Το νέο ρεύμα που λες, ίσως είναι διαφορετικό από αυτό που λέει ο Γιανκος. Αυτό που λέει όμως, είναι ένα όριο 5 κιλών στους ροφους (ήταν 3), και ψάρεμα ειδών και όχι ποσότητας.
Γιαυτό σου είπα πως μοιάζει με το εναλλακτικό αγώνα του Γλαυκου.
Αυτό που δεν λέει ο Γ, είναι πως όλοι (99% αντε) οι top ψαροντουφεκαδες, πουλάνε ψάρια.
Kαι που είναι το πρόβλημα με το αφωνιστικό ψαροντούφεκο ώστε να μην το αναγνωριζείς σαν άθλημα...? κοινωνικό φαινόμενο είναι, που όσο ζορίζει η κατάσταση αυαξάνεται... αν γίνεται υπο όρους δεν μου λέει κάτι... εμένα με νοιάζει τι βγαίνει απο το νερό και ποια εποχή... εκτός και αν ανφέρεσαι για τα διαφυγόντα κέρδη του κράτους
Αυτό που δεν λέει ο Γ, είναι πως οι 50-70 top ψαροντουφεκαδες που θα κάνουν μια-δύο εβδομάδες αναγνώριση στην τράπεζα του αγώνα, λόγω του μαρκαρισματος των καλών σημείων, επιστρέφουν μετά τον αγώνα για να πάρουν ότι δεν βρήκαν στον αγώνα.
Γιατι να το πει?? οι τύποι που περιεγάψεις θα γδάρουν όποια τρύπα βρούν, είτε πριν, είτε μετά από αγώνα.... δεν ευθύνεται η αναγνώριση του αγώνα για αυτό. Άλλη μια, γιατί αυτό το επιχείρημα δεν το κάνει άθλημα?
Αυτό που δεν λέει ο Γ, είναι πως η κοινωνική προσφορά σε κοινωνικά ιδρύματα, είναι ολίγον στάχτη στα μάτια.
Ούτε η μπάλα, αλλά νομίζω θα την αναγνωρίζεις σαν άθλημα
Αυτό που δεν λέει ο Γ, είναι πως κανένας νεολαιος δεν θα ασχοληθεί με το ψαροντούφεκο εξαιτίας της αγωνιστικής αμυλας που προβάλλουν οι αγώνες. Με την θάλασσα ασχολείσαι από αγάπη, όχι επειδή είδες τον Γιανκο να χτυπάει σφυρίδα στα 60.
Δεν μου λέει τίποτα μια σφυρίδα στα 60...
Ο Γιάνκος είναι αυτός που είναι για τις βουτιές του στην ελεύθερη και για κάτι ψαρέματα σαν τις Φιλανδίας που καταλαβαίνεις γιατί είναι αθλητής υψηλού επιπέδου...
Και άλλα μπορώ να πω, αλλά βαριέμαι. Sorry.
ΥΓ.
Δεν προσβάλλομαι από αυτό που είπες για τα ψάρια της φώτο. Πιθανότατα δεν γνωρίζεις τα είδη, ή σε ξεγελάει η φωτογραφία. Μιας και ήταν από επίσημο (χειμερινό, έχει σημασία) και όχι ότι γράφω από το κεφάλι μου, στον αγώνα το όριο ήταν τα 250gr.
Η ψάρια ήταν 18 ψάρια/12 κιλά και μέσα σε αυτά υπήρχαν 3 σαργοι κιλού, 1 λαβράκι 1,3 kg, και πολλοί σαργοι 0.5-0.7
Ακόμα και το μικρο που φαίνεται στο κέντρο, είχε μετρήσει.
Μην προκαλείς τις γνώσεις μου (τελειώς φιλικά, είπα τα έχω ξεπεράσει αυτό το στύλ των ψαροντουφεκάδων) σου είπα ότι δεν μου αρέσουν οι αγώνες με τον τρόπο που γίνονται... εσύ μιλάς για αγώνες γενικά και μάλιστα ότι λες ότι δεν είναι άθλημα και δεν υπάρχει αγώνας...
Εγώ λέω ναι στους αγώνες ψαροντούφεκου αλλά με τελείως άλλο τρόπο...
Το περίεργο είναι ότι επιχειρηματολογείς <<εναντίον>> πριν καν ακούσεις τι λέω για τους αγώνες...
So, I am out..
γιατί τους τα πρίζουμε,
γιατί άρχησα να βαραώ στέρηση άσχημη με την συζήτηση για την θάλασσα και η πισίνα δεν σώζει την κατάσταση,
και γιατί μας βλέπω να μαλώνουμε χωρίς λόγο και δεν θέλω...
Για άλλο λόγο άνοιξε το θέμα, ότι θες είπα με pm...