Ναι σιγα τα αυγα που μου βαζουν και βιντεο κιολας τρομαρα τους, το γαλλικακι δεν μπορει να ξεσφιξει ουτε καργαρισμενη μιση ιντσα με το ζορι.
Με εκνευρισε απιστευτα και εμπουλευθει επιστροφη στο καταστημα με συνοπτικες διαδικασιες για ανταλλαγη με αλλο προιον.
Επισης κατεληξα στο γεγονος πως δεν ξαναπειραματιζομαι με πρωτοποριακες αηδιες, αμα θελεις γαλλικο, πας και παιρνεις γαλλικο, αλλιως γερμανικα-γερμανοπολυγωνα και αγιος ο θεος.
Καθε εργαλειο στον τομεα του και ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι, ας κατσουν αυτοι να δουλευουν με αυτα τα υβριδικα που κατασκευαζουν, και να σπανε τα δικα τους νευρα.
Αντε γιατι ειμαι και σε προχωρημενη ηλικια και δεν κανει να μου ανεβαινει και πολυ η πιεση.
Η συνεχεια εδω: https://www.moto.gr/forums/showthrea...=1#post2918539
Βρε τρελέ γιατί το πήρες αυτό? Δεν κάνει για γενική χρήση. Τοσο λεπτό που είναι, οποιαδήποτε κανονική βίδα την χαλάει με τη μισή δύναμη, αφού δεν έχει επιφάνεια να πατήσει.
Sent from me using a computer.
Ξερω`γω ρε αποστολε γιατι το πηρα.
Βασικα εκεινη την ωρα που το ειδα περα απο την περιεργεια του διαφορετικου σκεφτηκα επισης ωραιο ειναι τουτο εχει και λεπτα ακρα για να χωραει σε δυσκολα σημεια, εχει και μεγαλο ανοιγμα, για φερ`το εδω να δουμε τι κανει.
Ασχετα που εν`τελει δεν κανει.
Δυστυχως η επιλογη του να κουβαλας τα παντα μαζι σου σε μια εργαλειοθηκη οπου πηγαινεις, ειναι πολυτελεια οταν εισαι απο εδω και απο εκει συνεχεια.
Ασε που στο τελος θα μας πεσουν τα νεφρα απο το βαρος.
Θέλω να πάρω ένα καλό γαλλικό κλειδί 10" γιατί το υπάρχον κινεζικό τελεψε.
Κοίταξαλοιπόν facom, Beta & gedore.
Της πρώτης μου κάνουν και κλικ στο μάτι.
Έχει όμως φωσφατωμενα και χρωμιοβαναδιομενα.
Ποια είναι η διαφορά τους;
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
10 ιντσες θες ρε ή 10 χιλιοστα..??
Η Facom εδω και πολυ καιρό ολα τα εργαλεια της, εκτός της ακριβοτερης σειρας, τα εχει κανει για τον φουτσο..
(η απαντηση του αντιπροσωπου, οταν εστειλα χαλασμενα κατσαβιδια, κοφτακια και μυτοτσιμπιδα για αντικατασταση ηταν : καλυτερα να χαλασει το εργαλειο παρα το αντικειμενο.. - σαν να σου λεει : καλυτερα να χαλασει το πουλι σου παρα η κωλοτρυπιδα μου..)
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Bahco να πάρεις η irega. Έχει και κάτι top Ιαπωνίας σε ένα σάιτ στο υκ, θα το βρω μετά και θα το βάλω.
δέκα ίντσες ωρέ, νόμιζα ήταν ξεκάθαρο απο το 10"
άρα όχι φακομ λες;
για το αρχικό ερώτημα περί φωσφατωμένων vs χρωμιοβαναδιομένων, έχουμε άποψη;
Εχουμε...
Αν θες να το χρησιμοποιεις πολυ συχνα (πολλακις της ημερας), παρε φωσφατωμενο..
Αλλιως χρωμιοβαναδιομενο..
Το γιατι θα στο εξηγησει ο Σουπιας, αν δεν βαριεται..
(εν ταχει, εχει να κανει με την αφαιρεση του αντισκωριακού στρωματος χρωμίου λογω συχνης χρησης..)
Τελευταία τροποποίηση από OldMan; 09/09/2020 στις 13:39.
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Διαφωτίστε με λίγο γιατί μπερδεύτηκα. Απ' όσο ξέρω, Χρώμιο-Βανάδιωμένο χάλυβα (CrV) αποκαλούμε το κράμα που χρησιμοποιείται για την *κατασκευή* του εργαλείου. Φωσφάτωση είναι η κατεργασία της επιφάνειας του μετάλλου (που μπορεί κάλλιστα να είναι κράμα CrV). Οπότε όπως τα καταλαβαίνω, το πιο πάνω ερώτημα συγκρίνει ανόμοια πράγματα, σε αντίθεση π.χ. με τη σύγκριση φωσφάτωσης και χρωμίωσης. Κάνω κάπου λάθος;
Γαυρούλη, ότι είπε ο oldman και ο πειρατής.
Θέλεις να ξοδέψεις κατι παραπάνω και να πάρεις το καλύτερο? Τα top, νομίζω δεν έχουν αντίπαλο.
Θέλεις το καλύτερο λοκαλυ? bahco και irega είναι οι δυο καλύτερες επιλογές σου.
Το επιχρωμιωμένο έχει μεγαλύτερη αντοχή τη σκουριά αλλά το φωσφατωμένο όσο παλιώνει θα γίνεται ομορφότερο. Εκτός και αν σου αρέσουν τα γυαλιστερά (για όσο μπορεί να μείνουν γυαλιστερά)
Ότι και να πάρεις πρόσεξε την κεφαλή. Δε θέλεις industrial κεφαλή.
Δλδ δε θέλεις το 77 και το 77f.
http://www.irega.es/en/products/adju...-wrenches.aspx
Η σειρά 92 (και η αντίστοιχη της bahco) είναι μια χαρά. Και τα στανταρ μοντέλα και αυτά με το Super Wide Opening.
Sent from me using a computer.
Σας μερσω όλους για τις απαντήσεις και την επεξηγα με την επιχρωμίωση, έτσι ακριβώς ήταν.
Το γαλλικό δε το δουλεύω πολύ,συνήθως κάθεται πολλές μέρες στη θήκη του στην εργαλειοτσαντα χωρίς να χρειαστεί να βγεί.
Αν και όταν βγει όμως, η φάση σίγουρα θα έχει βρώμα,γρασα, λάδια και παξιμάδια από 19 έως 30.
Επίσης δεν με νοιάζει να πάρω ένα εργαλείο που θα το κληροδοτησω στα παιδιά μου. Μια δεκαετία να μου βγάλει παλι ευχαριστημένος θα είμαι.
Οπότε η απορία για το μαύρο ή το γυαλιστερό παραμένει.
Στα σάιτ της ιρεγκα, το 92w είναι νομίζω αυτό που ψάχνω.
Άνοιγμα μέχρι 30χιλ με σώμα 8" (ιντσες)
Που τα βρίσκουμε εδώ αυτά;
Το λινκ για το τοπ https://www.onlyqualitytools.com/cat..._Spanners.html