Δημοσιεύθηκε αρχικά από
el_hymador
Σε αυτό δεν έχεις καθόλου άδικο... όχι βέβαια να φτάσουμε στο σημείο να πούμε και ευχαριστώ, αλλά αν ρίξεις μια ματιά στις γείτονες χώρες προς τα βόρεια καταλαβαίνεις...
Δυστυχώς οποιαδήποτε επανάσταση / αντροπή έχει γίνει μέρχι σήμερα έγινε καθαρά για υλιστικούς λόγους. Μπορεί 5-6 άνθρωποι να είχαν μια πιο πνευματική / φιλοσοφική διάσταση του όλου πράγματος αλλά το πόπολο ακολουθούσε γιατί πεινούσε και ήταν ξυπόλυτο και όχι γιατι ονειρευόταν ένα σοσιαλιστικό και δίκαιο πλανήτη με ισότιμες ευκαιρίες για όλους. Και για τους ίδιους λόγους πήρε και τον πούλο, ακριβώς γιατί δεν υπήρξε συνέχεια και συνειδητοποιήση της πνευματικής διάστασης, αλλά της ύλιστικής. Εμένα αυτό μου λέει ότι α) αμα πεινάς δεν χαμπαριάζεις τίποτα και ενεργοποιούνταια τα ζωώδη ένστικτα σου και β) άμα σε μπουκώνουν με ύλη, το πνεύμα τεμπελιάζει και μετά γίνεσαι και πρεζάκι της ύλης, κυνηγάς τη δόση σου και αναζητάς την ολοκλήρωση και τον προσδιορισμό σου μέσα από αυτή. Μάλλον το ξέρουν πολύ καλά και οι προύχοντες αυτό, εξ ου και μας χαβουζιάζουν το μυαλό με χάντρες & μπιχλιμπίδα και μας παστώνουν με ανείπωτη βλακεία και σαχλαμάρα. Έχουν πάρει τα μέτρα τους, κρατάνε τις ισορροπίες πολύ καλά, ούτε να πεινάσεις (πολύ), ούτε να σκεφτείς (καθόλου). Μέχρι στιγμής, επανάσταση / ανατροπή από χορτασμένους + πνευματικά ευνουχισμένους δεν έχει γίνει και ούτε το βλέπω να γίνεται... θα μου πεις γιατί να γίνει; Για ιδεαλιστικούς / φιλοσοφικούς λόγους και γιατί επι της ουσιάς η ζωη δεν είναι μαμ σκατά και ύπνος σε μια φούσκα υλιστικής ευμάρειας και ψευδαίσθησης ασφάλειας. Αλλά αυτό δεν πρέπει να το γνωρίζουμε και ούτε καν να το υποπτευθούμε εξ ου και η τόση μαλακία που ξερνάει η τηλεόραση και όχι μόνο. Για να είμαστε μαλάκες. Πόσες χιλιάδες χρόνια εξέλιξης, πόση προσπάθεια να ξεφύγουμε από το υλιστικό και το ζωώδες και είμαστε πάλι στο σημείο εκκίνησης. Μηδέν. Αυτό πάντως φοβούνται περισσότερο, την πνευματική αφύπνιση και δεν μιλάω για new age παπαριές και τέτοια. Να ανοίξουμε τα γκαβά μας και να τα πάρουμε όλα από την αρχή να επαναπροσδιορίσουμε τι είμαστε και που πάμε. "Άσε μας ρε μαλάκα, εγώ το μόνο που θέλω είναι την δουλίτσα μου, το μηχανάκι μου, 2-3 βόλτες το μήνα και κανά καφέ, είμαι οκ και ευτυχής" θα πει κάποιος... ναι, σε είδα πόσο οκ και ευτυχής είσαι μεγάλε τώρα που σου κόπηκαν όλα αυτά και δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα. Γιατί να είσαι ηλίθιος; Κακός λέει δεν γεννιέται κανείς (εκτός από τους σχιζοφρενείς) άρα και ηλίθιος δεν γεννιέται κανείς (εκτός από όσους έχουν νοητική υστέρηση), οπότε ή μας κάνουν ηλίθιους η μας προετοιμάζουν το έδαφος για να γίνουμε ηλίθιοι. Μάλλον είναι συνδυασμός και των δύο. Να μη σκέφτεσαι, να είσαι βλάκας, και αν σκέφτεσαι, έχει και option 2, να είσαι απασχολημέος στο κυνήγι του επόμενου καταναλωτικό τοτέμ η του σωσίβιου που σου κρεμάνε σαν καρρότο μπροστά στη μύτη για να μην ναυαγήσεις στον ωκεανό τρόμου που έχουν φτιάξει. Δεν εννοώ βέβαια να γίνουμε όλοι Σωκράτης και Πυθαγόρας, ούτε γκουρού και βουδιστές σε νιρβάνα. Δεν είμαστε άλλωστε όλοι φτιαγμένοι για πρωταθλητισμό αλλά αν δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι, όλοι μας μπορουμε να κάνουμε λίγη γυμναστική, απλά ο καναπές είναι πιο εύκολος σωστά; Ας σκεφτούμε λίγο ρε πούστη μου. Αυτό που έχουμε πάθει, είναι ότι μας έχουν καθίσει σε ένα καναπέ πνευματικής λήθης. Η άποψη μου είναι ότι οποιαδήποτε αλλαγή, προσπάθεια επιδιόρθωσης και service της κατάστασης μέσα σε ένα υλιστικό πλαίσιο δεν βγάζει πουθενά. Πάλι τις ίδιες μαλακίες θα έχουμε πολύ σύντομα. Θέλει πνευματική αλλάγή και αυτό δεν είναι μια ανάγκη μόνο δική μας, αλλά παγκόσμια.