Ουαου...
Ρε Κώστα, είναι προκαθορισμένες οι ημερομηνίες παρόμοιων εκθέσων. Και δεν λέει και τίποτα καινούργιο, αυτά λέει το ΔΝΤ εδώ και χρόνια, άσχετα αν δεν ενδιαφερόταν κανείς εκτός χώρου να ασχοληθεί να διαβάσει. Το tvsx στο πετάει τώρα γιατί ενισχύει την ΟΧΙ... τόσο απλά.
Αν αμφιβάλλεις οτι είναι έτσι, μπορώ να σου δώσω 1500 ρεπορτάζ ελληνικά και ξένα, εκθέσεις και απόψεις του ΔΝΤ που το λένε (με διαφορετικά νούμερα) και ο Κούλογλου ή η Αυγή δεν είχαν καν ασχοληθεί.
Ισα ισα εγω θα ελεγα οτι ενισχυει το ΝΑΙ
διοτι ο αλεκος ηξερε οτι το ΔΝΤ ειναι υπερ του κουρεματος, και εβαλε παντιερα το ΟΧΙ στους κακους δανειστες που μας κλεινουν τις τραπεζες....
αρα ειναι ενας μικρος εκβιαστακος του λαου....
καθε μερα πεφτει κι'αλλο στα ματια μου.
Όπως και να έχει όταν ένας εκ των δανειστών σου, σου λέει ξεκάθαρα ότι δεν βγαίνει και προτείνει κουρέματα, είναι κάτι ε;
Αγαπημένε μου Αντώνη, όταν κουβαλήθηκα στην Θεσ/νικη προ ολίγων μηνών, η γραμματέας σου δεν μπορούσε να βρει κάποιο κενό για να με χώσει.
Λέω να πρωτοτυπήσω και να ασχοληθώ λίγο με Τσάβες, μιας και αποτελεί και ίνδαλμα του κομμαντάντε Αλέκος. Ο Προυντόν είναι λίγο πασέ τελευταία, ούτε ο BoB o mastoras δεν τον αναφέρει...
Εδώ μπορείς να βρεις το πρωτότυπο κείμενο της έκθεσης του ΔΝΤ.
Αν το διαβάσεις, θα διθαπιστώσεις πως το πραγματικό συμπέρασμα δεν είναι αυτό που απλοϊκά διατείνεται το TVXS.
Μερικές επικεφαλίδες από την αρχή του Αγγλικού κειμένου:
καιAt the time of the last review in May 2014 (the IMF’s Fifth Review under the extended arrangement), public debt dynamics were considered to be sustainable but highly vulnerable.
Με λίγα λόγια, αυτό που λέει χοντρικά είναι πως το πρόγραμμα αυτό καθ' αυτό δεν ήταν και τόσο κακό, αλλά η ΝΔ μαλακίστηκε (κάτι στο οποίο θα συμφωνήσουμε απόλυτα πιστεύω!!) και το εφάρμοσε όσο λιγότερο μπορούσε, οπότε το χρέος θα ήταν βιώσιμο «στην τσίτα» και γι αυτό δεν βλέπαμε βελτίωση, ενώ με την φετινή πορεία της οικονομίας, απλά δεν βγαίνει.If the program had been implemented as assumed, no further debt relief would have been needed under the agreed November 2012 framework
Αυτό δε που αναφέρει το πόρισμα πως επιβάρυνε τα πράγματα, είναι πως δεν ολοκληρώθηκαν τα σημεία που υπεδείκνυε το πρόγραμμα (ιδιωτικοποιήσεις), αλλά και η απόκλιση από τις προβλέψεις (πχ δεν πιάσαμε το ποσοστό του πρωτογενούς που προβλέπαμε για φέτος και χαμηλώσαμε και τον στόχο για του χρόνου).
Το πόρισμα δηλαδή δεν επιβεβαιώνει πλήρως τη θέση της κυβέρνησης. Τη δικαιώνει μεν στο «εδώ που φτάσαμε πια θέλει κούρεμα», αλλά διαφωνεί με αυτήν στο «γιατί φτάσαμε εδώ».
Αυτό που περισσότερο κάνει είναι να τη «βγαίνει στην προηγούμενη» αλλά από την φιλελεύθερη πλευρά. Από αυτή δηλαδή που την βγήκαν και στη ΝΔ οι μισοί ψηφοφόροι της (πολλοί από τους οποίους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ).
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
Ειναι απλα άσχετος ή λέει οτι του ερχεται στο μυαλο; Σα μέρος της σύμβασης του ευρω, όλες οι χωρες τυπωνουν χαρτονομισματα και κοβουν νομισματα, τα νομισματοκοπεια ολων των χωρων δουλευουν κανονικα, δεν υπάρχει καποιο κεντρικο εργοστασιο. Τουλαχιστον, αυτο ειχαμε μαθει και δει το μακρινο 2002 και, απ' οσο ξερω το νομισματοκοπειο στη Μεσογειων δουλευει κανονικα. Απλα δεν εχει την εγκριση να τυπωσει.
Μα ειναι αυτο που λέει ο Βυρωνας αρκετα ποστ πιο πανω. Τα καπιταλ κοντρολς, απαξ και μπουν βγαινουν πολύ δυσκολα. Ειναι πρωτιστως θεμα ψυχολογιας και εμπιστοσυνης η οικονομια.
Αντε και τη δευτερα σας λεω εγω συμφωνουμε σε κατι. Αντε και την Τριτη προσγειωνονται αεροπλανα με λεφτα (γιατι περι αυτου προκειται - πρέπει να ερθει χρημα σε φυσικη μορφη). Αντε και την Τεταρτη αιρονται οι περιορισμοι και ανοιγουν τραπεζες και δυνατοτητες εμβασματων.
Καταλαβαινετε τι εχει να γινει, ετσι; Γιουρουσι, ειτε στα ταμεια, ειτε στα ebanking για αναληψεις και εμβασματα. ΘΑ υπαρξει κοσμος μετα απο απο αυτο με λεφτα στην Ελλαδα που δε θα τα στειλει εξω;
Γενικότερα ολη η τελευταια βδομαδα ήταν ενα ρεσιταλ κακης σκεψης, κακου τάιμινγ, κακης εκτελεσης. Ολα λαθος.
Το χειροτερο ειναι (οπως το βλεπω), οτι η οποια πλευρα επικρατησει, θα επικρατησει με μικρο ποσοστο. Οποτε θα ειμαστε μια βαθια διχασμενη χωρα.... (σιγα το νεο θα μου πειτε)
Ενα ιταλικο περιοδικο στο εξωφυλλο του εχει τους Τσιπρα-Βαρουφακη σαν παλιατσους.
Λογικο.
La commedia è finita!
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Η επόμενη απάντηση μου, για να διαψεύσω τον υπουργό των Ματάλων.
Ή είναι άσχετος (πιθανόν) ή προσπαθεί να καθυσηχάσει τον κόσμο βάζοντας άλλη μια πινελιά δυσκολίας για να πείσει πόσο δύσκολο είναι να βγούμε απ΄το €.
Ο Ηλίας έχει δίκιο εν μέρει, απλά μάλλον δεν γνωρίζει οτι οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης δεν είχαν όλες δικά τους τυπογραφεία. Κάποιες (όπως το Βέλγιο πχ) τύπωναν τα εθνικά τους νομίσματα στην Γαλλία κλπ.
Απ΄όσο θυμάμαι, απ΄τα χέρια μου το μακρινό 2012 που γινόταν της πόπης στα γκισέ και τα αεροπλάνα έφερναν τις παλέττες με τα κολλαριστά χαρτονομίσματα απ΄την ECB (αυτά που ο Φλαμπουράρης έλεγε αέρα...), η τροφοδοσία των χωρών της Ευρωζώνης γινόταν από: 5€ και 20€ τα τύπωνε η Γαλλία, τα 10€ τα τύπωνε η Ελλάδα, 50€ & 500€ η Γερμανία, 100€ η Ιταλία, και δεν θυμάμαι τα 200άρια που τυπώνονταν.
Οι δεσμίδες είχαν πάνω τυπωμένο το GR/FR/IT κλπ ενώ τα τούβλα (10δεσμίδες) είχαν bar-codes της κεντρικής τράπεζας που τα τύπωσε.
Το έχεις εξακριβωμένο αυτό ή το υποθέτεις βάσει τις πορείας των άστρων
Μισές δουλειές θα κάνουμε; http://www.astrology.gr/PROBLEPSEIS/...si-tis-elladas