LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Μια που το έχουμε κάνει λάστιχο, να ρωτήσω κι εγώ κάτι: σκέφτομαι να αγοράσω νέο λαπτόπι (όχι, δε θα ρωτήσω τι να πάρω) και στα λεφτά που θέλω να δώσω παίζουν κυρίως μηχανήματα χωρίς OS. Τι πιθανότητες έχει να περάσει άδεια Win από λάπτοπ άλλης μάρκας που τώρα τρέχει αποκλειστικά linux (οπότε η άδεια δεν χρησιμοποιείται πλέον);
Αν η άδεια ήταν σε δισκάκι και όχι προεγκατεστημένη δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αν η άδεια ήταν ενσωματωμένη δυστυχώς κλειδώνει με το id του 1ου μηχανήματος.
Στη δεύτερη περίπτωση αν ρίξεις ένα ευγενικό τηλέφωνο στην microsoft hellas ίσως και να σου την ξεκλειδώσουν για μία και τελευταία φορά.
Μαζί με το "ευγενικά" έχε καλού κακού και μερικές εύκαιρες τεχνικές απαντήσεις
*** είχα προβλήματα επανεκκινήσεων στον υπολογιστή μου και θεωρούσα ότι είχε πρόβλημα ο δίσκος οπότε και έκανα καθαρή εγκατάσταση (χωρίς την χρήση του Factory restore. Τελικά ήταν μητρική και άλλαξα μητρική εξ' ου και το διαφορετικό machine ID.
Δεν νομίζω βέβαια κανείς να ασχοληθεί αλλά έχε το πρόχειρο σαν δικαιολογία.
Για το θέμα "με OS ή άνευ" στα ίδια χαρακτηριστικά και ίδιες μάρκες, το "με" είναι από 15 ευρώ παραπάνω. Γιατί να μην το προτιμήσει κανείς...;
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Αφού θα το κάνεις που θα το κάνεις...
Το κοιτούσα το ζήτημα, αφ' ενός τα "καλά" δεν έχουν εκδόσεις χωρίς OS, αφ' ετέρου το χρεώνουν πραγματικά λίγο. Έλεγα ομοίως μήπως έκανα μεταφορά την άδεια χρήσης του desktop που είχα αγοράσει 7 και μετά 8, αλλά δεν αξίζει.