βαλε σημαδακι με μαρκαδορο για να ξαναβιδωθει στο ιδιο σημειο.
μιας και ελαβα σχετικο πμ, και μιας και το λινκ που εβαλα δεν λειτουργει πλεον, επαναφερω το θεμα για να ενημερωσω περι της βλαβης ώστε να το βλεπουν νυν και μελοντικοι κάτοχοι που θα αντιμετωπισουν το ιδιο θεμα...
το πρόβλημα λοιπον ξεκιναει από τα λαστιχάκια του τριπλου αισθητηρα που είναι πανω στο σωμα του ψεκασμου, και τα οποια πετσικαρουν με αποτέλεσμα να μην παιρνει ο αισθητήρας σωστες μετρήσεις και να στελνει καργα βενζίνες ώστε να μπουκωνει το μηχανακι...
το θεμα είναι ότι τα λαστιχάκια αυτά, όπως και ο ιδιος ο αισθητήρας, δεν διατειθονται ως ανταλλακτικα στην ευρωπη, με αποτέλεσμα να σε αναγκαζουν να αγορασεις ολοκληρο το σωμα του ψεκασμου που κοστιζει 450 ευρω...
στην λατινικη αμερικη από την άλλη τα λαστιχάκια υπαρχουν σαν ανταλακτικο και μαλιστα η γιαμαχα προβλεπει την αντικατασταση τους κάθε 15000 χλμ στα πλαισια της τακτικης συντηρησης..
τελος, το δικο μου από τα πολλα μπουκώματα στραβωσε η βαλβιδα εισαγωγης και αναγκαστικα να ανοιξω κυλινδροκαπακο...οποτε δεν πρεπει να το αφήσετε να λειτουργει ετσι μεχρι να δειτε τι θα κανετε, γιατι το κοστος της ζημιας θα διπλασιαστεί..
γιατι δεν παραγγελνεις απο εκει 2-3 λαστιχακια να εχεις;
πιθανοι υποπτοι (με σειρά προτεραιότητας):
αισθητήρας θερμοκρασίας παραφλού, αισθητήρας αέρα (αν έχει), αισθητήρας λάμδα.
βαλτο στη yamapa σε διαγνωστικό, κατι απο αυτα θα είναι χαλασμένο.
Αν δεν είναι τίποτα απο αυτά και δεν βγαλει καποια βλάβη το διαγνωστικό, πιθανόν να έχει καψει κάποια βαλβίδα, ειδικά αν το ακούς να δουλευει λαλακισμένα. Παρε κομπρεσσιον.
sorry δεν είδα την απαντηση πιο πρίν, αλλα δεν αλλάζω το post γιατι θα έχει εφαρμογή και σε παρόμοιες ζημιές
αυτό ψαχνω πως θα το κανω, και εψαχνα και τοτε μολις ανακαλυψα τη ζημια, και δεν εβρισκα τιποτα... και κατεληξε εκει που κατεληξε, και για μια ζημια των (λεω εγω τωρα) 8-10 ευρω πληρωσα 800.. αστα να πανε.. ακομα ψαχνω ακρη πως να φερω δυο-τρια σετ λαστιχάκια από βραζιλια...
Mike, ζήτησες από την αντιπροσωπεία να σου φέρουν τα λαστιχάκια και αρνήθηκαν;
Αυτά τα περίφημα λαστιχάκια, εάν τα έπαιρνες ανά χείρας και έψαχνες στο εμπόριο, αποκλείεται να έβρισκες κάτι σε αφτερμαρκετ?? Αξίζει τον κόπο νομίζω μια ψαχτική.