
Δημοσιεύθηκε αρχικά από
byron
Το κρίσιμο ερώτημα εδώ που φτάσαμε, είναι τι θα γίνει στις επόμενες 9 ημέρες. Λέω 9 γιατί η τελική ημερ/νία έγκρισης κάποιου σχεδίου/συμφωνίας αν υπάρξει, προυποθέτει έγκριση από κοινοβούλια και το Γερμανικό κλείνει στις 15.
Το κρίσιμο ερώτημα, αφορά το τι έχουν αποφασίσει. Ο Αλεξ, είχε λυσσάξει με το delegation upwards που λένε οι Άγγλοι, δηλαδή πολιτική απόφαση από τα μεγάλα αφεντικά. Αυτή ήρθε, και σύμφωνα με αυτά που έγιναν γνωστά...μην έσωνε να έρθει.
Τα δεδομένα είναι τα εξής:
1) Aυτό που του έδωσαν είναι επιεικώς "γάματα με μεγάλα γράμματα", και έτσι δεν ψηφίζεται στην Βουλή,
2) H μεγάλη χρηματοδότηση ήτοι το 3ο μνημόνιο των 30-50 δις είναι απλά μονόδρομος μέσα στους επόμενους μήνες,
3) Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν τον Άλεξ να κάνει πολιτική με δικά τους λεφτά, αυτό γίνεται μόνο αν είσαι αυτάρκης, ή στα δίνουν οι αγορές,
4) Στο € μας θέλουν για δικούς τους λόγους, και ένας απ΄αυτούς είναι και ο λογαριασμός. Εκτός του χρέους, θα χάσουν και τα λεφτά του ELA.
5) Δεν υπήρχε κανένα απολύτως σχέδιο. Η στρατηγική μας είχε στηριχθεί, στο ότι θα τους τινάξουμε στον αέρα αν δεν συνεχίσουν να δίνουν λεφτά...δλδ @@ μάντολες.
Αυτά για μένα μπορεί να οδηγούν σε δύο πιθανά σενάρια.
Ή θέλουν να στείλουν την κυβέρνηση αδιάβαστη και να προκαλέσουν εκλογές, οπου το σχήμα που θα προκύψει θα είναι πιο "βολικό" και προσγειωμένο στην οικονομική ευρωπαική πραγματικότητα και ποιός κάνει κουμάντο, όπως έκαναν με Σαμαρά-Βενιζέλο. Αυτό για να συμβεί, πρέπει να έχει προηγηθεί ένα ισχυρό σοκ, που δεν είναι άλλο από κλειστές τράπεζες και capital controls, αλλιώς ο σύριζα-ανέλ και οι μαγκιές του καφενείου θα θριαμβεύσουν.
ή εφαρμόζουν το γνωστό κόλπο του να πασάρουν κάτι ανέφικτο, οπου μετά από λυσσαλέα αντίσταση, θα καταλήξουν να αποσύρουν κάποια πολύ σκληρά μέτρα. Αυτό θα φανεί ως θρίαμβος της διαπραγματευτικής ικανότητας της κυβέρνησης οπου θα της επιτρέψει να φέρει και να ψηφιστεί μια μνημονιακού τύπου συμφωνία που ειδάλλως θα πήγαινε αδιάβαστη από την μισή κοινοβουλευτική ομάδα.
Κάτι περίεργο παίζει, η εμφάνιση μιας συμφωνίας με τόσο σκληρά μέτρα και εκτός διαβουλεύσεων από την πεντάδα που κάνει κουμάντο, δεν είναι τυχαία. Ελπίζω και εύχομαι να μην υπάρχει τρίτο σενάριο οπου η χώρα θα είναι εκτός €.