Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
Να μη μετακομίσει δηλαδή στα βόρεια προάστια, επειδή δεν κατοικούσαν εκεί οι αρχαίοι;
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Μέσα στην Αττική έχει 8 πρατήρια και στην Θεσσαλονίκη 4.
https://fisikon.gr/diktyo-pratirion/
Στην Πελοπόννησο δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα καθώς έχει πρατήρια μόνο ο Ψαθόπυργος και η Πάτρα.
Προσωπικά με βολεύει ο Ψαθόπυργος για ανεφοδιασμό και έτσι μπορώ να πάω άνετα ένα διήμερο στο χωριό μου που είναι στην χερσόνησο της Κυλλήνης χωρίς να χρειαστώ καθόλου βενζίνη.
Αν τώρα έπρεπε να ταξιδεύω πχ προς Μάνη θα είχα θέμα καθώς το ρεζερβουάρ της βενζίνης είναι 10 λίτρα και στα 5 ανάβει λαμπάκι να σε αγχώσει.
Υ.Γ.: Από την προηγούμενη εβδομάδα το CNG έκανε μια αύξηση στην τιμή του περίπου 30% (Από 1,05€ πήγε στα 1,33€) πράγμα που ανεβάζει το καθημερινό κόστος σε σχέση με αυτό που έγραψα αντίστοιχα. Έχω το αυτοκίνητο 5 χρόνια και η τιμή τα 3 πρώτα ήταν εγγυημένη και σταθερή από την ΔΕΠΑ στο 0,834€/kg, πράγμα που σήμαινε πως έκανα ταξίδι με 2,5€/100km και έκαιγα εντός πόλης 3-3,1€/100km.
No one told you when to run,
you missed the starting gun
Εντός πόλης (και μιλάμε για πολύ αστικό τοπίο) πάμε περίπου στα 250-270km αναλόγως της θερμοκρασίας. Συνήθως φουλάρεις με 10 κιλά, όταν έχει πιο δροσερό καιρό μπορεί να πάρει 11, όταν έχει κάτω από 0 έχω βάλει και 12 κιλά. Σε καύσωνα γεμίζεις στην καλύτερη 9 κιλά.
Στα δικά μου χέρια πόδια εδώ και 90000χλμ εντός πόλης έχω μια μέση κατανάλωση στα 3,7kg/100km και η γυναίκα μου 4-4,1kg/100km
Σε ταξίδι έχεις σχετικά εύκολα 300km (το αυτοκίνητο δεν κάνει για ταξίδια, αλλά δεδομένης της τρομακτικής οικονομίας το χρησιμοποιώ) καθώς η κατανάλωση πέφτει στα 3kg/100km με ταχύτητες γύρω από τα 120km/h (Είναι πολλά για την κλιμάκωσή του - αν ταξιδέψεις με 100 καίει πολύ λιγότερο).
Αν ταξιδέψεις με ταχύτητες γύρω στα 140-150 ανεβαίνεις σε κατανάλωση στα 3,7-3,8 οπότε βλέπεις την αυτονομία που έχεις και εντός πόλης.
Ελπίζω να βοήθησα κάπως.
No one told you when to run,
you missed the starting gun