Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 24 από 24

Θέμα: Ηλεκτρικό πρόβλημα

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan
    Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
    :rotflmao:

Στα δικα μου.Με τη μπαταρια φορτισμενη πλεον, πηρε μια χαρα τσακμακι.
    Αρα παω για μπαταρια;;
    (ειναι ιδεα μου ή κλειστου τυπου ειναι ολες γυρω στο 50ευρο κ πανω; )

Το οτι για πανω απο 4 χρονια επερνε παντα, αμεσως, χωρις μα μου σου του και προχθες μετα απο ενα 2ωρο σβηστη δεν γυρνουσε παρα απειροελαχιστα η μιζα κ μετα ακουγοταν το χαρακτιριστικο κλικ πως σας φαινεται;

Παντως ευχαριστω απαντες!!!(τον sakisvolos περισσοτερο γιατι εγραψε κ ολοκληρη εκθεση!)
    Θε επέμενα λίγο για το θεμα του "αυτόματου", του ρελέ δηλαδή. Αν ο χαλκός στις επαφές έχει "αρπάξει" μπορεί να σου το ξανακάνει σε άλλη φάση. Εγώ θα το άνοιγα και θα κοιτούσα τις επαφές του, αλλά δεν ανοίγουν όλα τα ρελέ. Καλύτερα άλλαξέ το
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Εαν οι επαφές του ρελέ είναι φθαρμένες θα παρουσιάζουν αντίσταση και το ρεύμα θα είναι μικρότερο απο το κανονικό. Η μίζα ναι μεν δεν θα δουλέυει καλά (ή καθόλου), αλλά η μπαταρία δεν θα αδειάζει γρηγορότερα απο το κανονικό.

Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
    Θε επέμενα λίγο για το θεμα του "αυτόματου", του ρελέ δηλαδή. Αν ο χαλκός στις επαφές έχει "αρπάξει" μπορεί να σου το ξανακάνει σε άλλη φάση. Εγώ θα το άνοιγα και θα κοιτούσα τις επαφές του, αλλά δεν ανοίγουν όλα τα ρελέ. Καλύτερα άλλαξέ το

Πάντως αν θυμάμαι καλά του ΧΤ δεν άνοιγε, όπως και τα περισσότερα ρελέ πιστεύω.
    Καλό θα ήταν να υπήρχαν ανταλλακτικά λαμάκια ρελέδων για να μην είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε αντικατάσταση ολόκληρου του ρελέ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
    Πάντως αν θυμάμαι καλά του ΧΤ δεν άνοιγε, όπως και τα περισσότερα ρελέ πιστεύω.
    Καλό θα ήταν να υπήρχαν ανταλλακτικά λαμάκια ρελέδων για να μην είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε αντικατάσταση ολόκληρου του ρελέ.
    Τα περισσότερα ανοίγουν με μια μικρή πένσα / μυτοτσίμπιδο και πολλή υπομονή για να μην κόψεις το πηνίο. Αυτά που δεν ανοίγουν είναι κυρίως τα μικρά που είναι βουτηγμένα σε ρυτίνη.
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bentouza
    μολις ειναι ετοιμη η καινουρια μπαταρια κ το φερω σπιτι θα βγαλω πλαστικα να δω το ρελε(πολυ βαλε βγαλε αυτο το μηχανακι αδερφακι μου..).

αν ανοιγει θα επανελθω για οδηγιες αν κ απο οτι διαβαζω μονο τις επαφες του μπορω να τσεκαρω, σωστα;

επισης πανακριβες οι κλειστου τυπου..

Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
    μολις ειναι ετοιμη η καινουρια μπαταρια κ το φερω σπιτι θα βγαλω πλαστικα να δω το ρελε(πολυ βαλε βγαλε αυτο το μηχανακι αδερφακι μου..).

αν ανοιγει θα επανελθω για οδηγιες αν κ απο οτι διαβαζω μονο τις επαφες του μπορω να τσεκαρω, σωστα;

επισης πανακριβες οι κλειστου τυπου..
    το ρελε εχει πολλα μπλιμπλίκια μεσα. Εχει δύο ελατήρια ένα που τραβαει κ ενα που σπρώχνει, για την επαναφορά της κεφαλής από τις επαφές. Εχει το πηνίο που πρέπει να προσέξεις μην το κόψεις αν το τραβήξεις απότομα στο άνοιγμα. Εχει ένα στεφάνι γύρω από τον πυρήνα, κλπ κλπ. Σε ενδιαφέρει οι επαφές να έχουν λεία επιφάνεια. Αν όχι, μπορείς να τις τρίψεις με ένα dremel αλλα θα πρέπει να κάνεις πατέντα στο μήκος της κεφαλής ώστε να προσαρμοστεί στο νέο πάχος των επαφών και να τις βρίσκει σωστά. Αν τα καταφέρεις γλυτώνεις 25-50 ευρώ.
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Αρχικά δημιουργήθηκε από Lio5
    Εαν οι επαφές του ρελέ είναι φθαρμένες θα παρουσιάζουν ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και το ρεύμα θα είναι ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ απο το κανονικό. Η μίζα ναι μεν δεν θα δουλέυει καλά (ή καθόλου), αλλά η μπαταρία ΔΕΝ θα αδειάζει γρηγορότερα απο το κανονικό.
    Ρε παιδιά το χαλασμενο ρελέ ΔΕΝ αδειάζει τη μπαταρία. Αφου με φορτισμένη μπαταρια παίρνει τσακμακι, το ρελέ δεν έχει πρόβλημα. Η η μπαταρια έχει φάει τα ψωμιά της, ή έχει πρόβλημα το κύκλωμα φόρτισης...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Lio5
    Ρε παιδιά το χαλασμενο ρελέ ΔΕΝ αδειάζει τη μπαταρία.
    Κι ομως γίνεται. Αν οι επαφές έχουν αρπάξει μπορεί να μένει κολλημένο ή να κολλάει σε ανύποπτη στιγμή.
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    In brief...
    Άμα σε ενδιαφέρει, φτιάχνεις ένα τροφοδοτικό με σταθεροποιημένη τάση στα 16.2 -16.5 Volts και με περιορισμό ρεύματος λιγότερο από το 1/20 της χωρητικότητας της μπαταρίας και αφού πρώτα έχεις φορτίσει κανονικά την μπαταρία, ανοίγεις τα πώματα - γιατί πιθανόν να αρχίσει το "βράσιμο" - και την φορτίζεις για 4-8 ώρες (τσεκάροντας ανά 1 ώρα την στάθμη του ηλεκτρολύτη !!!

Εκφορτίζεις την μπαταρία κάτω από 11 Volts (ΟΧΙ όμως λιγότερο από 10.5) και επαναλαμβάνεις τα παραπάνω ...

.......ισχυει η ιδια διαδικασια και για τις τζελ;(εξαιρουμενων των πωματων ).

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. suzuki gs500- ηλεκτρικό πρόβλημα??
    από sotomoto στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 23/01/2009, 10:35
  2. Ηλεκτρικό πρόβλημα ??
    από kostakisK στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 15/08/2006, 19:40
  3. Βοήθεια για ηλεκτρικό πρόβλημα
    από t.kant στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks