Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 72

Θέμα: Κοινωνικοι Προβληματισμοι: Φοιτητες 2015

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nikol1979 Προβολή μηνύματος
    2) Γιατι να πληρωνεις εσυ τους λογαριασμους και να μην του δινεις ολο το μηνιατικο στο χερι ωστε να μαθει να κανει κουμαντο μονο του στα οικονομικα του? την πρωτη φορα δε θα πληρωσει το τηλεφωνο για να βγαινει βολτες, να αγοραζει ρουχα κτλ...αν ομως εσυ ΔΕΝ τρεξεις απο πισω και αφησεις να του το κοψουν, δεν θα μαθει μετα να αφηνει λεφτα στην ακρη για τους λογαριασμους? και αυτο δε λεγεται "μαθαινω τις συνεπειες των πραξεων μου", ή μηπως ειμαι τοσο παραλογη εγω τελικα?
    μήπως γιατί η περίοδος των σπουδών όπου πρέπει να αφιερωθεί απρόσκοπτα στο στόχο του δεν είναι η καταλληλότερη γι αυτού του είδους την απόκτηση τριβής και εμπειρίας;
    μήπως η είσοδός του στην αγορά εργασίας και ο απογαλακτισμός-ανεξαρτητοποίησή του είναι προσφορότερη περίοδος για την απόκτηση αυτού του είδους των εμπειριών;

... και όπου βρείτε τμήμα, σχολή, η έστω καθηγητή να μη θεωρεί τις βαθμολογίες και τις παρακολουθήσεις-παρουσίες των φοιτητών ως αυστηρά προσωπικά δεδομένα που δεν κοινοποιούνται ούτε σε 1ου βαθμού συγγενείς, παρακαλώ για την ενημέρωσή μου.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Μέλος της Μένσα Το avatar του/της Nikol1979
    Α ειδες, εγω νομιζα οτι οποιαδηποτε στιγμη μετα την ενηλικιωση κανει για τετοιου ειδους μαθηματα.

Γιατι αμα βλεπεις τη μανα/πατερα με παπουτσια λιωμενα και το παιδι να κραταει κινητο των 800ευρω, κατι σου κανει οσο να ναι...

υγ=αυτο με τα προσωπικα δεδομενα δεν το ηξερα και πολυ με χαροποιει που το μαθαινω.
    Ότι δίνεις γυρνάει σε σένα

Τρικαλινός Το avatar του/της SoulGR
    ολοι λετε οτι ειναι στους γονεις,αλλα κυριως εχει να κανει με το παιδι.
    πχ η αδερφη μου οταν σπουδαζε ερχοτανε στο πατρικο ανα 10 μερες περιπου και επαιρνε σακο με φαγητα και αλλες φορες πηγαινε η μανα μου για να καθαρισει κιολας
    εμενα περα απ την 1η φορα που πηγανε η γονεις μου στο νησι-περασα κρητη- κανανε διακοπες και βρηκανε και σπιτι τοτε,εγω λογω δουλειας δεν πηγα καθολου,δεν πηρα ποτε ουτε φαγητο ουτε ηρθε η μανα μου να καθαρισει. Τηλεφωνα 1-2 φορες τη βδομαδα κυριως με τον πατερα μου και το μεγαλυτερο μερος απ τα εξοδα μου το βγαζω μονος μου....του χρονου θα περασει και ο αδερφος μου....σ'αυτον η μανα μου μπορει και να μετακομiσει και μονιμα μαζι του :P

αν το παιδι σου δεν ειναι ετοιμο στα 18 να ζησει μονο του,τοτε τι κανεις?
    open your mind and your ass will follow
    for sale!
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146280

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    2) Αναλυτικές βαθμολογίες και με σφραγίδα αλλά και με email από τη γραμματεία του τμήματος

Well..

Yeah! Good luck with that.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    παντως εχω πολλα παραδειγματα που παιδια που τα πηγαιναν σπρωχτα στα 18 τα πανε και στα 40
    και τα ψωνια θα τους κανουνε και θα τους μαγειρεψουνε και θα τους καθαρισουνε και θα τους χαρτζηλικωσουνε και τα εγγονια-πλεον- επ ωμου θα τα παρουνε

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Φοβερός κοινωνικός προβληματισμός... Ανατρίχιασα!!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Φοβερός κοινωνικός προβληματισμός... Ανατρίχιασα!!!
    όλα είναι σημαντικά και όλα είναι ασήμαντα....
    αν ας πούμε ο γιός σου μεθαύριο παντρευτεί μια κοπέλα που έχει μάθει να της τα ετοιμάζει όλα η μάνα της και δεν έχει μάθει ούτε τσουκάλι στη φωτιά να βάζει, μάλλον δεν θα είναι πολύ καλά....

Παιδιά, καλή η σκέψη ότι προέχουν οι σπουδές, αλλά κανείς πια δεν κάθεται 16 ώρες πάνω από τα βιβλία για να του τα φέρνεις όλα στο πιάτο. Στις περισσότερες φορές το φοιτητικό διάβασμα κρατάει κανα 2ωρο καθημερινά, και κανα 6ωρο στις εξεταστικές. Τις υπόλοιπες ώρες δεν μπορεί ο σύγχρονος φοιτητής να βάλει ένα πλυντήριο, να φτιάξει μια κατσαρόλα φασολάκια, και να πληρώσει τη ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ μεσω internet...?
    Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό που γίνεται είναι ο ευνουχισμός των επόμενων γεννεών. ΑΝ μέχρι τα 20 σου δεν έχεις μάθει να στρώνεις το κρεβάτι σου, να καθαρίζεις τον χώρο σου και τον εαυτό σου, δεν θα το μάθεις ποτέ. Αν μέχρι τα 25 σου δεν έχεις μάθει να φροντίζεις τον εαυτό σου, πλένοντας τα ρούχα σου, φτιάχνοντας το φαγητό σου, οργανώνοντας το σπίτι σου, πάλι δεν θα το μάθεις ποτέ, ή αν το μάθεις δεν θα είναι ποτέ όπως πρέπει.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nikol1979 Προβολή μηνύματος
    Επισης ετσι απλα για την ιστορια να αναφερω οτι οι γονεις στις περιπτωσεις που ανεφερα παραπανω, ηταν ολοι συμπαθεστατοι, απλοι, ευγενικοι εργαζομενοι ανθρωποι και οχι τιποτα ψυλομυτηδες απο την Εκαλη.
    Αλλά δεν σου αρκεί που σου ακουμπάνε το νοικι τους, τους κουτσομπολεύουμε κιολας. Το θέμα του νήματος δεν περιέχει κανέναν κοινωνικό προβληματισμό έτσι κ αλλιως. Πάμε παρακάτω..

Σχετικά με τους λογαριασμους, εφόσον θα πληρωθούν από την ίδια τσέπη (του γονέα) θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μεσολαβίσει ο φοιτητής στην διαδικασία.

Πάντως εγώ ακόμα δεν εχώ καταλάβει για ποιο λόγο η φοιτήτρια (και ο κάθε φοιτητής) επιβάλεται να έχει πλυντήριο. Ειδικά στην περίπτωση που έτσι κι αλλιώς θα πηγαίνει μια φορά το μήνα στο πατρικό του.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Την αναλυτική φυσικά και δε την παίρνει τρίτο πρόσωπο αλλά μπορεί το τρίτο πρόσωπο να την πάρει από τον φοιτητή.

Αν κάποιος παντρευτεί γυναίκα που δε ξέρει να βάζει "τσουκάλι στη φωτιά" μπορεί πάντα να βάζει τα δικά του χεράκια και να μαγειρεύει ο ίδιος.

Αν κάνω παιδί ποτέ το πιο πιθανό θα είναι από ατύχημα που δε θα θέλει η μαμά του να διορθωθεί, αν όμως κάνω παιδί το μόνο που θα θέλω θα είναι να είναι ευτυχισμένο και δημιουργικό, δε θα το μεγαλώσω για να αντιμετωπίσει την κοινωνία και τις προκλήσεις της αλλά για να την κάνει καλύτερη με τον δικό του τρόπο. Αν επιλέξει να ζήσει σα τον Πυθαγόρα και είναι χαρούμενος άνθρωπος καλός να το κάνει. Ένα πράγμα δε θέλω από το παιδί μου, να μη γίνει @ίδι και να μη ζήσει με τα κλισέ την αρτηριοσκλήρωση και τις νευρώσεις αυτής της κοινωνίας.

Ο άνθρωπος είναι ένα εξαιρετικά προσαρμοστικό πλάσμα, το πως θα ζήσει δεν εξαρτάτε από το "ψήσιμο" που θα του έχει γίνει αλλά από τις αξίες που θα έχει πάρει όσο είναι πολύ μικρότερος από την ηλικία των 18, ο χαρακτήρας του θα τον ακολουθεί για πάντα και από αυτόν θα εξαρτηθούν και οι όποιες συμπεριφορές του αργότερα.

ps: Nikol γονείς με λιωμένα παπούτσια και παιδί με κινητό των 800 ευρό... χμμμμμ ο γονιός τα κάνει όλα για το παιδί του για εμένα, αν το υλικό αντικείμενο που ανέφερες δεν ήταν κινητό (γιατί το θεωρώ σαν γελοία αγορά) αλλά ήταν κάτι άλλο, πολύ λογικό μου κάνει να στερηθώ εγώ για να είναι καλύτερα το παιδί μου ( κάποτε το έκαναν με σπίτια και οικόπεδα αυτό) από την άλλη το να βλέπω εργαζόμενη σκληρά κοπέλα με μαλλί κομμωτηρίου, νύχι και ρούχο όσο το μισό της μηνιάτικο με ενοχλεί περισσότερο. Όπως περισσότερο με χαλάει δωδεκάωρο στη δουλειά και 800 ευρό και το Σάββατο Βέρτη. Όπως περισσότερο με χαλάει όχημα που να έχει στοιχίσει τόσο που μια γρατζουνιά να προκαλεί εγκεφαλικό στον ιδιοκτήτη και πάει λέγοντας... Το θες και αλλιώς ? γονιός που να τα τρώει για πάρτη του και παιδί που να ζει υποφέροντας, δεν έχω χειρότερο μου γυρνάει το μάτι.

Αν κάποιος παντρευτεί γυναίκα που δε ξέρει να βάζει "τσουκάλι στη φωτιά" μπορεί πάντα να βάζει τα δικά του χεράκια και να μαγειρεύει ο ίδιος.
    δεν υπάρχουν άντρες πια ρπστμ.....
    πουτσ@@@@@@@@@

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsompanis
    Ποιοι φοιτητές. ...να δεις πόσους ανέργους λόγω κρίσης ταΐζουν οι γονείς. Και 30αρηδες και 40αρηδες!

Scooteroμέλος Το avatar του/της Dimos35
    ...
    Το καλύτερο μου, επειδή είμαι τεμπέλης, είναι να γράφουν άλλοι αυτά που ήθελα να γράψω εγώ.

PS.Το παιδί μου φέτος πέρασε στο Ηράκλειο της Κρήτης σε σχολή που ήταν η πρώτη της επιλογή.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76

από την άλλη το να βλέπω εργαζόμενη σκληρά κοπέλα με μαλλί κομμωτηρίου, νύχι και ρούχο όσο το μισό της μηνιάτικο με ενοχλεί περισσότερο. Όπως περισσότερο με χαλάει δωδεκάωρο στη δουλειά και 800 ευρό και το Σάββατο Βέρτη. Όπως περισσότερο με χαλάει όχημα που να έχει στοιχίσει τόσο που μια γρατζουνιά να προκαλεί εγκεφαλικό στον ιδιοκτήτη και πάει λέγοντας... Το θες και αλλιώς ? γονιός που να τα τρώει για πάρτη του και παιδί που να ζει υποφέροντας, δεν έχω χειρότερο μου γυρνάει το μάτι.
    και να παίρνει και γυναίκα για τις δουλειές!

Ωστόσο όλα τα παραπάνω, με τα οποία συμφωνώ, νομίζω πως είναι απόρροια του φαινομένου που περιγράφει η Νικόλ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Ρε πάτε καλά? Δηλαδή όλοι εσείς στα 18 σπουδάζατε (σπουδές λέω όχι σχολή φωτομοντέλων ή μανικιούρ όπως ακούω τελευταία ...) δουλεύατε και βγάζατε και όλα σας τα έξοδα, κυκλοφορούσατε ατσαλάκωτοι και μπορούσε κανείς να φάει από το πάτωμα σας!
    Εγώ μια εποχή το έκανα αυτό κι έφτυσα αίμα...
    Άσε που χάλασα και το μέσο όρο στη σχολή όλη εκείνη τη χρονιά.
    Δεν έχει τίποτε το εν δοξο να το κάνεις αυτό.
    ΑΠλά ΠΕΤΑΣ τα νιάτα σου (γιατί δεν έχει χρόνο ούτε να πας για ύπνο, όχι να ζήσεις κι όλας)
    ανανήψαντας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tsompanis Προβολή μηνύματος
    Ποιοι φοιτητές. ...να δεις πόσους ανέργους λόγω κρίσης ταΐζουν οι γονείς. Και 30αρηδες και 40αρηδες!
    τα παλιά τα χρόνια όταν πήγα ΦΙνλανδία στο αεροπλάνο ήμουν ο μόνος Έλληνας.
    Οι άλλοι όλοι εσkιμώοι !

Πριν από κάνα μήνα που πήγα πάλι οι μισοί ήταν Έλληνες κάτω των 30....
    Ο διπλανός μου ήταν μουσικός και έπαιζε κρητική λύρα.

Βγάλε συμπέρασμα....
    Πληρώνει το Ελληνικό κράτος να επιμορφωθούν τα παιδιά και μετά πάνε αλλού.
    Μαγκιά ε???
    Τελευταία τροποποίηση από MG-KTiNoS; 25/09/2015 στις 14:47.
    ανανήψαντας

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 75
    Τελευταίο μήνυμα: 15/12/2007, 23:37
  2. Οι προβληματισμοι του rezequet
    από sonic22 στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 259
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2005, 18:24
  3. Λιγο προσοχη οι φοιτητες...
    από pepenaxos1 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5