Δηλαδή βλέπεις τη στροφή και δεν αφήνεις γκάζι αλλά το κρατάς ώστε να χρειαστεί να πατήσεις φρένο!Οδηγώ με τον κανόνα ότι όταν πατάς φρένο κάτι δεν έχεις κάνει σωστά
(Για τους δικούς μου δρόμους - επαρχία - εθνική)
Δε μιλάμε να τρέχεις για κάπου αλλά στη βόλτα!
Εσύ κατάλαβες ότι αν πεταχτεί κάποιος και χρειαστεί να φρενάρω το κάνω μόνο με τον κινητήρα?
Και φταίω εγώ?
Στο καλό
@Blitzer ο sniper γράφει ότι φρενάρεις λάθος
Άκου εκεί κατέβασμα πριν τη στροφή στις πόσες και δε βλέπω καλά?
>6.000 στροφές!!!!!!
Εγώ φρενάρω μέχρι το apex (ανάλογα και τη στροφή βέβαια) οπότε με το πο υθα αφήσω τα πολλά φρένα κάνω ότι άλλες κινήσεις θέλω. Μέχιρι τότε ελπίζω ότι δεν θα ξεκολήσουν τα γόνατα από το ντεπόζιτο.
Δεν ξέρω τι καβαλάς, δεν ξέρω τι ξέρεις (καταλαβαίνω ότι ξέρεις μάλλον τα βασικά) αλλά τα παραπάνω δεν τα συνιστώ σε κάποιον που δεν εχει φάει χλμ σε ασφαλή περιβάλλοντα.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Μα δε "φρενάρω" σε αυτό που βλέπεις. Κατεβάζω σχέση, ίσως με πολύ χαλαρά φρένα, για να πέσει λίγο η ταχύτητά μου και να έρθουν οι στροφές του κινητήρα εκεί που τις θέλω για την επικείμενη στροφή. Δεν είναι ακριβώς φρενάρισμα, όπως το εννοείς (όπως γίνεται στην πίστα ή στη γρήγορη οδήγηση). Αυτό σου εξηγώ. Μάλλον ο sniper αναφέρεται σε πιο αγωνιστική οδήγηση, όπου προφανώς υπάρχει άλλη προσέγγιση (η οποία δε σε ενδιαφέρει προς το παρόν).
Life begins at 45°.
Το στυλάκι είναι άμυνας για τις μπούρδες που διαβάζω και τις προσβολές που πετάνε κάποιοι.
Έτσι οδήγησα το tracer όπως και εσύ.
Όμως δε το λές χαλαρή βόλτα όταν ανοίγεις τέρμα το γκάζι και δουλεύεις κοντά στον κόφτη αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Με παρόμοιο τρόπο δουλεύω τον κινητήρα στα φρεναρίσματα. Λίγο λιγότερο επιθετικά βέβαια στο χαλαρό μου και παρόμοια στο γρήγορο μου.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το νόημα της όλης συζήτησης. Όσο μειώνονται τα χιλιόμετρα -επειδή φρενάρω- κατεβάζω ανάλογα ταχύτητα, έτσι ώστε να βάλω νεκρά όταν σταματήσω τελείως.
Ούτε συμπλέκτη και κιβώτιο ζορίζω ούτε τακάκια καταναλώνω. Πίσω δεν έχω αλλάξει ποτέ. Μπροστά, για χρήση δρόμου, μία φορά νομίζω.
Think faster than you ride
Όταν είμαι στην Κηφισίας, που δεν είναι πίστα, και ειμαι με 80χαω (δεν επιτρέπει ο ΚΟΚ παραπάνω) και δω φανάρι στα 100μ, απλα αφήνω το γκάζι και φρενάρω όταν πρέπει. Αν με πιασει το φανάρι, τοτε κατεβάζω από ότι σχέση είχα σε νεκρά όταν σταματήσω.
Σιγά μην κατεβάζω ταχύτητες και χαλάω τους δίσκους.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Ας μην παίζουμε την κολοκύθια, μην πιάνεστε από τα χ νούμερα. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια μηχανάκια, δεν ακινητοποιουνται όλα στην ίδια απόσταση. Την λογική κρατήστε. Βλέπεις φανάρι στα 200 μέτρα, θα αφήσεις γκάζι και στις 3κ στροφές ανά ταχύτητα θα αρχίσεις τα κατεβάσματα ή θα περιμένεις μέχρι τα 55μ για να φρενάρεις χωρίς engine brake; το 2ο το θεωρώ ανούσιο προσωπικά και η όλη κουβέντα για μένα ξεκίνησε με τα σχόλια "τετραπιστονες δαγκάνες αου αου" "φοβούνται να πατήσουν φρένο"... Εγώ προσωπικά, επαναλαμβάνω, γιατί πολύ μίλησα εκ μέρους του karateo, μεγάλο παιδί είναι, χρησιμοποιώ πολύ φρένο κινητήρα γιατί το θεωρώ πολύ ομαλό και μου δημιουργεί μια αίσθηση ασφαλείας, αυτό δεν πάει να πει ότι δεν φρενάρω αρκετά και πριν τις στροφές και μέσα στις στροφές όποτε χρειάζεται... Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εξισωθηκε το engine brake με παλαιωμένη τακτική που έκαναν οι παππούδες μας στα ascona...