Σελίδα 7 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 137

Θέμα: Για τους δυτες:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΝIKOLTSOS
    Γιατί οι υποβρύχιοι κυνηγοί χρειάζονται τους αγώνες;
    (και γιατί οι αγώνες οφείλουν να βελτιωθούν κι άλλο).
    Από τον Μανώλη Γιάνκο,

Μέρος 3:

Ένα σεβαστό μερίδιο ευθύνης έχει και ο Τύπος για την υπάρχουσα διαμορφωμένη κατάσταση . Ο ειδικός Τύπος στην προσπάθεια να ικανοποιήσει τους αναγνώστες του, καταφεύγει σε θριαμβολογίες και εστιάζει στα βάθη και στα θηράματα, χωρίς να κάνει δίνει ξεκάθαρη εικόνα για την πραγματικότητα με αποτέλεσμα να ερεθίζει την ήδη οξυμένη κατάσταση . Το υλικό αυτό που χρησιμοποιείται από τον ειδικό Τύπο, κατόπιν γίνεται τροφή για τους απλούς δημοσιογράφους και τους ψευτοοικολόγους, που έχουν σαν σκοπό στα πλαίσια μιας δήθεν οικολογικής συνείδησης να βάλουν κατά του ψαροντούφεκου για να εξυπηρετήσουν προσωπικά η κατευθυνόμενα συμφέροντα .
    Τελικά όμως πως θα πείσουμε τον κόσμο για τα αυτονόητα, όταν εμείς οι ίδιοι αδρανούμε μπροστά στις εξελίξεις, θυσιάζοντας έτσι το μέλλον της αγαπημένης μας δραστηριότητας ;

Τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το αγωνιστικό ψαροντούφεκο, προσπαθούν να περάσουν στην κοινωνία μια πιο ευαισθητοποιημένη εικόνα αυτού . Μια εικόνα που αντικατοπτρίζει με μεγαλύτερη σαφήνεια τα στοιχεία συμπεριφοράς και νοοτροπίας που προσπαθεί να προάγει ο συγκεκριμένος θεσμός .

Στα πλαίσια αυτά γίνονται κινήσεις, για να βοηθηθούν οι ασθενέστερες οικονομικά ομάδες πληθυσμού των τοπικών κοινωνιών οπού λαμβάνουν χώρα οι διοργανώσεις . Αυτό επιτυγχάνεται μεσώ της δωρεάς του συνόλου των αλιευμάτων σε ιδρύματα , με την ενίσχυση των τοπικών μονάδων τουρισμού που φιλοξενούν το σύνολο των συμμετεχόντων, με την ενίσχυση των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων που προμηθεύουν υλικά για την οργάνωση, με τις τοπικές επιχειρήσεις διαφήμισης κοκ . Επίσης με την συνεχή αναπροσαρμογή των κανονισμών που είναι προσανατολισμένοι στην επιλεκτικότητα και την οικολογία, επιτυγχάνεται η προαγωγή της οικολογικής συνείδησης των νέων που ασχολούνται με την υποβρύχια αλιεία και την θάλασσα γενικότερα .
    Αν ο νέος που ξεκίνησε πρόσφατα την ενασχόλησή του, βλέπει ότι ο “καλύτερος” υποβρύχιος κυνηγός της περιοχής του που παίρνει μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα έχει το δικαίωμα να πάρει μόνο ένα ροφό, πάνω από 5 κιλά και τα υπόλοιπα θηράματα του υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς, τι νομίζεται ότι θα του εντυπωθεί για το προσωπικό του ψάρεμα ; Η εποχή των ανεξέλεγκτων υπερψαριών των διαφόρων αλιευτικών μεθόδων, έχει περάσει ανεπιστρεπτί έχοντας δώσει την θέση της στην επιλεκτικότητα . Και ο επιλεκτικότερος τρόπος αλιείας όλων είναι το ψαροντούφεκο.
    Σε αυτό το σημείο για να είμαι ακριβοδίκαιος, πρέπει να αναφέρω ότι υπάρχουν κάποιοι σύλλογοι ελεύθερης κατάδυσης και υποβρύχιας αλιείας, που δεν θέλουν για δικούς τους λογούς να υποστηρίξουν τον αγωνιστικό θεσμό, προφανώς μη πιστεύοντας σε αυτόν, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως δεν έχουν την πρόθεση να κάνουν κινήσεις για την ανάπτυξη του ψαροντούφεκου .
    "...ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΡΌΜΟΣ..."

Γιατί οι υποβρύχιοι κυνηγοί χρειάζονται τους αγώνες;
    Από τον Μανώλη Γιάνκο,

Μέρος 4:

Εν κατακλείδι, θέλω να πω πως οι αγώνες αποτελούν ένα πολύ δυνατό χαρτί στην διαπραγματευτική ισχύ υπέρ του απλού ψαροντούφεκου και η κατάργηση ή υπονόμευση τους, μόνο κακό κάνει και οδηγεί στο να ωθηθεί μια μεγάλη μερίδα ερασιτεχνών μακριά από την φύση με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό .

Για το τέλος έχω κρατήσει κάποιες απαντήσεις σε χαζά επιχειρήματα, που χρησιμοποιούνται για να πείσουν τους αδαείς κατά του ψαροντούφεκου και δεν ήθελα να τα βάλω στο σώμα του κυρίως κειμένου.

1) Υπερψαριές .Τι αναλογεί κάθε μέρα σε κάθε αθλητή; Σπανιότατα ξεπερνιέται το νόμιμο όριο κατά μέσω όρο. Επίσης η πράξη αποδεικνύει ότι μόνο οι 2-3 καλύτεροι και πιο προετοιμασμένοι σε κάθε διοργάνωση έχουν την δυνατότητα να συλλάβουν περισσότερα ψάρια από τον μέσο όρο.

2) Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι περιοχές επιβαρύνονται αλιευτικά σε μεγάλο βαθμό. Εγώ σε αυτό έχω να αντιτάξω πως υπέρμετρη επιβάρυνση και επιλεκτικότητα, είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν.

3) Σε αυτούς που λένε ότι οι ντόπιοι ψαράδες ερεθίζονται όταν βλέπουν το σύνολο των αλιευμάτων και σχηματίζουν άσχημη εικόνα για το ψαροντούφεκο, θα απαντήσω ότι κακώς κάνουν και ενοχλούνται, πολύ απλά γιατί δεν υπολογίζουν ότι τα αλιεύματα αυτά που είναι μέσα στα νόμιμα πλαίσια, προέρχονται από τους καλύτερους υποβρύχιους κυνηγούς της χώρας που έχουν προετοιμαστεί για αρκετό καιρό στην περιοχή και που ακόμη και έτσι δεν κατάφεραν να πλησιάσουν καν το όριο του νόμου . Αυτό το γεγονός από μόνο του, κάνει πασιφανές το ποιον του ψαροντούφεκου και την επιβάρυνση που μπορεί να προκαλέσει υπό κανονικές συνθήκες στο υποθαλάσσιο περιβάλλον .

4) Γι 'αυτούς που βιάζονται να δώσουν χαρακτηρισμούς σε όλους τους αθλητές υποβρυχίου κυνηγιού με άπνοια, θα πω ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ότι από μόνο του το γεγονός ότι μπορεί να έχω την δυνατότητα να διαπράξω κάτι, δεν σημαίνει αυτόματα ότι το κάνω κιόλας .

5) Τους πραγματικά ευαισθητοποιημένους για το περιβάλλον, θα τους αφήσω τελειώνοντας να λογιστούν την απάντηση στην ερώτηση, τι θα συμβεί αν οδηγηθούν οι ερασιτέχνες μακριά από την φύση ;
    "...ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΡΌΜΟΣ..."

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    ειχα ασχοληθει λιγο με καταδυση καποτε. ειχα βαλει μπρος να παρω και το πρωτο διπλωμα αλλα δεν.......

ο λογος..

συζηταγαμε περι καταδυσεων και καποτε φτασαμε στην ναυαρχιδα των καταδυσεων την σπηλαιοκαταδυση. εγω πωρομενος κι εξω απο τον χορο τα εβλεπα ολα μαγικα και ροδινα. ε και μου κανει προταση ενας μαλακας τοτε, παμε σε μια σπηλια που ειναι προσβασιμη με μασκα να δεις τον βυθο. δηλαδη η σπηλια ηταν ανοιχτη και πηγαινες απλα με βατραχοπεδιλα κι αναπνευστηρα. μπηκαμε μεσα κι ο φακος του εμεινε απο μπαταρια. οσο χαρηκα και ξετρελαθηκα απο οτι εβλεπα μετα χωρις φακο αγριευτικα παρα πολυ. με επιασε πανικος για καναδυο λεπτα. ομως σκεφτηκα οτι πρεπει να ηρεμησω για να βγω απο την δυσκολη κατασταση. εκανα υπερανθρωπες προσπαθειες να ειμαι ηρεμος και τσουκου τσουκου βγηκαμε εξω.

την επομενη μερα εδινα εξετασεις για το διπλωμα αλλα το κοκομπλοκο το ειχα φαει και δεν περασα. το παρατησα δυστυχως. παντα ομως ειναι μια μεγαλη μου αδυναμια. στο μελλον ισως.

οσο για τον μαλακα ουτε τον ξαναδα μετα. τοσο πολυ

ειναι ενα πολυ ωραιο χομπι για μενα και παραμενει ακομα
    Γιαννης

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Το έσωσαν Βυρωνας, Άνεμος, R43, Yannis.
    Αφου το ξεκινήσαμε, θα έλεγα να συνεχίσουμε με Pressure Swing Absorption, Differentially Permeable Membrane και διαχωρισμό του οξυγόνου με Μοριακή Διήθηση ώστε να έχουμε τις βάσεις για το επόμενο στάδιο, που δεν είναι άλλο από την δημιουργία μιγμάτων TRIMIX, που με την σειρά τους θα μας επιτρέψουν να καταδυθούμε (επιτέλους) στον ΒΡΕΤΑΝΝΙΚΟ.
    Πώς ακούστηκε;

Πέρα από την πλάκα, με γυρίσατε πίσω 25+ χρόνια, όταν είχα κάνει το χόμπι επάγγελμα.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΝIKOLTSOS Προβολή μηνύματος
    Byron γενικά για την ..... των ψαροντουφεκάδων συμφωνώ... και για την συμπεριφορά, σε αγώνες και μη, μπορούμε να λέμε για πάντα...

Δεν θα σε βάλω στα δύσκολα να μου ορίσεις τη είναι <<άθλημα>> και τι <<αγώνας>>, δεν το λέω για να σε προσβάλω αλλά αν διαβάσεις πέρα από ένα λεξικό θα δεις ότι δεν έχουν απλό ορισμό...

Ούτε να σου δείξω θηράματα να σου πέσει το σαγόνι... για να κάνω τον γ$%@#$% όπως όλοι οι ψαροντουφεκάδες!!!

Αλλά θα προσπαθήσω να σου δείξω ένα νέο <<ρεύμα>> που νομίζω ότι υπάρχει στο ψαροντούφεκο και στο ψάρεμα τα τελευταία χρόνια...
    και γιατί ο ερασιτέχνης δεν έχει καμία σχέση με τον επαγγελματία και που ευθύνεται το κράτος (και εμείς οι ίδιοι για την κατάντια μας αλλά όχι η φύση του αθλήματος)

[B]Γιατί οι υποβρύχιοι κυνηγοί χρειάζονται τους αγώνες;
    Από τον Μανώλη Γιάνκο,
    NIKOLTSO, δεν ξέρω εσύ για ποιο λόγο υποστηρίζεις τους αγώνες ψαροντούφεκου, ο Γιανκος φαντάζομαι πως έχει τους λόγους του.

Δεν τον ξέρω προσωπικά, είναι μεταγενεστερη φουρνιά από τη δική μου. Γνωρίζω πως είναι ο πιο (ή από τους πιο) χαρισματικούς απνειστες που το γύρισαν στο ψαροντούφεκο.

Το κείμενο του, είναι το τίποτα. Ή ο Γιανκος δεν λέει τα πράγματα όπως είναι, ή η καρδιά του είναι πολύ αδολη.
    Τα δε επιχειρήματα του, καταρρίπτονται για πλάκα από τους γνωρίζοντες τον χώρο, απευθυνομενος μάλλον στους ρομαντικούς του απέξω. Προφανώς διαφωνώ με κάθε σημείο που τονίζει...

Δεν νομίζω πως ενδιαφέρει κάποιον εδώ μέσα, για να τους αναπτύξω.

ΥΓ. Αυτό που ονομάζεις "Νέο ρεύμα" και αναλύει ο Γιανκος, δεν είναι καθόλου νέο. Αυτή την μορφή αγώνων είχε εφαρμοστεί από τον Γλαυκο (ο καλύτερος σύλλογος ελεύθερου ψαροντούφεκου τότε, ίσως ακόμα) με το όνομα εναλλακτικός αγώνας (ψαρευες είδη, όχι ποσότητα). Ο αγώνας της Κύθνου που ανέφερα τέτοιος ήταν.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος
    Μια και ξεκίνησα το θέμα ας πω και εγω μερικά, με ψαροτουφεκο δεν ασχολήθηκα ποτέ, εκανα ελεύθερη απο μικρός, αλλά ποτε ψαροντουφεκο, πριν αρκετά χρόνια ξεκίνησα αυτόνομη στην Σχολή του Βασίλη Μυλωνά στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης (τωρα εκλεισε και ο Βασίλης δουλεευει στον Περσικό για τους πετρελαιάδες, )
    Συνέχισα κανά δυο χρόνια χειμώνα καλοκαίρι με όλες της βουτιές Χαλκιδική, κάποιο Μάιο με έπιασε αλλεργική κρίση άσθματος σε αποσυμπίεση οχι σε μεγάλο βάθος δηλαδή, και ούτε κάτι επικίνδυνο, αλλά εν πάσι περίπτωσή με χάλασε λιγάκι,
    Ξαναβούτηξα κανα δυο φορές,αλλά δεν ξανασχολήθηκα.
    Τωρα εχω τον εξοπλισμό και κάθεται.
    Για όσους ασχολούνται καλές βουτιές, και για τους καινούργιες εχω να πω ότι είναι τρομερή εμπειρία!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    NIKOLTSO, δεν ξέρω εσύ για ποιο λόγο υποστηρίζεις τους αγώνες ψαροντούφεκου, ο Γιανκος φαντάζομαι πως έχει τους λόγους του.

Δεν τον ξέρω προσωπικά, είναι μεταγενεστερη φουρνιά από τη δική μου. Γνωρίζω πως είναι ο πιο (ή από τους πιο) χαρισματικούς απνειστες που το γύρισαν στο ψαροντούφεκο.

Το κείμενο του, είναι το τίποτα. Ή ο Γιανκος δεν λέει τα πράγματα όπως είναι, ή η καρδιά του είναι πολύ αδολη.
    Τα δε επιχειρήματα του, καταρρίπτονται για πλάκα από τους γνωρίζοντες τον χώρο, απευθυνομενος μάλλον στους ρομαντικούς του απέξω. Προφανώς διαφωνώ με κάθε σημείο που τονίζει...

Δεν νομίζω πως ενδιαφέρει κάποιον εδώ μέσα, για να τους αναπτύξω.

ΥΓ. Αυτό που ονομάζεις "Νέο ρεύμα" και αναλύει ο Γιανκος, δεν είναι καθόλου νέο. Αυτή την μορφή αγώνων είχε εφαρμοστεί από τον Γλαυκο (ο καλύτερος σύλλογος ελεύθερου ψαροντούφεκου τότε, ίσως ακόμα) με το όνομα εναλλακτικός αγώνας (ψαρευες είδη, όχι ποσότητα). Ο αγώνας της Κύθνου που ανέφερα τέτοιος ήταν.
    Καμία σχέση αυτό που λέω νέο ρεύμα...
    Το νέο ρεύμα για να στο πω και αλλιώς δεν θα πείραζε για κανένα λόγο τα ψάρια που έβαλες στην φωτογραφία (δεν θέλω να σε προσβάλω)...
    ίσως από την άλλη να μην υπάρχει νέρο ρεύμα και απλά να έχουμε φτιάξει ένα δίκτυο ανθρώπων...

Δεν πιστεύω σε καμία αγνή πρόθεση κανενός συλλόγου...αλλά αγώνες πρέπει να υπάρχουν, απλά όχι στην τωρινή τους μορφή...

Δεν νομίζω πως ενδιαφέρει κάποιον εδώ μέσα, για να τους αναπτύξω

Συμφωνώ και αν θες το συνεχίζουμε με pm.
    Τελευταία τροποποίηση από ΝIKOLTSOS; 30/03/2016 στις 21:44.
    "...ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΡΌΜΟΣ..."

Κρίμα που μένεις Λέσβο και δεν έκανες ψαροντούφεκο.

Έχω όμορφες αναμνήσεις από το νησί, και ίσως μια από τις 2-3 καλύτερες και αλησμόνητες εικόνες που δεν ξεχνάς ποτέ.

1992, Βατερα, κάβος Αγ.Φωκά. Καρτέρι στη μύτη του κάβου και ξαφνικά ασημί παντού. 100 δεν ξέρω πόσες συναγριδες, πάντως ήταν τελικά το μεγαλύτερο κοπάδι που είδα πότε. Και ανάμεσα τους, πίσω πίσω η μεγαλύτερη που (τελικά) είδα στη ζωή μου. Οι 3-5κιλες με είχαν περικυκλώσει, αλλά εγώ κοίταγα την μια.
    Θεωρώ πως το ψάρι ήταν πάνω από 15-17 κιλά και δεν υπερβάλλω.
    Φυσικά η μαντάμ με κοίταξε αφ'υψηλού (κυριολεκτικά), γύρισε και μαζί της όλο το κοπάδι. Δεν πήρα καμιά βέβαια.

Ερεσσος, Σιγρι, Σκάλα Συκαμιας, Βατερα και Ταρτι που είχα ψαρέψει, ήταν ονειρεμένα μέρη.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Banned
    Πλεον ποιο πολύ ωρα χαζευω τον βυθό και μαζεύω όστρακα.
    Το ψαροντούφεκο το έχω σαν πρόφαση.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΝIKOLTSOS Προβολή μηνύματος
    Καμία σχέση αυτό που λέω νέο ρεύμα...
    Το νέο ρεύμα για να στο πω και αλλιώς δεν θα πείραζε για κανένα λόγο τα ψάρια που έβαλες στην φωτογραφία (δεν θέλω να σε προσβάλω)...
    ίσως από την άλλη να μην υπάρχει νέρο ρεύμα και απλά να έχουμε φτιάξει ένα δίκτυο ανθρώπων...

Δεν πιστεύω σε καμία αγνή πρόθεση κανενός συλλόγου...αλλά αγώνες πρέπει να υπάρχουν, απλά όχι στην τωρινή τους μορφή...

Δεν νομίζω πως ενδιαφέρει κάποιον εδώ μέσα, για να τους αναπτύξω

Συμφωνώ και αν θες το συνεχίζουμε με pm.
    Το νέο ρεύμα που λες, ίσως είναι διαφορετικό από αυτό που λέει ο Γιανκος. Αυτό που λέει όμως, είναι ένα όριο 5 κιλών στους ροφους (ήταν 3), και ψάρεμα ειδών και όχι ποσότητας.

Γιαυτό σου είπα πως μοιάζει με το εναλλακτικό αγώνα του Γλαυκου.
    Αυτό που δεν λέει ο Γ, είναι πως όλοι (99% αντε) οι top ψαροντουφεκαδες, πουλάνε ψάρια.

Αυτό που δεν λέει ο Γ, είναι πως οι 50-70 top ψαροντουφεκαδες που θα κάνουν μια-δύο εβδομάδες αναγνώριση στην τράπεζα του αγώνα, λόγω του μαρκαρισματος των καλών σημείων, επιστρέφουν μετά τον αγώνα για να πάρουν ότι δεν βρήκαν στον αγώνα.

Αυτό που δεν λέει ο Γ, είναι πως η κοινωνική προσφορά σε κοινωνικά ιδρύματα, είναι ολίγον στάχτη στα μάτια.

Αυτό που δεν λέει ο Γ, είναι πως κανένας νεολαιος δεν θα ασχοληθεί με το ψαροντούφεκο εξαιτίας της αγωνιστικής αμυλας που προβάλλουν οι αγώνες. Με την θάλασσα ασχολείσαι από αγάπη, όχι επειδή είδες τον Γιανκο να χτυπάει σφυρίδα στα 60.

Και άλλα μπορώ να πω, αλλά βαριέμαι. Sorry.

ΥΓ. Δεν προσβάλλομαι από αυτό που είπες για τα ψάρια της φώτο. Πιθανότατα δεν γνωρίζεις τα είδη, ή σε ξεγελάει η φωτογραφία. Μιας και ήταν από επίσημο (χειμερινό, έχει σημασία) και όχι ότι γράφω από το κεφάλι μου, στον αγώνα το όριο ήταν τα 250gr.
    Η ψάρια ήταν 18 ψάρια/12 κιλά και μέσα σε αυτά υπήρχαν 3 σαργοι κιλού, 1 λαβράκι 1,3 kg, και πολλοί σαργοι 0.5-0.7
    Ακόμα και το μικρο που φαίνεται στο κέντρο, είχε μετρήσει.
    Τελευταία τροποποίηση από byron; 30/03/2016 στις 23:07.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Banned
    Χμμμμ
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20150801_130736.jpg 
Προβολές:	116 
Μέγεθος:	46,1 KB 
ID:	355844

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Χμμμμ

Όνομα:	IMG_20150801_130736.jpg 
Προβολές:	116 
Μέγεθος:	46,1 KB 
ID:	355844
    Την φωτο την αφαιρεσα, αλλαξα γνωμη. Το μαγιατικο που ειδες ηταν 62,5 κιλα και με ψαροντουφεκο.
    Ωραιος ο ξιφιας, αλλα ολιγον δυσκολο να εχει βγει με οπλο.

SRX6 & Tuono Rulezzz

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Το νέο ρεύμα που λες, ίσως είναι διαφορετικό από αυτό που λέει ο Γιανκος. Αυτό που λέει όμως, είναι ένα όριο 5 κιλών στους ροφους (ήταν 3), και ψάρεμα ειδών και όχι ποσότητας.

Γιαυτό σου είπα πως μοιάζει με το εναλλακτικό αγώνα του Γλαυκου.
    Αυτό που δεν λέει ο Γ, είναι πως όλοι (99% αντε) οι top ψαροντουφεκαδες, πουλάνε ψάρια.
    Kαι που είναι το πρόβλημα με το αφωνιστικό ψαροντούφεκο ώστε να μην το αναγνωριζείς σαν άθλημα...? κοινωνικό φαινόμενο είναι, που όσο ζορίζει η κατάσταση αυαξάνεται... αν γίνεται υπο όρους δεν μου λέει κάτι... εμένα με νοιάζει τι βγαίνει απο το νερό και ποια εποχή... εκτός και αν ανφέρεσαι για τα διαφυγόντα κέρδη του κράτους

Αυτό που δεν λέει ο Γ, είναι πως οι 50-70 top ψαροντουφεκαδες που θα κάνουν μια-δύο εβδομάδες αναγνώριση στην τράπεζα του αγώνα, λόγω του μαρκαρισματος των καλών σημείων, επιστρέφουν μετά τον αγώνα για να πάρουν ότι δεν βρήκαν στον αγώνα.
    Γιατι να το πει?? οι τύποι που περιεγάψεις θα γδάρουν όποια τρύπα βρούν, είτε πριν, είτε μετά από αγώνα.... δεν ευθύνεται η αναγνώριση του αγώνα για αυτό. Άλλη μια, γιατί αυτό το επιχείρημα δεν το κάνει άθλημα?

Αυτό που δεν λέει ο Γ, είναι πως η κοινωνική προσφορά σε κοινωνικά ιδρύματα, είναι ολίγον στάχτη στα μάτια.
    Ούτε η μπάλα, αλλά νομίζω θα την αναγνωρίζεις σαν άθλημα

Αυτό που δεν λέει ο Γ, είναι πως κανένας νεολαιος δεν θα ασχοληθεί με το ψαροντούφεκο εξαιτίας της αγωνιστικής αμυλας που προβάλλουν οι αγώνες. Με την θάλασσα ασχολείσαι από αγάπη, όχι επειδή είδες τον Γιανκο να χτυπάει σφυρίδα στα 60.
    Δεν μου λέει τίποτα μια σφυρίδα στα 60...
    Ο Γιάνκος είναι αυτός που είναι για τις βουτιές του στην ελεύθερη και για κάτι ψαρέματα σαν τις Φιλανδίας που καταλαβαίνεις γιατί είναι αθλητής υψηλού επιπέδου...

Και άλλα μπορώ να πω, αλλά βαριέμαι. Sorry.

ΥΓ. Δεν προσβάλλομαι από αυτό που είπες για τα ψάρια της φώτο. Πιθανότατα δεν γνωρίζεις τα είδη, ή σε ξεγελάει η φωτογραφία. Μιας και ήταν από επίσημο (χειμερινό, έχει σημασία) και όχι ότι γράφω από το κεφάλι μου, στον αγώνα το όριο ήταν τα 250gr.
    Η ψάρια ήταν 18 ψάρια/12 κιλά και μέσα σε αυτά υπήρχαν 3 σαργοι κιλού, 1 λαβράκι 1,3 kg, και πολλοί σαργοι 0.5-0.7
    Ακόμα και το μικρο που φαίνεται στο κέντρο, είχε μετρήσει.

Μην προκαλείς τις γνώσεις μου (τελειώς φιλικά, είπα τα έχω ξεπεράσει αυτό το στύλ των ψαροντουφεκάδων) σου είπα ότι δεν μου αρέσουν οι αγώνες με τον τρόπο που γίνονται... εσύ μιλάς για αγώνες γενικά και μάλιστα ότι λες ότι δεν είναι άθλημα και δεν υπάρχει αγώνας...
    Εγώ λέω ναι στους αγώνες ψαροντούφεκου αλλά με τελείως άλλο τρόπο...

Το περίεργο είναι ότι επιχειρηματολογείς <<εναντίον>> πριν καν ακούσεις τι λέω για τους αγώνες...
    So, I am out..
    γιατί τους τα πρίζουμε,
    γιατί άρχησα να βαραώ στέρηση άσχημη με την συζήτηση για την θάλασσα και η πισίνα δεν σώζει την κατάσταση,
    και γιατί μας βλέπω να μαλώνουμε χωρίς λόγο και δεν θέλω...

Για άλλο λόγο άνοιξε το θέμα, ότι θες είπα με pm...

...
    Τελευταία τροποποίηση από ΝIKOLTSOS; 31/03/2016 στις 04:25.
    "...ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΡΌΜΟΣ..."

Α, οκ...εγώ κατάλαβα πως η ιδέα σου περί αγώνων ταυτίζεται με αυτή του Γ...αλλιώς γιατί την έβαλες χωρίς να πεις τη δική σου;

Καλές βουτιές, και γρήγορη αποθεραπεία απο τα στερητικά εύχομαι.

SRX6 & Tuono Rulezzz

Παλαιό μέλος Το avatar του/της yannis24
    Παντως προσωπικα να μιλησω για τις καταδυσεις.....
    αν και εχω ενα μεγαλο αριθμο καταδυσεων στο ενεργητικο μου ( επισημα καταγεγραμμενες στο log book μου καμια 100, και ανεπισημα με φιλους απο εδω και απο εκει αλλες τοσες), ποτε δεν το ειδα το θεμα ουτε επαγγελματικα ουτε τιποτα.....
    Πηρα το 1ο μου αστερι και μονο ( που σου επιτρεπει μεχρι τα 18 μετρα επισημα ), οι πλειοψηφια των βουτιων μου ειναι στα 20 περιπου μετρα και κατι, και ποτε μα ποτε δεν ξεπερασα τα ορια μου....
    Γουσταρω τις καταδυσεις για την ελευθερια και την υσηχια που σου προσφερουν. γουσταρω να καθομαι κατω απο το νερο και να "πεταω" .....
    Δεν γουστραω τις βαθιες καταδυσεις, που αναγκαστικα ειναι σε χρονικη διαρκεια μικροτερες....
    Προτιμω να κατσω στα 12-15 μετρα πχ για 60 λεπτα ( οσο χτυπησει το κομπιουτερ ), παρα να ειμαι στα 25 για 10 λεπτα και να αναγκαστω να ανεβαινω, γιατι μου τελειωνει ο αερας ή για να τηρησω τα προβλεπομενα ( γενικα οσο πιο βαθεια, τοσο πιο μεγαλη καταναλωση αερα κτλ, κτλ ).....
    Βουταω παντα με αερα, εκτος απο 2 φορες που δοκιμασα το NITROX αλλα επειδη δεν ειχα κανει το αντιστοιχο σχολειο ημουν αγχωμενος και δεν τις χαρηκα ιδιαιτερα...αν δεν μαθω και δεν εκπαιδευτω δεν το δοκιμαζω οσο εμπειρος να ειναι αυτος που βουταω μαζι......και βασικο ....βουταω παντα με ζευγαρι........

σας βαζω μερικες ακομα φωτογραφιες να δειτε :

Όνομα:	218925_101814969910096_2399715_o.jpg 
Προβολές:	88 
Μέγεθος:	87,1 KB 
ID:	355866

Όνομα:	244043_101814636576796_595247_o.jpg 
Μέγεθος:	88,6 KB 
ID:	355867

και καπως ετσι θα βρειτε εκει κατω :

Όνομα:	243914_101815116576748_2702419_o.jpg 
Μέγεθος:	65,4 KB 
ID:	355868

«Αυτούς που χόρευαν τους είπαν τρελούς εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική»

Σελίδα 7 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. School για τους υπόλοιπους...
    από NLS στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 16/09/2006, 23:42
  2. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 09/02/2004, 14:56
  3. Για τους Ducati..
    από niko13g στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 08/02/2004, 20:14