TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!
Ο Βασίλης όταν λέει 5-7 μιλάει για την αγορά πληροφορικής στην Ελλάδα
άτοπο το παράδειγμα με το κράνος. Στην πληροφορική τα προϊόντα απαξιώνονται με ταχύτατους ρυθμούς, δεν έχουν καμία σχέση με κράνη, μουφάν, μπότες και τηλεοράσεις (αν και με την είσοδο της πληροφορικής στην τηλεόραση τείνει και αυτή να ακολουθήσει παραπλήσιους ρυθμούς στην απαξίωση)
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, δεν έχουν διαφορά μόνο στο μπουτάρισμα οι δίσκοι αλλά και σε όλη την λειτουργία του συνόλου γενικότερα (στα Win βλέπε page file κλπ). Το μηχάνημα με έναν ssd πραγματικά μεταμορφώνεται, επίσης είναι πιο ανθεκτικοί στον χρόνο με μικρότερο failure rate MTBF και όπως σωστά είπε ο Αμύρου ανθεκτικότεροι και στις πτώσεις (όχι της γραμματικής). Ναι δεν τον χρειάζεσαι για πασιέντζα και σερφάρισμα αλλά για εφαρμογές όπως αυτές που θα τρέξει ο Γιάννης είναι απαραίτητος πια. Βάζεις και το ανταπτοράκι που είπαμε στην θέση του dvd και κοτσάρεις και τον μεγάλο συμβατικό σου και είσαι τούμπανος.
σωστά μιλάς, έχει τύχει (και όχι μία φορά) να κλείνει ο άλλος το καπάκι λίγο τσαντισμένος και παπαλα ο δίσκος, άμε τώρα να πάρεις ένα Laptop να ησυχάσεις κι εσύ κι εμείς.
Χωρίς πλάκα αν κάνεις την αγορά εντός της εβδομάδας από όπου θέλεις και με τον τρόπο που θέλεις και κλειδώσει τούτο το θρεντάκι γιατί επιτέλεσε τον σκοπό του και με το παραπάνω, σου δίνω δώρο Kaspersky Internet Security 1PC/Year. Και αυτό είναι δέσμευση. Με απλή επίδειξη απόδειξης ή τιμολογίου στο όνομά σου και μέχρι τέλος εβδομάδας, έχεις ένα ωραιότατο KIS 2016 από μένα.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Για το πρώτο, ξαναθυμίζω, 50 ευρουδάκια τσίμπημα και 100 ευρουδάκια τσίμπημα ο κλωτσό, σε ένα πρωί. Αυτό δεν είναι υγιές κέρδος 5-7%, αυτό είναι 10% και 25% αντίστοιχα. Στην περίπτωση της MM μόνος σου υπολόγισες 75% πάνω και μετά έπεσε πάλι 200 σε λίγες μέρες, στο 20% της αρχικά αναγραφόμενης... Αυτό δεν λέγεται υγιές εμπόριο, λέγεται... ξέρω γω, ότι του φανεί του λολ-ο-μαγαζί.
Για το δεύτερο...
Η πιο "ισορροπημένη" λύση που έχω δει ως τώρα, είναι τούτη 'δω: υποψήφιο λάπτοπ
Ισορροπημένη εννοώ: Τιμή που δεν ξεφεύγει πολύ και άτοκες, εξοπλισμός τέτοιος που δεν "χρειάζεται" κατσαβίδι επάνω του για αλλαγές, επαρκώς ισχυρά υποσυστήματα CPU/GPU, οθόνη fHD antiglare δυστυχώς ΤΝ (αλλά IPS πάνε διπλάσια λεφτά) με ικανοποιητική φωτεινότητα (σε DELL πχ είναι πιο σκοτεινή και επίσης ΤΝ με 160 ευρώ παραπάνω, χωρίς ssd) με μόνο εκνευριστικό τον ένα χρόνο εγγύησης. Η ΜΜ πουλάει κάποιο δικό της πακέτο σέρβις, η hp το ίδιο, αλλά δεν βγαίνει το λινκ από eshop της για να μάθω τιμές και καλύψεις. Έχει δύο πακέτα η hp, δεν δείχνουν διαφορετικά σε πρώτη ανάγνωση.
Το KIS δεν είναι κίνητρο (αν και πολλά ευχαριστώ για την προσφορά), το ζήτημα είναι να κάμψω τις όποιες ανασφάλειες νιώθω γιατί σε γενικές γραμμές, λεφτά για "εμένα" δεν έχω συνηθίσει να χαλάω και μου φαίνεται κάπως... Όσο χαζό και αν ακούγεται αυτό. Διαβάζοντας λοιπόν και συζητώντας και βλέποντας τόσο αντικρουόμενες απόψεις και εδώ μέσα και εκεί έξω, το μυαλό του άσχετου/αναποφάσιστου αγοραστή εμού του ιδίου γίνεται πουρές.
Αυτά.
Το αν θα κλειδωθεί το θέμα ή όχι δεν μ'απασχολεί ιδιαίτερα, πραγματικά. έχει πολλές και καλές πληροφορίες μέσα ούτως ή άλλως και να είστε καλά όλοι που συνεισφέρατε.
Ρε παιδιά μιας και υπάρχουν γνώστες εδώ μέσα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση για το δικό μου μηχάνημα . Έχω ένα vaio fw51jf αγορασμένο το 2010, μου έσπασε η οθόνη και ψάχνω ανταλλακτικό μιας και από ότι είδα δεν είναι κάτι δύσκολο ή αντικατάσταση. Αξίζει να το φτιάξω ? και αν ναι πού θα μπορούσα να βρω φτηνό πάνελ.
Ευχαριστώ.
Κοιτα Αμιρου......οτι προιοντα ΗΡ εχω αγορασει ,εχουν βγει σκυλια.........ελπιζω και το λαπτοπ να βγει το ιδιο.
Δε θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά η οθόνη που φοράει το συγκεκριμένο λάπτοπ είναι με 2πλή λάμπα FullHD 16.4ιντσών που είναι σπανιότατες στην αγορά και αν βρεις κάπου η τιμή θα τσούξει πολύ.
Θα κοιτάξω μέχρι το βράδυ αν μπορώ να βρω κάτι αλλά στα λέω από τώρα οτι λάπτοπ με Core2Duo και τέτοια οθόνη είναι ασύμφορο να το φτιάξεις λόγω κόστους ανταλλακτικού. Θα φτάσεις κοντά στα μισά της αξίας αγοράς ενός απλού καινούριου με i3-4gb ram.
Ρώτησα διαθεσιμότητα σε όλα τα καταστήματα της Αθήνας για 2πλής λάμπας και δεν υπάρχει στοκ, οπότε είτε πας για ebay φάση, είτε αποφασίζεις να κάνεις το λάπτοπ μετατροπή σε ¨"σταθερό" υπολογιστή γραφείου με μια 22άρα των 100ευρώ ή media center με κούμπωμα hdmi σε καμιά τηλεόραση και ασύρματο ποντίκι πληκτρολόγιο.
Ανταλλακτική οθόνη καινούρια κάτω από 100άρικο δε θα βρεις στο ebay και δε θα εμπιστευόμουν μεταχειρισμένες αν πετύχεις καμιά σε χαμηλή τιμή.
Από τα παραπάνω εγώ θα το κανα media center.