Δεν ξέρω. Υποθέτω ότι διάμετρο κυλίνδρου διότι τα όρινγκ του εμβόλου ουσιαστικά εξισώνουν τη διάμετρο του εμβόλου μ'αυτή του κυλίνδρου,συμμετέχουν και αυτά στη συμπίεση του υγρού.
Δεν ξέρω. Υποθέτω ότι διάμετρο κυλίνδρου διότι τα όρινγκ του εμβόλου ουσιαστικά εξισώνουν τη διάμετρο του εμβόλου μ'αυτή του κυλίνδρου,συμμετέχουν και αυτά στη συμπίεση του υγρού.
Aυτο που παρεθεσε ο Dr.Big ειναι σωστο αλλα ο ιδιος αναφερει οτι εκτος απο τον λογο διαμετρου, το φρεναρισμα εξαρταται και απο αλλους παραγοντες οπως ειναι η δισκοπλακα, ο τροχος, το λαστιχο κλπ. Δηλαδη καπου αναιρει ο ιδιος αυτα που γραφει.
Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss
Δείτε εδώ:
http://www.oppracing.com/pages/artic...ter_cylinders/
Η φιλοσοφία του πίνακα του Drbigείναι σωστή αν αποσαφήνιζε ότι η απόσταση μεταξύ εμβόλου και άξονα περιφοράς της μανέτας(ΑΕΕ) είναι αμετάβλητες.
Για παράδειγμα είναι δυνατόν μια τρόμπα 19άρα αλλά με απόσταση ΑΕΕ=16mm να έχει μαλακότερο τράβηγμα από μια με έμβολο 17mm αλλά με ΑΕΕ 21mm(τυχαία νούμερα).
Επίσης ο πίνακας δεν αναέρει αν μιλάμε για ακτινικές τρόμπες.
Πιθανολογώ πως όχι διότι το σάιτ αναφέρεται σε φρένα για παλιά και κλασικά μηχανάκια,δε νομίζω οι ιδιοκτήτες τους να τους βάζουν τούμπανες μπρέμπο,νίσιν και ό,τι άλλο καυλώνει εμάς!
![]()
Τελευταία τροποποίηση από kostaspetrou; 28/02/2015 στις 18:37.
Επίσης δείτε και αυτό αν και δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει
http://www.isrbrakes.se/products/mas...21-014_012.pdf
Όλες οι μνήμες είναι ίχνη δακρύων.
Jurobei Chikanatsu
ο πίνακας είναι μιά διαίρεση και μερικά εμβαδά κύκλων.
Μπορείς να κάνεις τον ίδιο και με την διαδρομή των εμβόλων.
Οι τούμπανες έχουν τον ίδιο υπολογισμό με τις μπάζα.
Ισχύουν και στις ακτινικές.
Αυτό που έχει σημασία είναι πως θα σου κάτσουν στο χέρι τα εμπειρικά νούμερα που αναφέρει ο τύπος και προκύπτουν από την προσωπική του πείρα.
Διαιρεί συνολικό εμβαδό εμβόλων δαγκάνων με εμβαδό εμβόλου τρόμπας.
Η διαδρομή εμβόλων είναι πάνω κάτω η ίδια για ίδιο υλικό τακακιών υγρό και όριγκ ίδιας ποιοτητας.
Απλά αυτό που γράφει στα σχόλια παν' απ'τον πίνακα(αίσθηση, feeling) είναι και υποκειμενικό και εξαρτάται από σχήμα μανέτας, δάχτυλα αναβάτη,ανοχές τρόμπας,διάταξη τρόμπας(ακτινική ή όχι)...πολλές παράμετροι.
Μια καλή αφτερμάρκετ με πολύ σφιχτές ανοχές θ' αποδόσει καλύτερα από μια απλή ας έχουν τα ίδια νούμερα.
Έφερα το παράδειγμα με το ρ1 και τη νισίν για να δείξω ότι τα νούμερα και ο λόγος δεν είναι πανάκεια.