παιδια καλημερα! θελω να αλλαξω σε tiger 1050 λαδια μπροστινης αναρτησης με διαφορετικο ιξωδες θα βαλω 5w στη συμπιεση και 15w στην επαναφορα. Απλα δεν ξερω ποσο αερα να αφησω μεσα. Παριπιπτωντος εχω ελατηρια hyperpro. Οι οδηγιες της hyperpro λενε για 130χιλ αερα και τωρα που το εχω ετσι με τοσο αερα (130) το σαγκ που μου δινει ειναι περισσοτερο μαλλον απο οσο πρεπει (το εγχειριδιο κανει λογο για 40χιλ στατικο σαγκ) και διαφορετικο κατα ενα χιλιοστο σε καθε ρυθμιση στην προφορτιαη που κανω οποτε δεν κερδιζω κατι στα νουμερα μια ειναι 54χιλ μια 53χιλ κλπ. Οποτε ελεγα μηπως βαλω παραπανω λαδι μπας και μικρηνει αυτη διαφορα με αερα 120χιλ μπας και δεν βουταει τοσο. Επισης λενε οτι για να επιτυχεις σωστο σαγκ πρεπει να υπολογιζεις το 1/3 της διαδρομης της αναρτησης (150 για τον τιγρη) οποτε το σαγκ δεν πρεπει να φευγει απο τα 50χιλ! Ειμαι και 82 κιλα! Ο λογος του διαφορετικου ιξωδες ειναι γιατι τα εσωτερικα του τιγρη ειναι κακοφτιαγμενα απο το εργοστασιο και με σκληρο λαδι δουλευει πιο σφιχτα απο οτι πρεπει η συμπιεση. Εχει κανεις αποψη γι αυτο το θεμα οσον αφορα την ποσοτητα του λαδιου και τον αερα οχι για το ιξωδες;
Ειμαη ο Γιαννης νεο μελος απλα δεν βρηκα πουθενα τοπικ για νεα μελη σορρυ αν παρεβησα καποιο κανονα!!