Καλημέρα σε όλους.
Ανοίγω το θέμα που είναι αμιγώς τεχνικής φύσεως για να μαθαίνουμε εμείς οι νεώτεροι .
Έχω στη κατοχή μου ένα Kymco Xciting 500 με τροφοδοσία καρμπιρατέρ.
Το θέμα είναι το εξής :
Κάποιες φορές όταν η συμπίεση είναι στο ανώτατο σημείο , ανοίγω το διακόπτη , πατάω μίζα , γονατίζει για μισό δευτερόλεπτο και στη συνέχεια γυρίζει το μοτέρ και παίρνει κανονικά μπροστά.
Αν κλείσω τελείως τη βίδα του ρελαντί - που πρακτικά σημαίνει πως θα κλείσω τη πεταλούδα εντελώς δε γίνεται ποτέ τέτοιου είδους κόμπιασμα . Φυσικά τότε δε θα πάρει με τίποτα μπροστά .
Αν πάω να το βάλω μπροστά στο κανονικό του ρελαντί και ανοίξω το γκάζι κατά τη διάρκεια της μιζιάς τότε γονατίζει εντελώς και φυσικά δε θα πάρει μπροστά αφού δεν έχει δύναμη να γυρίσει το μοτέρ.
Η ερώτηση είναι αν έτσι λειτουργεί κανονικά το σύστημα αυτό. Δηλαδή όλα τα μηχανάκια με τέτοια τροφοδοσία αν πας να τα βάλεις μπροστά με 1/4 του γκαζιού ανοιχτό γονατίζουν ή το δικό μου έχει κάποιο πρόβλημα και έχει τέτοια συμπεριφορά;
Αν έπρεπε να γυρίζει το μοτέρ άσχετα με το αν το γκάζι είναι ανοιχτό ή όχι τότε προς πια κατεύθυνση θα έπρεπε να ψαχτώ ώστε να το λύσω αυτό το θέμα;
Η ερώτηση είναι και μηχανικής φύσεως για το τι προκαλεί την μεγάλη αύξηση συμπίεσης αν το γκάζι είναι ανοιχτό .
Επίσης να αναφέρω πως το καρμπιρατέρ είναι πολύ σωστά ρυθμισμένο , με απροβλημάτιστη λειτουργία σε όλο το εύρος των στροφών , ρελαντί πολύ σταθερό , γενικά όλα καλά.
Μπαταρία φορτισμένη πλήρως , μίζα ελεγμένη και συντηρημένη σωστά , λάδια , φίλτρα νέα .
Ευχαριστώ !
( το δημοσίευσα με σε γειτονικό forum , ελπίζω να μην είναι πρόβλημα αυτό )