και επειδή κουράστικα θα σταματήσω να γράφω αλλά ένα τελευταίο για διευκρινιστικούς λόγους.
Το σχόλιο μου για τους τρόπους αντιμετώπισεις μερικών και τη διχόνοια δεν πηγάζει από την εδώ συζήτηση, πηγάζει κυρίως από συζητήσεις που βλέπω κάτω από άρθρα και απαντήσεις είτε σε δικά μου σχόλια είτε σε άλλων, και προτίστως από τον τρόπο απάντησης όχι από το τι υποστηρίζουν, αν και για μερικούς ισχύουν και τα δύο, δείτε ένα παράδειγμα "διαλόγου" κάτω από σχόλιό μου ότι τις τράπεζες δεν τις έκλεισαν οι ξένοι αλλά εμείς και πείτε μου αν έχω δίκιο να εκνευρίζομαι ή όχι;
Η απόφαση για τις τράπεζες έχει υπογραφή Τσίπρα. Τα άλλα περί τις κλείσαν οι ξένοι είναι προσπάθειες να αποδιώξουν την ευθύνη τους. Εξάλλου αν έκανε το δημοψήφισμα μια βδομάδα πριν οι τράπεζες θα ήταν ανοιχτές.
Se peirakse pou den mporeis na vgaleis tis katatheseis sou gia mia vdomada e manwlaki??kane mas tin xari re.Pou exeis kai aposi.Trava psifise nai kai tha s pw meta ti kourema tha fane auta pou exeis.(An exeis)
"κάνε μας τη χάρη που έχεις κι άποψη";
"κάνε μας τη χάρη που έχεις κι άποψη";
συγγνώμη κύριε ξέχασα ότι απαγορεύεται να σας απευθύνει κανείς το λόγο και προς θεού μην τυχόν και πει κάποιος κάτι με το οποίο δε συμφωνείτε...
Epidi epikalise thn dhmokratia twra opws kanoun kai oloi autoi tou nai (volemenoi) tha sou pw to ekseis.I dimokratia kai i diatipwsi politikokoinwnikis apopseis den tha eprepe na einai agatho twn ilithiwn.Efoson les auta pou les den exeis kamia diafora me enan papou pou einai 70 xronwn,to mualo tou einai kolimeno prin 45 xronia kai tha psifisei nai mono kai mono epidi den mporei na stekete stin oura gia 1 wra gia na vgalei ta 120 euro giati thewrei oti ta 120 euro tin imera einai liga.E dikio exei.Me sinoliki sintaksi 500 euro ta 120 tin imera einai liga.Den vgainei o anthrwpos.Kai den ton peirakse pote oti uparxoun anthrwpoi pou kanane oures sta sisitia kai ston oaed.Alla klain.Autos na exei tin pseudesthisi oti pernei tin sintaksi kai "zei" kai den variese.Thes ki allo paradeigma??Otan ena paidi me sindromo down ftanei sta 18 mporei na psifisei.Enw den mporei kala kala na akousei i na milisei.Stin idia katigoria entasw esena kai tous ilithious pou exoun tin idia aposi me esena.Opote oxi file mou kale manoli.Den tha prepe na xeis apopsi kai dikaiwma psifou.Se kalipsa pistevw.
(ε εκεί του απάντησα έτσι και δεν θα του ξαναγράψω)
μα ναι φυσικά με κάλυψες, τώρα εκτός από το ότι δεν έχω άποψη είμαι και ηλίθιος... κοίτα επειδή τελευταία έχω αρχίσει και τρώω πολλά γλυκά τότε (κατά το γνωστό ανέκδοτο που μάλλον θαυμάζεις) όταν έρθει η σειρά μου μη με κάνεις σαπούνι κάνε με κομπόστα
Δεν κατάφερα να το διαβάσω όλο. Κάπου στη μεση δεν άντεξα.
Με μαεστρία (?) "αποδυναμώνει" την έννοια της προπαγάνδας (χρησιμοποώντας τη αβέρτα και για τα πάντα) και φτάνει να την εξισώνει με τη γνώμη, τη ΓΝΩΜΗ!! του κάθε πολίτη. Γνώμη =προπαγάνδα! Φοβερό κείμενο, μπράβο της!!
Ξέρω από βέσπα!
Χτες ήμασταν με κάτι φίλους για φαγητό , ο ένας εκ των οποίων εχει να κανει με ανάλυση πολιτικών συσχετισμών ,συνθηκών κλπ ειναι απο τα περίεργα επαγγέλματα που κάποιος σπουδάζει σε πανεπιστήμια της νέας Υόρκης . Απλά να θύμησω οτι ο Ολλανδός τύπος με το μαλλί απο ψοφίμη εριφιου με ρόλο δεξιού όρχεως του διανοητικά ανάπηρου Γερμανού που εχει το αναπηρικό αμαξίδιο για να τραβάει αλλού την προσοχή της αναπηρίας ,αυτός λοιπόν ο Ολλανδός εχει τελειώσει γεωπόνος και πήγε να κανει μάστερ οικονομικών με βάση την γεωπόνια και που τελικά δεν κατάφερε να παρει στα οικονομικά σε πανεπιστήμιο της Ιρλανδιας αλλα μπορεί να λέει σε καποιον τι ειναι οικονομικά σωστό και να εχει διάφορους βιβλίοπωλες υποστηρικτές στην ελλαδα . Αυτός λοιπόν ο φίλος που δεν ειναι Έλληνας ουδεμία σχέση ασχετοσυνης εχει με τον Ολλανδό με το εριφιο για μαλλί .
Αφού τελείωσα τον πρόλογο , μπαίνω στο θέμα
Ο φίλος λοιπόν , υποστηρικτής υπέρ της Ελλάδας , φιλέλληνας ειπε... Εγώ αν ημουν ο Τσιπρας την επόμενη Κυριακή θα έκανα ένα δημοψήφισμα με την ερώτηση ΝΑΙ ,ΟΧΙ στην παραμονή της χώρας την Ευρώπη .
Δλδ οςοι έχουν μπερδευτεί , τρομοκρατηθεί απο το πως μεταφραζουν οι ξένοι το δημοψιφησμα , με αυτόν τον τροπο ακόμα και ο πιο ηλίθιος καταλαβαίνει για το τι ψηφίζει εκτός και αν ειναι ένας συγκεκριμένος βιβλιοπωλείς και δεν υπάρχει χώρος για παρερμηνείες .
Επειδή στην παρέα ηταν και άλλοι απο την Αμερικανική Ηπειρο , που τα αντικείμενα δουλειάς τους ειναι τέτοια , η μια ειπε οτι πρακτικά η χώρα ειναι εκτός € ,πολύ πριν τις εκλογες που κέρδη σε ο ΣΥΡΙΖΑ και οτι γιαυτο τον λόγο γινόντουσαν τα eurogroup αλλα λεφτά δεν βλέπαμε , πράγματι απο οτι έχουν πει τα ΜΜΑποβλακωσης η τελευταία δόση σε χρήμα που εχει παρει η ελλαδα ειναι τον Μάιο του 2014 . Οσο οι Γερμανοί Εχουν αυτη την επιθετική πολιτικη εναντίων των υπολοίπων χωρών της ΕΕ , γιατι το ίδιο συμβαίνει στην Ιταλία , στην Γαλλία ,στην Ισπανία , Πορτογαλία και Ιρλανδία απλά τα ελληνικά ΜΜΑ δεν το λενε για ευνόητους λόγους , οι πολιτικη αρχηγοί , πρωθυπουργοί αυτών των χωρών χαίρουν της ίδιας εκτίμησης οσο και ο Ιουδας ο Ισκαριώτης .
Τελευταίο για να μην σας πάρω μονότερμα ...έψαξα να βρω τι προβλέπεται απο την ΕΕ για έξοδο μέλους και συνοπτικά βρήκα οτι
1. Πρεπει να το ζητήσει η χώρα μέλος να βγει απο την ΕΕ , δεν προβλέπεται αποβολή μέλους
2. Ο χρόνος εξόδου αφού δεχτούν όλα τα υπόλοιπα μέλη την έξοδο ειναι 2 χρονια . Δλδ αφού πουν το ΝΑΙ μπορείς να φύγεις ,για δυο χρονια θελεις δεν θελεις η θέλουν δεν θέλουν παραμένεις εντός ΕΕ μεχρι να κινηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες .
if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law
Δεν μπορούμε να τα βρούμε μεταξύ μας. Ας πούμε για τον οικονομικά ενεργό πληθυσμό. Ο ελεύθερος επαγγελματίας/μικρός επιχειρηματίας με την εφαρμογή (αν γίνει) του μνημονίου που δημοσιεύτηκε απλά πρέπει να κλείσει τα βιβλία του φέτος γιατί σύντομα θα έρθουν να κατάσχουν ότι έχει και δεν έχει αφού δεν θα βγάζει τίποτα από ανθρώπους που δεν θα μπορούν να τον πληρώσουν. Οι φόροι θα πολλαπλασιαστούν, οι εισφορές προς τα ταμεία είναι ήδη μεγαλύτερες από ετήσιο μισθό υπαλλήλου και "ανεργία" δεν υπάρχει, αν έχεις βιβλία δουλεύεις και βγάζεις εισόδημα σύμφωνα με την εφορία.
Ο άλλος είναι υπάλληλος, παίρνει όσα έπαιρνε ή έστω λίγο λιγότερα, χ3στηκε για τα μνημόνια κλπ γιατί ότι δουλειά έκανε κάνει, ότι λεφτά έπαιρνε παίρνει.
Ο ένας λοιπόν θα πει ξέρεις ψήφισε έτσι γιατί καταστρέφομαι, ο άλλος θα πει όχι εσύ ψήφισε αλλιώς γιατί εγώ καταστρέφομαι.
Θα συννενοηθούν ποτέ; Όχι.
Και δεν βάζω καν τους άνεργους στην συζήτηση.
Ή την αστεία κοπελίτσα που για πρώτη φορά καλείται να αποφασίσει κάτι σοβαρό στη ζωή της... Και που τώρα ανακάλυψε ότι υπάρχουν λύκοι εκεί έξω.
Όποιος νομίζει ότι θα άφηναν τον Αλέξη σε μια γωνιά των βαλκανίων να κάνει ότι θέλει και να διεξάγει δημοψηφίσματα όποτε θέλει πλανάται πλάνη οικτρά...
Δεν είναι σενάριο συνομοσίας το ότι αν την Κυριακή βγει ΟΧΙ, θα συνεχίσουμε στα μνημόνια με μια "καλύτερη" συμφωνία η οποία θα εκλαμβάνεται ως αναγκαστική λύση από τους ευρωπαίους προκειμένου να διαφυλάξουν την ευρωπαική ενότητα / οικονομία (και μπλα - μπλα) και ως θρίαμβος του ελληνικού λαού που στύλωσε τα πόδια και αντιμετώπισε το θηρίο. Να δεις που πάλι θα πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλα μας, αλλά θα είναι διαφορετικό ρε παιδί μου, θα είναι χαράτσια αντίστασης αυτά και όχι υποταγής...
Το ζήτημα δεν είναι τόσο πολύ η συμφωνία. Έχει σημασία και αυτή προφανώς, αλλά δεν είναι το καίριο ζήτημα.
Το ζήτημα είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ τα τελευταία χρόνια δεν έχει νοικονυρέψει τα έξοδα του κράτους. Και έξοδα δεν θεωρώ τόσο τους υπαλλήλους αλλά όλες μα όλες τις προμήθειες σε κάθε επίπεδο. Από το μπικ ως το πιο σπάνιο φάρμακο, με τα ακίνητα που κάθονται ενώ πληρώνουν απίθανα ενοίκια σε τρίτους... Αν δεν σταματήσουν να πετάνε λεφτά, ότι συμφωνία και να γίνει, με ότι όρους και να γίνει, άκρη δεν θα βγει ποτέ γιατί μόνιμα "μέσα" θα είναι το ταμείο. Μεταρρυθμίσεις ακούω τόσα χρόνια, στην πράξη δεν είδαμε τίποτα γιατί κανείς δεν είχε τα @@ να τα σπάσει με τους "θύλακες της διαφθοράς" που είπε ο Αλέξης. Ε, άντε καλό μου... Δηλαδή μαγκιά στον Σόιμπλε, την Λαγκάρντ, τον Ντράγκι και δεν ξέρω γω ποιόν άλλον και εδώ μέσα κοκοκο;
Για τη μείωση του μισθού του υπαλλήλου δεν το συζητώ, απλά αναφέρω ότι οι ελάχιστοι εργοδότες που διατήρησαν τον αριθμό εργαζομένων μνημονεύονται συνεχώς ως αξιέπαινοι.
Για τον ελεύθερο επαγγελματία που συμπεριλαμβάνεται στον κλάδο παροχής υπηρεσιών -εμπειροτέχνες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κλάδος ασφαλειών κλπ- έχω να παρατηρήσω:
Σε κανένα συνεργείο μοτοσυκλετών δεν είδα να μειωθούν οι τιμές καθόλη τη διάρκεια της 5ετίας της κρίσης, όχι αντίστοιχη της μείωσης το γενικότερου εισοδήματος που ξεπερνάει το 50%, αλλά έστω και σε ένα 10%. Αντίθετα ο τζίρος αυξήθηκε σημαντικά, με την αναβίωση των παρατημένων στις αποθήκες στην προσπάθεια να περιοριστεί το κόστος μετακίνησης.
Απλό παράδειγμα που επεκτείνεται και σε άλλους κλάδους της συγκεκριμένης κατηγορίας, που συνέβαλε έτι περαιτέρω στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών.
ενα τελευταιο και ξεκαρφωτο απο μενα
μεγαλωστε ολοι τα παιδια σας με αρχες, αξιες και ιδανικα
χωρις να τα κακομαθενετε, να εχουν οραμα και πιστη,
αυριο μερικα απο αυτα θα ειναι οι πολιτικοι του μελλοντος,
και η μονη ελπιδα.....
καλη ψηφο και ζυγιστε τα ολα στο μυαλο σας,
την Δευτερα παλι εδω ολοι μαζι ενωμενοι-μονοιασμενοι εναντια στα προβληματα.
μια ζωη την εχουμε.....και την μιση την ζησαμε
Και αυξήθηκαν οι φόροι, οι εισφορές προς τα ταμεία (το δικό μου ας πούμε "μαγκιά" σήκωσε εν μέσω κρίσης 20% τις ετήσιες εισφορές), αυξήθηκε ΔΕΗ κλπ και δεν έπεσαν οι τιμές ανταλλακτικών, εργαλείων, ΙΚΑ υπαλλήλων κλπ. Ούτε το κόστος διαβίωσης έπεσε. Οπότε αναρωτιέμαι τι περιθώριο έχει να ξεβρακωθεί κάποιος με συνεργείο ή τι τον νοιάζει πόσα ξοδεύουν για να το παίζουν μοδάτοι οι αναπαλαιωμένοι με τα "κλασσικά μόνο για γνώστες" σαραβαλάκια τριακονταετίας και βάλε. (Δεν έχω καμμία σχέση με τον κλάδο).
Επειδή αναφέρεις υδραυλικούς ηλεκτρολόγους κλπ, ψάξε να δεις πόσοι έχουν μπλοκάκια πιά...
Αλλά να λέμε ότι αυτά φταίνε για την μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών... ΛΟΛ βρε ντίμη και ομιτζί όσα θες. Επειδή μου το θύμισε πρόσφατα το φέισμπουκ και έκανα μιά αναδρομή, προ 4ετίας πήγαμε Ιταλία. Τιμές σουπερμάρκετ σε σχέση με εδώ, να κλαις (πολύ ΠΟΛΥ φτηνότερα στα ίδια ακριβώς προϊόντα), καφές έξω φτηνότερος, ποτά αστείες τιμές, εστιατόρια φτηνότερα και ποιοτικά σε άλλο επίπεδο. Αυτά μας τρώνε την αγοραστική δύναμη χρόνια τώρα, όλη μας η καθημερινότητα είναι ακριβότερη. Ο 200άρης νεσκαφέ πχ το τελευταίο εξάμηνο μόνο έχει πάει από τα 4,90 στα 5,80. Κανένα μνημόνιο δεν φταίει για αυτά.
Ο μεγαλύτερος πραγματικός πλούτος είναι οι σχέσεις με τους δίπλα μας.
Όταν τα χρήματα τελειώνουν, όταν τα περιθώρια στενεύουν, όταν η άρχουσα τάξη καταστρέφει το επίπεδο ζωής που ήξερες, οι μόνες πραγματικές δυνατότητες επιβίωσης, οικονομικής, ψυχολογικής και κοινωνικής, βρίσκονται στις σχέσεις μας με τους διπλανούς μας.
Όσο αυτές είναι σχέσεις ισότιμης και έμπρακτης αλληλοβοήθειας, συμπαράστασης, μοιράσματος των κοινών προβλημάτων, χωρίς διακρίσεις, τόσο η ζωή θα γίνεται υποφερτή και θα βγαίνει, τόσο θα επιβιώνουμε από κάθε άποψη.
Όσο δεν υπάρχουν ή δε δημιουργηθούν τέτοιες σχέσεις, πάμε για το τρελλάδικο ή για αφανισμό.
Αυτό που τρέμουν περισσότεροι οι διαχειριστές της κατάστασης, ανεξαρτήτως ονόματος, είναι μήπως, μήπως μέσα στη σαπίλα των κοινωνικών σχέσεων, κρίσιμες μάζες αναπτύξουν τέτοιες σχέσεις και μπορέσουν να επιβιώσουν χωρίς να αλληλοκανιβαλισθούν. Θα είναι κακό παράδειγμα για τους υπολοίπους.
επειδη μιλαμε για αγοραστικη δυναμη...........
μηπως θυμαται κανεις οτι το 2002 που ηρθε το ευρω σε ενα εξαμηνο στα ειδη πρωτης αναγκης τριπλασιαστηκαν οι τιμες;
εμενα παντως ο μισθος μου μεχρι το 2010 που αρχισαν οι περικοπες δεν τριπλασιαστηκε
αλλα τοτε δεν μας πειραζε που πληρωναμε 150 δρχ το μπουκαλακι το νερο 500δρχ το εισιτηριο του λεωφορειου και 1500δρχ τον καφε σε καφετερια γιατι ειχαμε φτηνα αυτοκινητα, κινητα, lcd και ταμπλετ
ολα μια ιδεα ειναι τελικα