Λάθος. Ο βασικός παράγοντας για να περάσω καλά, είναι ο όμορφος δρόμος, η όμορφη διαδρομή και οχι το όχημα.
Αν βρεθώ με λάθος όχημα σε όμορφη διαδρομή, θα επικεντρωθώ στη διαδρομή που δεν είναι καθόλου άσχημο, ίσα ίσα...
Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει όταν επιλέξω το όχημα. Επικεντρώνομαι στην οδήγηση και στο μηχανάκι, αφήνοντας την διαδρομή σε δεύτερη μοίρα.
ημιαυτοματα λεγονται και αυτο διοτι εχεις και τις 2 επιλογες ειτε να αλλαζεις ειτε να αγηνεις το κιβωτιο να αλλαζει
Οποτε ανεβαινω γερμανια με αυτην κυκλοφορω
Μετα απο καποιες μερες την δινω πισω στο συγγενη μου και του λεω γερασα πια και με τρομαζουν τοσα αλογα δωσε μου το καγιεν να ειμαι ησυχος![]()
α, δηλαδη τα paddles που χουν στο τιμονι ferrari, lamborghini, porsche, τα εχουν για να επιλεγουν σταθμο στο ραδιοφωνο...
το οτι δεν εχουν συμπλεκτη και κανουν τις αλλαγες αυτοματα ή ημιαυτοματα, δεν σημαινει οτι δεν εχουν ταχυτητες και ειναι ΑΥΤΟΜΑΤΑ οπως τα scooters και τα toyota prius των Αμερικανων...
το επιχειρημα βεβαια οτι αν η αυτοματη μεταδοση ειναι καλυτερη απο τις ταχυτητες θα το επελεγαν ολα τα μηχανοκινητα αθληματα για τα οχηματα τους, το καναμε γαργαρα...
εγω ειμαι και λιγο ανωμαλος και θελω να πιανω λεβιε για να το ευχαριστιεμαι το πραμα....
οσες φορες εχω βρεθει να οδηγησω αυτοματο (ειτε αυτοκινητο, ειτε μηχανακι) το θεωρησα πολυ ευκολο στην χρηση, αλλα μεχρι εκει...
Kατι "παρακατιανα" evo και subaru εχουν τσαγιασει πολλους νεοπλουτους με porsche κλπ.. just saying..
Εχω παει σβελτα με σειριακα κιβωτια και εχω να πω οτι σαν το συμπλεκτη ΔΕΝ εχει!![]()
Οχι γιατι κερδιζεις σε χρονους (που δεν κερδιζεις) αλλα γιατι εχεις μεγαλυτερο ελεγχο και καλυτερη αισθηση. Ισως να ειναι και θεμα συνηθειας..
Παντως οσο smoothly μπορεις να πας με το συμπλεκτη δεν μπορεις να πας με αυτοματο ή σειριακο οποιασδηποτε τεχνολογιας.
MADE IN JAPAN 日本製
Ναι ρε συ…
Αυτό που λεμε είναι ότι τα σκουτερ είναι ένα ακόμη είδος μοτοσυκλετας , ασχετα αν μας αρέσουν ή όχι…
Έχουν τα υπερ και τα κατά τους και το κοινο τους.... (τις γρίλιες για τον ζεστό αέρα στα πόδια τις είδες?)
Πχ ,Σε αλλους δεν αρεσουν τα SS, τα ον-φφ,τα γυμνα , τα τσοπεροειδη κλπ
Αναγκαστικα θα επικεντρωθεις στην διαδρομη γιατι δεν μπορεις να κανεις διαφορετικα......
Αρα ....ειδικα οταν διαλεγεις το "ακριβως αντιθετο¨" οπως λες παραπανω ... Για αυτο ακριβως τον λογο πιστευω οτι δεν ισχυει η παραπανω ερωτηση σου...
"για ποιό λόγο πιστεύεις πως πρέπει να έχω συγκεκριμένο τρόπο οδήγησης ανάλογα το με όχημα? "
Λέτε ότι θέτε. Αν το Σου Βου Του μπορούσε να σηκώσει μεγάλες ιπποδυνάμεις, το να έχεις μόνιμα τη μέγιστη ροπή στη διάθεσή σου θα το επέλεγαν
ούλοι οι οδηγοί.
http://world.honda.com/automobile-technology/CVT/
Ρε πάτε καλά?
Τί σχέση έχει η cvt μετάδοση που έχουν τα σκούτερ, με το dct της Honda ή με το smg της Μ3, ή με το dsg ή δεν ξέρω εγώ ποιό άλλο τα οποία είναι κανονικότατα κιβώτια με συμπλέκτη (διπλό κιόλας) και απλά δεν τον πατάει ο οδηγός?
Ήμαρτον παναγία μου.
Τα αυτόματα ΔΕΝ έχουν ταχύτητες! Ή ανάλογα πώς θέλει να το δει ο καθένας έχουν μία ή άπειρες γιατί απλά αυξομειώνεται το "πάχος" του ιμάντα.
Τα σειριακά έχουν κανονικότατα ταχύτητες! Και συμπλέκτες κι απ'όλα! Ο οδηγός μπορεί αν θέλει να αλλάζει ταχύτητες χωρίς να χρειάζεται να πατάει συμπλέκτη, ή το γυρνάει σε "αυτόματη αλλαγή ταχυτήτων". Εξακολουθούν να υπάρχουν σχέσεις στο κιβώτιο ακόμα κι αν δεν τις αλλάζει αυτός.
Άλλο πράγμα το σειριακό κιβώτιο που σου δίνει επιλογή για "αυτόματη αλλαγή ταχυτήτων", κι άλλο το αυτόματο.
Τα ύστερα του κόσμου!
ναι βρε αγορι μου συμφωνουμε...
να παρουν οτι θελουν τα παιδια...
δεν κατακρινουμε αυτο...
ουτε τα λεφτα τους και που τα διαθετουν...ας τα καψουν αμα θελουν..
αλλα οταν βλεπεις να παιρνει ο αλλος κατι και να το μοστραρει σαν κατι αλλο, ε, καπως σου κανει...
δεν φτιαχτηκαν για να πηγαινουν γρηγορα, κι ομως καποιοι θελουν να μας πεισουν οτι ειναι γρηγορα...και δεν συγκρινουμε τον κουλο σουπερσπορτα με εναν χερα με τμαξ...με ιδιους οδηγους σε ιδιες διαδρομες...ποιο ειναι και καλα το πιο sport scooter? το gp800...ωραια...ας μπει σερρες ο Μπουστας και ας παει να γραψει χρονους με το cbr του και μετα με αυτο...
αντε να δουμε τι χρονους θα γραψει το υπερωκεανιο..και για να το κανω και πιο ενδιαφερον λεω να μην παρει το cbr που ειναι και χιλια και πουν οτι τους κλεβουμε...ας μπει με ενα 800...με το ducati 848 ξερω γω..
ανοιγουν το γκαζι στο φαναρι, οι περισσοτεροι απ'αυτους, νοιωθουν κατι πρωτογνωρο σε επιταχυνση αφου πριν καβαλαγαν κανα παπι ή το κουτι τους, και μας τα'χουν κανει μπαλονια με την ευστροφια, την δυναμη, την φιλικοτητα, τους χωρους, το πατωμα, την αυτοματη μεταδοση και δεν συμμαζευεται...
κοτσαρουν και την akrapovic και ετοιμοι οι βαλεντινοι ροσσιδες...
και ξαναλεω, το ιδιο κραξιμο ριχνω στους σουπερσορταδες και τους σπορτ τουρινγκ που πανε μεσα στο κεντρο, στους παπακηδες με την ελευθερη εξατμιση, στους gs1200r με τα προβολια αναμμενα στο κολωνακι και στην γλυφαδα, στους εντουραδες που δεν εχουν δει ποτε χωμα και λασπη και βγαζουν το διχρονο στο χωριο για μοστρα στην πλατεια and so on...