Σελίδα 15 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 51011121314151617 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 211 έως 225 από 242

Θέμα: Τα μικρά κυβικά δεν είναι επιλογή μόνο των νέων οδηγών

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Κανενα μηχανακι δεν ειναι πιο επικινδυνο απο καποιο αλλο, ουτε πιο ασφαλες απο καποιο αλλο. Γιατι το να βλεπουμε απλα νουμερα δεν λεει τπτ. Και αυτο γιατι το να συγκρινουμε φρενα απο 100 σε 0 σαν απολυτα νουμερα ειναι οκ. Αλλα ενα παπι θα πιασει 100 με 4η ενω ενα μεγαλο με 2α πριν καν ανοιξει γκαζι (και δε μιλαω για ss που η 1η ανοιγει πολυ πανω απο τα 100!)

Κοινως ο αναβατης οφειλει μα προσαρμοζεται στο οχημα του αρα για μενα η κουβεντα ειναι ατοπη αφου δεν ειμαι στη λογικη του να βλεπω απλα νουμερα σε μια οθονη (η λεξη κλειδι το "απλα")

Κατα τα αλλα η κουβεντα θυμιζει λιγο ψαρι vs χοιρινο.
    Μιλαμε για το αν τα μικρου κυβισμου μηχανακια ειναι επιλογη και μεγαλυτερων σε ηλικια αναβατων (που προφανως και ειναι). Πολλοι, λιγοι δεν εχει σημασια. Εχουν το κοινο τους και καλα κανουν. Τα κριτηρια του καθενα που επιλεγει μια μοτο ειναι προσωπικα και επισης προφανως δεν εχει νοημα να προταξει οποιοσδηποτε αλλος τα δικα του προσωπικα κριτηρια για να αποδειξει οτι εχει δικιο.
    Και τελος θα σας πω ενα μυστικο.

ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ!!! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ;!;!;!
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο?

Όσον αφορά το commuting, το γεγονός ότι ένα 250άρι είναι πιο εύκολο από ένα 1000άρι στο σταμάτα-ξεκίνα, στο πάρκαρε-ξεπάρκαρε, στη μανούβρα στο φανάρι, στην κολλημένη κίνηση, στο να μην ανεβάσει θερμοκρασίες και σου κάνει τα @@ φλαμπε, στο να μη σου το βουτήξουν, δεν το λαμβάνουμε υπόψη?

φυσικα και τα λαμβανουμε υπ'οψιν Παναγιωτη...
    αλλα αν ειχες να επιλεξεις 1 μηχανακι για να κανεις τα ΠΑΝΤΑ, πες μου οτι θα διαλεγες το duke 390 και οχι το 1290...

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    αλλα αν ειχες να επιλεξεις 1 μηχανακι για να κανεις τα ΠΑΝΤΑ, πες μου οτι θα διαλεγες το duke 390 και οχι το 1290...
    βρε φιλε το θέμα δεν είναι τι θα διάλεγα εγώ εσύ ο άλλος αλλά αυτό που συμβαίνει στην αγορά

Για να πάρεις τις απαντήσεις βρες στα φαναρια κατόχους δικύκλων άνω των 35ετών με 125-250-300cc και ρώτα τους
    you rise you fall you're down then you rise again

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    βρε φιλε το θέμα δεν είναι τι θα διάλεγα εγώ εσύ ο άλλος αλλά αυτό που συμβαίνει στην αγορά

Για να πάρεις τις απαντήσεις βρες στα φαναρια κατόχους δικύκλων άνω των 35ετών με 125-250-300cc και ρώτα τους

να τους ρωτησω τι?
    οτι δεν εχουν να πληρωσουν ενοικιο, ρευμα, τηλεφωνα, δοσεις τραπεζης, εφορια και κατεληξαν να εχουν ενα μικρο και φτηνο μεσο μεταφορας ενω θα ηθελαν να μπορουσαν να εχουν κατι μεγαλυτερο?
    το μεγαλυτερο ποσοστο των απαντησεων θα ειναι τετοιου ειδους...και θα υπαρχει και καποιοι, οπως ο πατερας μου π.χ. που ειναι 72 και εχει μια βεσπα του 82 και θα μου πουν: "αυτο μου κανει την δουλεια μου μια χαρα, δεν εχω θεμα να παρω κατι καλυτερο και μεγαλυτερο"...
    και εννοειται οτι καποιοι θα εχουν και ενα δευτερο στο γκαραζ και με το μικρο θα κανουν τις δουλειες τους...

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    Μα το θέμα δεν είμαι εγώ.
    Νομίζω είναι πανεύκολο να μαντέψεις την απάντησή μου κρίνοντας από το τί καβαλάω.
    Αλλά εγώ είμαι ανώμαλος (ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα μέχρι που ξεκίνησε ο αντίλογος σε αυτό το θρεντ)

Κάποιος ο οποίος κάνει τις διαδρομές που κάνω εγώ, θα έπρεπε να είναι βλαμμένος για να επιλέξει το 1290 αντί του 390.

Και οκ, υπάρχουν πολλοί ανώμαλοι και βλαμμένοι μιας και μιλάμε για μηχανάκια που συνήθως η αγορά γίνεται με ένα κάρο κριτήρια, πάντως σίγουρα όχι με την ξερή λογική.
    Δεν είναι όμως όλοι έτσι.
    Υπάρχουν κι αναβάτες που κάνουν το λογικό.
    Όταν ο άλλος κάνει 10χλμ τη μέρα και οι μετακινήσεις του είναι το σπιτι-δουλειά, κι άντε ένας καφές το ΣΚ μέχρι τη Βάρκιζα, μπορεί κάλλιστα να επιλέξει το 390 αντί του 1290 (και είναι και πολλοί αυτοί που το κάνουν τελικά).

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Τα μικρά κυβικά δεν είναι επιλογή μόνο των νέων οδηγών
    Δεν είναι.

Και αυτό φαίνεται από την επιλογή πάρα πολλών να έχουν κι ένα μικρό (παπι, 250αρι, 300άρι whatever...) για να μη φορτώνουν χλμ το μεγάλο τους που έχει περισσότερες οικονομικές απαιτήσεις για να κινηθεί.

Αν η επιλογή είναι ένα μηχανάκι για όλα, θα επέλεγα αυτό που μου γουστάρει, όχι αυτό που με βολεύει.&-

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παίζει να μην καβαλάει κανένας μηχανάκι εδώ μέσα...

Μικρά μηχανάκια που τα κάνουν όλα, και φαντάζομει 250ρι που 2καβαλο και φορτωμένο κάνει προσπέραση σε φορτηγό στην ανηφόρα (το έχω κάνει, βαρέθηκα, αναψα τσιγάρο και έκανα πάλι πίσω για να με προσπεράσει - κατα τη διάρκεια που έκανα εγώ προσπέραση στο φορτηγό - μία μηχανή κι ένα αυτοκίνητο).

ΟΚ. Αν υποθέσουμε ότι τα μικρά μηχανάκια κάνουν τα πάντα, ναι τα κάνουν, αλλά συμβιβαζόμενοι ότι δεν οδηγούμε μηχανή κάποια στιγμή, δεν είναι με την καμία πιο ασφαλή από τα μεγάλα μηχανάκια, φυσικά και δεν έχουν (μαμά) καλύτερα φρενα/αναρτήσεις/κλπ από τα μεγαλύτερα.

Άρα, όποιος θέλει το παίρνει αλλά μην μας τα κάνετε μπαλόνια γιατί καλύτερα δεν είναι απο τα μεγαλύτερα σε τίποτα.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Παίζει να μην καβαλάει κανένας μηχανάκι εδώ μέσα...

Μικρά μηχανάκια που τα κάνουν όλα, και φαντάζομει 250ρι που 2καβαλο και φορτωμένο κάνει προσπέραση σε φορτηγό στην ανηφόρα (το έχω κάνει, βαρέθηκα, αναψα τσιγάρο και έκανα πάλι πίσω για να με προσπεράσει - κατα τη διάρκεια που έκανα εγώ προσπέραση στο φορτηγό - μία μηχανή κι ένα αυτοκίνητο).

ΟΚ. Αν υποθέσουμε ότι τα μικρά μηχανάκια κάνουν τα πάντα, ναι τα κάνουν, αλλά συμβιβαζόμενοι ότι δεν οδηγούμε μηχανή κάποια στιγμή, δεν είναι με την καμία πιο ασφαλή από τα μεγάλα μηχανάκια, φυσικά και δεν έχουν (μαμά) καλύτερα φρενα/αναρτήσεις/κλπ από τα μεγαλύτερα.

Άρα, όποιος θέλει το παίρνει αλλά μην μας τα κάνετε μπαλόνια γιατί καλύτερα δεν είναι απο τα μεγαλύτερα σε τίποτα.

Κάποιος που χρησιμοποιεί ένα duke 390 ή ένα drz400 για commuting πέρα δώθε στην Αθήνα, τί θα του λείψει από ένα 1000άρι ss, ή ένα 1200άρι mega on off, ή ένα 1300άρι street fighter, ή ένα 1400άρι muscle, και πάει λέγοντας?

Κάποιος που χρησιμοποιεί ένα duke 390 ή ένα drz400 για commuting πέρα δώθε στην Αθήνα, τί θα του λείψει από ένα 1000άρι ss, ή ένα 1200άρι mega on off, ή ένα 1300άρι street fighter, ή ένα 1400άρι muscle, και πάει λέγοντας?
    Δεν ξέρω, υποθέτω ότι αν δεν είχε ποτέ τίποτα άλλο, να μην του λείψει τίποτα.
    Αν είχε, θα του λείψουν όλα όσα δίνει ένα μεγάλο.

Αλλά δεν το κάνει καλύτερο από τα μεγάλα. Οικονομικότερο σίγουρα αλλά πιο φτηνά είναι και τα λεωφορεία.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Τίποτα. Όλα θα τα κάνει πολύ καλύτερα.

Αλλά τώρα μιλάμε για συγκεκριμένες διαδρομές; Δηλαδή, με αυτή τη λογική, αν κάνεις διαδρομές σπίτι-περίπτερο-σπίτι μόνο, το παπί είναι καλύτερο από το νέο ΤΖΙΞΕΡ (ΩΩΩ ΤΙ ΕΙΠΑΑΑ!!1). Αυτό δε σημαίνει ότι το παπί είναι καλύτερο μηχανάκι από το τζίξερ.

Ας μείνουμε στο ότι υπάρχει ένα είδος μοτοσικλετών κορυφαίο σε συγκεκριμένο τομέα, συγκεκριμένες ανάγκες και να το λήξουμε;
    Life begins at 45°.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Δεν ξέρω, υποθέτω ότι αν δεν είχε ποτέ τίποτα άλλο, να μην του λείψει τίποτα.
    Αν είχε, θα του λείψουν όλα όσα δίνει ένα μεγάλο.

Αλλά δεν το κάνει καλύτερο από τα μεγάλα. Οικονομικότερο σίγουρα αλλά πιο φτηνά είναι και τα λεωφορεία.
    Το οικονομικό κομματι ειναι σύνθετο.
    Υπάρχει αυτός που δεν μπορει να συντηρήσει οτιδηποτε μεγαλύτερο των 50cc και υπάρχει κι αυτός που μπορει να συντηρήσει πολλα, αλλα βρύση που να κόβει κυριολεκτικά λεφτά δεν εχει κανένας.

Τους πρώτους τους βγάζουμε απο την κουβεντα γιατι θα επιλέξουν μικρό επειδη αδυνατούν να συντηρήσουν κατι αλλο.
    Η δεύτερη κατηγορία ομως ειναι αλλο τράγουδο.
    Αλλο το δεν έχω να φάω, κι αλλο το δε γουστάρω να πληρώνω για καινούριο μηχανάκι γιατι αν πάω με 1000αρι ss στη Χ Ψ περιοχή με μεγάλη εγκληματικότητα θα το κλέψουν πριν προλάβω να πω κιχ.
    Να τον βάλουμε κι αυτόν στην κατηγορία του "συνεπώς δεν μπορει να συντηρήσει 1000αρι γιατι αν του το κλέψουν θα πονέσει" ?

Τα "όλα όσα δίνει ενα μεγάλο" στην υποθετική διαδρομή που αναφέρω, μάλλον εχουν να κάνουν περισσότερο με το βράσιμο που θα φάει στα @@ κολλημένος στην κίνηση, παρα με όλα τα υπόλοιπα που ΣΥΜΦΩΝΩ οτι τα μεγάλα υπερτερούν των μικρών.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Τίποτα. Όλα θα τα κάνει πολύ καλύτερα.

Αλλά τώρα μιλάμε για συγκεκριμένες διαδρομές; Δηλαδή, με αυτή τη λογική, αν κάνεις διαδρομές σπίτι-περίπτερο-σπίτι μόνο, το παπί είναι καλύτερο από το νέο ΤΖΙΞΕΡ (ΩΩΩ ΤΙ ΕΙΠΑΑΑ!!1). Αυτό δε σημαίνει ότι το παπί είναι καλύτερο μηχανάκι από το τζίξερ.

Ας μείνουμε στο ότι υπάρχει ένα είδος μοτοσικλετών κορυφαίο σε συγκεκριμένο τομέα, συγκεκριμένες ανάγκες και να το λήξουμε;
    Γιατι είπα εγω πουθενά οτι ειναι το παπι σα σύνολο καλύτερο μηχανάκι απο το Τζιξερ?
    Και δε νομίζω κιόλας να υποστήριξε κανεις κατι τέτοιο.
    Αν γίνεται σε τέτοια βάση η κουβεντα σορρυ λάθος μου, κατι δεν έχω καταλάβει εγω.

Συμφωνώ με την τελευταία σου πρόταση.
    Άρα λοιπόν αν καβαλας μόνο για να πας μεχρι το περίπτερο ή να κανεις 5 χιλιόμετρα να πας κεντρο, δε θα σου λείψει κατι αν το κανεις με 200αρι-300αρι απ'οτι αν το κανεις με τζιξερ.

Ξαναλέω, το κομματι "περί ορεξεως" πάντα θα υπάρχει γιατι υπάρχουν και ανώμαλοι που θελουν να κάνουν το γύρο του κόσμου με παπι, ή να καβαλάνε χιλιάρι για να πηγαίνουν να πάρουν τσιγάρα (και γούστο τους καπέλο τους και καμποϊλίκι τους και των δυονώνε)

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Άρα λοιπόν αν καβαλας μόνο για να πας μεχρι το περίπτερο ή να κανεις 5 χιλιόμετρα να πας κεντρο, δε θα σου λείψει κατι αν το κανεις με 200αρι-300αρι απ'οτι αν το κανεις με τζιξερ.

Ξαναλέω, το κομματι "περί ορεξεως" πάντα θα υπάρχει γιατι υπάρχουν και ανώμαλοι που θελουν να κάνουν το γύρο του κόσμου με παπι, ή να καβαλάνε χιλιάρι για να πηγαίνουν να πάρουν τσιγάρα (και γούστο τους καπέλο τους και καμποϊλίκι τους και των δυονώνε)
    Ακριβώς αυτά. Είναι άλλο θέμα οι πραγματικές ανάγκες και άλλο το γούστο.

Το σίγουρο είναι ότι τα μεγαλύτερα μηχανάκια έχουν πολύ περισσότερα να προσφέρουν από τα μικρότερα, όταν τα μοναδικά κριτήρια δεν είναι η οικονομία και η ανάγκη. Και η τεχνολογία έχει προχωρήσει, δεν είμαστε στο 1978. Πλέον υπάρχουν ευέλικτα, δυνατά, ροπάτα και ταυτόχρονα ελαφριά μηχανάκια άνω των 600cc (*γκουχ* ΜΤ-07 *γκουχ*), ίσως 10-15 κιλά πιο βαριά από τα αντίστοιχα των 250cc. Μην παίρνετε σαν παράδειγμα τα ποταμόπλοια του μισού τόνου, δεν είναι οι μοναδικές μοτοσικλέτες στον κόσμο.

Γενικά, όμως, δεν έχω ιδέα γιατί τράβηξε 15 σελίδες μια ερώτηση που έχει προφανέστατη απάντηση.
    Life begins at 45°.

ΟΚ, ακρη δεν βγαίνει προφανώς.

Είτε κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου είτε γιατί ο καθένας πιστεύει ότι έχει δίκιο.

.... Και η τεχνολογία έχει προχωρήσει, δεν είμαστε στο 1978. ....
    Φυσικά. Με το ίδιο μηχανάκι που γράφει κάποιος ~1.19 στις Σέρρες μπορεί να πάει και χαλαρή βόλτα ή για καφέ ή για δουλειά στο πηγμένο απο κίνηση κέντρο (ο ίδιος που γράφει ~1.19) με αυτό χωρίς να το πειράξει καθόλου.

Ακριβώς αυτά. Είναι άλλο θέμα οι πραγματικές ανάγκες και άλλο το γούστο.

Το σίγουρο είναι ότι τα μεγαλύτερα μηχανάκια έχουν πολύ περισσότερα να προσφέρουν από τα μικρότερα, όταν τα μοναδικά κριτήρια δεν είναι η οικονομία και η ανάγκη. Και η τεχνολογία έχει προχωρήσει, δεν είμαστε στο 1978. Πλέον υπάρχουν ευέλικτα, δυνατά, ροπάτα και ταυτόχρονα ελαφριά μηχανάκια άνω των 600cc (*γκουχ* ΜΤ-07 *γκουχ*), ίσως 10-15 κιλά πιο βαριά από τα αντίστοιχα των 250cc. Μην παίρνετε σαν παράδειγμα τα ποταμόπλοια του μισού τόνου, δεν είναι οι μοναδικές μοτοσικλέτες στον κόσμο.

Γενικά, όμως, δεν έχω ιδέα γιατί τράβηξε 15 σελίδες μια ερώτηση που έχει προφανέστατη απάντηση.
    Δε σχολιάζω για το ΜΤ γιατι ξέρω οτι ειναι η χαρα του sniper και δε θέλω να του τη στερήσω

Εννοείται οτι τα μεγάλα μηχανακια υπερτερούν των μικρών.
    Το θετικό ειναι οτι πλέον υπάρχουν ΚΑΙ μικρά, ενώ μεχρι πριν καμια 10ετία αν ήθελες να βρεις μικρό μηχανάκι ή θα πήγαινες σε σκούτερ, ή σε on off ή σε Κολοκοτρωνη.
    Και τα καινούριο μικρά ειναι πολυ καλύτερα σε πολλούς τομείς απο ενα σκούτερ πχ.

Καποιος έμπειρος αναβάτης λοιπόν που για τον οποιοδήποτε λόγο αποφάσισε να μεταπηδήσει σε κατι μικρό (δε σημαίνει οτι θα μείνει εκει για πάντα) εχει πολυ περισσότερες επιλογές απο παλιά.
    Κι ενώ πριν 10 χρονια μπορει να μη γούσταρε να το κανει γιατι δεν ήθελε να μπλέξει με σκούτερ ή Κολοκοτρωνηδες, τώρα μπορει να το κανει γιατι γουστάρει να μπλέξει με ενα 390 πχ ή ενα ΜΤ07 που ειναι κάπου εκει σε επιδόσεις (σορρυ δεν άντεξα τελικα )

Σελίδα 15 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 51011121314151617 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ Moto Guzzi ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ?
    από guzzistas στο forum Ιστορία & κλασικές μοτοσικλέτες
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 10/09/2009, 18:05
  2. Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 18/05/2009, 01:18
  3. Γιατί custom δεν ειναι μόνο ΜΟΤΟ!!!!!
    από xlntstay στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 06/11/2006, 09:24
  4. Και Τα Μικρα Ειναι Ομορφα...
    από tifoso4ever στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 25/03/2005, 18:36
  5. «Δεν είναι τα πάντα μοτοσυκλέτα μάγκες, αλλά ούτε και τραχανάς...»
    από nimbus στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 11/03/2005, 13:54

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •