Εκτός από την περικοπή δαπανών υπάρχει και η αύξηση των εσόδων. Όχι μόνο μέσω του ποσοστού κέρδους αλλά κυρίως μέσω του τζίρου.
Εμείς έχουμε εγκλωβιστεί μόνο στο πρώτο σκέλος.
Εκτός από την περικοπή δαπανών υπάρχει και η αύξηση των εσόδων. Όχι μόνο μέσω του ποσοστού κέρδους αλλά κυρίως μέσω του τζίρου.
Εμείς έχουμε εγκλωβιστεί μόνο στο πρώτο σκέλος.
Think faster than you ride
Ρε Κώστα, απο που προκύπτει αυτό που λες? Δεν ισχύει το παρακάτω δηλαδή?
από την 1η Ιανουαρίου 2017 όταν και οι υφιστάμενες ασφαλιστικές κατηγορίες καταργούνται και οι αγρότες πλέον θα καλούνται να πληρώσουν το 14% του εισοδήματός τους για εισφορά υπέρ σύνταξης. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται το 2018 στο 17% και από το 2019 και μετά θα πληρώνουν το 20%. Αντίστοιχα ορίζεται πως η εισφορά για υγεία θα είναι στο 6,95% του εισοδήματος και για ΛΑΕ στο 0,5%. Δηλαδή συνολικά οι επιβάρυνση θα αγγίξει το 27,5%
Για παράδειγμα στη χαμηλή κατηγορία το ασφάλιστρο από 34 ευρώ θα αυξηθεί στα 48,6 ευρώ.
- στην τρίτη κατηγορία που είναι και η δημοφιλέστερη καθώς εκεί ανήκει το 65% των ασφαλισμένων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) - περίπου 375.000 άτομα - η αύξηση θα είναι 22 ευρώ (από 50 ευρώ που καταβάλλει μηνιαίως ένας ασφαλισμένος σήμερα θα κληθεί να πληρώσει 72 ευρώ)
- στην τέταρτη κατηγορία η αύξηση θα είναι 27,5 ευρώ το μήνα (από 62 ευρώ στα 89,5 ευρώ)
- στην πέμπτη, η αύξηση θα είναι 32,58 ευρώ (από 74 ευρώ στα 106,58),
- στην έκτη, η αύξηση θα είναι 37,45 (από 86 στα 123,45 ευρώ),
- ενώ στην έβδομη και υψηλότερη ασφαλιστική κατηγορία οι εισφορές μηνιαίως θα αυξηθούν από 98 στα 140 ευρώ (επιπλέον 42 ευρώ το μήνα).
Ποιά 600€ τον μήνα, και 7200 τον χρόνο λες?
Τα ιδια
εχω σπουδάσει δουλεύοντας για 10+ ετη (πτυχιο 2msc, mba)
δουλευω απο τα 15 μου Part-time και full time απο φοιτητης
το κρατος μου παίρνει σημερα στην ΠΗΓΗ [μισθο μου]
18% ασφαλεια
4% ταμειο-μετοχικο
~20% ΦΜΥ
Εκτακτη εισφορα ~2%
Αν προσθέσεις και τον ενφια στο σπιτι που χρωσταω για ακομα 15 χρονια....αλλο ενα 2%
Συνολο 42% στην ΠΗΓΗ + οτι ερθει με την εκκαθαριση!!!
αφαιρώντας και το δανειο μου μενουν περίπου 80€/μηνα για να κανω ΟΤΙ θελω...(!!!!!)
και καποιοι εχουν δωρεαν ρευμα, επιδότηση ενοικιου, επιδότηση δανειου ...επιδότηση μπ@ρδελου...
ο καθενας εχει τα ζορια του...
ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ....;;;;;;;;
ειναι δυνατον να δουλευω απο τα 15 ως τα 67 μου, να δινω Μ.Ο. ΙΚΑ/ΤΣΜΕΔΕ/σκατα 500-600-800/μηνα για 45-50 χρονια για να παρω 360€ στα 67!!!
Σοβαρα, γιατι; για να τα δινει στις αγαμες, στις καθαρίστριες και στους αφισοκολλητές....
Τα ΔΙΚΑ μου λεφτα...;;;;;
Δεν νομιζω ΤΑΚΗ
Ο αγροτικός πληθυσμός είναι γερασμένος κι αναλφάβητος ως κάποιο βαθμό. "Σπούδασε παιδί μου να ξεφύγεις απ'τα χωράφια" ήταν ο κανόνας. Έχω τόσα να γράψω που βραχυκυκλώνω , δε μπορώ να τα βάλω σε τάξη και να αποδώσω τις σκέψεις μου. Απελπισία...
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Σε αγροτικό συνεταιρισμό κατά προτίμηση. Θα ήμουν συνταξιούχος από το 2007, θα άνοιγα και ένα μαγαζάκι να πουλάω βότανα στο όνομα της γυναίκας μου (με επιδότηση νέων επιχειρηματιών), θα το έκλεινα μετά από 2-3 χρόνια γιατί μπήκε μέσα. Αν θέλεις λεπτομέρειες, να σε στείλω στον ξάδελφο.
Εγώ λέω να συνδικαλιστώ για όσο είναι ακόμα όρθια η χώρα.