Σελίδα 116 από 141 ΠρώτοΠρώτο ... 1666106111112113114115116117118119120121126 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.726 έως 1.740 από 2101

Θέμα: Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    Το προιόν τιμολογείται με βάση το κόστος του, μέσα στο οποίο είναι και το κόστος διαφήμισης αλλά και φίρμας. Για αυτό και η κοκακολα που πάει με όλα, είναι το πιο ακριβο αναψυκτικό (σε σχέση με τις υπόλοιπες κόλες).
    Παραπάνω περιέγραψα τι σημαίνει "το κόστος της φίρμας". Όποιος θέλει δε το πληρώνει!

Η κοκακόλα διαθέτει το 70% των κερδών στην διαφήμιση. Το 70%!!!

Τη λουξ απ' την πάτρα δεν την ξέρει ούτε η μάνα της και ομολογουμένος έχει τα πιο ωραία αναψυκτικά ενώ η pepsi είναι αντίστοιχους βεληνεκούς προιόν με την cola (και κατά πολλούς πιο ωραία) και δεν έχει ούτε τα μισά διαφημιστικά σποτάκια. Καμία δεν είναι φθηνότερη.
    Οι υπόλοιπες coles, είναι απλά άθλιες!

Η διαφήμιση έχει σκοπό την αύξηση των πωλήσεων. Το κόστος της βγαίνει απ' τις πωλήσεις.
    Η κοστολόγηση του προιόντος βγαίνει απ' το κόστος παραγωγής του!
    Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
    Sent from me using a computer.

Δε θα διαφωνήσω σε αυτά που λες, αλλά θα διαφωνήσω στην τυφλή εμπιστοσύνη που δείχνεις στη κοστολόγηση των προϊόντων αναγνωρισμένων εταιριών.

Δεν έχω τρόπο να το αποδείξω, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μια εταιρία με μεγάλη αναγνωρισιμότητα, εξαργυρώνει αυτή την αναγνωρισιμότητα με την αύξηση στη τιμή του προϊόντος. Μεταξύ μας θα ήταν και χαζή να μη το κάνει. Όλοι το κάνουν. Ένα καφενείο που πουλάει καλό καφέ και μαζεύει κόσμο, κάποια στιγμή θα αυξήσει τη τιμή, δίχως απαραίτητα να αυξήσει τη ποιότητα.
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Μεγάλη αναγνωρισιμότητα ..... lidl.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Μεγάλη αναγνωρισιμότητα ..... lidl.
    Παντελώς άγνωστη φίρμα στους επαγγελματίες. 20 χρόνια δεν έχω δει ούτε ένα εργαλείο τους σε καράβι, μηχανουργείο, εργοστάσιο.

Moderator
    Δε θα διαφωνήσω σε αυτά που λες, αλλά θα διαφωνήσω στην τυφλή εμπιστοσύνη που δείχνεις στη κοστολόγηση των προϊόντων αναγνωρισμένων εταιριών.

Δεν έχω τρόπο να το αποδείξω, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μια εταιρία με μεγάλη αναγνωρισιμότητα, εξαργυρώνει αυτή την αναγνωρισιμότητα με την αύξηση στη τιμή του προϊόντος. Μεταξύ μας θα ήταν και χαζή να μη το κάνει. Όλοι το κάνουν. Ένα καφενείο που πουλάει καλό καφέ και μαζεύει κόσμο, κάποια στιγμή θα αυξήσει τη τιμή, δίχως απαραίτητα να αυξήσει τη ποιότητα.
    Αυτό είναι αυθαίρετο Αχιλλέα και δικαίως σε διακατέχει γιατί έτσι "μεγαλώσαμε". Όλοι μας!
    Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι και το διαπίστωσα στη πορεία. Δεν ξέρω αν και σε ποιές περιπτώσεις ή σε ποιά προιόντα το κόστος της διαφήμισης της "φιρμας", μπορεί να μοιραστεί στο κόστος του τελικού προιόντος, αλλά δεν είναι αυτός ο κανόνας.

Όπως και να έχει, οι "φίρμες" έχουν καλύτερα προιόντα απ' τις λιγότερο διαφημισμένες αξιόλογες προτάσεις της αγοράς! Διαφωνείς? Η hazet για πολλούς μπορεί να είναι δυσανάλογα ακριβή σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη αλλά αν συγκρίνουμε το πως ταιριάζουν τα καρυδάκια στο καρέ, μέχρι τις ανοχές που έχουν τα ανοιχτά άκρα στα γερμανικά (σε όλα τα κλειδιά), καταλαβαίνουμε ότι τα λεφτά δεν πάνε στο γεγονός ότι επάνω γράφουν hazet και όχι padre ή elora. (άσε που υπερέχει και αλλού)
    To χρώμιο ενός stahl δεν συγκρίνεται με του matadore. Η διαφορά τιμής στη γερμανία μεταξύ αυτών των δύο (παλιότερα, ασε το τώρα) δεν ήταν και τόσο μεγάλη! Και ας ήταν η stahl στη φόρμουλα και στα αεροσκάφη και η matadore πουθενά! Η διαφορά στην τιμή τους δεν είναι στη φίρμα ή αλλά στο προιόν.
    Η διαφήμιση της facom και της beta στη F1 και στα motoGP αποσκοπούν στις πωλήσεις και απ' αυτές βγαίνει το κόστος. Και στην αναγνωρισιμότητα της φιρμας κτλ.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 21/12/2017 στις 21:52.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Αυτό είναι αυθαίρετο Αχιλλέα και δικαίως σε διακατέχει γιατί έτσι "μεγαλώσαμε". Όλοι μας!
    Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι και το διαπίστωσα στη πορεία. Δεν ξέρω αν και σε ποιές περιπτώσεις ή σε ποιά προιόντα το κόστος της διαφήμισης της "φιρμας", μπορεί να μοιραστεί στο κόστος του τελικού προιόντος, αλλά δεν είναι αυτός ο κανόνας.

Όπως και να έχει, οι "φίρμες" έχουν καλύτερα προιόντα απ' τις λιγότερο διαφημισμένες αξιόλογες προτάσεις της αγοράς! Διαφωνείς? Η hazet για πολλούς μπορεί να είναι δυσανάλογα ακριβή σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη αλλά αν συγκρίνουμε το πως ταιριάζουν τα καρυδάκια στο καρέ, μέχρι τις ανοχές που έχουν τα ανοιχτά άκρα στα γερμανικά (σε όλα τα κλειδιά), καταλαβαίνουμε ότι τα λεφτά δεν πάνε στο γεγονός ότι επάνω hazet και όχι padre ή elora. (άσε που υπερέχει και αλλού)
    To χρώμιο ενός stahl δεν συγκρίνεται με του matadore. Η διαφορά τιμής στη γερμανία μεταξύ αυτών των δύο (παλιότερα, ασε το τώρα) δεν ήταν και τόσο μεγάλη! Και ας ήταν η stahl στη φόρμουλα και στα αεροσκάφη και η matadore πουθενά! Η διαφορά στην τιμή τους δεν είναι στη φίρμα ή αλλά στο προιόν.
    Η διαφήμιση της facom και της beta στη F1 και στα motoGP αποσκοπούν στις πωλήσεις και απ' αυτές βγαίνει το κόστος. Και στην αναγνωρισιμότητα της φιρμας κτλ.
    Όπως έχουμε πει και παλαιότερα σε προσωπική συζήτηση, τα Facom made in Taiwan γερμανοπολύγωνα είναι ανάλογης ποιότητας με τα Toptul, όμως έχουν σχεδόν τη διπλάσια τιμή. Η άποψη μου είναι ότι εδώ μας τσιμπάει λίγο η Facom. Άλλωστε αν δε κάνω λάθος η τιμή έμεινε αμετάβλητη, παρόλο που μετέφερε τη παραγωγή στη Ταϊβαν.
    Ποτέ δε θα πω ότι τα Toptul και τα Vigor είναι καλύτερα από τη Facom και τη Hazet. Θα πάρω Facom και Hazet γνωρίζοντας ότι με τσιμπάει λίγο λόγω φίρμας. Το κάνω συνειδητά γιατί τις εμπιστεύομαι. Λόγω χρόνιας τριβής μαζί τους στη δουλειά.
    Δε θα πω όμως ποτέ ότι όλα τα Hazet εργαλεία που κατασκευάζονται στην Ασία, πχ τα γερμανοπολύγωνα καστάνιας, είναι καλώς τιμολογημένα (νομίζω ότι είναι πιο ακριβά και από τα Gedore made in Germany!! )

Παντελώς άγνωστη φίρμα στους επαγγελματίες. 20 χρόνια δεν έχω δει ούτε ένα εργαλείο τους σε καράβι, μηχανουργείο, εργοστάσιο.
    Ναι και αν δεις το Δημόσιο και οι ΔΕΚΟ δουλεύει μόνο facom γιατί η μόνη προδιαγραφή που υπάρχει είναι το "εγγύηση αντικατάστασης" αλλιώς θα πάρουν το κάτω ράφι του praktiker,
    και ότι μηχάνημα πουλάνε οι Γερμανοί πουλάνε μαζί και το ειδικό "σετ εργαλείων επισκευής" stahlwille.
    Που μόλις το χάσεις ή το κλέψεις ή το σπάσεις ,ο υπεύθυνος θα παραγγείλει το ίδιο σετ που είναι part number του μηχανήματος.
    Δεν σημαίνει ότι τα επέλεξε κάποιος με αντικειμενικά κριτήρια...
    Μάλλον κάνουν εξαιρετική δουλειά τα εμπορικά τμήματα.
    Ακριβώς χωρίς αντικειμενικά κριτήρια (αλλά μέσω διαφήμισης) αγοράζουν και οι πελάτες των σούπερ μάρκετ τα κατά την γνώμη μου υπερτιμημένα εργαλεία τους.
    Τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν με την ποιότητα των ίδιων των εργαλείων βέβαια,
    για την οποία έχω άγνοια, αλλά είναι ενδεικτικά του τρόπου διαμόρφωσης των τιμών.
    Νομίζω.

Ναι και αν δεις το Δημόσιο και οι ΔΕΚΟ δουλεύει μόνο facom γιατί η μόνη προδιαγραφή που υπάρχει είναι το "εγγύηση αντικατάστασης" αλλιώς θα πάρουν το κάτω ράφι του praktiker,
    και ότι μηχάνημα πουλάνε οι Γερμανοί πουλάνε μαζί και το ειδικό "σετ εργαλείων επισκευής" stahlwille.
    Που μόλις το χάσεις ή το κλέψεις ή το σπάσεις ,ο υπεύθυνος θα παραγγείλει το ίδιο σετ που είναι part number του μηχανήματος.
    Δεν σημαίνει ότι τα επέλεξε κάποιος με αντικειμενικά κριτήρια...
    Μάλλον κάνουν εξαιρετική δουλειά τα εμπορικά τμήματα.
    Ακριβώς χωρίς αντικειμενικά κριτήρια (αλλά μέσω διαφήμισης) αγοράζουν και οι πελάτες των σούπερ μάρκετ τα κατά την γνώμη μου υπερτιμημένα εργαλεία τους.
    Τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν με την ποιότητα των ίδιων των εργαλείων βέβαια,
    για την οποία έχω άγνοια, αλλά είναι ενδεικτικά του τρόπου διαμόρφωσης των τιμών.
    Νομίζω.
    Είναι λίγο μπερδεμένο το μνμ σου και δε βγάζω νόημα, πάντως η αλήθεια είναι ότι δεν έχω εμπειρία του τι κάνουν στο δημόσιο τομέα.

Είναι λίγο μπερδεμένο το μνμ σου και δε βγάζω νόημα,
    Το νόημα είναι ότι κατά την γνώμη μου οι κορυφαίες εταιρείες έχουν εξασφαλισμένες πωλήσεις χωρίς να πουλάνε στο πλατύ κοινό, μικροεπαγγελματίες κλπ
    οπότε δεν νοιάζονται να έχουν ανταγωνιστική τιμή.
    Το ίδιο νομίζω συμβαίνει και με τους κινέζους αλλά ανάποδα. Πουλάνε "φτηνά" αλλά παράγουν φτηνότερα και σε τεράστιες ποσότητες.

Moderator
    Όπως έχουμε πει και παλαιότερα σε προσωπική συζήτηση, τα Facom made in Taiwan γερμανοπολύγωνα είναι ανάλογης ποιότητας με τα Toptul, όμως έχουν σχεδόν τη διπλάσια τιμή. Η άποψη μου είναι ότι εδώ μας τσιμπάει λίγο η Facom. Άλλωστε αν δε κάνω λάθος η τιμή έμεινε αμετάβλητη, παρόλο που μετέφερε τη παραγωγή στη Ταϊβαν.
    Ποτέ δε θα πω ότι τα Toptul και τα Vigor είναι καλύτερα από τη Facom και τη Hazet. Θα πάρω Facom και Hazet γνωρίζοντας ότι με τσιμπάει λίγο λόγω φίρμας. Το κάνω συνειδητά γιατί τις εμπιστεύομαι. Λόγω χρόνιας τριβής μαζί τους στη δουλειά.
    Δε θα πω όμως ποτέ ότι όλα τα Hazet εργαλεία που κατασκευάζονται στην Ασία, πχ τα γερμανοπολύγωνα καστάνιας, είναι καλώς τιμολογημένα (νομίζω ότι είναι πιο ακριβά και από τα Gedore made in Germany!! )
    Όχι όχι.. Αποκλείεται εγώ να έχω πει τέτοιο πράγμα και μάλιστα για τα τοπτουλ. Είπα ότι μοιάζουν πολύ και ότι είναι πολύ καλά αλλά αποκλείεται να έχω πει ότι είναι ανάλογης ποιότητας.
    Ειδικά για τα τόπτουλ που τα μετρήσαμε ολοκαίνουρια και είχαν χειρότερες ανοχές από χρησιμοποιημένα unior και gedore. Τότε ειχα πει μάλιστα, "δείτε που πάνε τα λεφτά", εννοώντας τις διαφορές στην τιμή. Τα ολοκαίνουρια τόπτουλ τα βρίσκαμε όλα στο άνω άκρο του iso 0,20 ανοχή όταν τα hazet είχαν 0,06 και τα χρησιμοποιημένα unior 0,11. Και μάλιστα τα toptul εκείνα δεν ήταν η απλή σειρά της, αλλά η heavy duty, παρόμοια με της φακόμ.. Πάει το ένα. Το άλλο είναι ο ποιοτικός έλεγχος που αυξάνει κατακόρυφα το κόστος του τελικού προιόντος. Πόσες αστοχίες σε τόπτουλ και πόσες σε φακομ.. (φυσικά είναι κάτι που δεν μπορούμε αν το ξέρουμε). Ακόμα και αν πρόκειται για το ίδιο ακριβώς εργαλείο, ο ποιοτικος έλεγχος από μόνος του, μπορεί να ανεβάσει την τιμή.. Ορίστε και ένα δευτερο.. Πάμε και στο τρίτο. Πως θα αντέξουν τα μεν και τα δε στο χρόνο? Υπάρχουν κλειδιά απ' το 60 και το 70 που έχουν δουλέψει στις χειρότερες συνθήκες και είναι ακόμα αξιόμαχα..
    Όπως είπα κάποια πράγματα δε φαίνονται ή δε τα βλέπουμε αλλά είναι εκεί και ανεβάζουν δυσανάλογα την τιμή... Δυσανάλογα ναι! το είπα απ' την αρχή. Δυσανάλογα για τον τελικό χρήστη αλλά όχι για την "φίρμα" που 1ον κάνει όνομα επειδή δε χαλάει, δεύτερον δεν έχει αστοχίες και επιστροφές. Και άλλα πολλά που δεν είναι της παρούσης.

Όσο αφορά το δευτερο για τα hazet γερμανοπωλύγωνα made in taiwan.. Εδώ είναι το κλασικότατο παράδειγμα ότι δεν μπορείς να πάρεις φθηνό προιόν από τρίτο κατασκευαστή χωρίς να κάνεις υποχωρήσεις στην ποιότητα. Τέλος! Η hazet επέλεξε να το κάνει και η τιμή ήταν αυτή που ήταν. Ε φυσικά Αχιλλέα! Όταν κατασκευάζεις ένα ποιοτικό προιόν με τον ποιοτικό έλεγχο στα ύψη, πρώτες ύλες και διαδικασία παραγωτής που αγγίζουν το άριστο, η τιμή είναι αυξημένη. Και αυξάνεται ακόμα περισσότερο γιατί πρέπει να έχει κέρδος και η hazet που επέβαλε αυτά τα στανταρ. Διαφορετικά το ίδιο προιόν θα ήταν φθηνότερο. Αλλά καμία που δεν είναι του βελινεκούς της hazet δε θα επιβάλει τέτοια διαδικασία παραγωγής γιατί καμία δεν έχει την εγγυήση και το όνομα της hazet. Οπότε το toptul όσο και να μοιάζει με το hazet, δε θα είναι ποτέ το ίδιο, ακόμα και αν προέρχεται απ' τον ίδιο κατασκευαστή. Το ιδιο δυσθεώρητα ακριβά είναι και τα stahlwille made in taiwan όταν τα gedore made in germany είναι φθηνότερα.

Και μιας μιλάμε για gedore και taiwanεζικα γερμανοπωλύγωνα καστάνιας. Τα πρώτα καστάνιας που είχε, πριν φτιάξει τα δικά της ήταν ταιβάν. Το ίδιο και της καρόλους. Επίσης ήταν ολόιδια και δύσκολα τα ξεχώριζες. Η διαφορά στην τιμή ήταν αρκετά μεγάλη όμως! Έχω χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιώ ακόμα και τα δύο. Κάποια απ' αυτά έχουν λιώσει στα χέρια μου και τα ξέρω πολύ καλά! Τα ακριβότερα gedore δεν μπορούσαν να συγκριθούν με τα ολόιδια carolus και ας ήταν απ' τον ίδιο κατασκευαστή και ίδια σα δυο σταγόνες νερό. Τα καινούρια, made in germany είναι πολύ καλύτερα ποιοτικά και το δείχνουν απ' την αρχή.

Η φίρμα σου εγγυάται ότι το προϊόν είναι άριστο απ' όλες τις απόψεις no mater what! Αυτό, πληρώνεται! To hazet taiwan δε το πληρώνεις επειδή λέει hazet επάνω. Το πληρώνεις επειδή η hazet επέβαλε τα στανταρ της!
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 21/12/2017 στις 21:45.

Moderator
    Το νόημα είναι ότι κατά την γνώμη μου οι κορυφαίες εταιρείες έχουν εξασφαλισμένες πωλήσεις χωρίς να πουλάνε στο πλατύ κοινό, μικροεπαγγελματίες κλπ
    οπότε δεν νοιάζονται να έχουν ανταγωνιστική τιμή.
    Το ίδιο νομίζω συμβαίνει και με τους κινέζους αλλά ανάποδα. Πουλάνε "φτηνά" αλλά παράγουν φτηνότερα και σε τεράστιες ποσότητες.
    Κατάλαβα πολύ καλά τι είπες και στο προηγούμενο μνμ που έγραψες και τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα περιγράφεις αλλά θα διαφωνήσω στο ότι αυτό είναι ενδεικτικό του οτιδήποτε.

Οπως έγραψα και αλλού οι επιλογές των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών δεν είναι ενδεικτικό της ποιότητας. Όχι η stahl δε στηρίζεται στις δέκο.Στηρίζεται παντού. Απ' τον απλό επαγγελματία, απαιτητικό χομπίστα, εραστή της τέχνης κτλ (για τον οποίο βγάζει κάθε χρόνο όλες αυτές τις προσφορές και τους καταλόγους) μέχρι τις κατασκευαστικές που κάνουν παραγγελίες χιλιάδων ευρώ, εταιρίες αεροσκαφών, f1 κτλ.

Τα εργαλεία αυτά τα χαρακτηρίζεις υπερτιμημένα αλλά θεωρώ ότι μάλλον το κάνεις επειδή υπερκαλύπτουν τις ανάγκες σου ή τις απαιτήσεις σου. Και είναι πολύ λογικό, αν θέλεις τη γνώμη μου. Και για μένα ίσως είναι overkill και ίσως για τους περισσότερους, δε διαφωνώ. Αλλά υπάρχουν μονάδες όπου ακόμα και αυτή η ποιότητα δεν είναι αρκετή! Θέλεις να σου βάλω ένα απλό διπλό πολύγωνο stahlwille με 40 ευρώ το ένα? Να είσαι σίγουρος ότι διαφορές απ' το απλό stahl των 15 ευρώ, δε θα βρεις αλλά ούτε και απ' το φθηνότερο toptul. Ε κάπου απευθύνεται όμως αυτό το εργαλείο, διαφορετικά δε θα το έβγαζε. Όπως δε θα έβγαζε και αυτά που βγάζει στην τιμή που τα βγάζει.
    Όχι δεν απευθύνεται σε δεκο, πουλώντας υπερκοστολογημένα εργαλεία λόγο φίρμας. Διαφωνώ!
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 21/12/2017 στις 21:48.

Δεν είπα ότι το είπες εσύ. Εγώ το έλεγα στη κουβέντα που κάναμε. Εγώ προσωπικά επειδή έχω δουλέψει στη προηγούμενη δουλειά τα Toptul και τώρα δουλεύω τα Facom, δεν βλέπω καμιά διαφορά στη ποιότητα. Ούτε στις ανοχές ούτε πουθενά. Τα Toptul είναι άκρως ανταγωνιστικά απέναντι στα Facom και έχουν τη μισή τιμή. Και δείχνουν και εμφανισιακά πολύ ποιοτικά.

Τώρα το άλλο που λες για τη Hazet δε στέκει και στο είχα πει και τότε. Δεν πήγε τη παραγωγή των εργαλείων η Hazet και η όποια Hazet στην Ασία για πλάκα. Τη πήγε για να βγάλει κέρδος. Έτσι λειτουργούν οι κατασκευαστές πια. Το κλειδί που έφτιαχνε στη Γερμανία και το πουλαγε 10€, τώρα το φτιάχνει στη Ταϊβάν, με την ίδια ποιότητα αλλά πολύ υψηλότερο κέρδος(φθηνές πρώτες ύλεςμ φθηνά εργατικά χέρια, λιγότεροι φόροι, κλπ). Το οποίο φυσικά δε το μεταβιβάζει λίγο και στον αγοραστή. Δε ρίχνει τη τιμή. Το βάζει όλο στη τσέπη.
    Καλά κάνει. Αλλά μη παραμυθιαζόμαστε ρε παιδιά.

Moderator
    Δεν είπα ότι το είπες εσύ. Εγώ το έλεγα στη κουβέντα που κάναμε. Εγώ προσωπικά επειδή έχω δουλέψει στη προηγούμενη δουλειά τα Toptul και τώρα δουλεύω τα Facom, δεν βλέπω καμιά διαφορά στη ποιότητα. Ούτε στις ανοχές ούτε πουθενά. Τα Toptul είναι άκρως ανταγωνιστικά απέναντι στα Facom και έχουν τη μισή τιμή. Και δείχνουν και εμφανισιακά πολύ ποιοτικά.

Τώρα το άλλο που λες για τη Hazet δε στέκει και στο είχα πει και τότε. Δεν πήγε τη παραγωγή των εργαλείων η Hazet και η όποια Hazet στην Ασία για πλάκα. Τη πήγε για να βγάλει κέρδος. Έτσι λειτουργούν οι κατασκευαστές πια. Το κλειδί που έφτιαχνε στη Γερμανία και το πουλαγε 10€, τώρα το φτιάχνει στη Ταϊβάν, με την ίδια ποιότητα αλλά πολύ υψηλότερο κέρδος(φθηνές πρώτες ύλεςμ φθηνά εργατικά χέρια, λιγότεροι φόροι, κλπ). Το οποίο φυσικά δε το μεταβιβάζει λίγο και στον αγοραστή. Δε ρίχνει τη τιμή. Το βάζει όλο στη τσέπη.
    Καλά κάνει. Αλλά μη παραμυθιαζόμαστε ρε παιδιά.
    Η gedore γιατί ξέκοψε απ' τους κινέζους τα γερμανοπωλύγωνα καστάνιας και τα κατασκευάζει μόνη της?

Αχιλλέα δεν μπορούν να σταθούν εύκολα στην αγορά του σήμερα αυτές οι εταιρίες αλλά απ' την άλλη δε μπορούν να μη προσφέρουν και στους πελάτες τους ένα τέτοιο προιόν. Οπότε το παραγγέλνουν στα στάνταρ τους απ' την ταιβάν. Η τιμή αυξάνεται γιατί μεσολαβεί και το κέρδος του κατασκευαστή και του μεταπωλητή (δλδ της hazet). Ασφαλώς και το κάνει για το κέρδος, θα χάσει ολόκληρες κατασκευαστικές αν δε μπορεί να τα προσφέρει όλα!

Δεν καταλαβαίνω το συλλογισμό σου! Ειλικρινά! Είναι μικρότερο έξοδο για μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση να ανοίξει άλλη μια μονάδα? Όχι, είναι πιο ασφαλές αυτό που έκανε! Η gedore όμως είναι θηρίο, απέναντι στη "μικρή" hazet και μετά τη "δοκιμή" της ασίας άνοιξε μια γραμμή παραγωγής (με όλο το σχεδιασμό και το rnd κτλ) και έβγαλε τα δικά της. Ίσως αύριο το κάνουν και οι άλλες, ίσως όχι.

Τα υπόλοιπα είναι απλά επιφανειακή οπτική. Το ποιοτικό όπου και να κατασκευαστεί είναι ακριβό. Και όταν μεσολαβεί τρίτος κατασκευαστής γίνεται απλά ακριβότερο. Είναι ίδιο να πουλάς εσύ ντομάτες και ίδιο να μου τις δείνεις εμένα να τις πουλάω? Δε θα αυξήσω την τιμή?
    Εκτός και αν πιστεύεις ότι η hazet έβαλε το όνομά της και την εγγύησή της σε κάτι "κινέζικο" χωρίς να επιβάλει στανταρ που αυξάνουν το κόστος και στο τέλος πουλάει τον κούκο αηδόνι επειδή γράφει hazet τσεπώνοντας το κέρδος. Λάθος, απ' όλες τις απόψεις! Δε με νοιάζει να σε πείσω, ουτε εσένα ούτε καποιον άλλο και όποιος θέλει το βλέπει όπως γουστάρει, αλλά δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα! Μιλάμε για κατασκευαστές με "όνομα", όχι τα lidl της γειτονιάς!

Η wurth γιατί έριξε τις τιμές της όταν σταμάτησε να σταμπάρει τα εργαλεία της με coo? Όταν αντί για koken καρυδάκια άρχισε να πουλάει κάποια που δεν ξέρει ούτε η ίδια που κατασκευάζεται? Άλλοι πασχίζουν αν ρίξουν τις τιμές για να κρατηθούν στην αγορά και άλλοι να κρατήσουν την ποιότητα. Όποιος δεν ξεχωρίζει καταστάσεις, τσουβαλιάζει και βάζει στην τιμή την φίρμα και τη διαφήμιση.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Κατάλαβα πολύ καλά τι είπες και στο προηγούμενο μνμ που έγραψες και τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα περιγράφεις αλλά θα διαφωνήσω στο ότι αυτό είναι ενδεικτικό του οτιδήποτε.

Οπως έγραψα και αλλού οι επιλογές των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών δεν είναι ενδεικτικό της ποιότητας. Όχι η stahl δε στηρίζεται στις δέκο.Στηρίζεται παντού. Απ' τον απλό επαγγελματία, απαιτητικό χομπίστα, εραστή της τέχνης κτλ (για τον οποίο βγάζει κάθε χρόνο όλες αυτές τις προσφορές και τους καταλόγους) μέχρι τις κατασκευαστικές που κάνουν παραγγελίες χιλιάδων ευρώ, εταιρίες αεροσκαφών, f1 κτλ.

Τα εργαλεία αυτά τα χαρακτηρίζεις υπερτιμημένα αλλά θεωρώ ότι μάλλον το κάνεις επειδή υπερκαλύπτουν τις ανάγκες σου ή τις απαιτήσεις σου. Και είναι πολύ λογικό, αν θέλεις τη γνώμη μου. Και για μένα ίσως είναι overkill και ίσως για τους περισσότερους, δε διαφωνώ. Αλλά υπάρχουν μονάδες όπου ακόμα και αυτή η ποιότητα δεν είναι αρκετή! Θέλεις να σου βάλω ένα απλό διπλό πολύγωνο stahlwille με 40 ευρώ το ένα? Να είσαι σίγουρος ότι διαφορές απ' το απλό stahl των 15 ευρώ, δε θα βρεις αλλά ούτε και απ' το φθηνότερο toptul. Ε κάπου απευθύνεται όμως αυτό το εργαλείο, διαφορετικά δε θα το έβγαζε. Όπως δε θα έβγαζε και αυτά που βγάζει στην τιμή που τα βγάζει.
    Όχι δεν απευθύνεται σε δεκο, πουλώντας υπερκοστολογημένα εργαλεία λόγο φίρμας. Διαφωνώ!
    Ξεκινάω από τα τονισμένα που είναι η ουσία.
    Εφόσον λοιπόν ο εξοπλισμός που οφείλω να συντηρήσω και το manual που τον συνοδεύει περιγράφει πχ το συγκεκριμένο πολύγωνο,
    εάν το παραγγείλω για αντικατάσταση του χαμένου δεν είμαι σωστός στη δουλειά μου και απόλυτα καλυμμένος απέναντι στα αφεντικά μου?
    Είμαι.
    Θα μου ζητήσει κανείς εξηγήσεις για το κόστος την ποιότητα ή τις προδιαγραφές του?
    Φυσικά και όχι σε μια σοβαρή εταιρεία αντίθετα μάλιστα θα πρέπει να εξηγήσω γιατί ΔΕΝ παραγγέλνω τα εργαλεία που προβλέπονται από τον κατασκευαστή.
    Να το πάω παραπέρα?Ούτε καν χρειάζεται να το πάρω από το εμπόριο.
    Την επόμενη φορά που παραγγέλνω ανταλλακτικά βάζω και το πολύγωνο στη λίστα και μου το στέλνει ο κατασκευαστής του εξοπλισμού μου.
    Και δεν μιλάω για περίεργους εξολκείς ή δεν ξέρω τι ειδικό.Για απλά κλειδιά και καρυδάκια μιλάω.

Τόλη για μένα ο συλλογισμός σου είναι τελείως λάθος και διαφωνώ. Είναι διαφορετική η οπτική μου. Μια εταιρία θα μεταφέρει τη παραγωγή στην Ασία για το κέρδος. Ακόμη περισσότερο όταν έχει ήδη έτοιμα εργοστάσια στην Ευρώπη και τα κλείνει, τα συρρικνώνει απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους, όπως έκανε η Stanley όταν εξαγόρασε τη facom και 5-6 ακόμη εταιρίες. Τι θα πει οικογενειακή επιχείρηση; Εγώ δε ξέρω καμία πολυεθνική που είναι οικογενειακή.
    Ακόμη και οικογενειακή να είναι μια φίρμα όμως, όταν ζητάει να της φτιάξει κάτι ο Ασιάτης, το ζητάει γιατί θα του το φτιάξει πιο ΦΘΗΝΑ! Και ο ίδιος θα έπρεπε να μετακυλίσει αυτή τη διαφορά στη τιμή του προϊόντος. Δε το κάνει, άρα τα βάζει στη τσέπη. Έτσι λειτουργούν πια οι εταιρίες. Το ποιοτικό ασιατικό εργαλείο είναι φθηνότερο από το Ευρωπαϊκό και το βραζιλιάνικο από το αμερικανικό. Δε διαφωνώ ότι είναι ποιοτικό! Διαφωνώ στο πόσο τους κοστίζει πια. Ελπίζω να έγινα κατανοητός γιατί με κουράζουν τα σεντόνια...

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2017, 14:36
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Alpinestars Tech Tool Pack - Τσαντάκι μέσης με θέση για εργαλεία
    από 675 στο forum Αγγελίες εξοπλισμού αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2016, 16:46
  3. Tool box (εργαλειοθήκη) for Tenere '08
    από xtkoulas στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2010, 19:45
  4. ONE for the money,TWO for the show,THREE for the girl
    από ntamigio στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2003, 08:48
  5. Pink Panther (for TManiac)