Αν πραγματικα δεν ξερεις (και ρωτας σε ενα φορουμ) τι μπορεις να κανεις (εσυ προσωπικα αλλά και ο καθενας μας) για να βελτιωσεις την κοινωνια, αυτο ειναι πραγματικα λυπηρο.
Χαριν της κουβεντας ομως, ας πω κι εγω την άποψή μου για την αστυνομια (η οποία ειναι και το θεμα μας).
Ο σκοπος του Νόμου και της αστυνομιας, ειναι να υπηρετουν και να προστατευουν τους πολιτες. Οι οποίοι πολιτες δεν διακρινονται - εχουν δηλαδη ισα δικαιωματα και ισες υποχρεωσεις.
Στην πραγματικοτητα ομως, ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι οι πολιτες διακρινονται - δεν εχουν δηλαδη ισα δικαιωματα και ισες υποχρεωσεις.
Κατα ενα μικρο ποσοστο, ο Νόμος και η αστυνομια υπηρετουν και προστατευουν τους πολιτες.
Κατα το μεγαλυτερο (υπόλοιπο) ποσοστο, ο νόμος και η αστυνομια υπηρετουν και προστατευουν την οικονομικη και πολιτικη εξουσια, η οποία (ως εξουσια) ρυθμιζει τον νόμο και την λειτουργια της αστυνομιας προς όφελός της και οχι προς οφελος των (πολλων) πολιτων οπως και θα επρεπε.
Κατα τη γνωμη μου, αν καποιος βλεποντας τα παραπανω θελει να τα εχει καλα με τη συνείδησή του και δεν θελει να εθελοτυφλει, δεν θα καταδεχοτανε για μια θεσουλα στο δημοσιο και για ενα κομματι ψωμι να στραφεί εναντιον του λαου στον οποίο και ο ιδιος ανηκει.