Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί σου κάνει εντύπωση... Ο καθένας έχει δικαίωμα -όπως κι εσύ- να έχει την άποψη του. Αλλιώς δεν θα αγοράζαμε μικρά σκούτερ, προφανώς είχαμε τους λόγους μας. Ζητήθηκε η γνώμη όλων μας ώστε ο άνθρωπος να καταλήξει σε μια δική του απόφαση. Ενδεχομένως το δικό σου σκεπτικό να εκφράζει πιο πολύ τον φίλο μας.
Από εκεί και πέρα και με το SH150i πηγαίνεις στον Κηφισό μια χαρά άνετα με 100-110 (το κάνω κάθε μέρα). Δε θα πας με 140, οκ so what? Προφανώς, με ότι έχει κανείς συνηθίζει και να ζει και να βολεύεται με αυτό. Εγώ δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για κάθε σκούτερ, μπορώ να εκφέρω άποψη για το σκούτερ που αγόρασα και με πιο σκεπτικό το έκανα.
Το SH150 είναι 137 κιλά γεμάτο, ενώ το SH350 είναι 174 κιλά γεμάτο (διαφορά 34 κιλών σε κίνηση στην πόλη) και με σημαντική διαφορά στο κέντρο βάρους. Μεγαλύτερη χωρητικότητα στον κουβά και οικονομικότερο στην κατανάλωση για ένα "εργαλείο" ουσιαστικά που αντικαθιστά τη χρήση της μοτοσυκλέτας με σκοπό να μειώσεις το καθημερινό κόστος χρήσης και συντήρησης (συγκριτικά με μια μοτοσυκλέτα, όχι με παπί) και να είσαι κυριλέ στη δουλειά σου.
Από εκεί και πέρα ο καθένας αποφασίζει και αγοράζει με το δικό του σκεπτικό. Όλοι καταθέτουμε την άποψη μας σύμφωνα με τις προσωπικές μας προσλαμβάνουσες. Αν ήμουν μετανιωμένος για κάτι θα το κατέθετα και αυτό. Όμως με βάσει το σκεπτικό μου κρίνω πως η αγορά μου ήταν επιτυχημένη (για εμένα). Δεν είναι μοτοσυκλέτα ώστε να κρίνω με την κ@βλα και το γκάζι στο χέρι. Οτι και να το κάνεις.... σκούτερ είναι. Αν φτάσω στο σημείο να κρίνω ένα σκούτερ με όρους μοτοσυκλέτας τότε να πάω να τις πουλήσω και τις μηχανές.
Είχα αγοράσει και ένα Peugeot XP400GT που θα ήταν τέλειο αν ήθελα να έχω μόνο αυτό (ένα δίκυκλο δλδ). Για τη χρήση που το ήθελα εγώ ήταν εντελώς αποτυχημένη αγορά. Καθόλου ευέλικτο, υψηλότερη κατανάλωση και πιο συχνά διαστήματα σέρβις. Το πούλησα με 3.000 χλμ.