Σελίδα 113 από 132 ΠρώτοΠρώτο ... 1363103108109110111112113114115116117118123 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.681 έως 1.695 από 1966

Θέμα: Δημοψήφισμα 2015

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GFawkes Προβολή μηνύματος
    Το έχεις εξακριβωμένο αυτό ή το υποθέτεις βάσει τις πορείας των άστρων
    Καθόλου, απλα υποθέτω ότι μπορεί να γίνει...

Δηλ. θα βγαλεις τρελη την Ραχήλ τωρα..???
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Η επόμενη απάντηση μου, για να διαψεύσω τον υπουργό των Ματάλων.
    Ή είναι άσχετος (πιθανόν) ή προσπαθεί να καθυσηχάσει τον κόσμο βάζοντας άλλη μια πινελιά δυσκολίας για να πείσει πόσο δύσκολο είναι να βγούμε απ΄το €.

Ο Ηλίας έχει δίκιο εν μέρει, απλά μάλλον δεν γνωρίζει οτι οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης δεν είχαν όλες δικά τους τυπογραφεία. Κάποιες (όπως το Βέλγιο πχ) τύπωναν τα εθνικά τους νομίσματα στην Γαλλία κλπ.

Απ΄όσο θυμάμαι, απ΄τα χέρια μου το μακρινό 2012 που γινόταν της πόπης στα γκισέ και τα αεροπλάνα έφερναν τις παλέττες με τα κολλαριστά χαρτονομίσματα απ΄την ECB (αυτά που ο Φλαμπουράρης έλεγε αέρα...), η τροφοδοσία των χωρών της Ευρωζώνης γινόταν από: 5€ και 20€ τα τύπωνε η Γαλλία, τα 10€ τα τύπωνε η Ελλάδα, 50€ & 500€ η Γερμανία, 100€ η Ιταλία, και δεν θυμάμαι τα 200άρια που τυπώνονταν.

Οι δεσμίδες είχαν πάνω τυπωμένο το GR/FR/IT κλπ ενώ τα τούβλα (10δεσμίδες) είχαν bar-codes της κεντρικής τράπεζας που τα τύπωσε.
    Σιγά μην αφήνανε άλλον να τυπώσει το 500ρικο...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Δεν θα το δείξει κανένας οπότε το βάζω εδώ:

http://tvxs.gr/news/ellada/ekthesi-k...osi-toy-xreoys

Μη βιώσιμο το χρέος σύμφωνα με το ΔΝΤ.

Το γίνεται ρε παιδιά; Πως είναι δυνατόν να δημοσιοποιούνται αυτά πριν το δημοψήφισμα;

αυτο παιζει απο χθες ρε Κωστα..18:10 για την ακριβεια...στο "μη αξιοπιστο" zougla.gr...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Βλέπω αυτό εδώ το δημοσίευμα: Μισή μονάδα μπροστά το «Όχι» σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας

Και διακρίνω την αντιφατικότητα πάνω στα στοιχεία του (σιγά το πράμα θα μου πεις, οι Έλληνες ήταν πάντα πολυσχιδείς...)

Ενώ κατά 81% οι ερωτηθέντες απαντούν πως θέλουν να μείνουν στην Ευρωζώνη, το δημοψήφισμα αυτό καθ' αυτό είναι 43%-42.5% ΟΧΙ.
    Δεν βλέπει δηλαδή την άμεση συσχέτιση της απάντησης στο δημοψήφισμα με την δυνατότητα παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα πολύ μεγάλο ποσοστό.

Θα ήθελα να εξηγήσω γιατί τα 2 αυτά στοιχεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και γιατί το ΟΧΙ σημαίνει έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (και όχι απλά από τη ζώνη του Ευρώ):

Δεν θα πάρω την εκδοχή η Κυβέρνηση να θέλει να μας πάει στη Δραχμή, αλλά την άλλη, την καλόπιστη, πως δηλαδή το ΟΧΙ το θέλουμε απλά ως ενίσχυση της λαϊκής εντολής και ως διαπραγματευτικό χαρτί.

Ας πούμε λοιπόν πως βγαίνει το ΟΧΙ. Έτσι, η διαπραγματευτική ομάδα αυτομάτως αποκτά «ταβάνι» στο που μπορεί να φτάσει ως προς μια συμφωνία. Ας πούμε δηλαδή μέχρι τις 47 σελίδε κ' όχι παραπέρα...
    Έτσι λοιπόν, γυρνάει πίσω στο «τραπέζι των διαπραγματεύσεων» με την πρόταση των 47 σελίδων, αλλά αυτή τη φορά με την οικονομία σε πολύ χειρότερη κατάσταση και χωρίς ελπίδα για φέτος (ανεξαρτήτως μέτρων) να πάμε σε μη ελλειματικό κλείσιμο της χρονιάς. Άρα, ακόμα και για να βγούν οι στόχοι του προγράμματος της Κυβέρνησης, χρειάζονται ήδη πολύ περισσότερα από τα 8 δι€ των 47 σελίδων, τα οποία όμως ακόμα και να θέλει να τα συμφωνήσει δεν θα μπορεί λόγω του δημοψηφίσματος.

Και προφανώς οι Ευρωπαίοι δεν θα γίνεται να συμφωνήσουν σε κάτι πιο ευνοϊκό, απλώς γιατί δεν θα περάσει από τα δικά τους κοινοβούλια το να μας πληρώνουν και τα τοκοχρεολύσια και τα ελλείμματα.

Έτσι, και οι δύο πλευρές θα είναι εγκλωβισμένες στην αδιαλλαξία τους.
    Οι συζητήσεις θα συνεχίζουν ατέρμονες, οι δικές μας τράπεζες απλά θα στερέψουν κάποια στιγμή (σε 10 μέρες; 15 ίσως; ) και μετά θα αρχίσουν τα πραγματικά χοντρά προβλήματα.
    Όταν φτάσουμε εκεί, εμείς οι ίδιοι θα παρακαλάμε για μια οποιαδήποτε λύση.

Η κυβέρνηση τότε τι επιλογές θα έχει; Ή εκλογές (που θα παρατείνουν το μαρτύριο κάνα μήνα τουλάχιστον), πολιτική αυτοκτονία (γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να τους ψηφίσει κανείς) και αμαύρωση της Αριστεράς εν γένει, ή το να τυπώσουν (εισάγουν...) Δραχμές.
    Επειδή όμως δεν γίνεται να κυκλοφορήσουν Δραχμές επισήμως σε χώρα της Ευρωζώνης, θα πρέπει πρώτα να βγούμε από αυτήν.
    Το πρόβλημα είναι πως από την Ευρωζώνη δεν βγαίνεις, δεν υπάρχει διαδικασία.
    Το μόνο παραθυράκι είναι κάνεις ο ίδιος αίτηση και να βγεις από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση (οπότε εκπέφτεις αυτομάτως και της ιδιότητας του μέλους της Ευρωζώνης), οπότε τότε καθορίζεις απόλυτα τη νομισματική σου πολιτική και μπορείς να έχεις Δραχμή, Δολλάριο κτλ.

Οπότε, το ΟΧΙ όχι μόνο δεν διευκολύνει τη θέση της Κυβέρνησης, αλλά αντιθέτως την εγκλωβίζει χειρότερα από όσο ήταν εγκλωβισμένη αν δεν γινόταν καν το δημοψήφισμα.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Βλέπω αυτό εδώ το δημοσίευμα: Μισή μονάδα μπροστά το «Όχι» σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας

Και διακρίνω την αντιφατικότητα πάνω στα στοιχεία του (σιγά το πράμα θα μου πεις, οι Έλληνες ήταν πάντα πολυσχιδείς...)

Ενώ κατά 81% οι ερωτηθέντες απαντούν πως θέλουν να μείνουν στην Ευρωζώνη, το δημοψήφισμα αυτό καθ' αυτό είναι 43%-42.5% ΟΧΙ.
    Δεν βλέπει δηλαδή την άμεση συσχέτιση της απάντησης στο δημοψήφισμα με την δυνατότητα παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα πολύ μεγάλο ποσοστό.

Θα ήθελα να εξηγήσω γιατί τα 2 αυτά στοιχεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και γιατί το ΟΧΙ σημαίνει έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (και όχι απλά από τη ζώνη του Ευρώ):

Δεν θα πάρω την εκδοχή η Κυβέρνηση να θέλει να μας πάει στη Δραχμή, αλλά την άλλη, την καλόπιστη, πως δηλαδή το ΟΧΙ το θέλουμε απλά ως ενίσχυση της λαϊκής εντολής και ως διαπραγματευτικό χαρτί.

Ας πούμε λοιπόν πως βγαίνει το ΟΧΙ. Έτσι, η διαπραγματευτική ομάδα αυτομάτως αποκτά «ταβάνι» στο που μπορεί να φτάσει ως προς μια συμφωνία. Ας πούμε δηλαδή μέχρι τις 47 σελίδε κ' όχι παραπέρα...
    Έτσι λοιπόν, γυρνάει πίσω στο «τραπέζι των διαπραγματεύσεων» με την πρόταση των 47 σελίδων, αλλά αυτή τη φορά με την οικονομία σε πολύ χειρότερη κατάσταση και χωρίς ελπίδα για φέτος (ανεξαρτήτως μέτρων) να πάμε σε μη ελλειματικό κλείσιμο της χρονιάς. Άρα, ακόμα και για να βγούν οι στόχοι του προγράμματος της Κυβέρνησης, χρειάζονται ήδη πολύ περισσότερα από τα 8 δι€ των 47 σελίδων, τα οποία όμως ακόμα και να θέλει να τα συμφωνήσει δεν θα μπορεί λόγω του δημοψηφίσματος.

Και προφανώς οι Ευρωπαίοι δεν θα γίνεται να συμφωνήσουν σε κάτι πιο ευνοϊκό, απλώς γιατί δεν θα περάσει από τα δικά τους κοινοβούλια το να μας πληρώνουν και τα τοκοχρεολύσια και τα ελλείμματα.

Οι συζητήσεις θα συνεχίζουν ατέρμονες, οι δικές μας τράπεζες απλά θα στερέψουν κάποια στιγμή (σε 10 μέρες; 15 ίσως; ) και μετά θα αρχίσουν τα πραγματικά χοντρά προβλήματα.
    Όταν φτάσουμε εκεί, εμείς οι ίδιοι θα παρακαλάμε για μια οποιαδήποτε λύση.

Η κυβέρνηση τότε τι επιλογές θα έχει; Ή εκλογές (που θα παρατείνουν το μαρτύριο κάνα μήνα τουλάχιστον), πολιτική αυτοκτονία (γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να τους ψηφίσει κανείς) και αμαύρωση της Αριστεράς εν γένει, ή το να τυπώσουν (εισάγουν...) Δραχμές.
    Επειδή όμως δεν γίνεται να κυκλοφορήσουν Δραχμές επισήμως σε χώρα της Ευρωζώνης, θα πρέπει πρώτα να βγούμε από αυτήν.
    Το πρόβλημα είναι πως από την Ευρωζώνη δεν βγαίνεις, δεν υπάρχει διαδικασία.
    Το μόνο παραθυράκι είναι να βγεις από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση (οπότε εκπέφτεις αυτομάτως και της ιδιότητας του μέλους της Ευρωζώνης), οπότε τότε καθορίζεις απόλυτα τη νομισματική σου πολιτική και μπορείς να έχεις Δραχμή, Δολλάριο κτλ.

Οπότε, το ΟΧΙ όχι μόνο δεν διευκολύνει τη θέση της Κυβέρνησης, αλλά αντιθέτως την εγκλωβίζει χειρότερα από όσο ήταν εγκλωβισμένη αν δεν γινόταν καν το δημοψήφισμα.
    Μπορείς να μας αναλύσεις με την ίδια "αισιοδοξία" τι θα γίνει αν επικρατήσει το ΝΑΙ;

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Προσωπικά αυτό που βλέπω είναι ΟΧΙ, επίτευξη ευνοικότερων όρων και δυστυχώς Τσιπρανδρέου για 15 χρόνια... (το οποίο είναι ο πραγματικά μεγάλος κίνδυνος)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΝIKOLTSOS
    Συζητούσαμε εχθές με ένα φίλο, και σήμερα μου έστειλε αυτό...
    Δεν ξέρω αν είναι δικό του, δεν ξέρω ποιος το έγραψε.....

"...Δεν γνωρίζω τι συνεπάγεται με το όχι ή με το ναι ,ακριβώς.
    Δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση και δεν γίνετε να υπάρξει κιόλας, όποιος πιστεύει το αντίθετο είναι το λιγότερο χαζός.
    Ενδεχομένως η οποιαδήποτε απόφαση να έχει κυρώσεις απέναντι στον λαό και να εξυπηρετεί σκοπιμότητες.

Αναγκαστικά λοιπόν κρίνω εξετάζοντας τους εκπροσώπους.
    Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να ταχθώ με απροκάλυπτα εντεταλμένους δημοσιογράφους , με οικογένειες πλουσίων αμφιβόλου ηθικής και με γνωστές καλοζωισμένες γλάστρες ....."

Δεν είμαι εμπαθής , απλά οι προαναφερθέντες κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να διαχωρίσουν τους εαυτούς τους από τους υπολοίπους και καλλιεργήσουν αυτήν την αναξιοπιστία χρόνια τώρα.
    Αν δείχνανε πότε πότε λίγη ανθρωπιά , λίγους τρόπους ,λίγο διπλωματία στην τελική ,ίσως να κάναμε άλλη κουβέντα τώρα.

Γιατί να είμαι με κάποιους που δεν με θέλουνε ?...."

http://prospect.org/article/greece-o...-can-save-euro
    "...ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΡΌΜΟΣ..."

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος

Ωραία έχεις δομήσει το επιχείρημά/συλλογισμό σου, αλλά πάσχει κατά τη γνώμη μου στο παραπάνω κομμάτι που παρέθεσα.

Κάπως "αυθαίρετα" if I may, έχεις προεξοφλήσει το τί θα κάνει η κυβέρνηση με το ΟΧΙ και πώς θα το χειριστούν οι λατρείες.

Η πρόταση των 47 σελίδων, πιστεύω ότι έχει φύγει από το τραπέζι όσο έχουν φύγει και οι αντίστοιχες προτάσεις που υπήρχαν μέχρι πρότινος από τους ξένοι.

[FONT=helvetica]Tάδε έΦοιΒος Δεληβοριάς:

01.
    Ένας συμπαθής τυπάκος τον οποίο προσέλαβα να με υπερασπιστεί προκειμένου να ξεφύγω από έναν μαφιόζο στον οποίο χρωστάω ένα ασύλληπτο ποσό από κυνισμό άλλων που (τραγικά κι ανόητα) εμπιστεύτηκα , αποτυγχάνει στα όσα αφειδώς μου υποσχέθηκε. Ο άλλος είναι ανίκητος.
    Κρύβεται λοιπόν πίσω από μένα και τα 2 αδέρφια μου μπροστά στον μαφιόζο λέγοντάς μου "φώναξέ του ότι δεν θες να σας πειράξει και δεν θα σας πειράξει".
    Ο μαφιόζος μου λέει "Φώναξε και θα δεις τι θα πάθεις. Πες , αντιθέτως, πως θες να κάνω ό,τι θεωρώ εγώ σωστό και αφού σε βασανίσω λίγο, θα βγεις καλύτερος και δυνατότερος. Επίσης, ο ένας αδερφός σου θα πρέπει να σκοτωθεί, είναι χαραμοφάης έτσι κι αλλιώς".
    Ο αδερφός μου αυτός με κοιτάει με τρόμο και σιχασιά, φοβούμενος πως θα δεχτώ το δεύτερο.
    Ο τυπάκος, από πίσω μου, μου λέει "μη φοβάσαι, άνθρωπος είναι ο μαφιόζος, είναι υποχρεωμένος να ακούσει την επιθυμία σου".
    Ο άλλος αδερφός μου, που δείχνει να θαυμάζει το μαφιόζο, μου λέει "καλά, ηλίθιος είσαι; Ξεφορτώσου το μαλάκα τον άλλο και ζήσε παιδάκι μου, η ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Άσε και μένα να ζήσω, αυτός μου'πε ότι μόλις τελειώσει με μας, και μεγαλώσω και λίγο, θα'χω την προστασία του".[/FONT]

[FONT=helvetica]Μια πλευρά όλων μας θα πεθάνει μετά την Κυριακή. Ό,τι και να ψηφίσουμε. Και μετά να δεις «Μαζί το κάναμε».[/FONT]
    [FONT=helvetica]
    02.
    Πρωθυπουργός που υπόσχεται τα πάντα, που λέει πως θα τα πραγματοποιήσει εύκολα, αλλά δεν λέει πώς θα ξεπεράσει τα ανυπέρβλητα εμπόδια-και που, όταν φυσικά δεν τα ξεπερνάει, μας θέτει απλώς ένα αυτονόητο ερώτημα, δεν είναι καλός Πρωθυπουργός. Δεν θα χρεωθεί βεβαίως την χρεοκοπία και τις επιλογές των τελευταίων 40 χρόνων, θα προστεθεί όμως σαν θλιβερός τους επίλογος.
    Ευρώπη που στηρίζει ο Άνθιμος κι ένα σωρό μεγάλοι Ελληνάρες πλούσιοι παράνομοι, ένα σωρό αδηφάγα πλάσματα που βούλιαζαν το Κράτος και που μάθαιναν και στον κόσμο να το αρμέγει ή να το απεχθάνεται, δεν είναι Ευρώπη. Και θα μας φτάσει ακόμα πολύ-πολύ χαμηλότερα από εκεί που μας είχε συνηθίσει.
    Ας ψηφίσουμε ό,τι καταλαβαίνουμε-μην έχουμε όμως αυταπάτες. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να μη χάσουμε.[/FONT]

[FONT=helvetica]03.
    «Ακούστε κάτι, είμαι ο κόσμος και ψηφίζω.Γιατί να διχαστώ; Ό,τι βγει, είναι η συνισταμένη.Ό,τι νικήσει, είναι ό,τι θέλουν οι περισσότεροι.Θα μου πεις «είναι σαφές το ερώτημα που μου έθεσε η κυβέρνηση, λέγοντάς μου μάλιστα τι να ψηφίσω»; Μόνο το «ΝΑΙ» είναι σαφές: Κάποιοι άνθρωποι θα ψηφίσουν-οι ίδιοι πια, χωρίς να αναλαμβάνει το βάρος, την ντροπή και την ευθύνη η πολιτική και οι «θεσμοί» που θα το επιβάλουν- ένα φανερά λάθος μνημόνιο. Με το «ΟΧΙ» πάλι, κάποιοι άνθρωποι θα ελπίζουν ότι δεν ψήφισαν ένα μνημόνιο, ενώ θα ψηφίσουν -όπως δείχνει- κι αυτοί ένα μνημόνιο. Ή μια βουτιά σε κάτι άγνωστο, που ούτε μας εξηγείται ούτε μας κατονομάζεται, είναι δε εγκληματικά ασχεδίαστο-και καθόλου παλλαϊκό. Αυτό είναι το διχαστικό. Ότι αν δεν προτείνονται όλα αυτά με επαρκείς εξηγήσεις και ανοιχτό σχέδιο, τότε δεν έχουμε «άμεση δημοκρατία», έχουμε δυο πιστόλια –ένα στον δυνατό και ένα στον αδύνατο-. Κι αν τώρα νικήσει ο δυνατός, νικάει οριστικά. Ένας πολιτικός που ξέρει όλα τα παρασκήνια και λέει σε μένα να πάρω εγώ απόφαση –απληροφόρητος, μαντεύοντας απλώς τα πριν και τα μετά- μου δίνει μισή δημοκρατία. Και δίνει και τεράστιο επιχείρημα στους ολιγάρχες να λένε «ΝΑΙ» στην Ευρώπη, ενώ εννοούν «ΝΑΙ» στα λεφτά τους και «ΟΧΙ» στα δικά μας. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως Ευρώπη που την θέλει ο Άνθιμος, δεν είναι Ευρώπη. Αλλά και Ελλάδα που την θέλει ο Κασιδιάρης, δεν είναι Ελλάδα.»
    Αυτά είπε. Και (εμείς τουλάχιστον) δεν τον ξαναείδαμε. [/FONT]

Παλαιό μέλος
    Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει είναι ότι πολύς κόσμος έχει μπει στην απαγορευμένη ζώνη, αυτή που θέλουν πάντα να αποφεύγουν ως υπαρκτό πεδίο όσοι ασκούν εξουσία: Είναι αυτό που λέμε λαικιστή: δεν έχω να χάσω τίποτα, πουτ@ν@ όλα!

Μας αρέσει δεν μας αρέσει θα μας πάρουν μαζί τους. Γιατί όσο καιρό αυτοί εξαθλιώνονταν και φυτοζωούσαν δίπλα μας, εμείς τον παίζαμε αρκούμενοι στην μετριοπαθή αλλά όχι καταστροφική μιζέρια μας.

Σωστό !
    Και απο αυτούς θα συγκροτηθούν οι πρώτες ομάδες κρου*** (Δεν θέλω να το γράψω) όταν καταλάβουν το μέγεθος της εξαπάτησης..

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Προσωπικά αυτό που βλέπω είναι ΟΧΙ, επίτευξη ευνοικότερων όρων και δυστυχώς Τσιπρανδρέου για 15 χρόνια... (το οποίο είναι ο πραγματικά μεγάλος κίνδυνος)
    Κοίτα, μπροστά στα σενάρια που παίζουν καθημερινά, με γκοτζίλες που έχουν χαραγμένο το 666 κι από κάτω τη δραχμή να κατασπαράζουν δύσμοιρους συνταξιούχους και νήπια, το δικό σου σενάριο φαντάζει παράδεισος

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Η πρόταση των 47 σελίδων, πιστεύω ότι έχει φύγει από το τραπέζι όσο έχουν φύγει και οι αντίστοιχες προτάσεις που υπήρχαν μέχρι πρότινος από τους ξένοι.
    στο τραπέζι εχουν μείνει τα ψίχουλα από τα κουλουράκια που έφαγαν την τελευταία φορα που βρέθηκαν τα παιδιά
    πουτσ@@@@@@@@@

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    Σωστό !
    Και απο αυτούς θα συγκροτηθούν οι πρώτες ομάδες κρου*** (Δεν θέλω να το γράψω) όταν καταλάβουν το μέγεθος της εξαπάτησης..
    ...τα κανάλια μπορούμε να πάμε να τα κάνουμε ισάδι; Αυτό μόνο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    στο τραπέζι εχουν μείνει τα ψίχουλα από τα κουλουράκια που έφαγαν την τελευταία φορα που βρέθηκαν τα παιδιά

gluten free όμως!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Elesun Προβολή μηνύματος
    Μπορείς να μας αναλύσεις με την ίδια "αισιοδοξία" τι θα γίνει αν επικρατήσει το ΝΑΙ;
    Μπορώ να πιθανολογήσω αν θέλεις.

Αν παραμείνει η κυβέρνηση όπως έχει, τότε μάλλον θα υπογράψει μια συμφωνία με μέτρα κάπου 10+ δις€, πιθανώς με την προσθήκη μιας λεπτομερούς πρόβλεψης για την μείωση του χρέους.
    Πιθανότατα αυτή θα είναι βασισμένη δημοσιονομικά στην αύξηση εσόδων μέσω φόρων (όπως οι 47 σελίδες), στη λογική του «να πληρώσουν οι πλούσιοι».
    Θα πάμε έτσι για 6-12 μήνες, θα φτάσουμε στο ίδιο σημείο όπως τώρα και θα ξαναγίνουν εκλογές.

Αν αλλάξει η κυβέρνηση (συνεργασία από τα υπάρχοντα κόμματα), πιθανώς τα πράγματα να παν λίγο καλύτερα.
    Μπορεί να γίνει μια συμφωνία πάλι με μέτρα κάπου 10+ δις€, πιθανώς πάλι με την προσθήκη μιας λεπτομερούς πρόβλεψης για την μείωση του χρέους, μόνο που αυτή τη φορά μάλλον θα είναι πιο ισορροπημένη δημοσιονομικά (πχ 50% φόροι 50% μείωση κρατικών δαπανών).
    Αυτό αν εφαρμοστεί, μάλλον θα φέρει αρχικά αύξηση ανεργίας (πιθανότατα θα πρέπει να απολυθούν και Ιδ. υπάλληλοι, να κλείσουν υπηρεσίες κτλ). Αν γίνουν πολύ γρήγορα όμως οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις (φορολογικό, κατάργηση ΚΒΣ, άνοιγμα επαγγελμάτων), μπορεί να ανοίξουν κάποιες δουλειές και να ξανακατέβει η ανεργία.

Βασικά το στοίχημα είναι να κατέβει η ανεργία με κάθε τρόπο. Με χαμηλούς μισθούς μπορεί, με μειωμένα δικαιώματα, αλλά να μειωθεί. Ο άνθρωπος διαλύεται περισσότερο αν κάθεται σπίτι του και αισθάνεται βάρος, παρτά όταν αμοίβεται λιγότερο από όσο αξίζει.

Σε κάθε περίπτωση, οι έλεγχοι κεφαλαίων θα παραμείνουν για τουλάχιστον δύο χρόνια. Το πολύ πολύ αν σταθεροποιηθεί η κατάσταση, να ανέβει το όριο των αναλήψεων

Όλα θα εξαρτηθούν όμως στο αν και κατά πόσο θα είναι εφικτό να εφαρμοστούν όλα αυτά.
    Τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν η μισή Ελλάδα είναι εναντίον κάθε απόφασης.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 30/11/2010, 00:56
  2. Δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό
    από ermiss στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2008, 11:00
  3. Ερωτηση-Δημοψήφισμα για όλους...
    από almalibera στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 63
    Τελευταίο μήνυμα: 25/07/2005, 17:44
  4. Cnn Δημοψηφισμα Για Ελλασ Euro 2004