λέγεται.... ότι κατά την περίοδο λειτουργίας τους οι ΜΟΜΑ έστρωσαν γύρω στα 15.000 χλμ οδών.
Αντιθέτως από την κατάργησή τους και μετά οι δρόμοι οι οποίοι κατασκευάστηκαν είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, με τεράστιες υπερτιμολογήσεις, με κάκιστη ποιότητα, και τρομερή ζημία στο δημόσιο ταμείο.
Για εμένα αυτά και μόνο μετράνε...
Αν για λόγους "βολέματος" τύπου Ολυμπιακής οι ΜΟΜΑ έφτασαν να αποτελούνται από αργόμισθους κηφήνες πολιτικού προσωπικού, δεν φταίει ούτε ο θεσμός της ΜΟΜΑ, ούτε ο στρατός. Φταίνε οι πολιτικοί που δημιούργησαν το καρκίνωμα αυτό πάνω σε έναν υγιή οργανισμό. Φυσικά από την διάλυσή τους και μετά, όλοι ξερουμε ποι επωφελήθηκαν τελικά.
Εγώ όμως αναρωτιέμαι πραγματικά, πως κάποιοι άνθρωποι εθελοτυφλούν μπροστά στις εκατόμβες των θυμάτων της Πατρών-Κορίνθου, (όλοι έχουμε από έναν γνωστό, ή φίλο που είχε κάποια απώλεια στον συγκεκριμένο δρόμο,) όπως και παλαιότερα στον Μαλλιακό, αλλά και σε άλλα σημεία του εθνικού δικτύου, και όμως κοιτάνε ποιό είναι το "σωστό" και το "καλαίσθητο" και όχι το λυσιτελές.
Προσωπικά αν έβλεπα το στρατό να φτιάχνει δρόμους θα αισθανόμουν ασφαλής διότι ξέρω ότι αν πάει κάτι λάθος θα αποδοθούν ευθύνες. Το στρατοδικείο δεν δικάζει μετά από 10 χρόνια, ούτε παρέρχονται τα αδικήματα. Επίσης το θεωρώ πολύ υγιές να βλέπω ένα σώμα του στρατού να κάνει πρακτική εξάσκηση και εκπαίδευση ακριβώς στο αντικείμενό του.
Τώρα αν ενοχλεί τόσο πολύ το χακί όπως είπε κάποιος, να τους ντύσουμε με φλούο φούξια για να είναι πιο ευχάριστοι στο μάτι. Παρεμπιπτόντως, συγκρίσεις με την Αμερική είναι αστείες... εδώ ζητάς καφέ μέτριο και στον φέρνουν σκέτο, και επιμένουν ότι έχεις άδικο, και θα διεκδικήσεις το δίκιο σου απέναντι σε έργο που στράβωσε, ή ξέμεινε από χρηματοδότηση....?
Σημειολογικά και μόνο να το αναφέρω ότι δεν μου προξενεί καμία εντύπωση που αυτός πρώτος διαφωνεί με την επανίδρυση της ΜΟΜΑ...
http://topotami.gr/nea/gia-tin-epani...krotisis-moma/
Πραγματικά είναι ευσεβής πόθος να δω τη ΜΟΜΑ να ολοκληρώνει την Κορίνθου-Πατρών-Πύργου και να στέλνει στο διάολο όλες αυτές τις υδροκέφαλες εργολαβείες που αυτή τη στιγμή εισπράτουν σαν νταβατζήδες χωρίς να κατασκευάζουν τίποτα! Και να καταργηθούν και τα διόδια φυσικά στον συγκεκριμένο άξονα αφού δεν θα έχουν ολοκληρώσει το έργο οι "ανάδοχοι"....