Σελίδα 51 από 76 ΠρώτοΠρώτο ... 41464748495051525354555661 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 751 έως 765 από 1132

Θέμα: Πάμε σιγά σιγά για την αλλαγή.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Τελικά αλλάξανε τα δεδομένα; Πάει το ταξιδιάρικο μουλτι;

Απ'ότι κατάλαβα υπάρχει το ενδεχόμενο αγοράς για προσωπική χρήση - άσκηση; Σε αυτή την περίπτωση εγω προσωπικά (που πάνω κάτω την ίδια εμπειρία έχουμε) δεν θα ξέφευγα από τα 100 άλογα. 78 έχω και είναι φορές που με ξεπερνάνε. Τις τελευταίες μέρες σε ελληνική άσφαλτο αρκετά συχνά.

Άν έψαχνα κάτι σπορ θα πήγαινα ειτε σε street tripple 765 είτε σε tuono 660. Αν έμενα Γερμανία με ένα από αυτά θα άλλαζα το μπαντιτ.
    Μάλλον το Tuono είναι πιο κοντά σε αυτο που θα χρειαζόμουν.
    Και με το cb650R μπορείς να κάνεις καλό παιχνίδι.

Δεν χρειάζεσαι τα άπειρα άλογα για να στριψεις/ευχαριστηθείς. Ίσα ισα από ένα σημείο και μετά μάλλον λειτουργούν σε βάρος της ευχαρίστησης.

Κανίβαλους τύπου XSR900 θα τους απέφευγα. Θα προτιμούσα κάτι πιο φιλικό που θα με βοηθήσει να προσεγγίσω πιο εύκολα τα όρια μου. Το τουόνο δείχνει ιδανικό.

Το να δωσεις μια περιουσία για ένα κτήνος που δεν πολυκατέχεις πιο πολύ τη ματαιοδοξία ικανοποιεί παρά την όρεξη για πραγματική οδήγηση.

Minimalist Το avatar του/της STF
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CorpseAlive Προβολή μηνύματος
    Δεν είμαι αντιδραστικός. Το ακούω αυτό που μου λες .
    Χαζή ερώτηση ξέρω, αλλά και το XSR900 είναι μοντέλο εμπορικό τύπου Tracer που σημαίνει ότι δεν παίζει Test Drive?
    Έστω να κάτσω πάνω του να το δω γιατί μπορεί να μην μου κάθεται καλά λόγω σωματότυπου.
    To XSR 900 παίζει να είναι το μοντέλο με τη μεγαλύτερη αναμονή από όλη τη γκάμα της Yamaha, οπότε με σιγουριά σου λέω ότι δε θα υπάρχει test ride. Για να κάτσεις πάνω του θα ρωτήσω τον φίλο μου αν μπορεί να βρεθούμε και οι 3 μαζί κάποιο βράδυ καθημερινής να το δεις και να κάτσεις στατικά πάνω του. Είναι γιατρός οπότε μόνο βράδυ καθημερινής... συνήθως Πέμπτη είναι καλή μέρα.

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    ρε το ψαχνω και δεν το βρισκω,ή εχω παθει αλτσχαιμερ,ή πριν το 1300,ηταν 1100.
    Στην νεότερη ιστορία, μετά τα μοντέλα 80, με τα 750/900/1100 boldor της

Η χοντα έφτιαξε την άλλοτε ρέπλικα cb1000sf κάπου στο ‘92 αν θυμάμαι καλα
    Κάπου στο 1998 ήρθε το cb1200 με διπλές εξατμίσεις και καρμπς. Με το 1300 να διαδέχεται αμέσως μετά

Minimalist Το avatar του/της STF
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Όταν οδήγησα το MT-09 SP με τον πρώτο CP3, είδα ότι λόγω ομαλής-γραμμικής λειτουργίας σε χαμηλές και μεσαίες στροφές, μπορεί να πάει ήπια και να ευχαριστηθείς αστική μετακίνηση. Τώρα ναι, αν ο άλλος ανοίγει τέρμα γκάζι και δουλεύει με τη μία πάνω από 6.000 rpm, θα αιφνιδιαστεί μοιραία, αν δεν έχει μυηθεί σε ισχυρές μοτοσυκλέτες.

Πιστεύω όμως ότι με σύνεση, μπορείς να το εξερευνήσεις σταδιακά, χωρίς να ψάχνεις τα όριά του από τους πρώτους μήνες κατοχής. Άλλωστε αν το δουλεύεις με την ήπια χαρτογράφηση στο γκάζι, θυμίζει MT-07.
    Ισχύει αλλά το γκάζι είναι γλυκό. Είναι αδύνατο περιστασιακά να μη το χρησιμοποιήσεις και το γκάζι υπό συνθήκες δεν συγχωρεί σε συνδυασμό μάλιστα με το "όσα φέρνει το δευτερόλεπτο δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος"....
    Έπειτα αν είναι να ΜΗΝ το χρησιμοποιείς σαν 3Κ/900cc αλλά σαν 2Κ/700cc... ποιος ο λόγος να το πάρεις; Θα ξαναγυρίσουμε στη γλύκα του γκαζιού.

Έχει δεν έχει περάσει κανά δίμηνο που "κυνηγήθηκα" με ένα R1 και ένα MT-09 στο δρόμο από Ελευσίνα προς Βίλια, ακριβώς επειδή η μηχανή μπορούσε και "τσίμπησα" στη πρόκληση. Όμως τα παιδιά το "είχαν" σαφώς περισσότερο από εμένα και σε κάποια στροφή αυτό που με έσωσε ήταν η πείρα των 35 ετών οδήγησης. Δεν είμαι πιστάκιας ούτε ορκισμένος κάγκουρας, είχα την ικανότητα να το "σώσω", δεν είχα την ικανότητα και τη φυσική κατάσταση να τους ακολουθώ με αυτούς τους ρυθμούς περισσότερο από 5 λεπτά... οπότε το συμπέρασμα είναι πως η εμπειρία είναι σημαντικό πράγμα και υπό συνθήκες σώζει. Εμπειρία αποκτάς με το χρόνο και αφού έχεις αλλάξει κάποιες μηχανές.
    Τελευταία τροποποίηση από STF; 26/11/2022 στις 15:14.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της lospsi
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    Στην νεότερη ιστορία, μετά τα μοντέλα 80, με τα 750/900/1100 boldor της

Η χοντα έφτιαξε την άλλοτε ρέπλικα cb1000sf κάπου στο ‘92 αν θυμάμαι καλα
    Κάπου στο 1998 ήρθε το cb1200 με διπλές εξατμίσεις και καρμπς. Με το 1300 να διαδέχεται αμέσως μετά
    Νομίζω πως είσαι λάθος και έχει δίκιο ο panavour.
    Το cb έβγαινε 1000 (cb1000sf) και μετά κατευθείαν έγινε 1300.

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Εγώ την έκανα με το gsx 1200.. δεν φταίω.. το έσκισαν εκείνη την εποχή με τα ασπρα μπλε.. εμένα το zrx μου άρεσε

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    έχετε δίκιο το παίρνω πίσω παναβουρη

ορθώς είπε ο lospi απο το 1000sf πήγε στα 1300 με την χρονολογική σειρά που ανέφερα(πανω-κάτω) παραπάνω
    you rise you fall you're down then you rise again

Παλαιό μέλος Το avatar του/της KotsosDR
    Corpse Alive δε στο προτείνω, απλά στο δείχνω ...

https://youtu.be/aDi0lY8nos0

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από KotsosDR Προβολή μηνύματος
    Corpse Alive δε στο προτείνω, απλά στο δείχνω ...

https://youtu.be/aDi0lY8nos0
    Πω πω ήχο το άτιμο...

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Ένα μικρό Update.

Γύμνα που είναι κοντά στα κυβικά και όγκο στο MT-07 θα μου είναι 2 νούμερα μικρότερα. Επομένως , δεν τα κοιτάω.
    Το είδα στην βόλτα μας με τον Νεοσσο και τα παιδιά και πραγματι θα ήμουν λίγο αστείος πάνω της.
    Αν και πολύ ωραίο μηχανάκι.

Το NC ήταν όντως πολύ ωραιότερο από κοντά , αλλά το πιο παλιό μοντέλο (αυτό που έχει ο Νίκος) το καινούριο κάπως έμπασε στο πλύσιμο και μίκρυνε και αυτό.

Ντουκατάρα του Volpad ήταν άρρωστο μηχανάκι. Πολύς όγκος για διηθήσεις μέσα στην πόλη αλλά ο ήχος ρε φίλε σε πλήρωνε.
    The Dirty Harry

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Θεωρώ ότι για να καλύψεις την επιθυμία σου για πλεόνασμα ισχύος πρέπει να κοιτάς μοτοσυκλέτες με περισσότερους από 80 ίππους. Τώρα αν θα κινδυνεύεις με τα 110+ άλογα της Multistrada και του Tracer 900, το ξέρει το μυαλό σου και η συνετή διαχείριση της περιέργειάς σου.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Δικηγόρε κανόνισε να τους κοβιντιασες στην βόλτα

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    Δικηγόρε κανόνισε να τους κοβιντιασες στην βόλτα
    Ελπίζω πως όχι, αν και οι επίτιμοι να κολλήσουν είναι η μισή μου οικογένεια γιατί βγήκα θετικός μετά από οικογενειακό τραπέζι.
    The Dirty Harry

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Θεωρώ ότι για να καλύψεις την επιθυμία σου για πλεόνασμα ισχύος πρέπει να κοιτάς μοτοσυκλέτες με περισσότερους από 80 ίππους. Τώρα αν θα κινδυνεύεις με τα 110+ άλογα της Multistrada και του Tracer 900, το ξέρει το μυαλό σου και η συνετή διαχείριση της περιέργειάς σου.
    Πολύ θα ήθελα να είμαι τόσο συνειδητοποιημένος τόσα χρόνια ενασχόλησης ώστε να μπορώ να απαντήσω σε αυτό.
    Αυτό που ξέρω είναι ότι 90hp με 10Kg ροπή είμαι ερωτευμένος, 130hp με 8Kg την ξεχνάω και παίρνω ταξί..

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    Πολύ θα ήθελα να είμαι τόσο συνειδητοποιημένος τόσα χρόνια ενασχόλησης ώστε να μπορώ να απαντήσω σε αυτό.
    Αυτό που ξέρω είναι ότι 90hp με 10Kg ροπή είμαι ερωτευμένος, 130hp με 8Kg την ξεχνάω και παίρνω ταξί..
    Έχεις δίκιο. Απάντησα κάνοντας πολύ χονδρική αναγωγή στην αναμενόμενη ροπή που θα έχει ένας κινητήρας, για δεδομένη ιπποδύναμη. Αλλά τα μεγέθη δεν είναι ανάλογα, ούτε το πώς βγαίνει η ροπή είναι κάτι που καταλαβαίνει κάποιος από τη μέγιστη ισχύ. Άλλωστε υπάρχουν κι άλλες παράμετροι, όπως το βάρος της μοτοσυκλέτας και οι σχέσεις μετάδοσης.

Έχοντας όμως μιλήσει λίγο περισσότερο με τον CorpseAlive και βλέποντας πώς οδηγεί, νομίζω ότι θέλει κάτι σχετικά δυνατό ή έστω ροπάτο, που συνήθως δεν απαντάται σε κινητήρες κάτω από 80 ίππους. Διαφορετικά νομίζω ότι θα το βαρεθεί γρήγορα κι ας είναι πιο ισχυρό από το Transalp. Π.χ. το NC 750Χ μπορεί να είναι ιδανικό για την καθημερινή χρήση που κάνει, αλλά δεν θα του δώσει το γκάζι που θέλει, παρόλο που θα του δώσει επιπλέον ροπή χαμηλά και ομαλή λειτουργία, στοιχεία χρήσιμα για ενδοαστική μετακίνηση.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 14/02/2019, 23:44
  2. Για να ετοιμαζομαστε για Ιουλιο σιγα-σιγα!
    από Vstrommer71 στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 20/12/2010, 17:05
  3. Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 25/03/2007, 17:24
  4. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 29/10/2006, 22:14
  5. Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 31/12/2005, 17:55

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε