Σελίδα 11 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 67891011121314151621 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 151 έως 165 από 368

Θέμα: Ορθογραφία

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος

Πολλοι απο εμας κραταμε ενα πληκτρολογιο στο χερι και με την ασφαλεια που μας δωσανε οι οικογενειες μας καθομαστε και αμπελοφιλοσοφουμε.
    Οπως τα λες...
    Typhoon 125, NX 250, WR200, LC4 400E, M 600, Canyon 500, LC4 640 SM, 640 ADV, Speed 4, Z1000, 404 DS, ADV 950S , SDuke 990, SM 950 , 440 SM, 690 SM, TUONO 660!

Πανό δηλαδή, έτσι για να καταλάβω, το μισό ίντερνετ ειναι δυσλεξικοι, το άλλο μισό επαρχιώτες απο τα Γκράβαρα (γιατί στα Γιάννενα και σχολεία και πανεπιστήμιο έχετε) και το άλλο μισό μεροκαματιαρηδες που δεν πήγαν σχολείο; ναι, τρία μισά. Ουτε μαθηματικά μάθαμε.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Πανό δηλαδή, έτσι για να καταλάβω, το μισό ίντερνετ ειναι δυσλεξικοι, το άλλο μισό επαρχιώτες απο τα Γκράβαρα (γιατί στα Γιάννενα και σχολεία και πανεπιστήμιο έχετε) και το άλλο μισό μεροκαματιαρηδες που δεν πήγαν σχολείο; ναι, τρία μισά. Ουτε μαθηματικά μάθαμε.
    Δεν καταλαβα τι ακριβως εννοεις.

Δεν έχει και σημασία κιόλας. Να είμαστε καλά όλοι. Ορθογράφοι και μη.

Σαν να λέμε φηλως, πος πάναι τα γιαχαμπουζα μωνω στω μπορναζυ γηα καϊφαι, ενο ενα 250 κάνη συδαιρωκολι; Ω αινας δαιν νηαζεται γυα τω εργαληω, ο άλλως με ωτη αιχη κανυ παπαδαις. Απλω.
    γράφε καλά ρε, μου βγήκαν τα μάτια

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Κι ετοιμαζόμουνα να το γράψω αλλά με πρόλαβες Όταν το μόνο που μπαίνει στο σπίτι είναι το ΦΩΣ τί περιμένεις; Θυμάμαι στο πανεπιστήμιο είχαμε μια εργασία και ο επιβλέπων καθηγητής μας προέτρεψε να αγοράσουμε εφημερίδες για να βρούμε υλικό, δε θες να μάθεις από πόσους/πόσες άκουσα ότι δεν ειχαν αγοράσει ΠΟΤΕ εφημερίδα...
    Θυμάμαι επίσης που όταν αγόραζα καθημερινά εφημερίδα, έρχονταν δίπλα μου για να μαζέψουν το ένθετο με τα αθλητικά που πάντα το πέταγα...
    δεν είναι ανάγκη να πάει κάποιος πανεπιστήμιο.... και αν το θέλει πραγματικά, δεν είναι καν ανάγκη να πάει σχολείο.... εδώ δεν διαφωνούμε...

εκεί που (προφανώς) διαφωνούμε, είναι στο οτι η οικογένεια (ειδικά στην επαρχία και τώρα θα έρθει και στα αστικά κέντρα το φαινόμενο) δεν παροτρύνει/καθοδηγεί σωστά τα παιδιά προς την μαθηση...
    όπως λέει και ο Παναγιώτης

Σκεφτηκα και εγω να το κανω αλλα βαρεθηκα.Να πω μονο ενα πραγμα και οποιος θελει ακουει.
    Τα παιδια στα ορεινα της Ηπειρου (υποθετω και αλλων περιοχων) ξεκινανε απο τις 6 για να πανε στο σχολειο και καταληγουνε στο σπιτι τους στις 5 το απογευμα.Τρωνε και κατα τις 6 αρχιζουνε να βοηθανε στις δουλειες του σπιτιου.Προβατα,ξυλα και αλλα ωραια.Και που συνεχιζουνε το σχολειο πολυ ειναι.Αναλογες καταστασεις βιωνουνε πλεον και παιδια στις πολεις.
    Πολλοι απο εμας κραταμε ενα πληκτρολογιο στο χερι και με την ασφαλεια που μας δωσανε οι οικογενειες μας καθομαστε και αμπελοφιλοσοφουμε.
    μην με κάνετε να γράψω το σεντόνι, βαριέμαι λέμε.....

όχι δεν μάθαμε..... υπάρχουν και τα τρίτα, τα τέταρτα κοκ

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    εκεί που (προφανώς) διαφωνούμε, είναι στο οτι η οικογένεια (ειδικά στην επαρχία και τώρα θα έρθει και στα αστικά κέντρα το φαινόμενο) δεν παροτρύνει/καθοδηγεί σωστά τα παιδιά προς την μαθηση... όπως λέει και ο Παναγιώτης
    Εκεί προφανώς διαφωνούμε, αφ' ενός γιατί είμαι από επαρχία οπότε μια εικόνα την έχω και αφ' ετέρου επειδή δεν νομίζω πως είναι θέμα αστικού ή μη κέντρου, ούτε ότι οι Αθηναίοι γονείς ενδιαφέρονται περισσότερο για τα παιδιά τους από τους γονιούς της Ακράτας ή του Ξυλοκάστρου. Ναι μεν υπάρχουν παιδιά στην Ήπειρο και στα Άγραφα και δεν ξέρω κι εγώ που, αλλά δεν είναι όλη η επαρχία Ήπειρος και Άγραφα να πηγαίνουν τα παιδιά με τα πόδια μέσα στα χιόνια και μετά να πρέπει να ταϊσουν τα ζωντανά και άμα προλάβουν να διαβάσουν υπό το φως της λάμπας πετρελαίου... μην κοιτάμε την ακραία περίπτωση που υπάρχει και θα υπάρχει πάντα...

Κι εμένα ο πατέρας μου ήταν από αγροτική οικογένεια με 7 παιδιά που μεγάλωσε μέσα στα χωράφια και στα ζωντανά, αλλά ο παππούς μου τα έστειλε σχολείο τα παιδιά να μάθουν 5 γράμματα...κι ο δικός μου ο πατέρας το γυμνάσιο έβγαλε, αλλά δεν κάνει ποτέ ορθογραφικά λάθη και πάντα το σπίτι ήταν γεμάτο βιβλία και εγκυκλοπαίδειες και εφημερίδες και προφανώς αυτή του η αντίληψη κληροδοτήθηκε και στα παιδιά του. Τα πάντα λοιπόν πρωτίστως είναι θέμα διάθεσης και αντίληψης...

Υ.Γ. Πάω να φάω λαγάνα...

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Προφανώς δε μιλάμε για περιπτώσεις όπως τη δική σου Αρκούδα.
    Παρ'όλα αυτά, για να μην το αφήσουμε κι έτσι, όπως έμαθες να χρησιμοποιείς το ίντερνετ, το φόρουμ κλπ (δεν τα ήξερες κι από πριν, χρόνο και κόπο αφιέρωσες), αντιστοίχως θα μπορούσες να αφιερώσεις λίγο χρόνο και κόπο για να βελτιώσεις τον τρόπο γραφής σου.
    Δεν είπε κανείς να γίνεις συγγραφέας. Αλλά, τουλάχιστον κρίνοντας από τον τρόπο με τον οποίο τα παρουσιάζεις, ποντάρω πολλά λεφτά ότι θα δυσκολεύτηκες πολύ περισσότερο να μάθεις τα ιντερνέτια και τα φόρουμ απ'ότι θα δυσκολευτείς να μάθεις έναν αυτόματο μεταφραστή.
    Μη παρεξηγηθούμε.
    Δε γουστάρεις δεν το κάνεις. Μια άποψη εκφράζω.

@Σπυρού και Αμυρού γωνία.
    Νομίζω ότι έχετε πιάσει και οι δύο τα άκρα.
    Ακόμα και σήμερα υπάρχει αναλφαβητισμός στην Ελλάδα, κυρίως στην επαρχία. Και δε μιλάω για μετανάστες, μιεονότητες κλπ. Ελληνόπουλα που δεν έχουν πάει ούτε μισή μέρα σχολείο και δεν ξέρουν γραφή κι ανάγνωση, πόσο μάλλον ορθογραφία και συντακτικό.
    Αν είναι ο κανόνας, όχι δεν είναι.
    Αλλα υπάρχουν κι αυτά.

Από κει κι έπειτα το να ψάχνουμε αν φταίει το σχολείο/πολιτεία με τις μαλακισμένες πρακτικές του (aka δεν έμαθε στα παιδιά να αγαπάνε τα γράμματα) ή αν φταίνε οι γονείς/οικογένεια με τις δικές τους μαλακισμένες πρακτικές (aka μαλλί φράχτης σούζα το παπί, ή iphone Facebook και το πιο σπουδαίο βιβλίο που έχω διαβάσει στη ζωή μου είναι από τις εκδόσεις "Κωστόπουλος"), δεν οδηγεί κάπου.
    Αυτόν το διαχωρισμό του ποιος από τους δύο παράγοντες φταίει πιο πολύ, τον συναντάμε σε ένα κάρο φαινόμενα. όχι μόνο σε αυτό.

Από εκεί και πέρα, όσο ρόλο κι αν παίζει η κοινωνία, η οικογένεια κλπ, ναι οκ αλλά δε μιλάμε για τρελά ζητήματα στην παρούσα κουβέντα (του τύπου αν ο άλλος θα βγει φασισταριό). Για ορθογραφία μιλάμε και μια σχετικά ορθή χρήση του λόγου.
    Κι από μόνος του, κι ας μην είχε πάρει τις τρελές βάσεις όταν ήταν μικρός, θα μπορούσε αν ήθελε να είχε κάνει κάποια πράγματα για να το βελτιώσει.
    Το θέμα είναι αν θέλει να το θελήσει.

Κι ερχόμαστε εκεί και στο όμοιος ομοίω αεί πελάζει του Αρίστου (τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ).
    Αν εγώ πετύχω έξω τον Αρίστο και μιλήσουμε και μου κάνει σαν άνθρωπος και μετά τον πετύχω στο φόρουμ και είναι ανορθόγραφος, μόλις βρω το θάρρος μπορεί να του στείλω ένα πμ λέγοντας του ευγενικά για ποιούς λόγους είναι ενοχλητικό το να διαβάζεις ένα κείμενο αλαμπουρνέζικο, να του προτείνω έναν αυτόματο μεταφραστή για αρχή, κάποιο βιβλίο να διαβάσει στην πορεία κλπ.
    Αν θέλει, μια χαρά μπορεί να μπει σε αυτή τη διαδικασία.
    Αλλά για να φτάσει να το θελήσει χρειάζονται κάποια κίνητρα, όπως πχ αυτο που ανεφερα παραπάνω.

ΥΓ. Όταν ειμαι φρεσκοξυπνημένος, συντακτικό κι ορθογραφία ψιλοκοιμούνται κι αυτά. Συγχωρέστε μου τυχόν λάθη

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    δώσε κι άλλο πόνο στα γαυράκια λέμε.....
    νομίζω σου απάντησαν οι προλαλήσαντες...

Αρκούδα

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Πάλι τα ίδια.

Και κάποιοι τώρα που εμείς είμαστε με το πληκτρολόγιο στο χέρι κι αμπελοφιλοσοφούμε, πετάνε αετό.
    Να πάμε να πετάξουμε κι εμείς?

Ξεκολλάτε πια με αυτό το πράγμα.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Πάλι τα ίδια.

Και κάποιοι τώρα που εμείς είμαστε με το πληκτρολόγιο στο χέρι κι αμπελοφιλοσοφούμε, πετάνε αετό.
    Να πάμε να πετάξουμε κι εμείς?

Ξεκολλάτε πια με αυτό το πράγμα.
    Μην απομονωνεις τον επιλογο.Απο μονος του βγαζει μιζερια.Σε συνεχεια των υπολοιπων ομως ειναι μια αποψη.

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Μην απομονωνεις τον επιλογο.Απο μονος του βγαζει μιζερια.Σε συνεχεια των υπολοιπων ομως ειναι μια αποψη.
    ρε συ Pan, ότι να ναι, ξεκολλάτε με το στερεότυπο της ασφάλειας του πληκτρολογίου

για την ορθογραφία να μη γράφουμε, γιατί έχουμε την ασφάλεια του πληκτρολογίου
    για την κρίση να μη γράφουμε, γιατί έχουμε την ασφάλεια του πληκτρολογίου
    για τα εργασιακά να μη γράφουμε, γιατί έχουμε την ασφάλεια του πληκτρολογίου

τελικά να μη σχολιάζουμε τίποτα, επειδή δουλεύουμε και πήγαμε σχολείο, άρα εμείς δε δικαιούμαστε να μιλάμε

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Λολ * 3
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

νταξ ρε μάγκες κερδίσατε....

την επόμενη φορά που θα μου απαντήσει κάποιος, αν είναι ανορθόγραφος, θα του πω να πα να μαθει ορθογραφία πρώτα και μετά να μου απαντήσει.....

καλά κούλουμα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    καλά κούλουμα

καλυ σαρακωστει

Σελίδα 11 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 67891011121314151621 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Internet - Έλληνες & Ορθογραφία... Οι αγράμματοι!
    από RapidShade στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 72
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2006, 22:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF