Δε θα γίνει άμεσα, αλλά σκοπεύω κάποια στιγμή να βάλω τον εισαγωγής του Ε, αν τον βρω. Για πιο "άγριες" δουλειές, μόνο αν υπερκυβιστεί.
Το ψάχνω πολύ πριν κάνω οτιδήποτε. Μόνο δοκιμασμένες λύσεις![]()
Δε θα γίνει άμεσα, αλλά σκοπεύω κάποια στιγμή να βάλω τον εισαγωγής του Ε, αν τον βρω. Για πιο "άγριες" δουλειές, μόνο αν υπερκυβιστεί.
Το ψάχνω πολύ πριν κάνω οτιδήποτε. Μόνο δοκιμασμένες λύσεις![]()
Life begins at 45°.
Γιωργο, εαν και οποτε μπορεις θα ηθελα μια φωτο απο τις πανω βασεις της μασκας που να φαινεται που πιανουν (τιμονοπλακα, μπουκαλες ?)
Thanks
Μπαμπα μην πεφτεις !!!!
__________________
suzuki bandit 650
suzuki dr250 djebel
piaggio medley 150
μπλιτζ χοντρικά τι κατανάλωση έχει για μέσα στη πόλη και τις γρήγορες εκτός;
Γύρω στα 5.5/100 είχε μαμά και εντός και εκτός πόλης, αλλά τελείως χονδρικά, με υπολογισμούς του αέρα. Θα μετρήσω μέσα στην επόμενη βδομάδα, με κάποιο app, με τις νέες ρυθμίσεις και θα ενημερώσω. Δεν είναι πολύ οικονομικό, γενικά, αλλά δεν οδηγώ οικονομικά.
Όταν σταματήσει να βρέχει και το ξεκουκουλώσω![]()
Life begins at 45°.
Εγώ γεμίζω πάντα με ένα 10ρικο κάθε 130-140 χλμ, ανεξαρτήτως χρήσης :P
Life begins at 45°.
Λοιπόν, το μηχανάκι μπήκε χτες για δυναμομέτρηση/καυσανάλυση. Όπως ρύθμισα εγώ το fcr (EMP 3, 160/42, 200/100), έδωσε 38 άλογα τροχό (σε superflow). Δυστυχώς δεν έχω προηγούμενη μέτρηση για να συγκρίνω. Το μηχανάκι έμεινε μέσα για μικροδιορθώσεις, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει πολλά ο μηχανικός. Γενικά, παρατήρησα ότι ήταν αρκετά πλούσιο στο μεγαλύτερο φάσμα στροφών και, μετά τις 8,500 στροφές, απλά έπεφτε κατακόρυφα η ιπποδύναμη. Θα επανέλθω το βράδυ που θα το πάρω.
Life begins at 45°.
το μπουζι τι χρώμα ειναι μετα απο τερμα γκαζι?
αφου κερδιζεις κ αλλο χωρις φιλτρο παει να πει οτι ισως ειναι πλουσιο.
παιξε με ζιγκλερ αλλα προσοχη μην γινει φτωχο
Γιωργο δεν υπαρχει ιδανικη μιξη...
ξεχνα το αυτο...
απλουστατα γιατι καθε μερα οδηγεις σε διαφορετικες συνθηκες...αλλες θερμοκρασιες, αλλη υγρασια, αλλο καυσιμο..κ.ο.κ...
ακομα και αν αλλαζεις διαδρομες με περισσοτερο παρατεταμενο γκαζι θα πρεπει να εχεις αλλη ρυθμιση...
θα τρελαθεις...δεν παιζει αυτο...
πηγαινε με τον μεσο ορο και θα εισαι μια χαρα...
αν κρατας χλμ αρκετα με τελευταια σχεση πρεπει να ειναι λιγο πιο πλουσιο...και ας δουλευει λιιιγο χειροτερα στις χαμηλες...
δεν ειναι ασχημα τα αλογα σε superflow απο 400αρι...
και μην εχεις αυτοσκοπο τα αλογα...
να μετρας το μηχανακι στον δρομο με ενα αλλο σταθερο μηχανακι που ξερεις...για να δεις αν πηρε, ποσο πηρε και που πηρε (χαμηλα..ψηλα..μεσαιες)..
παρα πολυ καλά νουμερα, να σκεφτεις τα τελείως μαμα βγάζουν το πολύ 34-35 άλογα τροχό.
Ετσι πέφτει στις ψηλές στροφές, δεν έχει τιποτα εκκεντροφόρους παναγριους να κρατάει τη δύναμη πιο ψηλά. Οποτε αν το καύσιμο σου είναι σωστό, γυρω στις 8500 "τελειώνει" ο μαμα εκκεντροφόρος
Πόσο ήτανε το κάυσιμο ακριβώς? Λίγο πλουσιο ας είναι (μέχρι 12.5:1, πιο κάτω χανει αρκετά άλογα), καλό κανει στις θερμοκρασίες της κεφαλής.
Αν βγάζεις άκρη...
Όπως το βλέπω, το afr, μετά τις πρώτες 4,500 rpm, κυμαίνεται μεταξύ 13.9 και 11.9.
Το ξέρω ότι είναι ζόρι να ρυθμιστεί τέλεια ένα καρμπ και γι'αυτό δεν το κούρασα ιδιαίτερα. Κυρίως ήθελα να σιγουρευτώ για τα μείγματα κι ότι δε θα καταστρέψω το μηχανάκι. Διαφορά στη δύναμη δεν παρατήρησα (πριν και μετά τη ρύθμιση) και δε μπαίνω στον κόπο να μετράω τελικές, αλλά έγινε πολύ πιο στρωτό το μηχανάκι, χωρίς κομπιάσματα και λοιπά περίεργα. Το οποίο εμένα με αφήνει ευχαριστημένο. Μετά τον υπερκυβισμό, θα το ξαναδούμε![]()
Life begins at 45°.
Απο όσο μπορώ να διακρίνω, μεταξύ 5000-8700 είναι περίπου στο 13:1 και στον κόφτη φτάνει τελικά στο 12, νομίζω οτι είναι όπως πρέπει, ειδικά έχοντας υπ΄οψη οτι είναι καρμπυρατέρ. Αν ανεβάσεις ένα νουμερο κύριο ζιγκλερ, θα πέσει στο 12:1, οπότε δεν πολυ αξίζει, ενω αν βάλεις ένα μικρότερο, κάτω απο τις 5000 θα παραβγεί φτωχο. Αυτή η καμπύλη που κάνει μεταξύ 3000-4000 νομίζω είναι απο το απότομο γκάζι (αργεί λίγο να κατεβάσει βενζίνη στο απότομο άνοιγμα), οπότε σε συνθήκες ομαλής οδήγησης δεν πιστεύω να την κάνει. Ίσως θα έπρεπε να ξεβιδώσεις περίπου μισή στροφή τη βίδα ρύθμισης μίγματος (pilot screw ή mixture adjusting screw, νομίζω είναι απο την άλλη πλευρά, αντιδιαμετρικά απο την βίδα ρυθμισης ρελαντί). Με αυτή ρυθμίζεται το καύσιμο στα χαμηλά φορτία (λίγα ώς μισά γκάζια), αλλα επηρεάζει και λίγο τα τέρμα γκάζια ειδικά στις χαμηλές στροφές.
Βασικά καλό είναι να μαθεις το manual απο το καρμπυρατερ σου πριν προσπαθήσεις να βάλεις χέρι (υπάρχει παντού στα αγγλικά κατέβασέ το)
εδω είναι οι ρυθμίσεις για MX39 σε beta400, οπότε κοντά είναι πιστεύω:
http://www.betausa.com/sites/default...nual2009RR.pdf
στα τεχνικά χαρακτηριστικά γράφει όλα τα νούμερα των ζιγκλερ και τις στροφές του pilot screw και πιο μετά γράφει πως ρυθμίζεις ρελαντί και pilot screw
Τελευταία τροποποίηση από duke200; 03/12/2015 στις 07:34.