Σελίδα 126 από 133 ΠρώτοΠρώτο ... 2676116121122123124125126127128129130131 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.876 έως 1.890 από 1995

Θέμα: HABEMUS PAPA(RIA)M 5

Εκτός από την περικοπή δαπανών υπάρχει και η αύξηση των εσόδων. Όχι μόνο μέσω του ποσοστού κέρδους αλλά κυρίως μέσω του τζίρου.

Εμείς έχουμε εγκλωβιστεί μόνο στο πρώτο σκέλος.
    Think faster than you ride

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tsompanis Προβολή μηνύματος
    Μήπως καταλάβατε κάτι λάθος? Για 600 τον μήνα λέμε ότι πάει ο ΟΓΑ. δηλαδή 7200 τον χρόνο.
    Και ναι πολλοίς ζουνε με 10 ευρώ μεροκάματο. Αφού τα έχουν όλα και κηπαριά και μποστανια

πάντως ότι και να λέμε εμείς αυτοί θα κάνουν το δικό τους
    Ελπίζω μόνο μην πεινάσει ο κόσμος για τα καλά
    Ρε Κώστα, απο που προκύπτει αυτό που λες? Δεν ισχύει το παρακάτω δηλαδή?

από την 1η Ιανουαρίου 2017 όταν και οι υφιστάμενες ασφαλιστικές κατηγορίες καταργούνται και οι αγρότες πλέον θα καλούνται να πληρώσουν το 14% του εισοδήματός τους για εισφορά υπέρ σύνταξης. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται το 2018 στο 17% και από το 2019 και μετά θα πληρώνουν το 20%. Αντίστοιχα ορίζεται πως η εισφορά για υγεία θα είναι στο 6,95% του εισοδήματος και για ΛΑΕ στο 0,5%. Δηλαδή συνολικά οι επιβάρυνση θα αγγίξει το 27,5%
    Για παράδειγμα στη χαμηλή κατηγορία το ασφάλιστρο από 34 ευρώ θα αυξηθεί στα 48,6 ευρώ.

- στην τρίτη κατηγορία που είναι και η δημοφιλέστερη καθώς εκεί ανήκει το 65% των ασφαλισμένων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) - περίπου 375.000 άτομα - η αύξηση θα είναι 22 ευρώ (από 50 ευρώ που καταβάλλει μηνιαίως ένας ασφαλισμένος σήμερα θα κληθεί να πληρώσει 72 ευρώ)

- στην τέταρτη κατηγορία η αύξηση θα είναι 27,5 ευρώ το μήνα (από 62 ευρώ στα 89,5 ευρώ)

- στην πέμπτη, η αύξηση θα είναι 32,58 ευρώ (από 74 ευρώ στα 106,58),

- στην έκτη, η αύξηση θα είναι 37,45 (από 86 στα 123,45 ευρώ),

- ενώ στην έβδομη και υψηλότερη ασφαλιστική κατηγορία οι εισφορές μηνιαίως θα αυξηθούν από 98 στα 140 ευρώ (επιπλέον 42 ευρώ το μήνα).

Ποιά 600€ τον μήνα, και 7200 τον χρόνο λες?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος

Η σύνταξη των 370 του ΟΓΑ, δεν είναι μεγάλη. Είναι μια μικρή σύνταξη για έναν άνθρωπο που προσπαθεί να ζήσει αξιοπρεπώς.
    Η σύνταξη των 370 είναι τεράστια όμως, αν σκεφτείς τι εισφορές έχουν πληρωθεί στο ταμείο τους. Γιατί η πικρή αλήθεια των αναλογιστών που κοιτάνε την βιωσιμότητα των ταμείων, προκύπτει πως ασφαλισμένοι με 15 χρόνια πχ δεν μπορούν να παίρνουν πάνω από 150-250 (ανάλογα το ταμείο) σύνταξη.

Sad but true.
    Παίρνουν σύνταξη στα 65-67, ζουν και καμιά 15αρα χρόνια...το 'χουν βάλει μέσα το ταμείο.

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    .......
    Εγώ και όσοι είμαστε ακόμα με κάποιον αξιοπρεπή μισθό, και έχω φορολογία+Εκτακτη εισφορά+κρατήσεις για ένα ανύπαρκτο σύστημα υγείας που θα χαθεί αν δεν το χρησιμοποιήσω+φόρο για το σπίτι που έφταξα μόνος μου και το χρωστάω με αποτέλεσμα να είμαι στο -40% του μισθού μου με το καλημέρα, και να ξέρω πως θα πάρω στην καλύτερη το 60% του συνόλου των εισφορών που θα πληρώνω για 40 χρόνια...θα νοιώσω και τύψεις επειδή δεν γουστάρω να συμπληρώνω το εισόδημα κοινωνικών ομάδων που έχουν δουλέψει το 1/3 από όσο έχω γαμηθεί εγώ?

Κάνουμε πλάκα?

Τα ιδια

εχω σπουδάσει δουλεύοντας για 10+ ετη (πτυχιο 2msc, mba)
    δουλευω απο τα 15 μου Part-time και full time απο φοιτητης
    το κρατος μου παίρνει σημερα στην ΠΗΓΗ [μισθο μου]
    18% ασφαλεια
    4% ταμειο-μετοχικο
    ~20% ΦΜΥ
    Εκτακτη εισφορα ~2%
    Αν προσθέσεις και τον ενφια στο σπιτι που χρωσταω για ακομα 15 χρονια....αλλο ενα 2%
    Συνολο 42% στην ΠΗΓΗ + οτι ερθει με την εκκαθαριση!!!

αφαιρώντας και το δανειο μου μενουν περίπου 80€/μηνα για να κανω ΟΤΙ θελω...(!!!!!)
    και καποιοι εχουν δωρεαν ρευμα, επιδότηση ενοικιου, επιδότηση δανειου ...επιδότηση μπ@ρδελου...

ο καθενας εχει τα ζορια του...

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ....;;;;;;;;

ειναι δυνατον να δουλευω απο τα 15 ως τα 67 μου, να δινω Μ.Ο. ΙΚΑ/ΤΣΜΕΔΕ/σκατα 500-600-800/μηνα για 45-50 χρονια για να παρω 360€ στα 67!!!
    Σοβαρα, γιατι; για να τα δινει στις αγαμες, στις καθαρίστριες και στους αφισοκολλητές....
    Τα ΔΙΚΑ μου λεφτα...;;;;;

Δεν νομιζω ΤΑΚΗ

Ο αγροτικός πληθυσμός είναι γερασμένος κι αναλφάβητος ως κάποιο βαθμό. "Σπούδασε παιδί μου να ξεφύγεις απ'τα χωράφια" ήταν ο κανόνας. Έχω τόσα να γράψω που βραχυκυκλώνω , δε μπορώ να τα βάλω σε τάξη και να αποδώσω τις σκέψεις μου. Απελπισία...
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bladerunner Προβολή μηνύματος
    Εκτός από την περικοπή δαπανών υπάρχει και η αύξηση των εσόδων. Όχι μόνο μέσω του ποσοστού κέρδους αλλά κυρίως μέσω του τζίρου.

Εμείς έχουμε εγκλωβιστεί μόνο στο πρώτο σκέλος.
    Πιπέρι στο στόμα.
    Η αύξηση των εσόδων, σημαίνει απώλεια ταξικής συνείδησης.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος
    Δεν βλέπω όμως κανέναν κλάδο να αγωνίζεται να εξομοιωθεί η σύνταξή του με αυτή των αγροτών, ακόμη και με λιγότερες εισφορές και με το περίσσεμα να κάνει μια ΝΝ, μια interamerican, ξέρω γω τι. Όλοι έρωτα με την κρατική ομπρέλα.

και -ακόμη κι αν είναι κατακριτέος ο τρόπος που διαμαρτύρονται- για πολλοστή φορά μπαίνουμε στο παιχνίδι του κοινωνικού διαμελισμού, σαν συνεπακόλουθο του εθνικού, συγκρίνοντας εισοδήματα-συντάξεις-εισφορές μετατρέποντας την αντίσταση η αντίθεση ενός κλάδου σε σύγκριση "ποιος είναι ο πιο πολύ ριγμένος".

Ειλικρινά αν ήμουν κυβέρνηση θα χαιρόμουν πολύ για το πως περνάει ενδόμυχα η γκρίζα προπαγάνδα που ασκούν οι κυβερνητικοί βουλευτές στα κανάλια, στο σύνολο του λαού. Έτσι ακριβώς διεξάγονται στις μάζες οι ψυχολογικές επιχειρήσεις διαχρονικά και δεν κάνουμε τπτ άλλο απ το να το συντηρούμε.

Φιλε μου

μακαρι να ηταν στο χερι μου να φυγω απο το δημοσιο ταμειο και να κραταω τις εισφορες.....θα το εκανα ΧΘΕΣ και θα τους χαριζα και τα 25 χρονια που δουλευω....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GFawkes Προβολή μηνύματος
    Φιλε μου

μακαρι να ηταν στο χερι μου να φυγω απο το δημοσιο ταμειο και να κραταω τις εισφορες.....θα το εκανα ΧΘΕΣ και θα τους χαριζα και τα 25 χρονια που δουλευω....
    Φίλε μου,

μην υποκρίνεσαι ότι δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ...
    να αλλάξεις ασφαλιστικό κλιμάκιο λέω.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Banned
    Φίλε μου,

Οχι απλα να αλλαξω, να αυτοκαταργηθω λεω....

μπορω, και ολες οι κρατησεις μου να μου μενουν τσεπη;

Για παρε ενα τηλ στο Τσμεδε, που σου αλλαξει αυτοματα κατηγορια ανα 5ετια....και πες τους να κατεβεις ή να παγωσεις λογω ανεργιας...

Φίλε μου,

Για πες...
    Πως μπορώ να αλλάξω ασφαλιστικό κλιμάκιο και να πάω στο ελάχιστο, εις γνώση πως θα πάρω την ελάχιστη σύνταξη. Και αν είναι δυνατόν να μου επιστραφούν και οι αντίστοιχες εισφορές που μου αναλογούν.
    Αν δεν γίνεται τα χαρίζω.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Να γίνετε αγρότες

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    Να γίνετε αγρότες
    Σε αγροτικό συνεταιρισμό κατά προτίμηση. Θα ήμουν συνταξιούχος από το 2007, θα άνοιγα και ένα μαγαζάκι να πουλάω βότανα στο όνομα της γυναίκας μου (με επιδότηση νέων επιχειρηματιών), θα το έκλεινα μετά από 2-3 χρόνια γιατί μπήκε μέσα. Αν θέλεις λεπτομέρειες, να σε στείλω στον ξάδελφο.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Να γίνετε αγρότες
    Και καστανάδες είπαμε.

Α και σκουπιδΓιάρηδες (ξέρω ότι δεν είναι politically correct η λέξη, αλλά εμένα έτσι μου το έλεγε η γιαγιά μου όταν ήμανε μικρός).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Να γίνετε αγρότες
    όχι ρε δεν έχει φάση. καλύτερα στα πάνελ κι ας μη βλέπουμε η πλειοψηφία tv.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Εγώ λέω να συνδικαλιστώ για όσο είναι ακόμα όρθια η χώρα.

Παρόμοια θέματα

1. HABEMUS PAPA(RIA)M 4
    από pipe_smoker στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1940
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2015, 16:06
  2. Habemus Papam
    από vaska στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2045
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2015, 09:55
  3. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19