα έχω κάλυψη). Ένα δυνατό αυγουστιάτικο μελτέμι ειναι αρκετό για να γονατίσει μια φθηνή σκηνή και να σπάσει τη φιμπερένια μπανέλα ή να τραβήξει το πανί και το σκίσει.
Το διπλό πανί έχει σημασία όπως έγραψε το παρδαλό τζατζίκι. Εφόσον την προορίζεις για καλοκαιρινή χρήση παραλίας, επέλεξε το εσωτερικό πανί να έχει όσο το δυνατό περισσότερη σίτα, να είναι διάτρητο όσο πιο πολύ γίνεται και όχι μόνο στην πόρτα.
Η αδιαβροχοποίηση του εξωτερικού πανιού και του πατώματος της εσωτερικής σκηνής είναι σημαντικά κριτήρια. Και εδω είναι που έχει σημασία μια καλή μάρκα. Διότι κάποιες φορές, η αδιαβροχοποίηση που γράφουν στα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι μούφα. Ξέρω τουλάχιστον 2 άτομα (απο δω μέσα, συμφορουμίτες) + 1 ακόμα που συναντήσαμε ένα καλοκαίρι στο πλοίο, που είδαν τις διακοπές τους/ταξίδι τους παραλίγο να καταστρέφεται γιατί εμπιστεύθηκαν την ίδια φθηνή "αδιάβροχη" σκηνή (η οποία παρεπιπτόντως ηταν υποτίθεται μοντέλο για μοτό) της tera. Στη πρώτη βροχή είδαν το εσωτερικό της σκηνής τους να μετατρέπεται σε κολυμπήθρα. Και οι 3 αναγκάστηκαν να αγοράσουν άλλη σκηνή καταμεσής των διακοπών τους για να συνεχίσουν.
Μερικά τιπς, ή χαρακτηριστικά ή κριτήρια, πές το όπως θες:
Οι πλαστικές μπανέλες σπάνε εύκολα. Αλλά για να πας σε αλουμινένιες (featherlite, DAC, κλπ) θες πανω απο 120 ευρώ.
Ο προθάλαμος είναι βολικός για να βάζουμε τα πράγματα μας. Δυο προθάλαμοι ακόμα καλύτερα.
Μπανέλες που πιάνουν στη σκηνή με κλιπς και όχι να μπαίνουν συρταρωτά είναι κάτι πολύ πολύ βολικό. Το στήσιμο-ξεστήσιμο γίνεται πολύ πιο γρήγορα.
Οι ραφές μετράνε επίσης πολύ, αλλά δυστυχώς αυτό δεν μπορείς να το τσεκάρεις παρά μόνο αν σε αφήσουν στο μαγαζί που ψωνίζεις να ανοίξεις τη σκηνή και να την δείς. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε μια φθηνή σκηνή και σε μια ακριβότερη και είναι ορατή με το μάτι.
Να έχει μέσα στη συσκευασία κιτ επιδιόρθωσης. Αποτελείται απο 1-2 μπαλώματα και κατάλληλη κόλα καθώς και απο ένα μικρό κυλινδρικό κομάτι-σωλήνα που χρησιμεύει για να μπαλώσεις/στηρίξεις προσωρινά μια σπασμένη μπανέλα.
Να έχει στο εσωτερικό τσέπες-θήκες, πχ σε 2 γωνίες της σκηνης. Κάνουν τη ζωή πολύ ευκολότερη, βάζοντας εκεί μικροπράγματα για να μην τα ψάχνουμε μέσα στο χαμό.
Να έχει στη κορυφή κλιπάκι για να μπορείς να κρεμάσεις πχ ένα φως κεφαλής.
Εφόσον μιλάμε για κατασκήνωση με μοτό, το βάρος για κάποιους μπορεί να είναι κριτήριο. Ο όγκος σίγουρα. Πχ η 1η terra που έχεις βάλει, αν δεν κάνω λάθος και είναι όντως ένα μοντέλο που είχα δει κάποια στιγμή από κοντά, πακεταρισμενη είναι τεράστια. Όσο ένα μεγάλο λουκάνικο 30 λίτρων που πιάνει όλη τη σχάρα της μηχανής πίσω. Για μένα κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό.
Υπάρχουν και άλλα πολλά που θέλουν ώρα για να γραφτουν και είναι πιο δύσκολο να εξηγηθούν αν και νομίζω ότι για καλοκαιρινό camping θα είναι οverkill να συζητηθουν!thanx για τις συμβουλές
![]()