Ζητας την γνώμη του φόρουμ, αλλά λες και μερικά πραγματα που δεν στεκουν οπότε παίρνεις και τις αντίστοιχες απαντήσεις.
πχ στο πρωτο ποστ λες: ' θα βαλω 5w στη συμπιεση και 15w στην επαναφορα '
Ε αυτό δεν γίνεται, με ενα λαδι λειτουργεί το πηρούνι.
Αυτό που σου είπε ο Κshock ισχύει.
Δεν απαντησες πως μετρησες το στατικό sag.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
ρε φίλε συγνώμη κι όλας, σε διαβάζω εδώ και καμιά ώρα και δεν έχω καταλάβει τι λες...
είναι λίγο ασυνάρτητα όσα λες.
Θες να δαπανήσεις λίγο παραπάνω χρόνο, να γράψεις τι πρόβλημα είχες πριν την όποια αλλαγή έκανες,
μετά τί αλλαγή έκανες, και τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις τώρα...?
οχι δεν παιζει για διαφορετικο sae σε καθε μπουκαλα.
κατι δεν εχει καταλαβει καλα το παιδι και δεν μπορω να καταλαβω τι θελει.
Γιαννης
Μάλλον εννοεί αέρα ως κενό τη σταθμη του λαδιού με το χείλος της μπουκάλας;Πόσο κενο (αέρα) να εχει;
Φίου φίου φι φι φίου
Αν τα πηρούνια είναι σαν της Yam που σε μερικά μοντέλα (όπως το fazer του τόλη7) ένα έχει ρύθμιση συμπίεση μόνο και το άλλο επαναφορά μόνο προφανώς και μπορεί να βάλει άλλο λάδι στο κάθε καλάμι. Δεν θυμάμαι να έχει τέτοια το tiger όμως.
Αναφορικά με τα λάδια, δεν έχω δει ως τώρα manual που να λέει αυστηρά ένα ιξώδες. Απλά από το 5 στο 15 είναι μεγάλο άλμα. Πόσο σούπα είναι τα μαμά δηλαδή που θέλει τόσο δραστική αλλαγή;
Η στάθμη αέρα είναι λίγο περίεργο θέμα. Γιατί να την αλλάξεις σώνει και καλά;
*άκυρο τώρα το πρόσεξα. Αν δεν πιάνεις τα σωστά sag με τα ρυθμιστήρια της προφόρτισης, φοράς λάθος ελατήρια... Και δεν θα σε σώσει ο αέρας.
ναι στα πιρουνια αν δεν καταλαβες το εγραφα στην αρχη. ισωσ να μην το εξηγησα σωστα με τοσα εννοω το διακενο του αερα στο πιρουνι οταν ειναι ανοιχτο κ τερμα συμπιεσμενο και μετρασ την αποσταση απο πανω μεχρι την κορυφη του λαδιού.
εχει χαθει Το αρχικό νοημα του ποστ ισωσ δεν το εθεσα καλα εγώ αλλά ασ το παρω απο την αρχη.
θελω να αλλαξω λαδια στην αναρτηση μου τη μπροστα.
μεσα εχω τωρα ελατηρια hyperpro
τα εχω αλλαξει γιατι το μπροστινο μου ηταν σουμιες και δεν μπορουσα να ρυθμισω την αναρτηση στα μετρα μου
βαζοντας τα hyperpro εβαλα 15 αρι λαδι οπως προτεινε και στα δυο το μανουαλ της hyperpro με κενο αερα απο πανω στα 130χιλ με συμπιεσμενη την αναρτηση τελειως και χωρισ τα ελατηρια και τον σωληνα προφορτισησ εντος.
και παλι μετρωντας το σαγκ μου τα νουμερα ηταν ψηλα πανω απο 50χιλ (ησυνολικη διαδρομη τησ αναρτησης ειναι 150χιλ θεωρητικα)
το μανουαλ τησ hyperpro λεει στατικο σαγκ 30 με 40 χιλ αν δεν κανω λαθος. με αναβατη δεν αναφερει.
σε ερωτηση σας οχι λογικα δεν το μετρησα σωστα μαλλον καθως δεν ειχα ανοιχτα τελειωσ επαναφορες και συμπιεση! αλλα δεν ξερω αν παιζει τοσο ρολο αυτο! αλλα σιγουρα το εκανα σε συνδυασμό με το πισω!
τωρα επειδη οπως ειπα θελω να αλλαξω λαδια παλι ελεγα να βαλω διαφορετικο ιξωδες στο καθε πιρουνι λογο οτι οπως ειπα απο το εργοστάσιο δεν ειναι και καλης ποιοτητας οι εσωτερικες βαλβιδες της αναρτησης με αποτέλεσμα αν βαλεις χοντρο λαδι (οπως το 15αρι της hyperpro) να μην δουλευει σωστα καθως λογο της πιο παχιασ ρευστότητας δεν περναει ευκολα τις βαλβιδες εξου και η τοσο σκληρη συμπεριφορά που εχουμε γενικα και ειπα να βαλω 5αρι λαδι στο πιρουνι της συμπιεσης και 15αρι στο πιρουνι της επαναφορας (στο οποιο δεν εχει καποιο θεμα δινει καλη πληροφορηση στο ποσο αργη επαναφορα θελουμε)
σε ερωτηση σας ότι δεν γινεται και σε ερωτηση που εκανα σε τεχνικο γινεται να βαλεις διαφορετικο ιξωδες επειδη ειναι ξεχωριστα τα πιρουνια μεταξυ τους απο θεμα ρυθμισεων εκτος της προφορτισης και λειτουργει κανονικα η αναρτηση μιας και θα συμπιεζεται πιο ομαλά απο οτι το σκληροτερο λαδι και τα δυο πιρουνια!
ΔΕΝ βαζουμε αλλη ποσοτητα λαδιου σε καθε πιρουνι διοτι θα μας τραβαει στο δρομο!
ΔΕΝ βαζουμε διαφορετικο ιξωδες σε αναρτηση που και στα 2 πιρουνια εχει ρυθμιση συμπίεσης και επαναφορας!
Η αναρτηση του tiger 1050 εχει διαφορετικες ρυθμισεις σε καθε πιρουνι εκτος απο την προφορτιση!
Τοση ωρα σας λεω μπερδεμενα πραγματα ισως απλα που θελω να πω ισως δεν μπορω να σας το εξηγησω αλλιως και σας μπερδεψα
το κυριο ερωτημα μου ομως ΕΙΝΑΙ
ΑΝ βαλω αντι για κενο αερα 130 χιλ που προτεινει η hyperpro για τα ελατήρια της βαλω λαδι περισσοτερο με κενο αερα 120 χιλ και ΑΝ αυτο θα βοηθαγε στο να μην μου δινει παραπανω νουμερα στο σαγκ!!
με το κσοκ που ειπα οτι μιλησα και το ανεφερα μου ειπε οτι δεν θα εχω θεμα θα σφιξει λιγο και λογικα θα δωσει πιθανον καλυτερα νουμερα σαγκ!
αλλα μαλλον δεν το μετραγα σωστα αν θελει να εχεις τερμα ανοιχτες τις ρυθμίσεις (οι οδηγίες στο ιντερνετ γραφουν οτι να ναι για το σαγκ)
επισης ολο αυτο με το ιξωδες απλα το ανεφερα τι ηθελα να κανω!
ειπα μηπως εχει κανει κανεις κατι τετοιο με ελατηρια hyperpro και ισως σε συνδυασμό και με το ιξωδες και να εχει καποια αποψη!
ξερω ειναι πολύπλοκο ολο αυτο αλλα πως να το εξηγήσω αλλιως ΘΕΛΩ να μου δουλευει σωστα η μπροστινη αναρτηση διοτι παντα κατι με χαλαγε (εχω φρεσκα λαστιχα μην με ρωτησετε)
ελπιζω να σας ξεμπερδεψα λιγο!
Τελευταία τροποποίηση από s_mduck; 25/05/2016 στις 17:50.
Καμια σχέση...!!
Για τα "νούμερα" του(των) sag αποκλειστικα υπεύθυνο ειναι το ελατήριο..
Το ιξώδες του λαδιού έχει να κάνει με την ταχύτητα των αποσβέσεων (συμπίεσης & επαναφοράς)
ΠΡΩΤΑ κανουμε το κουμάντο μας με τα ελατήρια και μετα αποφασιζουμε για το ιξώδες του λαδιού...
Υ.Γ.
Το ύψος της σταθμης (αυτό που εσύ ονομαζεις "κενό αέρα") αφορά στην ποσότητα του λαδιού..
Παίζει ρόλο μόνο κοντα στο τέρμα της διαδρομής και δουλεύει σαν να έχεις ενα δεύτερο ελατήριο πανω στο κανονικό που ενεργοποιείται από καποιο σημείο και μετα, λόγω της συμπιεστότητας του αέρα..
Κοινώς, αν βαλεις περισσότερο λαδι θα τερματιζει (λειτουργικά) πιο νωρίς η αναρτησή σου, but not vice versa...!!
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
...επισης τα σκληροτερα ελατηρια δεν θελουν παχυτερο λαδι, το ιδιο η λεπτοτερο χρειαζονται.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Ένσταση, όταν πήρα σκληρότερα μπροστινά από την traxxion, οι οδηγίες μέσα έγραφαν/γραφουν λάδι 5 ή 7.5 αντί 2.5 στοκ. Με συγκεκριμένες ρυθμίσεις στα κλικ των αποσβεσεων για κάθε λάδι.
Οι δυναμεις υδραυλικης αποσβεσης εξαρτωνται απο την ταχυτητα ροης του λαδιου.
Τα πιο σκληρα ελατηρια αναγκαζουν τα πηρουνια να συμπιεζονται πιο αργα και να εκτεινονται πιο γρηγορα. Αρα, ιδανικα θα επρεπε στα σκληροτερα ελατηρια να ειχαμε πιο παχυ λαδι οσον αφορα την συμπιεση και πιο λεπτο οσον αφορα την επαναφορα, πραγμα που δεν γινεται σε πηρουνια ανοιχτου cartridge.
Επομενως το αρχικο λαδι σε δεδομενη ρυθμιση αποσβεσης επαναφορας, θα δημιουργει μεγαλυτερη δυναμη υδραυλικης αντιστασης στην εκτονωση της αναρτησης, με τα σκληροτερα ελατηρια, απ οτι με τα μαλακα.
Τωρα, αν τα ελατηρια ειναι πολυ σκληροτερα απο τα μαμισια, η το αρχικο βαλβινγκ ειναι προβληματικο, τοτε ναι, μπορει να χρειαστει παχυτερο λαδι, αλλα δεν ειναι ο κανονας, μαλλον η εξαιρεση. Αναφερομαι σε 'σοβαρα' πηρουνια με cartridge.
Σε γενικες γραμμες, λαδι διαφορετικου ιξωδους σε δεδομενο βαλβινγκ, εκτος απο τις διαφορετικες υδραυλικες δυναμεις που αναπτυσει κατ απολυτη τιμη, αλλαζει και τον λογο γρηγορων προς αργων δυναμεων και εκει ειναι που αρχιζουν τα προβληματα. Το βαλβινγκ παει πακετο με το λαδι του και η καθε αλλαγη που θα γινει στην ρευστοτητα του τελεταιου ειναι αποτελεσμα δοκιμης και σφαλματος και παντα σε συναρτηση με το τυπο οδοστρωματος που οδηγειται το μηχανακι.
Οταν η τραξιον προτεινει παχυτερα λαδια, δεν γνωριζει χριστο για τους δρομους της αθηνας.
Edit
Αν η χρηση της μηχανης ειναι πχ σε γαματα οδοστρωματα απαλλαγμενα τρικυμιωδους ασφαλτου (η σε μεγαλες ταχυτητες), τοτε τα πιο σκληρα ελατηρια με παχυτερα λαδια ειναι συνταγη που δουλευει. Αν οχι, τοτε τα κοπανηματα σε καποιες περιπτωσεις και τα υπερβολικα βυθισματα σε καποιες αλλες ειναι αναποφευκτα.
Τελευταία τροποποίηση από DrBig; 27/05/2016 στις 08:33.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.