Μα τη μπαναγία, μακάρι να καταλάβαινα πού είναι το πρόβλημα/διαφωνία σας.
Το πρόβλημα είναι ότι ο καθένας θέλει να επιβιώσει αλλά κοιτάμε την πάρτη μας κι όχι τριγύρω μας...
Κι ότι υπάρχουν πάντα οι εξυπνάκηδες που νομίζουν ότι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε μαλάκες - όπως οι συνάδελφοι κουτάκηδες προχθές στον ισθμό που έμπαιναν σε "νεκρή" λωρίδα και τα 200μ που εμάς μας πήρε 40' τα έκαναν σε 10". Αυτοί είμαστε.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Τι να σου πω, εσύ θα ξέρεις καλύτερα.
Είναι εύκολο βέβαια, να μπει κάποιος στο www.galinos.gr και να δει για κάθε φάρμακο την χονδρική με την λιανική. Που παραδόξως είναι 20%-25% σταθερό το περιθώριο κέρδους...
Ακόμα και στα σχετικά ακριβά φάρμακα, όπως πχ το Tesfidera που όπως πάρα πολλά έφαγε δραστική μείωση της τιμής του, παρατηρεί κάποιος πως από Φεβρουάριο του 2016 (απόφαση Δεκεμβριου) θα έχει
τιμή χονδρικής 132,80 €, λιανική 163,29 € (22,96% περιθώριο), από χονδρική 257,82 € και λιανική 306,09 € (18,72% περιθώριο κέρδους) που είχε μέχρι τότε.
http://www.galinos.gr/web/drugs/main.../23470#content
Αν καταλαβαίνω σωστά, παρόλο που έπεσε δραστικά η τιμή του...το περιθώριο κέρδους ανέβηκε?
Αν και μάλλον επίσημο είναι το site με λεπτομέρειες για όλα τα φάρμακα και τις δραστικές ουσίες, μπορεί να κάνει λάθος.
Το οτι σε ένα φάρμακο 1.000€ το 5% είναι 50€ρικάκι, και στα 2.750 το μόλις 2,25% που σας δίνουν ισούται με μόνο 62€ δεν είναι και λίγο πάντως...
Μεροκαματάκι το λες.
Ετσι....ετσι.....
Συνεχίστε να χωνεστε ο ενας στον αλλο και οι βεζυριδες θα μας γ@μουν εσαει....
Συνεχίστε. .....
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
Δεν ξέρω ρε φιλε. Και γι'αυτο δε γραφω.
Το μονο που ξερω για την αγροτικη ειναι οτι την αγορασε/απορροφησε η Τρ.Πειραιώς. Οικονομικα στοιχεια δεν εχω να σου πω γι'αυτο και δεν πετάω επικεφαλιδες. Αν ηξερα θα σου έλεγα.
Υπ'οψιν: Μη γράψεις ποσα πληρωσε ο ελληνας φορολογουμενος (ανεκδοτο με δυο λεξεις), για τις ανακεφαλαιποιήσεις των τραπεζων, πιστευω μετα απο τα Καπιταλ Κοντρολς και οσα εγραψε κατα καιρους ο Βυρωνας, να εχετε καταλαβει τι σημαινε και γιατι έπρεπε να γινει ανακεφαλαιοποίηση.
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Γινόταν ποτέ αλλιώς για να γίνει τώρα?
(χώρια που τόσο πολύ που έχει προχωρήσει το πράγμα, και τριγύρω μας να κοιτάξουμε άκρη δε θα βγει)
Ε τώρα τί θες, να σου απαντήσω με λόγια δικά σου, ή του Βύρωνα?
Life is a bitch.
Man up.
Tough luck.
και δε συμμαζεύεται.
Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο.
Σοβαρά ρωτάω.
Αυτοί θεωρείς ότι σε περνάνε για μαλάκα.
Σκέφτηκες ποτέ την πιθανότητα να είσαι?
(δε σε βρίζω εννοείται)
Γιατί δεν μπήκες κι εσύ στη λωρίδα?
Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι κάτι εμποδίζει εσένα (που προφανώς δεν εμπόδισε τους άλλους), από το να περάσεις από τη λωρίδα που λες.
Αν σου αρέσει κράτα το και μάθε να ζεις με τις δυσκολίες που θα σου παρουσιάζονται εξαιτίας του.
Αν δε σου αρέσει πέτα το, κι έμπα κι εσύ στη λωρίδα.
Αν κάνεις όλες τις αναγωγές σου, θα δεις ότι ανέκαθεν τόσο "απλό" ήταν (είναι και θα είναι) το πράμα.
http://www.fskozani.gr/news/762
Εδώ μέσα θα βρεις το φεκ που λέει για τα ποσοστά κέρδους
Για το rebate θα σου πω άλλη φορά.
Για μεροκαματάκι δεν ξέρω αλλά τα φαρμακεία από 11000 έχουν πέσει στα 9000
και πολλά αλλάζουν χέρια για να γίνουν αλυσίδες...
Τώρα φυσικά εσύ ξέρεις πιο καλά οπότε...
ανανήψαντας
Όλοι ξαδέλφια φαρμακοτρίφτες έχουμε...
Ο δικόμαςάνθρωπος, μόνο μια μεζονέτα στην Πειραϊκή (φάτσα θάλασσα) τσίμπησε με τόσα χρόνια δουλειάς ο μαλάκας.
Αλλά, μόλις επέστρεψε ο γιός από Ιταλία (νομίζω 18 χρόνια έκανε να πάρει πτυχίο) και ζητάει τσαμπουκά να του γράψει ο πατέρας το φαρμακείο.
Είναι καθαρά αποτέλεσμα "κοινονικών" πολιτικών που ακολουθούν συστηματικά οι κυβερνήσεις μας ακόμα και στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών.
Δίνει αεροδάνεια η τράπεζα ή διακοποδάνεια η στεγαστικά η επειχηρηματικά γνωρίζοντας οτι η κοινωνία
θα αποδεχτεί την προστασία της πρώτης κατοικίας και θα πληρώσει ο φορολογούμενος το σπίτι του άλλου το μαγαζί του άλλου
τις διακοπές του άλλου τις επειχηρηματικές φαντασιώσεις του τρίτου...
xmmm
Για τα φαρμακεία το ποσοστό μικτού κέρδους (mark up) καθορίζεται ως εξής:
α) για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ποσοστό έως 35% επί της χονδρικής τιμής,
β) για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα τα οποία δεν αποζημιώνονται από τους ΦΚΑ ως ποσοστό 35% επί της χονδρικής τιμής,
γ) για όλα τα αποζημιούμενα φάρμακα από τους ΦΚΑ σύμφωνα με το κάτωθι πίνακα:
Απο τον ημερήσιο τζίρο ενος φαρμακείου ( του δικό σου πχ) τι ποσοστά του τζίρου εχει ανα κατηγορία όπως παραπάνω?
Επίσης ξεχνάμε τα καλύντικά κτλ που είναι άλλου παπά ευαγγέλιο
Τελευταία τροποποίηση από Sapadak; 02/02/2016 στις 13:23.