Προσπάθησα να το διαβάσω όλο, αλλά δεν γίνεται.....
Προσπάθησα να το διαβάσω όλο, αλλά δεν γίνεται.....
"Growing old is inevitable. Growing up is optional"...
Μην οδηγησεις ποτε πιο γρηγορα απο τον φυλακα αγγελο σου!
http://www.youtube.com/watch?v=nliOB4U0UyU&feature=kp
Μην οδηγησεις ποτε πιο γρηγορα απο τον φυλακα αγγελο σου!
http://www.youtube.com/watch?v=nliOB4U0UyU&feature=kp
Ναι μωρέ, για το καλό μας.....
Ειδήσεις εδώ και πάάάάάρα πολύ καιρό δεν βλέπω, τυχαία σήμερα έπεσα σε ένα κανάλι για 5 λεπτά και από τα συμφραζόμενα κατάλαβα ότι είτε διαλύουν τη δημοτική αστυνομία πανελληνίως μάλλον, είτε τους απολύουν-βάζουν σε διαθεσιμότητα, δεν ξέρω κι εγώ πως το λένε... Ήταν ένας κύριος ο οποίος υποστήριζε με θέρμη ότι σε λίγο καιρό με τη διάλυση της δημοτικής αστυνομίας, ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας εικόνων χάους και αναρχίας στα αστικά κέντρα... σκεπτόμενος τη δημοτική αστυνομία στην πόλη μου, αυθόρμητα δεν συγκρατήθηκα κι έβαλα τα γέλια. Μου θυμίζει αυτό που λέγανε στην Κούβα "εμείς κάνουμε πως δουλεύουμε κι ο Κάστρο κάνει ότι μας πληρώνει".
Η δημοτική αστυνομία λοιπόν στην πόλη μου είναι κάτι τύποι και τύπισσες που δεν ξέρω πως προσλήφθηκαν, με μέσο ή όχι, με προσόντα ή όχι, με διαγωνισμό ή όχι, τους οποίους είχα ακούσει κάποια φορά με τα ίδια μου τα αυτιά να δηλώνουν ευθαρσώς "πολύ δουλέψαμε σήμερα, πάμε να γράψουμε κανα μηχανάκι ακόμα και μετά πάμε να την αράξουμε για φραπέ όλοι μαζί" και κρατήθηκα να μην τους αρχίσω στα γαμίδια... εκείνη τη φορά γιατί τελικά τους τα έψαλα άλλη φορά για άλλο λόγο. Καταρχάς δεν είναι καν δημοτική αστυνομία αλλά αστυνομία του κέντρου της πόλης. Μένω σε περιοχή εκτός του κέντρου, η οποία μπαίνει στη μνήμη της εκάστοτε δημοτικής αρχής κάθε 4 χρόνια που έρχονται και ρίχνουν άσφαλτο στην ίδια τρύπα σε ένα δυο δρόμους, αλλάζουν και καμιά λάμπα και οι χαρούμενοι δημότες ικανοποιημένοι που τους θυμήθηκαν πάνε και ψηφίζουν. Η περιοχή αυτή λοιπόν αποτελείται από ένα κεντρικό δρόμο όπου μονίμως τα πεζοδρόμιά του είναι μπλοκαρισμένα από γραψαρχίδηδες νεοέλληνες που θέλουν το τουτού τους ΑΚΡΙΒΩΣ κάτω από το σπίτι παρκαρισμένο, με αποτέλεσμα να είσαι αναγκασμένος κάθε τόσο να βγαίνεις στον κεντρικό δρόμο και όταν έχεις και μικρό παιδί ή καρότσι ή είσαι ανάπηρος δεν είναι και το πιο επιθυμητό. Όσες φορές ρώτησα τους δημοτικούς αστυνομικούς γιατί δεν έρχονται και καμιά βόλτα από τη γειτονιά μας να γράψουν, η απάντηση ήταν πως οι αρμοδιότητές τους είναι μόνο μέσα στο κέντρο της πόλης και εκεί που μένω είναι μακρυά να έρχονται (άσε που έχει και ανηφόρα και δεν ενδείκνυται για τους χοντρούς τους κώλους). Το μόνο που κάνουν είναι να βγαίνουν κανα μισάωρο κάθε μέρα, να κόβουν καμιά κλήση για παρκάρισμα στα παρκόμετρα και μετά να γράφουν κάθε δίτροχο που θα βρουν πάνω σε πεζοδρόμιο, εξαιρουμένων των διτρόχων των υπαλλήλων του δήμου μπροστά ακριβώς από το δημαρχείο. Βέβαια η κίνηση επί του πεζοδρόμου απαγορεύεται και ορθώς, αλλά όταν αυτός που κόβει βόλτες από τον ένα πεζόδρομο στον άλλο για να πάει από τη μία καφετέρια στην άλλη είναι κολλητός μας δεν τρέχει κάστανο, ενίοτε δε την αράζουμε πάνω στο μηχανάκι του κολλητού για να πιούμε τον καφέ μας στο τραπέζι, ξεθεωμένοι από την καθημερινή μισάωρη σκληρή δουλειά.
Σκεπτόμενος λοιπόν όλα αυτά δε μπορώ παρά να γελάσω από τη βαρύγδουπη δήλωση περί χάους στις πόλεις του μπάρμπα στην τηλεόραση. Ας έλεγε κάτι άλλο, κάποια πιο πιστευτή δικαιολογία, αλλά να μας δουλεύουνε μέσα στα μάτια μας και να νομίζουν ότι το κουτόχορτο είναι μέρος της διατροφικής συνήθειας όλων μας... λες και δεν βλέπουμε καθημερινά την παραγωγικότητα του δημόσιου τομέα.
Καλά έκανες... σημασία έχει ότι ο ΣΥΡΙΖΑς το γύρισε ακόμα πιο πολύ προς all time classic ΠΑΣΟΚ, με κάτι από καλύτερο image. Θέλω να πω δεν έχει Τσοβόλα και Κουτσόγιωργα, λαικίζει στο βαθμό που αντέχει ο "ψαγμένος" αστός και όχι ξαδιάντροπα όπως ο Αντρέας. Διατηρεί το γιαλατζί επαναστατίκ momentum του αλλά παράλληλα λειαίνει με την ράσπα όλες τις αριστερές ακανθώσεις που ενοχλούσαν και τραυμάτιζαν τις εμποτισμένες συνειδήσεις των "θα μας πάρουν τα σπίτι οι κομμουνιστές" και "μας έσφαζαν με τα κονσερβοκούτια". Δηλαδή είναι νέα βελτιωμένη σύνθεση για ευκολότερη πέψη, να πειστεί και ο απογοητευμένος Καραμανλικός ότι δεν ψηφίζει κόκκινο, αλλά ροζ και μάλιστα ξεπλυμένο. Μια χαρά όλα. Άντε και εις ανώτερα, το επόμενο βήμα είναι μπαρμπά Κουβέλης image maker...
Γι’ αυτό δεν ευθύνονται μόνο τα κόμματα αλλά και ο μικροαστισμός που διαπερνά την ελληνική κοινωνία.όχι απο άποψη βέβαια , κάτι σαν τεμπελιά είναι.
Οι «νοικοκυραίοι» -δεξιοί και αριστεροί- κυριαρχούν και ζουν με τον φόβο να μην χάσουν αυτά που έχουν ήδη χάσει.
Ό,τι συμβαίνει με τους «νοικουραίους», συμβαίνει και με τους πολιτικούς. Πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά; Στην Ελλάδα όλοι ζούμε
Η αλήθεια είναι πάντως οτι μέσα στον Σύριζα βρίσκονται ΚΑΙ άνθρωποι σωστοί,
που δεν βαφτηκαν ροζ όπως πολύ σωστά είπες.
Το μεγάλο στοίχημα για μένα είναι εάν θα καταφέρει ο Συριζα κάτι εως τώρα ακατόρθωτο.Να ενώσει την αριστερά.
Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, καναλάρχες και οικονομική ελίτ έγιναν μια γροθιά και -με την συνδρομή της ΔΗΜΑΡ- μας γονάτισαν.Η οπισφοφυλακή τους η ΧΑ φυσικά από κοντά..
αυτοί δουλεύουνε μαζί, εμείς γιατί δεν δουλεύουμε μαζί;
Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)
"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Πολύ απλά Η Δεξιά δεν έχει κανένα πρόβλημα να πετάξει όλες τις μάσκες και να ενωθεί.
Κεντροδεξιοί, δεξιοί, νεοφιλελεύθεροι, φασίστες και νεοναζί, όλοι μαζί αγαπημένοι.
Και είναι λογικό αφού τα δάνεια του ΔΝΤ και η μοιρασία της εθνικής περιουσίας γίνεται μεταξύ τους.
Μαλάκας είναι ο Σάλλας πχ να μην θέλει το ΔΝΤ ?
Μαλάκας είναι κι ο Αλαφούζος να μην θέλει 60% ανεργία ?
Οπως είπα όλοι αυτοί ενώθηκαν...Εμείς τι κάνουμε?
Όταν λες να ενώσει την αριστερά τι εννοείς??
Καταρχήν μέχρι στιγμής υποχρέωσε σε αυτοδιάλυση τις συνιστώσες (με χρονική παράταση) αυτό δηλαδή που προσδιόριζε τον συνασπισμό εδώ και δεκαετίες. Αυτό δεν το λες ακριβώς δημοκρατική προσπάθεια ένωσης της αριστεράς.
Επίσης στην ένωση της αριστεράς δεν θα έπρεπε να περιλαμβάνεται το ΚΚΕ (που δεν έστειλε ούτε εκπρόσωπο), και η ΔΗΜΑΡ που σύμφωνα με δηλώσεις ένθεν και ένθεν προς το παρόν δεν συζητούν σε καμία περίπτωση συνεργασία?
Τέλος με Φωτόπουλο (ΔΕΗ) Μπαλασόπουλο (ΠΟΕ ΟΤΑ) και τον έταιρο Καππαδόκη του οποίου το όνομα μου διαφεύγει αυτή την στιγμή (της ΠΟΣΠΕΡΤ) στις πρώτες σειρές των καθισμάτων, στις αρχές της προηγούμενες εβδομάδας,να χαμογιελιούντε και να χαριεντίζονται μπροστά στίς κάμερες και στον φακό, μάλλον να μας προβληματίζει το τι ετοιμάζουν να ενώσουν θα έπρεπε.
Quod me nutrit... me destruit.....
Δεν θα μπώ ΠΆΛΙ στο τριπάκι να εξηγήσω τα αυτονόητα.Οποιος κοιτάει την πάρτυ του και μόνο απλά δεν είναι Αριστερός
Αν το ΚΚΕ δεν έστειλε καν εκπρόσωπο σε ένα συνέδριο συγγενούς κόμματος ας το δούν οι ψηφορόροι του αυτό.
Δες όμως τι ωραία παιρνάνε την προπαγάνδα τους οι "αντίπαλοι" καναλάρχες και οικονομική ελίτ.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ φταίει για όλα , και δώσε Πρετεντέρη , και δώσε διχασμό δημόσιοι vs ιδιωτικοί και δώσε...
Το κατάπιες ολόκληρο το δόλωμα φίλε...
Για το μόνο που φταίει η Αριστερά είναι οτι δεν ενώνεται. Να μην συμφωνήσουν σε όλα αν θέλουν. Μια γενική γραμμή όμως ε του πούστη πια...
Θα μας μαζεύουν νύχτα από τα σπίτια μας οι φασίστες, και καποιοι ακόμα θα κατηγορούν ο ένας τον άλλον για ρεφορμισμό.
Κώστα, δεν φταίει κανένας έξωθεν παράγοντας ούτε υπάρχει κάποιο σχέδιο για την αποδόμηση της αριστεράς στην Ελλάδα. Μόνοι τους έκατσαν και έβγαλαν τα ματάκια τους, ο καθένας τη βιόλα του και το έργο γνωστό εδώ και χρόνια. Σε άλλα μέρη του κόσμου την χτύπησαν με ύπουλο τρόπο, εδώ δεν χρειάστηκε καν να μπουν στη διαδικασία. Ο ΣΥΡΙΖΑς αν μη τι άλλο θα έπρεπε να είναι ειλικρινής, ας ήταν ειλικρινής ακόμη και αν συνέχζε να μοιάζει με τον αριστερό πύργο της Βαβέλ που έμοιαζε πριν κανά χρόνο +. Τα προσπαθώ να είμαι αρεστός στον κάθε φίτσουλα καλύπτοντας την αριστερίλα μου με σοσιαλοκεντρώα φτιασίδια, είναι αν μη τι άλλο ανειλικρίνια και δεν θα τους βγει σε καλό, άσε που φανερώνει εξουσιολαγνεια... (τι φανέρωνει;.... θέλει η πουτ@ν@ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει ένα πράμα...)
Το γεγονός ότι η Αριστερά δεν μπορεί να συνεργαστεί τόσα χρόνια, με αποτέλεσμα να γιγαντωθεί ένα φιλελεύθερο, καπιταλιστικό "τέρας" που σκοπό έχει να διαλύσει την εργατική τάξη και το δίκαιο του εργάτη, δεν σε προβληματίζει προσωπικά καθόλου??
Εννοώ ότι πόσο ποιο εγωιστικό μπορεί να γίνει το δεν υποχωρώ ας μένω σε ένα τραγικό ποσοστό, να μην συνεργάζομαι με ένα συγγενές κόμμα όπως σωστά αναφέρεις, μόνο και μόνο για να μην υποχωρήσω από τις αρχές και τις αξίες μου, όπως τις όρισα νύχτα χωρίς φεγγάρι πριν από χρόνια ολόκληρα και ενώ έχουν γίνει κοσμογονικές αλλαγές, κοινωνικά και πολιτικά.
Κατά τα άλλα εμείς τρώμε το δόλωμα ολόκληρο, ο διχασμός που μας πασάρουν οι καναλάρχες, οι δεξιοί και οι φασίστες καλά κρατεί, αλλά στις εκλογές έπρεπε να διαλέξουμε ανάμεσα σε 45 διαφορετικά ψηφοδέλτια της αριστερας που δεν μπορεί να μοιράσει σε 2 γάιδαρους άχυρο.
Στο δια τάυτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να γίνει Κόμμα όπως τα υπόλοιπα και όχι να παραμείνει συνασπισμός κομμάτων, για να δικαιούται το μπόνους των 50 εδρών σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο. Σε εποχές που οι αυτοδυναμίες και τα μεγάλα ποσοστά έχουν πάει περίπατο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό.
Έπρεπε όμως να γίνει και για έναν ακόμη λόγο. Γιατί έπρεπε να μπορεί να βγάζει κοινή γραμμή υπό ένα καταστατικό και να μην έχει ακραίες φωνές που κατά καιρούς χαλάνε την εικόνα. Ο πλουραλισμός απόψεων λοιπόν θα υπάρχει εντός αλλά θα είναι "φιμωμένος" εκτός. Μακάρι να μην αρχίσουν τα παρατράγουδα και το 30% της αριστερής πτέρυγας στις εσοκοματικές διαβουλεύσεις να μην αποδειχτεί πυρίτιδα.
Αν σοβαρευτεί η Αριστερά στην Ελλάδα τότε ναι υπάρχει ελπίδα και εγώ μαζί σου. Όταν όμως θα κόψουν τα καραγκιοζιλίκια τον λαϊκισμό και την ξύλινη γλώσσα. Γιατί προς το παρόν θυμίζουν κάτι απο την δεκαετία του 80 και πάμε για νέα παιδία της Αλλαγής.
Quod me nutrit... me destruit.....