Εγώ έπρεπε να πληρωθώ χτες, αλλά πληρώθηκα προχτές, ολόκληρο το ποσό, σε μετρητά. Pwned!
Life begins at 45°.
Κουράγιο σε αυτούς που δεν έχουν να παίρνουν από πουθενά.
Αυτούς να σκεφτούμε και όχι την πάρτη μας πάλι.
Με την ευκαιρία τα αφεντικά μου όσο και να κουρέψεις έχει μαλί....αστο καλύτερα.
Αυτό πάντως εμένα μου δίνει κουράγιο.
Ψεύτικο; ίσως και να ειμαι ρομαντικός.
Με κλειστές τις τράπεζες κάθε επιχείρηση ανάλογα τις ανάγκες της κρίνει αν πρέπει να πληρώσει με μετρητά ή με κατάθεση...
ΠΧ Τα Σούπερ Μάρκετ, βενζινλάδικα κλπ που τις τελευταίες ημέρες έχουν βρεθεί με ένα σκασμό μετρητά που δεν ξέρουν τι να τα κάνουν αφού δεν μπορούν να τα καταθέσουν, προτιμούν να πληρώσουν με αυτά τους εργαζόμενους (και ας είναι εκτός συνήθους διαδικασίας) και να διαφυλάξουν τους λογαριασμούς όψεως ώστε να πληρώσουν προμηθευτές και άλλες υποχρεώσεις που δεν γίνεται να πληρωθούν αλλιώς... Οπότε μην βγάζετε συμπεράσματα...
Δουλεύεις στον Σκλαβενίτη μάλλον ε? Και άν όχι μπράβο για την κίνηση κάποιων σωστών αφεντικών απέναντι στο πρόβλημα. Στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων σε αντίθεση με κάποιους άλλους που ανακοίνωσαν πληρωμές μόνο στην συγκέντρωση του Συντάγματος για όσους πάνε απο οτι αναρτήθηκε σε social media πάντα αλλά μετά είπανε οτι εκαναν πλάκα. Και αστείο να ήταν, που χλωμό το κόβω, είναι κακό χιούμορ απλά.
Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!
Να κάνω ένα σχόλιο και εγώ αν και επιμελώς απέχω από το θέμα αυτό. Βύρωνα είναι άλλο πράγμα το Finance που περιγράφεις στα post σου μια χαρά και άλλο πράγμα η Οικονομική θεωρία. Με μια διαφορά το finance είναι κομμάτι της οικονομίας και έχει βραχυπρόθεσμα χαρακτηριστικά. Γνωρίζεις πως όλοι αυτοί οι οικονομολόγοι που στέκονται υπέρ της δραχμής (αυτοί που σου λένε πως να γ@μήσεις μια "γκόμενα" αλλά δεν έχουν γ@μήσει οι ίδιοι) δε λένε λόγια του αέρα στο γιατί είναι υπέρ, φυσικά όμως για αυτούς ο χρόνος είναι απλά μια συνισταμένη. Κανείς δε μπορεί να απαντήσει με απόλυτη βεβαιότητα για το οικονομικό μας μέλλον αλλά μπορεί να μιλήσει με όρους finance για το οικονομικό μας παρών που ναι είναι πολύ μαύρο και νομίζω πως ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα σύντομα.
Από την άλλη υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να βλέπουν ελπίδα μέσα στη μαυρίλα και όχι γιατί είχαν "μαύρη" ζωή και τώρα θα έχει και ο γείτονάς τους, αλλά γιατί σε τέτοιες καταστάσεις οι άνθρωποι κάνουν βήματα ταχύτερα και προς άλλες κατευθύνσεις και φτάνουν να κινούνται με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες από ότι ήταν σε σταθερό περιβάλλον. Αυτά από εμένα.
ps: Δε θα πάω να ψηφίσω το δίπολο δε με με καλύπτει, αλλά ομολογώ πως η πιθανότητα του όχι και ο κλονισμός αυτής της κοινωνίας (χωρίς να στηρίζω το "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα") ίσως να έχει κάτι περισσότερο να μου δώσει.
Οχι σε σούπερ μαρκετ.
Κοντά είσαι όμως.
Τώρα το βράδυ που θα πάω πάλι, γιατί να μην σταθώ σε ένα σημείο ούτε δευτερόλεπτο;
Με ξεγέλασε;
Μπορεί.
Δεν με νοιάζει καθόλου.
ποιος είπε για πονηρό σκοπό;
έξυπνη κίνηση είναι.
Από τη στιγμή που είχαν ρευστότητα και υπάρχει (μεγάλος ή μικρός είναι θέμα εκτίμησης αλλά υπάρχει) κίνδυνος κουρέματος γιατί να μην τα δώσει στον εργαζόμενο, που κατά τεκμήριο στο λογαριασμό μισθοδωσίας δεν θα έχει πολλά χρήματα οπότε και να γίνει κούρεμα έχει αυξημένες πιθανότητες να μην κουρευτούν και να τα κρατήσει στο δικό του (που για να έχει αρκετά για όλους τους εργαζομένους έχει περισσότερες πιθανότητες να κινδενεύει από κούρεμα) να ρισκάρει να κουρευτούν και να βρεθεί και να χάσει λεφτά και να χρωστάει (άρα να τα χάσει διπλά) και ο εργαζόμενος να μην τα πάρει;
Δεν έγινε κάποιος χαρακτηρισμός από αυτούς που είπαν το γιατί
αχεμμμ...
Νομίζω οτι έχεις διάθεση να με τρολλάρεις φίλε.
1.Τα SDR's είναι το "νόμισμα" του IMF στο οποίο μετατρέπονται τα λεφτά του κάθε κράτους που συμμετέχουν στο IMF. Οι ισοτιμίες αλλάζουν καθημερινά, σύμφωνα με τις μεταβολές των υποκείμενων νομισμάτων στις αγορές. https://www.imf.org/external/np/fin/data/rms_five.aspx Δηλαδή θα βοηθούσε περισσότερο την απάντηση προς τον pipe, αν του έλεγα πως το Περού θα ζήταγε τα SDR's του απ΄το ΔΝΤ, το οποίο θα τα μετέτρεπε την ημέρα εκέινη σε πέσο βάσει της ισοτιμίας κλπ?
2. Δεν σε πιάνω τι θέλεις να πεις...Τι σχέση έχει το Liquidity gap, τα ομόλογα και τα υπόλοιπα ακρωνύμια στην κουβέντα? Αν νομίζεις οτι θα βοηθούσε να αναλυθεί η λειτουργία της Money Market αγοράς στα μέλη του moto.gr, άιντε κάντο ρε Ακη γιατί εγώ βαριέμαι πλέον.
Ασχετα με το τι πιστέυω (που το έχω γράψει όσο πιο ξεκάθαρα και τεκμηριωμένα μπορώ), η βοήθεια μου (ή η τρομοκρατία μου για κάποιους), αφορά στο να εξηγήσω το τεχνικό κομμάτι λειτουργίας του συστήματος και τι επηρεάζει όταν το "σκαλίζεις". Νοιώθω άσχημα να μην εξηγήσω πχ στον φίλο μου τον taisteal ότι όταν γράφει πως είναι στα @@ του οι επιχειρήσεις που έχουν σχέση με το εξωτερικό, πως θα πάρει κυριολεκτικά τα @@ του όταν θα πάει να ζητήσει ένα ανταλλακτικό για το ΧΤ.
ΑΥτά, βαρέθηκα. Τα λέμε.![]()
Μια επιχείρηση έχει πολλές κατηγοριίες πληρωμών που πρέπει να καλύψει... Μια από αυτές είναι η μισθοδοσία. Με δεδομένες τις κλειστές τράπεζες, πλέον η επιχείρηση έχει 2 ρευστότητες. Μία η τραπεζική (τα χρήματα που υπάρχουν στους λογαριασμούς) και μια η ρευστότητα σε φυσικό χρήμα στα χέρια της. Ανάλογα τις ανάγκες της προσπαθεί να καλύψει τις πληρωμές της με όποιο τρόπο μπορεί... Οπότε τίποτα μην σας κάνει εντύπωση (ούτε αρνητική, ούτε θετική). Κινήσεις ανάγκης είναι όλες...Εδώ που τα λέμε είναι μικρό θαύμα και που καταφέρνουν να πληρώνουν (όσοι τα καταφέρνουν) ασχέτως του τρόπου...