Η ουσία ..
Oλα τα άλλα είναι ..να χουμε να λέμε..
Το δημοψήφισμα είναι αντισυνταγματικό , διχαστικό και επί ανύπαρκτου αντικειμένου αυτό το γνωρίζουν καλά ακόμη και οι υποστηρικτές του.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σύριζα , οι άλλοι συμπράττοντες , ανεξάρτητοι Έλληνες και χρυσαυγίτες παίζουν το ρόλο του χαζού της παρέας που θα πάει να φέρει τις τυρόπιττες .
Οι επανειλημμένες «τάχα» προσπάθειες που δήθεν πλησίαζαν το αίσιο αλλά ποτέ δεν τελεσφόρησαν , στάχτη στα μάτια .
Η εξάντληση κάθε χρονικού περιθωρίου , θα φανεί πεντακάθαρα στον ιστορικό του μέλλοντος , πόσο στοχευόμενη και μεθοδική υπήρξε .
Το επιχείρημα «να μην μειωθούν οι συντάξεις» έχει ήδη καταπέσει αφού όλοι γνωρίζουν ότι οι συντάξεις «τελείωσαν» και αν κάποτε ξανά υπάρξουν θα είναι σχεδιασμένες από την αρχή σε λευκό χαρτί.
Ήδη χτες μάθαμε από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος .. ΑΥΤΟΣ θα είναι ο διαπραγματευτής , άρα ΑΥΤΟ θα είναι το αποτέλεσμα , πηγαίνετε λίγες γραμμές πιο πάνω να το δείτε.
Παιδιά σαν τον Βύρωνα έχουν γράψει χιλιόμετρα κειμένου εδώ μέσα προσπαθώντας να εξηγήσουν το τεχνικό κομμάτι της λειτουργίας του συστήματος με απίστευτη λεπτομέρεια και ακρίβεια δίκην σεμιναρίου ..
Φίλε Βύρωνα και λοιποί οικονομικοί τεχνοκράτες , προσωπικά σας ευχαριστώ για όσα έμαθα αλλά φοβάμαι πως κι εσείς .. Πιαστήκατε «κώτσοι» Περιγράψατε άριστα τη λειτουργία ενός συστήματος που απλά ΔΕΝ μας ενδιαφέρει γιατί έχουμε κατά νου ένα Άλλο!!
Η παγίδα στήθηκε με την μεγαλύτερη επιμέλεια , αν κάποια δικαστική αρχή ή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τολμούσαν να μιλήσουν για την εγκυρότητα του δημοψηφίσματος θα έκαναν «κουγκι» τα πάντα μιλώντας για πραξικόπημα..
Όταν αποκαλυφθούν τα πραγματικά σχέδια τους και προκύψουν αντιδράσεις , ο Καμένος εν τη αφελεία του (ή μήπως όχι) μας προϊδέασε σχετικά με τη χρησιμότητα του Στρατού (δεν ξέρω βέβαια αν λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο) .
Η αποχή ίσως θα ήταν μια καλή αντίδραση , άλλα θα έπρεπε να οργανωθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης εγκαίρως , τώρα δεν υπάρχει χρόνος . Για μια ακόμη φορά πιάστηκαν ελάχιστοι και ανίκανοι να διαχειριστούν μια πραγματική κρίση .
Μοναδική μου ελπίδα κάποιοι πρώην σύντροφοι στον πάλαι-ποτέ Συνασπισμό , ευρωπαϊστές αριστεροί, που όπως μαθαίνω βρίσκονται ήδη στα κάγκελα αλλά δεν τολμούν να μιλήσουν (αν ζούσαν άνθρωποι σαν τους Κύρκος , Παπαγιαννάκης …. Αλλά δυστυχώς δεν ζουν)
Απευθύνομαι λοιπόν (το έχω κάνει επωνύμως) σ αυτούς τους παλιούς συντρόφους και τους λέω πως εγώ Αυτούς θα θεωρήσω περισσότερο όλων των υπολοίπων κύριους υπεύθυνους .
Η αυτοκριτική του μέλλοντός τους δεν πρόκειται να αναπαύσει τη συνείδησή τους .
Τελειώνοντας εύχομαι , αν και το φοβάμαι , κείμενα σαν αυτό να μην κρίνονται απαγορευμένα στο μελλον
Υγ. Δεν προτρέπω σε «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» γιατί καταλήγουν στο αυτό.
Υγ2 Το ΚΚΕ ευφυώς ποιών (πάντα είχε τους καλλίτερους αναλυτές) αποστασιοποιήθηκε και κανείς δεν πρόκειται να το κατηγορήσει .
Η πρότασή του για ουσιαστική ακύρωση του δημοψηφίσματος , μπορεί να ακουστεί αστείο αλλά είναι η λιγότερο κακή για την αστική δημοκρατία σήμερα!