Το «όχι» σημαίνει όχι στα συγκεκριμένα μέτρα αλλά πάμε στα ίδια άτομα που μόλις απορρίψαμε τις προτάσεις τους για μία νέα συμφωνία(μνημόνιο,μέτρα όπως και να το πεις το ίδιο είναι)
Το «ναι» είναι αυτονόητο τι σημαίνει...
Πραγματικά εμένα δε με καλύπτει ούτε το ένα ούτε το άλλο
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ !!!
Σε περίπτωση ανεξέλεγκτης χρεωκοπίας και δραχμής την "αραπίσια" φούτσα θα την φάνε αυτοί που ήδη τα φέρνουν δύσκολα βόλτα... Απλά η επιβίωσή τους (η διαβίωση είναι άλλη ιστορία...) θα εξαρτάται αποκλειστικά από πρόνοια - ελεημοσύνη - παραβατικότητα...
Αντίθετα οι έχοντες και κατέχοντες (και ακόμα περισσότερο αυτοί με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρωπουλάκια στις Ευρωπαικές τράπεζες που ουσιαστικά είναι τα κλεμμένα των προηγούμενων ετών) θα γίνουν πραγματικά πάμπλουτοι για τα Ελληνικά δεδομένα... Παίζει και αυτοί να είναι το προσεκτικά κρυμμένο λόμπι γύρω και πίσω από την κίνηση της "νομισματικής κυριαρχίας της χώρας"...
Tο θέμα είναι να αναρωτηθούμε επίσης (και όχι μόνο εμείς) τι σκατά σημαίνει Ευρωπαική Ένωση. Δεν εννοώ την ερμηνεία των λέξεων, εννοώ τι είναι στην πραγματικότητα αυτό το πράγμα...
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι αυτό που αρνήθηκε ο μπεκροκανάτας στην ομιλία του: ένα τεχνοκρατικό μόρφωμα στηριζόμενο μόνο σε αμφίδρομο διακρατικό οικονομικό αλισβερίσι, το οποίο αναπόφευκτα αβαντάρει τους ισχυρούς.
Η Ευρωπαική Ένωση έχει αργήσει χαρακτηριστικά να ενοποιηθεί στο βαθμό που όφειλε ώστε να αποτελέσει κάτι ουσιαστικότερο. Θα έπρεπε πέρα από το κοινό νόμισμα. να υπήρχαν κοινά σύνορα, κοινή πολιτική (εσωτερική και εξωτερική), κοινή οικονομία και ένα κοινοβούλιο.
Ως έχει είναι μια μαλακία και μισή για να κονομάνε οι Βόρειοι και ειδικά οι φρίτσιδες.
Χωρίς ειλικρινά ίχνος αντιπαράθεσης αλλά καθαρά συζήτησης θα γράψω τα παρακάτω.
Προσωπικά δε θα ήθελα ποτέ ξανά ΕΣΠΑ, πακέτα ΝτεΛορ, χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ και ότι άλλο παρόμοιο γιατί το βασικό που έκαναν είναι να δημιουργήσουν 2 γενιές βολεψάκιδων, ψευτοεπιχειρηματιών, γκλαμουριάς. Και βέβαια δε φταίνε αυτά καθεαυτά τα πακέτα αλλά η παιδεία και η λογική των ανθρώπων εδώ. Και νομίζω ότι δε πρόκειται να αλλάξει και με άλλες χρηματοδοτήσεις.
Εδώ πρέπει ο άνθρωπος να μάθει να δουλεύει, να βάζει το μυαλό του να σκέφτεται, να προγραμματίζει. Δε λέω ότι όλοι οι Έλληνες είναι ζώα, αλλά αντικειμενικά το μεγαλύτερο ποσοστό είναι. Και η όλη μας συμπεριφορά το δείχνει. Στα χωράφια χρειάζεται κόσμος, στο εξωτερικό υπάρχουν δουλειές, άνθρωποι που επένδυσαν σε καλές ιδέες και είχαν μυαλό για δουλειά ζουν αξιπρεπέστατα. Οι καφετέριες όμως είναι συνεχώς φουλ, με τις επιδοτήσεις φτιάχνουν καφετέριες, αγοράζουν αυτοκίνητα, πουτάνες, χτίζουν σπίτια που τα δηλώνουν διαμερίσματα και πολλά άλλα.
Δε θέλω ποτέ ξανά να πέσουν εύκολα χρήματα σε τούτο το τόπο. Να ξαναγίνει ο κόσμος εργατικός, να στύβει τη πέτρα να τη κάνει χρήμα. Να περιορίσει τις "ανάγκες" του.Το ένα φέρνει το άλλο.
Ξέρω μπλέκω πολλά αλλά ξέρετε το ποσοστό διαζυγίων στην Ελλάδα; Το ποσοστό γεννήσεων ; Στα σχολεία ξέρετε τι συμβαίνει;
Την περιπτωση του τι θα συμβει σε αυτους, οταν δεν υπαρχει τιποτα, την εχεις σκεφτει; Γιατι ο εχων θα οχυρωθει, εχοντας ακομα και την εξουσια μαζι του. Ενω ο μη εχων, θα διχαστει σε κυνηγο και θηραμα. Και η δευτερη κατηγορια θα ειναι ακριβως αυτοι που ειναι ηδη ανημποροι, στους οποιους αναφερεσαι.
Γιατι απο τη δικη μου (και οχι μονο, αποτι φαινεται) οπτικη γωνια, ολες οι χωρες με υποτιμημενο νομισμα εχουν ενα και μοναδικο κοινο: φτηνες ανηλικες πουτανες. (εδω να εξηγησω οτι δεν αναφερομαι στο συγκεκριμενο θεμα αυτο καθεαυτο, αλλα γενικα σας καλω να σκεφτειτε τι αντιμετωπιση εχουν ΟΛΟΙ απεναντι σε Βουλγαριες, Ταυλανδες, Λιθουανιες κτλ).
Ειλικρινα συγνωμη που το λεω ετσι, και αντιλαμβανομαι τη λογικη στο να διαγραφει το ποστ. Και επισης, Ακη, δεν εχω καμια διαθεση ουτε να αντιπαραταθω μαζι σου ουτε να υποτιμησω το μεγεθος της εξαθλιωσης στην οποια αναφερεσαι. Απλα οπως το βλεπω, το σημειο που ειμαστε δεν ειναι ΟΥΤΕ στη μεση της διαδρομης του πατου...
EDIT: Τα ειπε με πολυ καλυτερη γλωσσα απο τη δικη μου ο THEOD...
There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Δυο λογια μονο:
Πρώτον, απο το θεμα του δημοψηφισματος (αν γινει τελικα), λειπουν βασικες εξηγησεις απο την πλευρα του πρωθυπουργου. Εαν βγει το "Οχι" που αυτος υποστηριζει, τι θα σημαινει και τι προτιθεται να κανει (γιατι μετρα πρέπει να παρει ετσι κι αλλιως, η οικονομια λογιστικα δε βγαινει). Εαν βγει το "Ναι", δηλαδη καταψηφιστει η προτασή του, επισης τι σκοπευει να κανει. Θα εφαρμοσει τη συμφωνια; Θα παραιτηθει; Πρέπει να τα ξεκαθαρισει αυτα.
Δευτερον, επειδη πολυ γραφεται αυτες τις μερες μια παρομοιωση με το "Οχι" του 1940, το θεωρω ηλιθιο. Το 1940, ο δικτάτορας Μεταξας πηρε μονος του την αποφαση και την ευθυνη να στειλει ανθρωπους στο θανατο. Δε μετακυλισε το βαρος σε αλλους. Επισης ειχε προετοιμαστει καταλληλα (η 8η μεραρχια ήταν επιστρατευμενη απο το 1939).
Αυτα. Δουλευα ολο το ΣΚ και οταν μου ειπαν τα νεα δεν το πιστευα...
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Τω καιρώ εκείνω που κυκλοφορούσε ακόμα η Ελευθεροτυπία (και δεν είχε καταντήσει όπως την κατάντησαν) συνήθιζα να ξεκινώ την ανάγνωσή της από τη στήλη του...
http://www.iefimerida.gr/news/214392...stirixe-syriza
Υ.Γ. Για όποιον βαριέται να το διαβάσει όλο ας ρίξει μια ματιά στο ψέμα τρίτο και ψέμα τέταρτο...
Τελευταία τροποποίηση από AUFGEBRACHT; 29/06/2015 στις 15:45.
Επί της ουσίας,λέμε το ίδιο πράγμα.Γιατί όμως πρέπει να μας κοπούν αυτές οι πηγές χρηματοδότησης για να βάλουμε μυαλό; Ξέρεις τι σημαίνει κατάργηση του ΕΣΠΑ για τις δημόσιες επενδύσεις; Ξέρεις σε τι κατάσταση είναι επιχειρήσεις που ζούσαν από τα δημόσια έργα; Δε μιλάμε για τους γνωστούς μεγαλοκαρχαρίες και φοροφυγάδες,μιλάμε για μικρές επιχειρήσεις.Συγγενικό μου πρόσωπο δουλεύει σε τέτοια επιχείρηση,και έχουν να δούν μισθό 9 μήνες.Ούτε ξέρω πως κρατιέται ανοιχτός αυτός ο άνθρωπος.Ξεκίνησαν δειλά δειλά πριν κάποιους μήνες να επανέρχονται,και πάλι στα σκατά αυτούς τους 5 μήνες.Τι θα κάνουν αυτές οι επιχειρήσεις απουσία κοινοτικών κονδυλίων,και με ένα χιλιοχρεωκοποημένο κράτος που κοιτάει πρώτα να βολέψει τους δικούς του;Ερευνητικά προγράμματα στα πανεπιστήμια,με τί θα χρηματοδοτηθούν; Αφού η ιδιωτική πρωτοβουλία στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι για αυτούς λίγο χειρότερη από τον καρκίνο.Πώς θα γίνει το παραμικρό έργο για να δουλέψει ο κόσμος αν κοπούν και τα τελευταία χρήματα απ'έξω; Είναι πρόβλημά τους,ή πρόβλημά μας που τα διαχειριζόμασταν σαν νεόπλουτοι κεφτέδες 30 χρόνια τώρα; Και εν πάση περιπτώσει,δες τι έγιναν αυτά τα κονδύλια σε άλλες χώρες όταν χρησιμοποιήθηκαν σωστά.
Στο ξαναλέω,λέμε το ίδιο πράγμα.Απλά εγώ δεν θεωρώ πως πρέπει να κόψουμε το κεφάλι μας για να μην το χτυπάμε στον τοίχο,πρέπει απλά να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και δράσης μας.Ούτε το ευρώ,ούτε η δραχμή μπορεί να μας κάνει να αλλάξουμε,αυτό μόνο εμείς μπορούμε να το αλλάξουμε.Και σίγουρα όχι με κυβερνήσεις που ενώ δεν έχουν να πληρώσουν συντάξεις,αρχίζουν μαζικούς διορισμούς παντού και για τα πάντα. Δραχμή; Μαζί σου και εγώ.Με αυτούς τους ξεφτιλισμένους όμως,ποτέ και για κανέναν λόγο.
Θα παραιτηθεί η κυβέρνηση είπε.
Δίκαιο και κωμικοτραγικό
Δεν την πήρε μόνος του, πιέστηκε. Εκτός αν εννοείς ότι πήρε τις συνέπειες της αποδοχής του να πει όχι και δεν προσπάθησε να ψευτοδικαιολογηθεί.
Άλλο που του έκατσε και έμεινε στην ιστορία ως ήρωας