Γενικά:
Αφού ξεφύγουμε από το στάδιο "οδήγησα ένα όπλο", "να πάρο μπούσα ή ζούζουρα για πρότο?", αφού έχει πάρει ο άλλος τα διπλώματά του, έχει καβαλήσει τα παπιά του/250άρια του/400άρια του/600άρια ψοφίμια of-off ή οτιδήποτε άλλο παραπλήσιο (καταλαβαίνετε τί θέλω να πω), έχει γράψει κάμποσα χιλιόμετρα πάνω σε κάποιο/α αδύναμο/α μηχανάκι/α, τότε συμβουλές περί γκαζιού και προσοχής περισσεύουν, και συμφωνώ με teo888 ότι ούτε απωθημένα είναι καλό να μένουν ούτε τίποτα.
Το έγραψε και κάποιος άλλος νωρίτερα.
600 ss έχει ο άθρωπας και ρωτάει για 1000. Δεν έχει ούτε πάπια ούτε τρανσάλπ.
Από τα 100 άλογα κι απάνου όλα το ίδιο σκοτώνουν (και πάλι γενικότητα, αλλά το πιάνετε το νόημα).
Αυτά όσον αφορά τον κίνδυνο.
Όσον αφορά τη χρήση, δεν είπε ο μάστορας ότι το τερμάτισε το 600 και ψάχνει για παραπάνω.
Είπε ότι τον φτιάχνει το γκάζι του 1000.
Όσες πίστες και να μπει, ότι μετατροπές και να κάνει στο 600, όσα σχολεία και να πάει, αυτό το συγκεκριμένο πράγμα που έχουν τα παραπάνω κυβικά δεν αλλάζει.
Καλύτερος οδηγός μπορεί να γίνει, να εκτιμήσει τις αρετές του 600 μπορεί, να μάθει να το πηγαίνει τάπα και να τσαγιάζει 1000άρια και δε συμμαζεύεται ναι.
Αλλά δε λέει αυτό.
Λέει απλά, θέλω το γκάζι του 1000.
Και για να πάμε τώρα και πιο συγκεκριμένα:
Αναδιατυπώνουμε την ερώτηση όπως σωστά έκανε ο μπλιτς.
"Αξίζει να πετάξω κάποια λεφτά στα σκουπίδια, για το γκάζι του 1000?"
Εσύ ξέρεις πόσο γαργαλήθηκε το τσουτσούνι σου (με το παρντόν) όταν το άνοιξες, εσύ ξέρεις και τί βάθος έχει η τσέπη σου.
Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις.
Καλά κάνεις και ρωτάς, κουβέντα να γίνεται, αλλιώς θα το κλείναμε το μαγαζί
Αλλά στο τέλος ό,τι και να λέμε εμείς, δε θα μας βάλεις νταβατζήδες στα παντελόνια σου.
Αν μπορούσα θα είχα 10 μηχανάκια.
Αν δεν μπορούσα (που δεν μπορώ) θα προσπαθούσα να τα αλλάζω σαν τα πουκάμισα και να παίρνω ό,τι περισσότερο μπορώ από το καθένα μέχρι να μου γυαλίσει κάτι άλλο και να πάω εκεί.
Είτε αυτό σήμαινε από 600 να πάω σε 1000, είτε από busa να μου καπνίσει να το γυρίσω σε SXV550.
Ταπεινή μου άποψη:
Η μαλακία δε θα είναι να πετάξεις τώρα λεφτά στα σκουπίδια.
Η μαλακία ήταν ότι τα πέταξες όταν τα πέταξες για να πάρεις μηχανάκι κούτα (σηκώνει κουβέντα αυτό αλλά τέσπα).
Οπότε διόρθωσε εκείνη τη μαλακία που έκανες πριν 2 χρόνια, με το να πάρεις τώρα το μηχανάκι που σου κάνει κέφι, και σε 2 χρόνια αν θες άλλο να πάρεις άλλο και πάει λέγοντας.
Κι εγώ έμεινα με ένα αυτοκίνητο που στο τέλος ούτε μια φορά το 3μηνο δεν έμπαινα μέσα για να το βάλω μπροστά να πάω μια γύρα το τετράγωνο, γιατί όταν το είχα πάρει μου άρεσε και γούσταρα, αλλά όταν τελικά το βαρέθηκα, θα έχανα το 80% της αξίας του αν το πουλούσα.
Το αποτέλεσμα ήταν να το κρατάω για περισσότερα χρόνια, ούτε καινούριο αμάξι να παίρνω, ούτε αυτό να χαίρομαι.
Εγώ βέβαια κωλοφάρδισα γιατί μου το στουκάρανε, βγήκε ολική, και τελικά πήρα και κάτι παραπάνω απ'ότι αν δοκίμαζα να το πουλήσω
Αλλά το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι άλλο.