Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 37

Θέμα: Αγορά Σκούτερ στην Αθήνα. Πώς να κινηθώ, καθώς το Internet θολώνει πλήρως την εικόνα;

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BabisStinson Προβολή μηνύματος
    Με ποιον τρόπο έχεις καταλήξει ότι "SYM δεν αξίζει"? Από περιέργεια καθαρά ρωτάω, καθώς 2-3 φίλοι/συνάδελφοι που εχουν, χρόνια τωρα, έχουν μείνει πολύ ευχαριστημένοι.
    Πολύ λογική ερώτηση και εγώ έχω ακούσει τα πάντα, κανείς δεν είπε ότι είναι σκουπίδια, ή επικίνδυνα.

Η βασική εντύπωση έχει να κάνει με το ότι και οι 3 γνωστοί μου που είχαν SYM σαν 1ο σκούτερ, ήταν πολύ ευχαριστημένοι, αλλά μετά από ένα 2-3χρονο εγώ τα άκουγα και έκαναν σαν λατέρνες και έτριζαν όλα, περισσότερο και από το 20 ετών παπί που είχα φοιτητής, οπότε είχα μία μικρή αρχική εντύπωση. Το ίδιο ψιλο-παρατηρώ και στον δρόμο.

Στην συνέχεια ρώτησα τον μηχανικό μου και μου είπε, "μοτέρ σκυλιά, καλύτερα και από παπιά", του λέω "και το τρίξιμο...; μου λέει Μοτέρ Σκυλιά, μην φοβάσαι.
    Αλλά όπως μου είπε και ο επόμενος (παρακάτω) "μηχανικός είναι, από μικρο-βλακείες βγάζει τα ευκολότερα χρήματα και άμα πάρω Honda, μάλλον τα πρώτα χρόνια μοιραία με χάσει"

Δεν έμεινα φυσικά εκεί, ο "επόμενος" είναι κοντινός συγγενής - μηχανικός με ενοικιαζόμενα σε νησι. Αυτός μου είπε ότι
    ¨"Ναι μεν μοτέρ σκυλιά, αλλά όλα τα άλλα είναι καταραμένη φθήνια. Πλαστικά, κράματα, βιδάκια, όλα σπάνε για πλάκα." Μάλιστα μου είπε ότι αλλάζει τον στόλο του σταδιακά από SYM σε VOGE γιατί βαρέθηκε (δεν έχει ακόμα καθαρή εικόνα για Voge, αλλά 1η εντύπωση του κάνουν καλύτερα).
    Πρόσθεσε δε ότι, φθηνά είναι τα ανταλλακτικά, αλλά εάν δεν τα αλλάζω εγώ, τότε δεν αξίζει μία.

Καθόλου περίεργο το ότι και εδώ, όταν ο κόσμος δεν λέει πόσο ανθεκτικά είναι τα μοτέρ, λέει πώς έχουν ρίξει την ποιότητα τους σε όλα τα περιφερειακά και πλαστικά τα τελευταία χρόνια.

Τώρα κυκλοφορώ με ένα σκουτεράκι 150 Piaggio του 2005 που έχει υποστεί ακραία βασανιστήρια και δεν τρίζει τίποτα. Φάση, σε τρακάρισμα πέταξε 8-10 μέτρα. Το πήγα στον μηχανικό, ισώνει τιμόνι και μου συστήνει φανοποιό εάν θέλω να πετάξω έξω το τσαλακωμένο "μάγουλο" και την ποδιά που πήρε στα πλάγια. Το υπόλοιπο άθικτο. Μετά από αυτό, πώς πας σε κάτι που τρίζει απλά επειδή έγινε 3 ετών;
    Επίσης, προτιμώ να πηγαίνω μηχανικό 1 φορά τον χρόνο και να του δόσω 300€, παρά να πάω 5-6 και να του δώσω σύνολο 200.

Οπότε, για εμένα, και την συλλογή γνωμών και εμπειρία μου, δεν αξίζει πλέον το SYM, ειδικά καινούργιο.
    Δεν σημαίνει ότι κάμποσος κόσμος δεν είναι ευχαριστημένος, ειδικά αυτοί που το έχουν αρκετά χρόνια ή ότι δεν αξίζουν τα λίγα λεφτά τους, αλλά δεν θέλω να ρισκάρω με ταλαιπωρία χρόνων για να γλιτώσω τώρα 2-3 κατοστάρικα.

Μέλος Το avatar του/της BabisStinson
    Κατανοητό, ήσουν αναλυτικός. Σε Piaggio δεν υπάρχει κάτι που να σε καλύπτει;

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BabisStinson Προβολή μηνύματος
    Κατανοητό, ήσουν αναλυτικός. Σε Piaggio δεν υπάρχει κάτι που να σε καλύπτει;
    υπάρχει το aprilia

νομίζω εφόσον θα το πας για αλλαγή σύντομα δεν συναγωνίζεται κανένα την εμφάνιση του sr200gt
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screenshot from 2025-07-11 11-59-27.jpg 
Προβολές:	140 
Μέγεθος:	21,5 KB 
ID:	463622
    you rise you fall you're down then you rise again

Νέο μέλος
    Δοκίμασα το Medley πρώτο πρώτο, αλλά δεν χωράω. Βρίσκει το τιμόνι στα γόνατα.
    Για Beverly δεν είμαι οικονομικά και λέω να έχω στο ελάχιστον ABS, οπότε και λόγο μεγέθους και τιμής, οι επιλογές έχουν περιοριστεί.

Για NMAX με βλέπω, αλλά να το καβαλήσω μία γύρα καλού κακού.
    Απλά για test drive δεν βρίσκω κοντινότερα από 20χλμ και σε συνδυασμό δουλειά - ωράριο δεν βγαίνει.

Νέο μέλος
    Ελλάδα Α’ 5μήνο 2025: Top15 Πωλήσεις Σκούτερ από Scooternet.gr

https://scooternet.gr/%ce%b1%cf%86%c...4%ce%b5%cf%81/

Εδώ θα δεις τι επιλέγει ο Έλληνας (πολλοί από αυτούς βέβαια είναι ντελιβεράδες στα 125 κυβικά, που τα παίρνουν για επαγγελματική χρήση). Προσωπικά στη κατηγορία που θες θα πήγαινα για SYM Symphony 200 ST. Μέσα στο budget σου και πολύ δημοφιλές. Αφού όμως δε θες SYM, ρίξε μια ματιά τι άλλο παίρνει ο λαός.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tanasakis Προβολή μηνύματος
    Δοκίμασα το Medley πρώτο πρώτο, αλλά δεν χωράω. Βρίσκει το τιμόνι στα γόνατα.
    Για Beverly δεν είμαι οικονομικά και λέω να έχω στο ελάχιστον ABS, οπότε και λόγο μεγέθους και τιμής, οι επιλογές έχουν περιοριστεί.

Για NMAX με βλέπω, αλλά να το καβαλήσω μία γύρα καλού κακού.
    Απλά για test drive δεν βρίσκω κοντινότερα από 20χλμ και σε συνδυασμό δουλειά - ωράριο δεν βγαίνει.
    Δεν ξέρω για τα άλλα σκούτερ αλλά το nmax που είχα ήταν ανυπόφορο όσο αφορά τις λακούβες και τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Χάλια αναρτήσεις με μικρούς τροχούς ήτανε θανατηφόρος συνδυασμός

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από antonis_fr4-4 Προβολή μηνύματος
    Δεν ξέρω για τα άλλα σκούτερ αλλά το nmax που είχα ήταν ανυπόφορο όσο αφορά τις λακούβες και τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Χάλια αναρτήσεις με μικρούς τροχούς ήτανε θανατηφόρος συνδυασμός
    Yπάρχει scooter που να μην υποφέρει σε λακούβες και ανωμαλίες;...αφήνω στην άκρη τις "παρουσιάσεις" και τα "τεστ" του ειδικού τύπου, όπου όλα όσα δοκιμάζουν, φιλτράρουν με επιτυχία τις ανωμαλίες και τις κακοτεχνίες...το μόνο scooter που μου έχουν πει όσοι το έχουν δοκιμάσει (και είναι άτομα που εμπιστεύομαι την κρίση τους), ότι έχει πολύ καλές αναρτήσεις και στήσιμο, είναι το (πανάκριβο) BMW C400GT.

Παλαιό μέλος
    Το aprilia δεν χώραει κράνος κατω απο τη σέλα full face Το οποιο ειναι μείον σε σκούτερ, symphony το είχα πολύ τριζατο από καινούριο, απλα θα σου πρότεινα να πάρεις κάτι με 16αρι τροχό για περισσότερη άνεση

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Yπάρχει scooter που να μην υποφέρει σε λακούβες και ανωμαλίες;...αφήνω στην άκρη τις "παρουσιάσεις" και τα "τεστ" του ειδικού τύπου, όπου όλα όσα δοκιμάζουν, φιλτράρουν με επιτυχία τις ανωμαλίες και τις κακοτεχνίες...το μόνο scooter που μου έχουν πει όσοι το έχουν δοκιμάσει (και είναι άτομα που εμπιστεύομαι την κρίση τους), ότι έχει πολύ καλές αναρτήσεις και στήσιμο, είναι το (πανάκριβο) BMW C400GT.
    Ο Κινέζος κλώνος του, το voge sr4 max.
    Το λέω ως κάτοχος και με χαρακτηριστικά 1,87 και 110 κιλά (το ξέρω είμαι μερακλής χαχα).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dimmanoukas Προβολή μηνύματος
    Ο Κινέζος κλώνος του, το voge sr4 max.
    Το λέω ως κάτοχος και με χαρακτηριστικά 1,87 και 110 κιλά (το ξέρω είμαι μερακλής χαχα).
    τζζζζζιζζζζ κακα,μην λες τετοια,θα σου βαλω πιπερι στο στομα.
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Δεν ξέρω για τα άλλα σκούτερ. Είπα για το nmax γιατί αυτό είχα και τα πράγματα ήταν τραγικά. Υποθέτω ότι αλλά σκούτερ με μεγαλύτερους τροχούς θα έχουν λιγότερο θέμα με τα κοπανηματα στις λακούβες

Boomer's corner Το avatar του/της D3300
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από antonis_fr4-4 Προβολή μηνύματος
    Δεν ξέρω για τα άλλα σκούτερ. Είπα για το nmax γιατί αυτό είχα και τα πράγματα ήταν τραγικά. Υποθέτω ότι αλλά σκούτερ με μεγαλύτερους τροχούς θα έχουν λιγότερο θέμα με τα κοπανηματα στις λακούβες
    SH350i με μεγάλους τροχούς και στις λακούβες σηκώνομαι από τη σέλα γιατί είναι τραγικό.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Το Βουγκι το SR4 ειναι μαγικο χαλί. Για τα δικα μου γουστα υπερβολικα "μαλακο" αλλα ειχε αισθηση μοτοσυκλετας.
    Επισης και το SR3 ειναι αρκετα καλο.

Scooter λογιζονται και τα ΤΜΑΧ, Exciting, AK, TL Αλλα εκει μιλαμε για αλλη διαταξη αναρτησης και αλλη κατηγοριας.

Το DTX360 με αλλο ελαστικο (δρομισιο) ηταν μεν πολυ σφιχτο, αλλα δεν κοπανουσε (για μενα τελειο).

Ολα τα υπολοιπα σκουτερ που εχω δοκιμασει (μα ολα ομως) απο θεμα αναρτησης, μπιστανε..

P.s. Ξερω οτι το τεντωνω αλλα δουλευω απο το σπιτι σημερα και βαριεμαι τρομερα..
    Quod me nutrit... me destruit.....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    Το 400 gt ήταν μαγικό χαλί από άποψη αναρτήσεων αλλά όταν πήγαινε να στρίψει ήταν βάρκα γυαλός.
    Το τελευταίο 400gt που οδήγησα το έχουν σφίξει αρκετά με αποτέλεσμα να στρίβει καλύτερα αλλά κοπαναει και αυτό.
    Επίσης πολύ τραχιά λειτουργία το μοτέρ.
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Αμετανόητος Κριός... Το avatar του/της Manalishi
    Champion 2ης Βουνίσιας
    KYMCO Downtown 350 2019 Noodoe

Δεν κοπανάει/τρίζει/κρέμεται/κλαίει/κλάνει τίποτα μεχρι τώρα, σχεδόν 30κ χλμ. Απο ανάρτηση, όπως όλα τα άλλα, πίσω μπιστάει ακόμα και στο ίσωμα...
    I’ve got the bike every middle-aged dude dreams of!!

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αγορά κράνους στην Αθήνα
    από Θοδωρής 81 στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 19/01/2016, 16:40
  2. Που στην Αθήνα μπορώ να βρω αυτό το φισάκι?
    από Antonisss στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 10/12/2013, 07:55
  3. Πως να τραβηξετε ΑΠΟΛΥΤΑ το ενδιαφερον...
    από menos στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 03/02/2009, 11:03
  4. Αγορά και κρίση... πως να μην έχει;
    από Gandalf dr685sm στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 124
    Τελευταίο μήνυμα: 06/12/2008, 11:48
  5. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 20/06/2007, 16:46

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε