Σελίδα 3 από 10 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 142

Θέμα: scooter μέχρι 3.500€

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    θα την πάλευες να το κάνεις αυτό κάθε μέρα με 125;
    Ναι. Και σήμερα με το μηχανάκι πήγα γραφείο. 25+25 χλμ μέσω ΑΟ. Μπορούσα να πάω με αμάξι. Στη διαδρομή που κάνω, την ώρα που την κάνω, δεν έχει κίνηση, οπότε δε χρειάζεται το μηχανάκι.

Για κάνα χρόνο πήγαινα γραφείο με SYM 125, μέσω Κηφισού. Κορυδαλλός-Ηράκλειο και πίσω. Κάθε μέρα. ΕΙΔΙΚΑ στον Κηφισό οι πιθανότητες να χρειαστείς υψηλότερες ταχύτητες σε ώρες αιχμής είναι ακριβώς 0.

Ακόμα και να βάλουμε στην άκρη την οικονομία καυσίμου, συντήρησης, φθοράς, που είναι σημαντικότατα ποσά, γιατί να ρισκάρω πτώση ή ατύχημα με μοτοσικλέτα αρκετών χιλιάδων ευρώ για να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά; Το έχω κάνει κι αυτό (με 1000άρι SS, με γυμνό, με SM), διασκεδαστικό είναι, αλλά δεν υπάρχει λόγος στην πραγματικότητα. Casual παντελονάκι και παπουτσάκι, κρανάκι και γάντια μπαίνουν στην μπαγκαζιέρα, μπουφάν κάτω από τη σέλα, και πας ατσαλάκωτος.
    Life begins at 45°.

Μέλος Το avatar του/της Sorath
    Είχα SH 150 για 17(!) χρόνια, και τώρα διανύω τον 4ο χρόνο με ένα SH 300.

Καταρχήν, να διορθώσω και να πω οτι το 300άρι έχει κανονικά χώρο για FF κράνος.

Επίσης αυτά που λέγονται για 34 κιλά παραπάνω, για κέντρο βάρους κτλ... είναι αστεία κατ'εμε. Το μηχανάκι είναι ποδήλατο στην κυριολεξία. Προσωπικά, δεν είδα καμία διαφορά απο το 150άρι και ούτε αναζήτησα ποτέ μου το πιο "ελαφρύ" μικρό. Η διαφορά στην κατανάλωση μεταξύ τους είναι μικρή στην ήδη μικρή γενικά κατανάλωση που έχουν.
    Απο εκεί και πέρα, το παραπάνω γκάζι δεν τον χάλασε ποτέ κανέναν. Απο την στιγμή που θα βγεις σε ποτάμι ή σε μεγάλους λεωφόρους (Κηφισίας, Μεσογείων, Συγγρού κτλ), καλό είναι να το έχεις. Όπως και εννοείται, οτι κινείσαι και πιο άνετα δικάβαλος.

Επειδή κι εγώ ήμουν σε δίλλημα, όταν έκανα την αλλαγή για το ποιο να έπαιρνα μεταξύ 150 και 300, τελικά σήμερα χαίρομαι που διάλεξα το "μεγάλο".

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Ναι. Και σήμερα με το μηχανάκι πήγα γραφείο. 25+25 χλμ μέσω ΑΟ. Μπορούσα να πάω με αμάξι. Στη διαδρομή που κάνω, την ώρα που την κάνω, δεν έχει κίνηση, οπότε δε χρειάζεται το μηχανάκι.

Για κάνα χρόνο πήγαινα γραφείο με SYM 125, μέσω Κηφισού. Κορυδαλλός-Ηράκλειο και πίσω. Κάθε μέρα. ΕΙΔΙΚΑ στον Κηφισό οι πιθανότητες να χρειαστείς υψηλότερες ταχύτητες σε ώρες αιχμής είναι ακριβώς 0.

Ακόμα και να βάλουμε στην άκρη την οικονομία καυσίμου, συντήρησης, φθοράς, που είναι σημαντικότατα ποσά, γιατί να ρισκάρω πτώση ή ατύχημα με μοτοσικλέτα αρκετών χιλιάδων ευρώ για να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά; Το έχω κάνει κι αυτό (με 1000άρι SS, με γυμνό, με SM), διασκεδαστικό είναι, αλλά δεν υπάρχει λόγος στην πραγματικότητα. Casual παντελονάκι και παπουτσάκι, κρανάκι και γάντια μπαίνουν στην μπαγκαζιέρα, μπουφάν κάτω από τη σέλα, και πας ατσαλάκωτος.
    Άσε μας ρε Πλίτσι να ουμ, που θα την πάλευες να πηγαίνεις κάθε μέρα μέσω Αττικής οδού στο γραφείο με 125...
    Μια εβδομάδα μαξ, μετά θα έπαιρνες 300 ή αυτοκίνητο.

Administrator
    2 φορές μπήκα ΑΟ με το 135 το Καβασακι το παπι και μέχρι να φτάσω στην έξοδο της Μεσογείων είχα βλαστημήσει 853 φορές, και πήγαινα με 130 όχι με 100.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sorath Προβολή μηνύματος
    Είχα SH 150 για 17(!) χρόνια, και τώρα διανύω τον 4ο χρόνο με ένα SH 300.

Καταρχήν, να διορθώσω και να πω οτι το 300άρι έχει κανονικά χώρο για FF κράνος.

Επίσης αυτά που λέγονται για 34 κιλά παραπάνω, για κέντρο βάρους κτλ... είναι αστεία κατ'εμε. Το μηχανάκι είναι ποδήλατο στην κυριολεξία. Προσωπικά, δεν είδα καμία διαφορά απο το 150άρι και ούτε αναζήτησα ποτέ μου το πιο "ελαφρύ" μικρό. Η διαφορά στην κατανάλωση μεταξύ τους είναι μικρή στην ήδη μικρή γενικά κατανάλωση που έχουν.
    Απο εκεί και πέρα, το παραπάνω γκάζι δεν τον χάλασε ποτέ κανέναν. Απο την στιγμή που θα βγεις σε ποτάμι ή σε μεγάλους λεωφόρους (Κηφισίας, Μεσογείων, Συγγρού κτλ), καλό είναι να το έχεις. Όπως και εννοείται, οτι κινείσαι και πιο άνετα δικάβαλος.

Επειδή κι εγώ ήμουν σε δίλλημα, όταν έκανα την αλλαγή για το ποιο να έπαιρνα μεταξύ 150 και 300, τελικά σήμερα χαίρομαι που διάλεξα το "μεγάλο".
    To SH300 για μένα είναι η μοναδική εξαίρεση γιατί διατηρεί τις διαστάσεις ενός compact scooter. Εννοείται ότι όλα τα έξοδα είναι αυξημένα, αλλά τουλάχιστον δεν είναι βάρκα όπως οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στα 250+ cc.

Άσε μας ρε Πλίτσι να ουμ, που θα την πάλευες να πηγαίνεις κάθε μέρα μέσω Αττικής οδού στο γραφείο με 125...
    Μια εβδομάδα μαξ, μετά θα έπαιρνες 300 ή αυτοκίνητο.

Δε λέει κανείς ότι δε θέλει το περισσότερο γκάζι. Αυτό που λέμε είναι ότι δε χρειάζεται. Κάποιοι επιλέξαμε το σκούτερ για οικονομία και ευκολία κίνησης στην πόλη. Κανένα από αυτά δεν απαιτεί γκάζι.

Αλλά εγώ έχω κάνει και μονοήμερες 500+ χλμ με μονοκύλινδρο 400άρι οπότε ίσως δεν είμαι το καλύτερο παράδειγμα.
    Life begins at 45°.

*EDIT*
    Life begins at 45°.

Administrator
    To SH300 για μένα είναι η μοναδική εξαίρεση γιατί διατηρεί τις διαστάσεις ενός compact scooter. Εννοείται ότι όλα τα έξοδα είναι αυξημένα, αλλά τουλάχιστον δεν είναι βάρκα όπως οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στα 250+ cc.

Δε λέει κανείς ότι δε θέλει το περισσότερο γκάζι. Αυτό που λέμε είναι ότι δε χρειάζεται. Κάποιοι επιλέξαμε το σκούτερ για οικονομία και ευκολία κίνησης στην πόλη. Τίποτα από αυτά δεν απαιτεί γκάζι.

χιλιομετροφάγος! Το avatar του/της pektis

Δε λέει κανείς ότι δε θέλει το περισσότερο γκάζι. Αυτό που λέμε είναι ότι δε χρειάζεται. Κάποιοι επιλέξαμε το σκούτερ για οικονομία και ευκολία κίνησης στην πόλη. Κανένα από αυτά δεν απαιτεί γκάζι.

Αλλά εγώ έχω κάνει και μονοήμερες 500+ χλμ με μονοκύλινδρο 400άρι οπότε ίσως δεν είμαι το καλύτερο παράδειγμα.
    Ενταξει ρε φιλε ...και εγω οταν ημουν φοιτητης εκανα με το σκουτερ ταξιδια...αλλά δεν ειναι φτιαγμενα για αυτο τον σκοπο!
    Σε αυτο που λεει ο Χαρης εχει 1 δικιο...
    Στον Κηφισο & στην Ατ. οδο χρειαζεται το λιγο παραπανω γκαζι...
    προσέχουμε για να έχουμε!...

Γελάω λίγο γιατί σήμερα με το που βγήκα Μαραθώνος συνάντησα ένα Ranger και ένα DS7 που έκαναν φιλικές κόντρες. Προφανώς αμέσως τους έχασα και τους έφτασα ξανά στο φανάρι της Παλλήνης για ΑΟ. Με το που βγήκαμε στην ευθεία για τα διόδια εξαφανίστηκαν πάλι. Για αρκετά χιλιόμετρα. Το Ranger το πέρασα πριν την έξοδο για Κηφισίας, καθώς είχε κολλήσει στην κίνηση της ΑΟ, παρ' όλες τις σφήνες, και με το DS7 βγήκαμε ταυτόχρονα στην Κύμης. 25 χιλιόμετρα απόσταση και φτάσαμε μαζί. Στην καλύτερη. Πιθανότατα έφτασα πρώτος στον προορισμό μου. Με το 125 και τα 2,3λ/100.

Χέστε με που θέλετε ταχύτητες μέσα στην Αθήνα.
    Life begins at 45°.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	282-23-9-27-2-44-27m.jpg 
Προβολές:	87 
Μέγεθος:	43,1 KB 
ID:	460247
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Administrator
    Γελάω λίγο γιατί σήμερα με το που βγήκα Μαραθώνος συνάντησα ένα Ranger και ένα DS7 που έκαναν φιλικές κόντρες. Προφανώς αμέσως τους έχασα και τους έφτασα ξανά στο φανάρι της Παλλήνης για ΑΟ. Με το που βγήκαμε στην ευθεία για τα διόδια εξαφανίστηκαν πάλι. Για αρκετά χιλιόμετρα. Το Ranger το πέρασα πριν την έξοδο για Κηφισίας, καθώς είχε κολλήσει στην κίνηση της ΑΟ, παρ' όλες τις σφήνες, και με το DS7 βγήκαμε ταυτόχρονα στην Κύμης. 25 χιλιόμετρα απόσταση και φτάσαμε μαζί. Στην καλύτερη. Πιθανότατα έφτασα πρώτος στον προορισμό μου. Με το 125 και τα 2,3λ/100.

δε θέλουμε ταχύτητες.

υπομονή δεν έχουμε

Administrator

απο την άλλη πλευρά, μας λες οτι έκανες τον ίδιο χρονο με αυτοκίνητο.

Εμεις δε θέλουμε το μηχανάκι για να κάνουμε τον ίδιο, το θέλουμε για να κάνουμε λιγότερο χρόνο απο το αυτοκίνητο.

απο την άλλη πλευρά, μας λες οτι έκανες τον ίδιο χρονο με αυτοκίνητο.

Εμεις δε θέλουμε το μηχανάκι για να κάνουμε τον ίδιο, το θέλουμε για να κάνουμε λιγότερο χρόνο απο το αυτοκίνητο.
    Ένα αυτοκίνητο ίσης δυναμικότητας είναι πάντα πιο γρήγορο, όπως έχουμε αναλύσει πολλάκις, άρα αν κάνεις τον ίδιο χρόνο είσαι ήδη αρκετά γρήγορος.

Και για να είμαστε ον τόπικ, μία φορά δοκίμασα να αγοράσω μεγάλο σκούτερ και θυμάσαι πώς πήγε αυτό.
    Life begins at 45°.

Administrator
    Ένα αυτοκίνητο ίσης δυναμικότητας είναι πάντα πιο γρήγορο, όπως έχουμε αναλύσει πολλάκις, άρα αν κάνεις τον ίδιο χρόνο είσαι ήδη αρκετά γρήγορος.
    Μιλάμε για σκούτερ και κίνηση στην πόλη, οπότε το παραπάνω είναι κάπως άκυρο.

Και για να είμαστε ον τόπικ, μία φορά δοκίμασα να αγοράσω μεγάλο σκούτερ και θυμάσαι πώς πήγε αυτό.
    Όσο για το σκούτερ θυμάμαι μόνο ότι είχες πάει μια βόλτα με τους βλαμμένους στην Επίδαυρο, δεν θυμάμαι κάτι άλλο.

Όπως και να έχει, το θέμα μας είναι ότι για να μην κινείται κάποιος κάνοντας ασκήσεις ηρεμίας στις μεγάλες οδούς, πρέπει να πάει σε κάτι μεγαλύτερο απο 125.
    Αν κινείται κυρίως εντός πόλης και με ελάχιστη κίνηση σε μεγάλες οδούς, μπορεί να πάει σε κάτι μικρότερο.
    Και πάλι όμως αυτή είναι μια βάση σκέψης, πέρα απο αυτο πρέπει να υπολογιστεί το κόστος (καυσιμο, σερβις κ.λπ) και το πώς λειτουργεί ο καθένας, αν κάποιος είναι ζεν και το αντέχει, δεν υπάρχει λόγος για κάτι πάνω απο 125/150κ.εκ. μια χαρά θα πάει παντού.

Και μη μου πεις αυτό εννοείς, ας το έγραφες απο την αρχή να είχαμε γλιτώσει και κάποια περιττά posts

Αυτό ακριβώς εννοούσα.

Life begins at 45°.

Σελίδα 3 από 10 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Scooter έως 3.500 ευρώ
    από xrhstaras13 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2018, 08:55
  2. Αφορά scooter μέχρι 3500€ τι να πάρω?
    από 007mastras στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 54
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2015, 09:28
  3. Scooter μέχρι 125cc για την Αθήνα
    από justelene στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 09/10/2008, 13:34
  4. scooter μεχρι 150cc ή παπακι??
    από simeon στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 29/01/2007, 14:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ