Τελικα προκειται για μοντελο 2006 (S1) και δε χρωσταει τελη. Ειναι το γυμνο σε μαυρο. Επισης ειχε ηδη πριν μπει σε ακινησια μια μικρη διαρροη στην μπροστινη αναρτηση. Οποτε το σερβις μπροστινων ειναι σιγουρα στη λιστα.
Αν βολεψει το προγραμμα μεσα στη βδομαδα σκοπευω να περασω να του ριξω μια ματια απο κοντα. Με δεδομενο οτι ειναι παλαιοτερο μοντελο απ΄ο,τι νομιζα και της εξτρα εργασιας που θα πρεπει να πληρωθει μηχανικος για να την κανει, νομιζω πως οντως το χιλιαρικο θα πρεπει να ειναι το οριο μου.
SONone ωραιο το Honda αλλα δε θελω να μπλεξω με carbs, δεν ειναι κατι που θα μου φανει χρησιμο στις προσωπικες μου μηχανες.
Αν ειχα χωρο να μεινει η μηχανή λυμένη θα δοκίμαζα να παίξω και με τα καλάμια. Σίγουρα δεν ειναι και ότι πιο ευκολο αλλα τα απαιτουμενα ανταλλακτικα τα βρισκεις ευκολα και γενικά υπάρχουν άπειροι οδηγοι στο νετ για να ξεκινησεις. Οπότε δεν θα απέκλεια και αυτη την εργασία από μένα.
Δεν υπάρχει ούτε ο χώρος, ούτε ο εξοπλισμός για να κρατηθεί η μηχανή χωρίς τροχό.
Φανταζομαι θα το χεις δει αλλα ετσι για να υπαρχει μπουσουλας για την τιμη.
https://www.car.gr/used-bikes/yamaha...tion-from=2006
Γενικά, αν δεν έχεις γνώσεις να κάνεις ούτε τα βασικά π.χ. ρολεμάν τροχών, σερβις φρένων, καθαριότητα τρόμπας βενζίνης κ.τ.λ.
Και αν δεν έχεις εργαλεία που χρειάζεσαι για τέτοιες επισκευές π.χ. δυναμόκλειδο και τα σπαστά κλειδιά που ίσως χρειάζεται η αλλαγή των μπουζί
Θα σου πρότεινα να μην κάνεις καν την κίνηση.
arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......
I'm diagonally parked in a parallel universe.
https://www.facebook.com/panagiotis.hatzis.9
https://www.youtube.com/watch?v=rB6OlJqV1rQ
Σωστά, τετοιες δουλειές δεν γίνονται στο πεζοδρόμιο.
Oι γνωσεις αυτες δε ερχονται με Θεια φωτιση φανταζομαι, ουτε γεννηθηκε κανενας ξεροντας τα ολα αυτα.
Το ολο νοημα του project (αν γινει τελικα) ειναι αυτο ακριβως, να ξεκινησω να πιανω τετοιες μεγαλυτερες δουλειες σε μια μηχανη που δεν αγχωνομαι και αν κατι δε μου βγει με την πρωτη και μου παρει πολυ χρονο -ή ακομα κι αν δε μου βγει καθολου και καταληξω στο μηχανικο. Βασικα εργαλεια υπαρχουν και ο,τι αναγκη προκυπτει θα αγοραζεται, ωστε σιγα-σιγα να χτιζω και την εργαλειοθηκη μου με πραγματα που θα μου φανουν χρησιμα και στη μηχανη μου.
Γενικα ημουν για πολλα χρονια της λογικης που αναφερεις (αμα δεν ξερεις μην πιανεις) και καταλαβα πως ετσι μια ζωη θα μεινω να μην ξερω. Ξεκινησα με χαζες δουλειες και σιγα-σιγα αποκτω την εμπιστοσυνη στον εαυτο μου να πιανω και σοβαροτερα πραγματα. Το προηγουμενο ΣΚ αλλαξα στο αμαξι της γυναικας μοτερ στο πορτ-μπαγκαζ και επισκευασα το καθισμα του συνοδηγου που δεν επεφτε (αλλαγη συρματοσχοινου και χειρολαβης). Εφτιαξα και το μηχανισμο παραθυρου σε εναν φιλο, αλλαξα το θερμοστατη στο φουρνο που δε δουλευε σωστα, τετοια πραγματα. Χαζαμαριτσες ειναι αλλα πριν κανα χρονο δε θα το σκεφτομουν καν να ασχοληθω. Ε, βημα-βημα σκοπευω να προχωρησω προς τη σωστη κατευθυνση.
Να πω την αληθεια δεν ειμαι πολυ αισιοδοξος για το συγκεκριμενο μηχανακι (την κατασταση και το αν θα τα βρουμε στα οικονομικα), αλλα βλεποντας και κανοντας.
Σωστό το σκεπτικό σου. Της ίδιας φιλοσοφίας είμαι και εγώ.
Είσαι χρόνια στον χώρο της μοτοσυκλέτας, ξέρεις τί θα αγοράσεις και τί σκοπεύεις να κάνεις με αυτό. Αν το οικονομικό δεν είναι θέμα προχωρά. Θα είναι ενδιαφέρουσα εμπειρία.
Αν πιανουν λιγο τα χερια σου δεν ειναι καμια σοβαρη δουλεια τα μπροστινα της μηχανης.
Θυμαμαι τοτε που ειχα το bandit ειχα αλλάξει με την βοηθεια ενος φιλου τα λαδια του μπροστινου σε 40 λεπτα.
Οσο για τον τροχο δεν ειναι τιποτα...βαζεις ενα τελάρο κατω από την πολαπλή της εξάτμισης και λυθηκε το πρόβλημα...
Το fzr από οσο θυμαμαι εχει 2πλο σταντ...άρα εισαι ΟΚ!
Μη φοβασαι...προχωρα το!
προσέχουμε για να έχουμε!...
arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......
μ'αρεσει η θέληση για εξερεύνηση και θα θελα να προσθέσω στο παραπάνω,κάτι που με οδήγησε και συνεχίζει ως νοοτροπία στα κατσαβιδιασματα. φτάσε μέχρι όπου νιώθεις βέβαιος και πάντα χωρίς να κάνεις ζημιά ώστε να φτάσεις εκεί.
αυτό σιγά σιγά, θα σου γεννήσει και περισσότερη αίσθηση στο τι είναι τι,θα αρχίσεις να μαθαίνεις πράγματα και αν όντως αρχίσεις να "μυρίζεις" τότε θα ξέρεις ενστικτωδώς και μέχρι που είναι το όριο κάθε σου επέμβαση.
το φεηζερ αυτό το είχε φίλος μου,είναι πολύ βολικό μηχανάκι για αυτόν που το μαστορευει. Η ιδέα σου δεν είναι καθόλου κακή!
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες