Σελίδα 32 από 132 ΠρώτοΠρώτο ... 2227282930313233343536374282 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 466 έως 480 από 1966

Θέμα: Δημοψήφισμα 2015

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gixxerman Προβολή μηνύματος
    ούτε πρόκειται πιστεύω να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τις επιλογές που έχουμε....... δυστυχώς θα πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε κάτι πολύ χειρότερο και κάτι πάρα πολύ χειρότερο ,έτσι χοντρικά.... ανάλογη της οπτικής του καθενός θα είναι και η επιλογή του...
    δεν είναι χοντρικά...

ΑΥΤΟ είναι....

και το χειρότερο είναι οτι δεν ξέρουμε τι έχει από πίσω το κάθε σενάριο....
    πουτσ@@@@@@@@@

d.m.w.t.l. Το avatar του/της congate7
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    κάτι το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν το δημοψήφισμα είναι επί της ουσίας ναι ή όχι στο ΕΥΡΩ.
    κατά την ταπεινή μου άποψη, αν μπορούσαν να μας βγάλουν από το νόμισμα, θα το είχαν κάνει ήδη....

παρασκηνιακά, ζυμώσεις γίνονται πολλές, μη βιάζεστε να κρίνετε.... εχει δρόμο ακόμα μέχρι την κυριακή....

Το «όχι» σημαίνει όχι στα συγκεκριμένα μέτρα αλλά πάμε στα ίδια άτομα που μόλις απορρίψαμε τις προτάσεις τους για μία νέα συμφωνία(μνημόνιο,μέτρα όπως και να το πεις το ίδιο είναι)
    Το «ναι» είναι αυτονόητο τι σημαίνει...

Πραγματικά εμένα δε με καλύπτει ούτε το ένα ούτε το άλλο
    O παππούλης

Θα πάω σε ένα νησί, να ψαρεύω πρόκες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RizlaPlusPlus Προβολή μηνύματος
    Αν και ειναι μεγαλη κουβεντα αυτο που θα πω, θα το ρωτησω μπας και ανοιξει:

Ειλικρινα πιστευετε οτι οι ανεργοι και οι χαμηλομισθοι δεν εχουν τιποτα να χασουν απο μια πιθανη εξοδο απο το ευρω; Και επισης, ειλικρινα πιστευετε οτι οι "εχοντες", εχουν να χασουν πολλα;
    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ !!!
    Σε περίπτωση ανεξέλεγκτης χρεωκοπίας και δραχμής την "αραπίσια" φούτσα θα την φάνε αυτοί που ήδη τα φέρνουν δύσκολα βόλτα... Απλά η επιβίωσή τους (η διαβίωση είναι άλλη ιστορία...) θα εξαρτάται αποκλειστικά από πρόνοια - ελεημοσύνη - παραβατικότητα...
    Αντίθετα οι έχοντες και κατέχοντες (και ακόμα περισσότερο αυτοί με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρωπουλάκια στις Ευρωπαικές τράπεζες που ουσιαστικά είναι τα κλεμμένα των προηγούμενων ετών) θα γίνουν πραγματικά πάμπλουτοι για τα Ελληνικά δεδομένα... Παίζει και αυτοί να είναι το προσεκτικά κρυμμένο λόμπι γύρω και πίσω από την κίνηση της "νομισματικής κυριαρχίας της χώρας"...

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Tο θέμα είναι να αναρωτηθούμε επίσης (και όχι μόνο εμείς) τι σκατά σημαίνει Ευρωπαική Ένωση. Δεν εννοώ την ερμηνεία των λέξεων, εννοώ τι είναι στην πραγματικότητα αυτό το πράγμα...

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι αυτό που αρνήθηκε ο μπεκροκανάτας στην ομιλία του: ένα τεχνοκρατικό μόρφωμα στηριζόμενο μόνο σε αμφίδρομο διακρατικό οικονομικό αλισβερίσι, το οποίο αναπόφευκτα αβαντάρει τους ισχυρούς.

Η Ευρωπαική Ένωση έχει αργήσει χαρακτηριστικά να ενοποιηθεί στο βαθμό που όφειλε ώστε να αποτελέσει κάτι ουσιαστικότερο. Θα έπρεπε πέρα από το κοινό νόμισμα. να υπήρχαν κοινά σύνορα, κοινή πολιτική (εσωτερική και εξωτερική), κοινή οικονομία και ένα κοινοβούλιο.

Ως έχει είναι μια μαλακία και μισή για να κονομάνε οι Βόρειοι και ειδικά οι φρίτσιδες.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από congate7 Προβολή μηνύματος
    Το «όχι» σημαίνει όχι στα συγκεκριμένα μέτρα αλλά πάμε στα ίδια άτομα που μόλις απορρίψαμε τις προτάσεις τους για μία νέα συμφωνία(μνημόνιο,μέτρα όπως και να το πεις το ίδιο είναι)
    Το «ναι» είναι αυτονόητο τι σημαίνει...

Πραγματικά εμένα δε με καλύπτει ούτε το ένα ούτε το άλλο
    το όχι εκτός από μέτρα περιλαμβάνει και ουσιαστική κουβέντα επί του χρέους
    πουτσ@@@@@@@@@

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Takata Dome Προβολή μηνύματος
    Έχω να γράψω 2 μήνες σε αυτό το forum.Όρεξη για αντιπαράθεση γενικά δεν έχω,γι'αυτό αποφεύγω το σχολιασμό σε τέτοια θέματα.Όμως το διακύβευμα αυτές τις ώρες είναι μεγάλο.

Εκτός Ευρώ,δεν θα δούν αναπτυξιακά πακέτα.Δεν θα δούν κοινοτικά κονδύλια.Δεν υπάρχει ΕΣΠΑ.Δεν θα ξαναδωθούν δάνεια άνευ όρων.Δε θα ξαναβρέξει λεφτά.Ποιός μαλάκας θα πληρώσει το αυξημένο κατα ν% κόστος ζωής με τη δραχμή; Μήπως το δημόσιο; Εδώ γελάμε.Θα επιχειρηθεί να το πληρώσει πάλι ο ιδιωτικός τομέας.Τι κρίμα όμως που με τα capital controls αρχίζει η οριστική διάλυση για τις επιχειρήσεις,που δεν μπορούν να εισάγουν και να ανταποκριθούν σε διεθνείς υποχρεώσεις,και που θα τους γίνει ένα ξεγυρισμένο κούρεμα καταθέσεων.Και όταν θα πέσουν και αυτές,θα τρίβετε τα μάτια σας για το πού θα φτάσει η κοινωνική διάλυση και η ανεργία.

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.Πολλοί απο εμάς δεν αποφασίζαμε όταν γινόταν το πάρτι με ξένα λεφτά.Ο λογαριασμός έφτασε,και θα πληρωθεί.Όλα πληρώνονται κάποια στιγμή.Δεν υπάρχει καμία εύκολη λύση.Υπάρχει το κακό,και το τρισχειρότερο.Θα με συγχωρήσετε που θα ψηφίσω το κακό,και ας με πούν γερμανοτσολιά και προδότη. Είναι επειδή δε βλέπω καμία αξιοπρέπεια στα αίσχη που θέλουν να έχουν το ελεύθερο να κάνουν κόμματικοί στρατοί και κυβέρνηση επί δραχμής.Αξιοπρέπεια είναι ένας σωστός βασικός μισθός,είναι μια σύνταξη σε λογική ηλικία και λογικού ύψους,είναι αξιολόγηση και αξιοκρατία,είναι η ζωή χωρίς να περιμένουμε λεφτά από έξω,αλλά να δημιουργούμε μόνοι μας.Απλά θεωρώ πως κάτι τέτοιο είναι πιο κοντά αν πώ ναί,παρά αν πώ όχι.Μακάρι να υπήρχαν σοβαροί άνθρωποι να υπηρετήσουν το όχι,αλλά δυστυχώς υπάρχουν μόνο καραγκιόζηδες λαικιστές εθνοσωτήρες. Οι ξένοι ήταν φίλοι τους όσο τους έδιναν λεφτά,και τώρα έγιναν ναζί και αυτοί οι απόγονοι του Λεωνίδα.Καλή επανάσταση εύχομαι.

Το τελευταία που θα πώ,είναι πως σιγά σιγά,μας τελειώνουν "οι ξένοι".Από εδώ και πέρα υπάρχουμε εμείς και ο καθρέφτης.Ό,τι αποφασίσουμε,είναι με δική μας ευθύνη.

Χωρίς ειλικρινά ίχνος αντιπαράθεσης αλλά καθαρά συζήτησης θα γράψω τα παρακάτω.

Προσωπικά δε θα ήθελα ποτέ ξανά ΕΣΠΑ, πακέτα ΝτεΛορ, χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ και ότι άλλο παρόμοιο γιατί το βασικό που έκαναν είναι να δημιουργήσουν 2 γενιές βολεψάκιδων, ψευτοεπιχειρηματιών, γκλαμουριάς. Και βέβαια δε φταίνε αυτά καθεαυτά τα πακέτα αλλά η παιδεία και η λογική των ανθρώπων εδώ. Και νομίζω ότι δε πρόκειται να αλλάξει και με άλλες χρηματοδοτήσεις.

Εδώ πρέπει ο άνθρωπος να μάθει να δουλεύει, να βάζει το μυαλό του να σκέφτεται, να προγραμματίζει. Δε λέω ότι όλοι οι Έλληνες είναι ζώα, αλλά αντικειμενικά το μεγαλύτερο ποσοστό είναι. Και η όλη μας συμπεριφορά το δείχνει. Στα χωράφια χρειάζεται κόσμος, στο εξωτερικό υπάρχουν δουλειές, άνθρωποι που επένδυσαν σε καλές ιδέες και είχαν μυαλό για δουλειά ζουν αξιπρεπέστατα. Οι καφετέριες όμως είναι συνεχώς φουλ, με τις επιδοτήσεις φτιάχνουν καφετέριες, αγοράζουν αυτοκίνητα, πουτάνες, χτίζουν σπίτια που τα δηλώνουν διαμερίσματα και πολλά άλλα.

Δε θέλω ποτέ ξανά να πέσουν εύκολα χρήματα σε τούτο το τόπο. Να ξαναγίνει ο κόσμος εργατικός, να στύβει τη πέτρα να τη κάνει χρήμα. Να περιορίσει τις "ανάγκες" του.Το ένα φέρνει το άλλο.

Ξέρω μπλέκω πολλά αλλά ξέρετε το ποσοστό διαζυγίων στην Ελλάδα; Το ποσοστό γεννήσεων ; Στα σχολεία ξέρετε τι συμβαίνει;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος

Προσωπικά δε θα ήθελα ποτέ ξανά ΕΣΠΑ, πακέτα ΝτεΛορ, χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ και ότι άλλο παρόμοιο γιατί το βασικό που έκαναν είναι να δημιουργήσουν 2 γενιές βολεψάκιδων, ψευτοεπιχειρηματιών, γκλαμουριάς. Και βέβαια δε φταίνε αυτά καθεαυτά τα πακέτα αλλά η παιδεία και η λογική των ανθρώπων εδώ. Και νομίζω ότι δε πρόκειται να αλλάξει και με άλλες χρηματοδοτήσεις.

Εδώ πρέπει ο άνθρωπος να μάθει να δουλεύει, να βάζει το μυαλό του να σκέφτεται, να προγραμματίζει. Δε λέω ότι όλοι οι Έλληνες είναι ζώα, αλλά αντικειμενικά το μεγαλύτερο ποσοστό είναι. Και η όλη μας συμπεριφορά το δείχνει. Στα χωράφια χρειάζεται κόσμος, στο εξωτερικό υπάρχουν δουλειές, άνθρωποι που επένδυσαν σε καλές ιδέες και είχαν μυαλό για δουλειά ζουν αξιπρεπέστατα. Οι καφετέριες όμως είναι συνεχώς φουλ, με τις επιδοτήσεις φτιάχνουν καφετέριες, αγοράζουν αυτοκίνητα, πουτάνες, χτίζουν σπίτια που τα δηλώνουν διαμερίσματα και πολλά άλλα.

Δε θέλω ποτέ ξανά να πέσουν εύκολα χρήματα σε τούτο το τόπο. Να ξαναγίνει ο κόσμος εργατικός, να στύβει τη πέτρα να τη κάνει χρήμα. Να περιορίσει τις "ανάγκες" του.Το ένα φέρνει το άλλο.

Ξέρω μπλέκω πολλά αλλά ξέρετε το ποσοστό διαζυγίων στην Ελλάδα; Το ποσοστό γεννήσεων ; Στα σχολεία ξέρετε τι συμβαίνει;
    +1300._
    πουτσ@@@@@@@@@

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από akis_trevor Προβολή μηνύματος
    ξερω φαμιλιες που πραγματικα δεν εχουν να χασουν και τιποτα.με μια συνταξη αναπηρικη να ζουν 2-3 ατομα κλπ κλπ..
    για τους εχοντες,προσωπικα,στα @@ μου τι θα κανουν και αν θα χασουν...
    Την περιπτωση του τι θα συμβει σε αυτους, οταν δεν υπαρχει τιποτα, την εχεις σκεφτει; Γιατι ο εχων θα οχυρωθει, εχοντας ακομα και την εξουσια μαζι του. Ενω ο μη εχων, θα διχαστει σε κυνηγο και θηραμα. Και η δευτερη κατηγορια θα ειναι ακριβως αυτοι που ειναι ηδη ανημποροι, στους οποιους αναφερεσαι.
    Γιατι απο τη δικη μου (και οχι μονο, αποτι φαινεται) οπτικη γωνια, ολες οι χωρες με υποτιμημενο νομισμα εχουν ενα και μοναδικο κοινο: φτηνες ανηλικες πουτανες. (εδω να εξηγησω οτι δεν αναφερομαι στο συγκεκριμενο θεμα αυτο καθεαυτο, αλλα γενικα σας καλω να σκεφτειτε τι αντιμετωπιση εχουν ΟΛΟΙ απεναντι σε Βουλγαριες, Ταυλανδες, Λιθουανιες κτλ).

Ειλικρινα συγνωμη που το λεω ετσι, και αντιλαμβανομαι τη λογικη στο να διαγραφει το ποστ. Και επισης, Ακη, δεν εχω καμια διαθεση ουτε να αντιπαραταθω μαζι σου ουτε να υποτιμησω το μεγεθος της εξαθλιωσης στην οποια αναφερεσαι. Απλα οπως το βλεπω, το σημειο που ειμαστε δεν ειναι ΟΥΤΕ στη μεση της διαδρομης του πατου...

EDIT: Τα ειπε με πολυ καλυτερη γλωσσα απο τη δικη μου ο THEOD...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    ...
    There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.

....Δε θέλω ποτέ ξανά να πέσουν εύκολα χρήματα σε τούτο το τόπο. Να ξαναγίνει ο κόσμος εργατικός, να στύβει τη πέτρα να τη κάνει χρήμα. Να περιορίσει τις "ανάγκες" του.Το ένα φέρνει το άλλο. ......

αυτό είναι το ζουμί..... και πιστεύεις ότι με αυτούς τους ανθρώπους που μας κυβερνάνε αυτή τη στιγμή θα ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο? εγώ εκτιμώ πως όχι.....
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Δυο λογια μονο:

Πρώτον, απο το θεμα του δημοψηφισματος (αν γινει τελικα), λειπουν βασικες εξηγησεις απο την πλευρα του πρωθυπουργου. Εαν βγει το "Οχι" που αυτος υποστηριζει, τι θα σημαινει και τι προτιθεται να κανει (γιατι μετρα πρέπει να παρει ετσι κι αλλιως, η οικονομια λογιστικα δε βγαινει). Εαν βγει το "Ναι", δηλαδη καταψηφιστει η προτασή του, επισης τι σκοπευει να κανει. Θα εφαρμοσει τη συμφωνια; Θα παραιτηθει; Πρέπει να τα ξεκαθαρισει αυτα.

Δευτερον, επειδη πολυ γραφεται αυτες τις μερες μια παρομοιωση με το "Οχι" του 1940, το θεωρω ηλιθιο. Το 1940, ο δικτάτορας Μεταξας πηρε μονος του την αποφαση και την ευθυνη να στειλει ανθρωπους στο θανατο. Δε μετακυλισε το βαρος σε αλλους. Επισης ειχε προετοιμαστει καταλληλα (η 8η μεραρχια ήταν επιστρατευμενη απο το 1939).

Αυτα. Δουλευα ολο το ΣΚ και οταν μου ειπαν τα νεα δεν το πιστευα...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Τω καιρώ εκείνω που κυκλοφορούσε ακόμα η Ελευθεροτυπία (και δεν είχε καταντήσει όπως την κατάντησαν) συνήθιζα να ξεκινώ την ανάγνωσή της από τη στήλη του...

http://www.iefimerida.gr/news/214392...stirixe-syriza

Υ.Γ. Για όποιον βαριέται να το διαβάσει όλο ας ρίξει μια ματιά στο ψέμα τρίτο και ψέμα τέταρτο...
    Τελευταία τροποποίηση από AUFGEBRACHT; 29/06/2015 στις 15:45.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Δυο λογια μονο:

Πρώτον, απο το θεμα του δημοψηφισματος (αν γινει τελικα), λειπουν βασικες εξηγησεις απο την πλευρα του πρωθυπουργου.

Βασικά αν δεν κάνω λάθος το κυριότερο θέμα είναι -δεχόμενοι την επίσημη θέση της κυβέρνησης- ότι ψηφίζουμε αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την πρόταση των δανειστών... η οποία ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, αφού έχει αποσυρθεί. Κάνω λάθος;;;

Επί της ουσίας,λέμε το ίδιο πράγμα.Γιατί όμως πρέπει να μας κοπούν αυτές οι πηγές χρηματοδότησης για να βάλουμε μυαλό; Ξέρεις τι σημαίνει κατάργηση του ΕΣΠΑ για τις δημόσιες επενδύσεις; Ξέρεις σε τι κατάσταση είναι επιχειρήσεις που ζούσαν από τα δημόσια έργα; Δε μιλάμε για τους γνωστούς μεγαλοκαρχαρίες και φοροφυγάδες,μιλάμε για μικρές επιχειρήσεις.Συγγενικό μου πρόσωπο δουλεύει σε τέτοια επιχείρηση,και έχουν να δούν μισθό 9 μήνες.Ούτε ξέρω πως κρατιέται ανοιχτός αυτός ο άνθρωπος.Ξεκίνησαν δειλά δειλά πριν κάποιους μήνες να επανέρχονται,και πάλι στα σκατά αυτούς τους 5 μήνες.Τι θα κάνουν αυτές οι επιχειρήσεις απουσία κοινοτικών κονδυλίων,και με ένα χιλιοχρεωκοποημένο κράτος που κοιτάει πρώτα να βολέψει τους δικούς του;Ερευνητικά προγράμματα στα πανεπιστήμια,με τί θα χρηματοδοτηθούν; Αφού η ιδιωτική πρωτοβουλία στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι για αυτούς λίγο χειρότερη από τον καρκίνο.Πώς θα γίνει το παραμικρό έργο για να δουλέψει ο κόσμος αν κοπούν και τα τελευταία χρήματα απ'έξω; Είναι πρόβλημά τους,ή πρόβλημά μας που τα διαχειριζόμασταν σαν νεόπλουτοι κεφτέδες 30 χρόνια τώρα; Και εν πάση περιπτώσει,δες τι έγιναν αυτά τα κονδύλια σε άλλες χώρες όταν χρησιμοποιήθηκαν σωστά.

Στο ξαναλέω,λέμε το ίδιο πράγμα.Απλά εγώ δεν θεωρώ πως πρέπει να κόψουμε το κεφάλι μας για να μην το χτυπάμε στον τοίχο,πρέπει απλά να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και δράσης μας.Ούτε το ευρώ,ούτε η δραχμή μπορεί να μας κάνει να αλλάξουμε,αυτό μόνο εμείς μπορούμε να το αλλάξουμε.Και σίγουρα όχι με κυβερνήσεις που ενώ δεν έχουν να πληρώσουν συντάξεις,αρχίζουν μαζικούς διορισμούς παντού και για τα πάντα. Δραχμή; Μαζί σου και εγώ.Με αυτούς τους ξεφτιλισμένους όμως,ποτέ και για κανέναν λόγο.

Δυο λογια μονο:

Πρώτον, απο το θεμα του δημοψηφισματος (αν γινει τελικα), λειπουν βασικες εξηγησεις απο την πλευρα του πρωθυπουργου. Εαν βγει το "Οχι" που αυτος υποστηριζει, τι θα σημαινει και τι προτιθεται να κανει (γιατι μετρα πρέπει να παρει ετσι κι αλλιως, η οικονομια λογιστικα δε βγαινει). Εαν βγει το "Ναι", δηλαδη καταψηφιστει η προτασή του, επισης τι σκοπευει να κανει. Θα εφαρμοσει τη συμφωνια; Θα παραιτηθει; Πρέπει να τα ξεκαθαρισει αυτα.
    Θα παραιτηθεί η κυβέρνηση είπε.

Δευτερον, επειδη πολυ γραφεται αυτες τις μερες μια παρομοιωση με το "Οχι" του 1940, το θεωρω ηλιθιο.
    Δίκαιο και κωμικοτραγικό

Το 1940, ο δικτάτορας Μεταξας πηρε μονος του την αποφαση και την ευθυνη να στειλει ανθρωπους στο θανατο. Δε μετακυλισε το βαρος σε αλλους. Επισης ειχε προετοιμαστει καταλληλα (η 8η μεραρχια ήταν επιστρατευμενη απο το 1939).
    Δεν την πήρε μόνος του, πιέστηκε. Εκτός αν εννοείς ότι πήρε τις συνέπειες της αποδοχής του να πει όχι και δεν προσπάθησε να ψευτοδικαιολογηθεί.
    Άλλο που του έκατσε και έμεινε στην ιστορία ως ήρωας

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	ohi1_0_0.jpg 
Προβολές:	183 
Μέγεθος:	36,1 KB 
ID:	337911

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 30/11/2010, 00:56
  2. Δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό
    από ermiss στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2008, 11:00
  3. Ερωτηση-Δημοψήφισμα για όλους...