Σελίδα 3 από 130 ΠρώτοΠρώτο 123456781353103 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 1950

Θέμα: Ξεχρεώσαμε;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Xlitos
    ΙΣΛΑΝΔΙΑ: 25 απλοί πολίτες συντάσσουν προτάσεις για την τροποποίηση του Συντάγματος

Τα δύο τρίτα των Ισλανδών τάχθηκαν υπέρ των προτάσεων για αλλαγή του συντάγματος, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του συμβουλευτικού δημοψηφίσματος που οργανώθηκε για το θέμα αυτό. Οι προτάσεις για το νέο σύνταγμα υποβλήθηκαν από μια επιτροπή που αποτελείται από 25 απλούς πολίτες και οι οποίοι συμβουλεύτηκαν τους

συμπατριώτες τους μέσω του διαδικτύου. Κατόπιν οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να απαντήσουν. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα οι ψηφοφόροι επιθυμούν οι φυσικοί πόροι του υπεδάφους της Ισλανδίας που δεν ανήκουν σε ιδιώτες να θεωρηθούν δημόσιο αγαθό. "Όσοι ήλπιζαν για μια καλύτερη κοινωνία ξύπνησαν χαρούμενοι σήμερα το πρωί", δήλωσε ο Γκούντμουντουρ Γκούναρσον, μέλος του Συνταγματικού Συμβουλίου και πατέρας της διάσημης τραγουδίστριας Μπγιορκ. Η πρωθυπουργός Γιοχάνα Σιγκουρνταντόριρ χαιρέτισε τα αποτελέσματα χαρακτηρίζοντας το δημοψήφισμα μια τεράστια νίκη για τη δημοκρατική διαδικασία. Είμαι πολύ υπερήφανη για το λαό που έδωσε στο κοινοβούλιο αυτ
    ό το αποτέλεσμα", πρόσθεσε. Η οικονομική κατάρρευση της χώρας το 2008 υποκίνησε μαζικά κοινωνικά κινήματα τα οποία πέτυχαν να επιβάλουν τον όρο το μελλοντικό σύνταγμα να καταρτιστεί από απλούς πολίτες. Από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο του 2011 μια ομάδα 25 ατόμων από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα εργάστηκε για τη σύνταξη του κειμένου και κατόπιν το ανήρτησε στο διαδίκτυο ώστε όποιος θέλει να εκφράσει αντιρρήσεις ή να το εμπλουτίσει, κάτι που έκαναν αρκετές εκατοντάδες Ισλανδοί.
    Στη συνέχεια η πρόταση υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο της χώρας και τον περασμένο Μάιο οι βουλευτές αποφάσισαν να προκηρύξουν δημοψήφισμα για την έγκρισή του. Η αναθεώρηση του συντάγματος πρέπει να εγκριθεί δύο φορές από το κοινοβούλιο και στο μεσοδιάστημα των δύο ψηφοφοριών να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Εγώ ρε συ άσχετος είμαι με οικονομικά αλλά ζω μια πραγματική ζωή και δυσκολεύομαι να τα φέρω βόλτα όπως πολλοί εδώ μέσα.

Δεν μπορώ όμως να μην αναρωτηθώ…
    Η κυβέρνηση τι ρόλο παίζει?
    Γιατί εγώ το μόνο που βλέπω είναι η απελευθέρωση των πάντων.
    Κι όπου απελευθέρωση διάβαζε αποποίηση των ευθηνών.
    Το σύστημα κάποτε μπορεί να αυτορυθμιστεί.
    Τώρα αν μέχρι τότε πεθάνουν μερικές χιλιάδες από τις περικοπές στην υγεία πχ ε δεν τρέχει και τίποτα.
    (και αυτά δεν στα λέω τυχαία τα έχω σπουδάσει)
    Εγώ λοιπόν ούτε αριστερός είμαι, ούτε δεξιός είμαι ούτε τίποτα.
    Τέτοια σκληρότητα όμως απέναντι σε αδύναμους ανθρώπους (ψυχασθενείς, γέρους, παιδιά, μητέρες κλπ) ακόμα κι αν μου το έλεγαν θα ήταν αδύνατο να το πιστέψω.
    Και όλοι σα να μην τρέχει τίποτα…
    Σαν όλα αυτά να συμβαίνουν κάπου άλλου…
    Σαν να μην είμαστε εμείς να είναι κάποιοι άλλοι…
    Φοράνε τις κουστουμάρες τους, οδηγάν τις αμαξάρες τους, τι βι μπλα μπλα όλη μέρα και γκομενούλα το βράδυ…

ΑΝ στο Νταού Πεντέλης τώρα ένα έφηβος ψυχασθενής δε βρει κρεβάτι, ένα πρεζόνι δε βρει θέση…
    Τι έγινε?

Οικονομικά μπορεί μια μέρα να ξεχρεώσουμε. (αν και αμφιβάλω)
    Ηθικά όμως ?

(ναι το ξέρω, το σκέφτομαι κι εγώ… Είμαι ρομαντικός μην πω τίποτε χειρότερο, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό)
    +1200
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Πικραμένο μέλος Το avatar του/της guzzistas
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    el_hymador

Αγορίνα μου γουστάρω να σε διαβάζω !
    Που το θυμήθηκες αυτό το χαρτογιακάδες???
    ‘Έχω να το ακούσω από τα 90ς και βάλε.

Η τρόικα όμως δεν ήθελε να βγει κανένα πρόγραμμα. Σίγα να μην δεν ήξερε ακριβώς τι συνέβαινε στην Ελλάδα.
    Αφού μαζί τα φάγανε!
    Η τρόικα ήρθε εδώ με σκοπό να εξασφαλίσει για τις μεγάλες εταιρίες τον εθνικό μας πλούτο
    (πρώτες ύλες, κρατικές εταιρίες κλπ)
    αλλά και (πρόσεξε το αυτό) την αγορά μας.
    Να διώξει ή να κλείσει τις Ελληνικές εταιρίες ώστε να μείνει η αγορά καινή να πιαστεί απ αυτούς μακάρι και με ευνοϊκότερους όρους (οικονομικές ζώνες)
    Δυστυχώς η Ελλάδα θυμίζει εταιρία υπό εκκαθάριση.
    Πολύ δε φοβάμαι ότι τα κουφά εργασιακά που ψηφίζονται συνέχεια έχουν μόνη λογική εξήγηση τα παραπάνω.
    Τραγική είναι και η τηλεόραση.
    Τους ακούω και δεν μπορώ να μη θυμηθώ την έκκληση του Ελληνικού ραδιοφώνου όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα.
    Τραγικoί κι εμείς που ως μεγάλες κότες που είμαστε θεωρήσαμε ότι φταίει η Κανέλλη και οι ξένοι.
    Φυσικά όπως θα έκανε και ο κάθε θρασύδειλος τους πατάξαμε αμφότερους (αν και τους ξένους όχι όλους, τους αδύνατους μόνο)
    Ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι οπαδός της Κανέλλη.

Αυτά δυστυχώς δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να τα δεις και εύχομαι πραγματικά να υπάρχει κάτι που δεν βλέπω και να κάνω λάθος.

+
    Οι μόνοι πιο ΗΛΙΘΙΟΙ από τους πολιτικούς, είναι οι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.

Μέλος
    Δε βρήκα που αλλού να το βάλω... Σκουριές: Έμφανίστηκε νέο είδος θηλαστικού

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Xlitos Προβολή μηνύματος
    [...]γι αυτο κοβανε ευρω αβερτα ολα αυτα τα χρονια [...]
    Εμ, συγγνώμη, αλλα το προβλημα (ενα απο τα πολλα) της ΕΕ ειναι ακριβώς οτι ΔΕΝ κόβει ευρω αβερτα...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Μόνο εγώ βλέπω το κουβέλη να αντιδρά ώστε να συνεργαστεί με την επόμανη (πιθανή) κυβέρνηση;

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Μόνο εγώ βλέπω το κουβέλη να αντιδρά ώστε να συνεργαστεί με την επόμανη (πιθανή) κυβέρνηση;
    Kαλά από αντίδραση δεν παίζεται ο μπάρμπας... ούτε ο πυρήνας του Τσερνόμπιλ ένα κλικ πριν το μπαμ τέτοια αντίδραση....

Χρεοκοπημενο μελος Το avatar του/της taskon
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Η είναι ένα επικοινωνιακό τρικ ώστε να πούμε ευτυχώς δεν μας γ@μησανε την γλυτώσαμε μόνο με μια πίπ@

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Ή τώρα που βλέπει να φυλλορροούν τα στελέχη κι οι βουλευτές του και να λένε δεξιά κι αριστερά ότι δεν ψηφίζουν, πάει να κάνει "ηρωϊκή έξοδο" και να το παίξει Πασιονάρια της αριστεράς ο μπάρμπας...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Ναι ρε λες και δεν ξέρει ότι είναι Καρατζαφέρης στη θέση του Καρατζαφέρη…
    Αι σιχτίρ συχάθηκα !

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    ΚορίτΣα.........τελειώσαμε με τα 13.5 δις για να πάρουμε 31.5 δις απο τα οποία δεν θα πάρουμε φράγκο.......?????

Πάμε παρακάτω το λοιπόν.....

...................................................................................................
    Αντίγραφο του νέου σχεδίου διάσωσης για την Ελλάδα, με έμφαση στο ότι τα μέτρα «θα ξεπερνούν τον μέχρι τώρα διεθνή έλεγχο» στην εκτέλεση του ελληνικού προϋπολογισμού δημοσιεύουν οι Financial Times.
    H εφημερίδα αναφέρει ότι διασφαλίζεται μεν διετής παράταση του ελληνικού προγράμματος με πρόσθετη χρηματοδότηση 16-18 δισ. ευρώ, παροχές όμως που θα συνοδεύονται από «σκληρούς» όρους.

Οι προτάσεις φέρεται να περιλαμβάνουν, και ρήτρα για οριζόντια μέτρα εάν δεν επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι (σ.τ.μ. πράμα σίγουρο αφού προβλέπεται ύφεση) -ανάλογη της «ρήτρας απόκλισης» για την οποία είχε κάνει λόγο ο κ. Στουρνάρας.

Το δημοσίευμα παραθέτει τους ειδεχθείς όρους:

- Ο ειδικός ή, αλλιώς δεσμευμένος λογαριασμός υπό διεθνή έλεγχο, στον οποίο θα μεταφέρονται τα όποια πλεονάσματα του ελληνικού προϋπολογισμού που θα χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση του χρέους. (σ.τ.μ. άρα rx/ λεφτά θα πάρετε μας λένε)

- Μετά από επιθυμία της Γερμανίας, που αποδέχονται Γαλλία και Κομισιόν, θα αναγκαστεί η χώρα μας σε υποχρεωτική πρόσληψη ξένων τεχνοκρατών που θα βοηθήσουν στην είσπραξη φόρων, την πάταξη της διαφθοράς και την ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας στην Ελλάδα (σ.τ.μ. βλέπε π.χ. ΔΕΗ....δεν μας βγήκε η λαμογιά με το Helios....δεν πάμε να φάμε τους λιγνίτες, και ας λέει OXI το Ευρ.Δικαστήριο) ??

- Προβλέπονται ξεκάθαρα νέες περικοπές αν η Ελλάδα παρεκκλίνει από τους αναθεωρημένους στόχους για το έλλειμμα.

Πηγή

.................................................................................................... .........................................

Υ.Γ. .....ρε Στουρνάρ(ι)α αγόρι 'μ καλό......που σε τρέχουνε στα νοσοκομεία νέο άνθρωπο...!!!

......καλά δεν είσαΝε εκεί στην παιδική χαρά του ΙΟΒΕ...???
    ......καλά δεν είσαΝε, όταν είσαΝε υπηρεσιακός και βόλευες τα φιλαράκια σου να βγάλουν κάνα φράγκο στην Κρήτη???

.....τι τα θες τα υπουργηλίκια....????? ...πάρτο χαμπάρι..."Dorothy, we're not in Kansas any more".......
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Η χώρα αυτή έχει πεθάνει εδώ και χρόνια…. Τώρα μας πήρε η μπόχα της σήψης αφού μας έβγαλαν το «μανταλάκι»* από την μύτη …
    Όσο «αγωνιζόμαστε» για να μας ξαναβάλουν το «μανταλάκι»*, δεν υπάρχει καμία ελπίδα…
    Μόνο τα ΜΕΓΑΛΑ λαμογια θα επιβιώσουν …
    όλοι οι άλλοι…
    Όσοι μπορούν , πρέπει να σηκωθούν να φύγουν άμεσα…
    Όσοι δεν μπορούν , καλή αντάμωση στα γουναράδικα…

*Όπου «μανταλάκι» ας βάλει ο καθένας ότι νομίζει που του κραταγε την μύτη κλειστή και δεν είχε πάρει χαμπάρι ή δεν αηδίαζε με την βρωμά και την σαπίλα αυτής της χώρας εδώ και χρόνια…

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    Η χώρα αυτή έχει πεθάνει εδώ και χρόνια…. Τώρα μας πήρε η μπόχα της σήψης αφού μας έβγαλαν το «μανταλάκι»* από την μύτη …

Όσο «αγωνιζόμαστε» για να μας ξαναβάλουν το «μανταλάκι»*, δεν υπάρχει καμία ελπίδα…
    Μόνο τα ΜΕΓΑΛΑ λαμογια θα επιβιώσουν …
    όλοι οι άλλοι…
    Όσοι μπορούν , πρέπει να σηκωθούν να φύγουν άμεσα…
    Όσοι δεν μπορούν , καλή αντάμωση στα γουναράδικα…

*Όπου «μανταλάκι» ας βάλει ο καθένας ότι νομίζει που του κραταγε την μύτη κλειστή και δεν είχε πάρει χαμπάρι ή δεν αηδίαζε με την βρωμά και την σαπίλα αυτής της χώρας εδώ και χρόνια…

Συμφωνώ με όσο γράφεις άλλα όχι στο φευγιό.

Πικραμένο μέλος Το avatar του/της guzzistas
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Συμφωνώ με όσο γράφεις άλλα όχι στο φευγιό.
    Κι εγώ δεν πάω πουθενά... θα κάτσω εδώ να τους γ@μήσω!!!!

Οι μόνοι πιο ΗΛΙΘΙΟΙ από τους πολιτικούς, είναι οι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.

Σελίδα 3 από 130 ΠρώτοΠρώτο 123456781353103 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ξεχρεώσαμε; Μπα...
    από MG-KTiNoS στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2001
    Τελευταίο μήνυμα: 14/11/2013, 08:52

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •