Σελίδα 64 από 141 ΠρώτοΠρώτο ... 1454596061626364656667686974114 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 946 έως 960 από 2101

Θέμα: Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    Και συ το ίδιο λες, δε μπορεί να ξέρεις τι χρειάζεται η βιομηχανία γενικότερα. Η εμπειρία μου στη βιομηχανία μου έχει δείξει ότι μια καστάνια με περισσότερα δόντια είναι βολικότερη. Όχι πολλά 72-80 δόντια είναι το ιδανικό σε λειτουργία σε αίσθηση σε αντοχή σε όγκο. Έχεις τους απαραίτητους συμβιβασμούς αλλά και που δε κάνεις τέτοιους.
    Επιμένω ότι η καστάνια της Stahlwille δεν αξίζει με τίποτα τα λεφτά της αν με τα ίδια ή λίγο παραπάνω παίρνεις μια σύγχρονη 360 ή μια J 171. Την έχω (είναι αυτή που μου χάρισε ο πωλητής στο eBay), την είχα σε Garant και τη χάρισα σε φίλο. Ο οποίος επαγγελματίας,ούτε αυτουνού του άρεσε ιδιαίτερα.
    Άλλο τι αρέσει στον καθένα ρε 'συ! Έχω μια με 24 δόντια, μια με 48 και μια με 72. Δεν έχει υπάρξει κάτι που δεν μπορώ να κάνω με αυτή που έχει 24. Και κανά δυο φορές που δε με βόλεψε λόγο γωνίας η λύση δεν ήταν να πάρω αυτή με τα 72. Αντιθέτως αυτή με τα 24 κάνει και κάτι που δεν κάνουν οι άλλες δύο. Με βολεύεουν και οι 3, μου αρέσουν και 3 για διαφορετικό λόγο η κάθε μία. Σε κάποιον άλλο μπορεί να μη του αρέσει αυτή με τα 24, δεκτό. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο όμως. Από θέμα ποιότητας είναι ότι καλύτερο έχω πιάσει. Είναι ακριβότερη από το πιο καινούριο μοντέλο της ίδιας μάρκας με τα περισσότερα δόντια!

Με λίγα παραπάνω απ' την stahl παίρνεις μια 360 αλλά με την 360 δεν μπορείς να κάνεις αυτά που θα κάνεις με την stahl. Ίσως εσύ μπορείς εκεί που δουλεύεις, όχι όμως όλοι. Όχι εγώ, και όχι όσοι δουλεύουν σε αμάξια. Τα αμάξια έχουν το διάολο μέσα τους. Αν δεν μπορείς να έχεις 2 και 3 διαφορετικές τότε καλύτερα να έχεις μια που να μπορεί να κάνει όσο περισσότερα γίνεται. Και εδώ η stahl είναι καλύτερη από μια 360. Αυτό λέω!

Και το κόστος δεν έχει αντίκρισμα μόνο στην τεχνολογία που ενσωματώνει η κάθε μία ή στα χαρακτηριστικά της.
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Να πούμε στο Βράττη να κληρώσει 3 καστάνιες J360 σε όλα τα καρέ και να στήσουμε τη κλήρωση να τις πάρει ο σουπιάς, να μην έχει να λέει...
    Δε μπορώ να συμμετάσχω!

Θα πρέπει να μου χαρίσετε μία!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    είμαι σίγουρος ότι αν μαζευτούμε 5-10 νοματαίοι από εδώ μέσα τον απαλλάσσουμε χαλαρά από τα περισσότερα
    Ευκολα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Grafton 505
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    είμαι σίγουρος ότι αν μαζευτούμε 5-10 νοματαίοι από εδώ μέσα τον απαλλάσσουμε χαλαρά από τα περισσότερα
    Άντε να βρεις 5-10 εδωμέσα να συμφωνίσουν ποιος θα πάρει τι !!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Το ότι μια καστάνια με 48 δόντια είναι καλύτερη από μια με 22 είναι γεγονός.
    Το ότι μια καστάνια με 22 δόντια είναι καλύτερη για γενική χρήση από μια 360 είναι γεγονός
    Το ότι μια καστάνια που έχει πάνω από 60 δόντια δε σου προσφέρει ουσιαστικά κάτι παραπάνω είναι γεγονός.
    Το τι αρέσει και βολεύει και θέλει ο καθένας, είναι υποκειμενικό.
    Το τι χρειάζεται είναι επίσης υποκειμενικό και εξαρτάται από το τι δουλεύει, αλλά μια γενικής χρήσης μπορεί να τον καλύψει σε όλα ή τουλάχιστον στα περισσότερα.
    Οι νέες τεχνολογίες ειναι καλές και καλοδεχούμενες αλλά όχι πάντα επιτακτικές και τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως κάτι άλλο.

Τα παραπάνω δε τα λέω εγώ, τα λέει η αγορά.
    Δεν έχει καμία σημασία αν εγώ συμφωνώ με τα παραπάνω ή διαφωνώ με τον Αχιλλέα.
    Δηλαδή συμφωνούμε ότι διαφωνούμε συμφωνώντας ή διαφωνούμε ότι συμφωνούμε διαφωνώντας ;
    Άπας αήρ αετώ περάσιμος

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Grafton 505 Προβολή μηνύματος

Δηλαδή συμφωνούμε ότι διαφωνούμε συμφωνώντας ή διαφωνούμε ότι συμφωνούμε διαφωνώντας ;

Απ' την αρχή προσπαθώ να μη μπούμε στην διαδικασία να συγκρίνουμε ποια μάρκα είναι η καλύτερη και τελικά τη βρήκαμε με απ' τις τεχνολογίες και τα δόντια στις καστάνιες.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BabisStinson Προβολή μηνύματος

Αλήθεια, τα Beta πού είπαμε ότι φτιάχνονται?
    Κάποια Ιταλία, κάποια έξω!
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 13/12/2015 στις 13:39.

Αν αξιωθώ και πάρω μια 1/4 ανώτερη καστάνια θα σου τη στείλω ρε μπαγάσα τη Stahlwille να τη χαίρεσαι τη μπουρούχα!
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Moderator
    Αν αξιωθώ και πάρω μια 1/4 ανώτερη καστάνια θα σου τη στείλω ρε μπαγάσα τη Stahlwille να τη χαίρεσαι τη μπουρούχα!
    Για πες τι καστάνια θα ήθελες? Την 415 έχεις?

Έχω μια τέτοια που δεν τη χρειάζομαι τη θέλεις? 1/4, 45 δόντια! Στην κάνω δώρο ρε παιδί μου για να μη σου σπάσει τα νεύρα η άλλη που κάνει σα τρένο!

Αυτή είναι 3/8..
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	KD73119Ratchet1.jpg 
Προβολές:	181 
Μέγεθος:	47,8 KB 
ID:	348125

Όνομα:	KD73119Ratchet2.jpg 
Προβολές:	177 
Μέγεθος:	30,1 KB 
ID:	348127

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BabisStinson Προβολή μηνύματος
    Κι επειδή χάζευα λίγο με τον καφέ στο car.gr, φάτε μάτια ψάρια, συλλογή ζωής! (ή μάλλον συνεργείου με λατρεία στην Facom!)
    http://www.car.gr/parts/photos/6686949/
    Κρίμα ρε γμτ!

Για πες τι καστάνια θα ήθελες? Την 415 έχεις?

Έχω μια τέτοια που δεν τη χρειάζομαι τη θέλεις? 1/4, 45 δόντια! Στην κάνω δώρο ρε παιδί μου για να μη σου σπάσει τα νεύρα η άλλη που κάνει σα τρένο!

Αυτή είναι 3/8..

Όνομα:	KD73119Ratchet1.jpg 
Προβολές:	181 
Μέγεθος:	47,8 KB 
ID:	348125

Όνομα:	KD73119Ratchet2.jpg 
Προβολές:	177 
Μέγεθος:	30,1 KB 
ID:	348127
    Τι να τα κάνω τα 45 δόντια ρε γατάκι; Από 60 και πάνω...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Τα παραπάνω δε τα λέω εγώ, τα λέει η αγορά.
    Ti άλλο θα μπορούσε να πει κάποιος που επιλέγει ΧΤ660 TeneKe για μηχανάκι του ρπμ...

Τι συγκινησιακή φόρτιση θα νοιώθει ο κάτοχος ΧΤ φορτωμένου με μπαγκάζια καρυδώνοντας το γκάζι, δεν μπορώ να φανταστώ...time warp κιετς.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Ti άλλο θα μπορούσε να πει κάποιος που επιλέγει ΧΤ660 TeneKe για μηχανάκι του ρπμ...

Τι συγκινησιακή φόρτιση θα νοιώθει ο κάτοχος ΧΤ φορτωμένου με μπαγκάζια καρυδώνοντας το γκάζι, δεν μπορώ να φανταστώ...time warp κιετς.
    Νταξ τον αδικείς τον σουπιά...
    Τι να πω εγώ με το vstrom; Η συγκίνηση περιοριζόμενη μετά από 12 έτη...

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος

Θα σου πω αμέσως! :ZZZ::ZZZ::ZZZ:

Μια περίοδο μου την είχε βιδώσει και έψαχνα παπρίλια για δεύτερο!
    Αλλά όσο κρατάω το κουτί τρίτο δε παίζει!
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 13/12/2015 στις 15:30.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Μια περίοδο μου την είχε βιδώσει και έψαχνα παπρίλια για δεύτερο!
    Αλλά όσο κρατάω το κουτί τρίτο δε παίζει!
    φίλος, όταν δουλεύουν τα ηλεκτρικά με τριβάλιτσο φορτωμένο
    απέναντι στα LC -10χρ. μετά-
    τους ανταγωνίζεσαι (όχι τους έχεις),...
    και σπας μεγάλη πλάκα!

το μεγάλο θέμα είναι να συντονιστείς χρονικά γιατί όταν εσύ δεν έχεις ηλεκτρικά, αυτοί έχουν άλλα....
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Συγγνώμη αν έχει ξανά αναφερθεί.Αλλά μπορείς να μας περιγράψεις λίγο τις διαφορές μεταξύ καστάνιας δάκρυ και στρογγυλή;

Να τη δώσεις σε μένα! (συλλογή θα τις κάνω σε λίγο τις 1/4)

Και από πότε τα δόντια ορίζουν πόσο καλή είναι μια καστάνια? Και οι maco 72 δόντια έχουν!

Ο αριθμός των δοντιών, μεταξύ άλλων, ορίζει την γωνία που μπορεί να δουλέψει. Δεν λέω ότι δεν έχει και αυτό τη χρησιμότητά του αλλά δεν είναι και το πιο σημαντικό.

Ο καθένας έχει άλλα γούστα, ανάγκες, προτεραιότητες. Εμένα πχ όσο και να μου αρέσουν οι στρογγυλές καστάνιες ποτέ δε θα με βολέψουν όσο αυτές με κεφαλή "δάκρυ"

Το σημαντικότερο σε μια καστάνια θεωρώ ότι είναι η ομαλότητα με την οποία δουλεύει. Και μάντεψε! Η παλιά καστάνια με τα 22 δόντια που έχω ρίχνει πολύ ξύλο σε αυτόν τον τομέα σε οποιαδήποτε άλλη!

Το δεύτερο πιο σημαντικό είναι το ύψος της καστάνιας. Και σε αυτόν τον τομέα οι tear drop είναι καλύτερες λόγο κατασκευής.

Το πάχος είναι το τρίτο. Εδώ οι στρογγυλές υπερέχουν αλλά όχι τόσο όσο παλιότερα.

Μετά πάει το αν η καστάνια μου επιτρέπει να δουλέψω με το χέρι στην κεφαλή. Απ' τις στρογγυλές μόνο ορισμένα μοντέλα το κάνουν.

Στο 1/4 η γωνία που θα δουλέψει δε με απασχολεί και τόσο πολύ. Το μήκος είναι τόσο μικρό που όσο μεγάλη και να είναι η γωνία σπάνια δημιουργεί θέμα (αλλά μερικές φορές χρειάζεται και η μικρή γωνία).

Μετά πάνε το μήκος της λαβής, αν έχει κουμπί ή όχι, ο ήχος, αν μπορείς να βλέπεις αμέσως σε ποια κατεύθυνση είναι ρυθμισμένη, η ευκολία αλλαγής κατεύθυνσης, πόσο free play (μπόσικα ντε!) έχει ο μηχανισμός, πόσο σφιχτά κάθετε το καρυδάκι, πόσο άνετη είναι η λαβή κτλ.

Φυσικά πάντα πρώτο και κύριο είναι τα μέταλλα και η ποιότητα κατασκευής. (που είναι απ' τα πιο δύσκολα)

Η αντοχή είναι η τελευταία μπορώ να πω. Αν όλα τα άλλα είναι όπως τα θέλω η αντοχή σίγουρα είναι περισσότερη απ' όση θα χρειαστώ.

Ας μη συγκρίνουμε όμως καστάνιες στρογγυλής κεφαλής και tear drop. Έχουν εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, τρόπο λειτουργίας και χειρισμού.

Όλοι οι γερμανοί έχουν μείνει με λίγα δόντια στις tear drop καστάνιες τους. Εξαίρεση αποτελεί μόνο ένα μοντέλο της gedore και η καινούρια της stahlwille που ομως δεν ξέρω αν έχει βγει ακόμα σε 1/4.

Συνημμένο 348074

Εγώ πάντως δε θα είχα κανένα ενδοιασμό να αγοράσω το σετάκι της stahl. Εκτός και αν δε μου άρεσαν ή δε με κάλυπταν οι καστάνιες με λίγα δόντια.
    Και σίγουρα δε θα επέλεγα καστάνια ή σετ εργαλείων βασιζόμενος μόνο στα δόντια της καστάνιας.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Grafton 505
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Spyrious Προβολή μηνύματος
    Συγγνώμη αν έχει ξανά αναφερθεί.Αλλά μπορείς να μας περιγράψεις λίγο τις διαφορές μεταξύ καστάνιας δάκρυ και στρογγυλή;
    Spyrious δεν προσέχεις.Posts 1084-1085-1086(ή πάτα τα βελάκια στα πιο πάνω).
    Την Δευτέρα με τον κηδεμόνα σου.
    Άπας αήρ αετώ περάσιμος

Δεν ξερω αν ξαναμπηκε, μου αρεσε πολυ και το ποσταρω!

Όνομα:	FB_IMG_1450547178417.jpg 
Προβολές:	183 
Μέγεθος:	76,3 KB 
ID:	348480

Λογικα καποια καδενα θα τρεχει εσωτερικα...

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2017, 14:36
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Alpinestars Tech Tool Pack - Τσαντάκι μέσης με θέση για εργαλεία
    από 675 στο forum Αγγελίες εξοπλισμού αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2016, 16:46
  3. Tool box (εργαλειοθήκη) for Tenere '08
    από xtkoulas στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2010, 19:45
  4. ONE for the money,TWO for the show,THREE for the girl
    από ntamigio στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2003, 08:48
  5. Pink Panther (for TManiac)